MERI CHRISTMAS – JOULUMIELI SYTTYY RISTEILYLLÄ

by Beachhousekitchen

Yhteistyössä Viking Line & 40+ blogit/Itämerenjoulu-kolmen varustamon pressimatkan* satoa

Yhä useampi viettää joulun risteillen, onhan se niin vaivatonta lähteä laivalle ja päästä hetkessä risteilyhuumaan ja siihen joulun tunnelmaan. Jouluristeilyjen asiakaskunta on monipuolista: pariskuntien lisäksi risteilyjen ilon joulun aikaan ovat löytäneet myös lapsiperheet. Ainutlaatuinen tunnelma ja helppous – siinä kaksi syytä hypätä laivaan ja seilata vaikka Tukholman joulua ihastelemaan!

Joulu on juhlan aikaa ja silloin panostetaan matkustuksen laatuun ja parempiin hyttiluokkiin. Jo Seaside premium -huone taannoisella lehdistöreissulla Viking Linen M/S Gabriellan kyydissä Tukholmaan toi matkaan sitä luksusta, jolla risteilykokemus nousee ylempiin sfääreihin. Laadukkaissa Premium-luokan hyteissä on 160 cm leveä parisänky ja tavallista paksummat patjat pehmeämpiin uniin. Jääkaapin juomat kuuluvat hytin hintaan sekä myös Premium-erikoisaamiainen. Gabriellan hyttien lisäksi myös Mariellan hytit ovat kokeneet uudistuksen ja ilme on todella fressi. Uudistuksiin liittyen saimme jo nähdä aika upeannäköisiä sisustuskuvia uudesta yhtiön aluksesta, joka on aikaisempia ympäristöystävällisempi ja tulee liikennöimään linjalla Turku-Ahvenanmaa-Tukholma vuoden 2021 alusta. Sitä jäämme nyt odottelemaan.

Kun M/S Gabriella irtosi satamasta Helsingissä, saimme hetken aikaa nauttia lempeistä aalloista, mutta sinä yönä nousikin kovin puhuri ja aallokko sitten moneen vuoteen. Koko matkan säilyi kuitenkin turvallisuuden tunne ja kaikesta merenkäynnistä huolimatta – kiitos hyvien unenlahjojeni ja tuon miellyttävän sängyn, sain nukuttua ainakin 6 tunnin pätkän tuona ikimuistoisena yönä. Viking Linen tiedotuspäällikkö Christa Grönlund emännöi matkaamme tällä osuudella ja olimme koko ajan tilanteesta ja aalloista ajantasalla. Loistavasti myös laivan henkilökunta oli saanut järjestettyä herkullisen aamupalan risteilijöille, vaikka keittiössä olikin käynyt melkoinen tuho ja melkein koko astiasto oli tuhoutunut. Laivan erinomaiset ja pöytäseurueessanikin kehutut lihapullat ja ohukaiset maistuivat taivaallisilta tuona aamuna.

Ristilyn hurmaa M/S Gabriella

M/S GabriellaItämeren punaisille laivoille löytyy vielä joitakin jouluristeilypaikkoja, toimi kuitenkin nopeasti, sillä viimeisiä viedään! Jos välipäivinä tai ennen loppiaista on lomaa, niin kannattaa hyödyntää myös -50% tarjouskampanja ja risteillä joulun jälkeen. Gabriellalla pääsee jouluristeilylle Helsingistä Tukholmaan 23.-25.12.2018 ja 25.-27.12.2018. Mariella Helsingistä Tukholmaan lähtee 24.12. ja palaa 26.12. Turusta jouluristeilylle (30 h) pääsee Viking Gracella 24.-25.12.2018. Amorella kyyditsee jouluristeilijöitä Turusta Tukholmaan 24.-26.12.2018.

THE BUFFET JOULUPÖYTÄ OLI ELÄMYS

Oli mielenkiintoista päästä kolmen eri varustamon juhlapöytiin samalla reissulla ja jokaisesta niistä löytyi monta uutta suosikkia! Viking Linen laivoilla joulupöydän on suunnitellut ja toteuttanut Ruotsin kokkimaajoukkue yhdessä Viking Linen keittiömestareiden kanssa. Viking Linen M/S Gabriellan keittiömestari Kari Jaakkola (kuva alla) esitteli ylpeänä joulubuffetin antimia, tarjolle oli katettu satakunta ruokalajia ja miten kauniisti!

Kasvisruoka- ja vegaanisiin vaihtoehtoihin ja erikoisempiin kalaherkkuihin on panostettu tänä vuonna. Vegaaninen “silli” on tämän joulun hitti ja myös näissä pöydissä sitä tarjoillaan. Toki pöydistä löytyy niin ruotsalaisia jouluruokia kuten janssonin kiusausta sekä tietysti koko repertuaari suomalaisia joululaatikoita. Kinkun suosio ei horju, sillä sitä menee 15 000 kg tämänkin joulusesongin aikana.

Hävikin vähentäminen on myös Viking Linen punaisilla laivoilla agendalla numero ykkösenä. Pidin todella paljon valmiiksi leikatuista ja jo annostelluista ruoista, erityisesti jälkiruokien puolella ne toimivat hyvin minikokoisina aterian huipentumina, kun se vatsa on jo aika täynnä muutenkin kaikkien noiden kylmien ja lämpimien ruokien jälkeen. Ei tullut yliannosteltua siis, eikä hävikkiä syntynyt.

joulu risteillen

M/s Gabriella

M/S GabriellaEhkä mehevimmät koskaan syömäni turska Wallenberg-pihvit löytyivät lämpimien ruokien puolelta (kuva alla). Muutenkin kala- ja mätivalikoimat olivat erinomaisia! Muikun mäti maistui vaihteeksi, vaikka pidänkin kovasti suurirakeisesta kirjolohenmädistä.

M/S Gabriella

Joulu risteillenM/S GabriellaM/S GabriellaMiten ilahduttavaa oli se, että lapsille oli ensimmäistä kertaa katettu ikioma joulupöytä! Ruotsin juniorimaajoukkueen suunnittelemasta pikkuväen pöydästä löytyy mm. bataattiranskalaisia, kasvisnuggetteja, suklaapaistettuja kanankoipia, porkkanamuusia, vihannestikkuja ja rakastamiani gnoccheja – juu, oli vierailtava siis noilla kulhoilla ja testattava miltä ne aikuisten suussa maistuvat. Kasvispainotteista, todella nam ja aika houkuttelevan näköisesti esille laitettuja lapsillekin.

M/S Gabriella

Jälkiruokabuffetista löytyy mm. erilaisia kakkuja, pikkuleipiä, hedelmiä, sorbetteja ja mousseja. Juustopöydässä oli stiltonin ja cheddarin lisäksi myös makuhermoja kutkuttavaa kuminajuustoa. Muista laivoista poiketen joulubuffetissa on yksi osio omistettu karkinnälkäisille: karkkibuffet oli todella kiva idea ja se jono karkkikipoille oli piiiiiiiitkä!

M/S Gabriella

Viking lineM/S gabriellaViking GabriellaMeri ChristmasThe Buffet-joulupöytä löytyy Viking Linen laivoilta 26.12.2018 asti (riippuen lähdöstä ja laivasta hinta on 29-37 €/hlö etukäteen ostettuna, sis. myös juomat). Alle 6-vuotiaat syövät maksavan aikuisen seurassa ilmaiseksi, mikä on loistojuttu, kuten tiedämme tuon ikäisten ruokahalu vaihtelee ja onhan se buffet mitä mainioin mahdollisuus kokeilla ja maistella uusia ruokalajeja.

VIIHDETTÄ JA SAMPPANJAA

Viking Line tarjoaa elämyksellistä ohjelmaa ryhmille, matkustat sitten työporukalla tai ystävien kanssa, kannattaa ehdottomasti kysyä tarjousta mm. omassa kabinetissa järjestettävästä samppanjatastingista. Pääsimme ammattilaisen johdolla tutustumaan Taittinger – samppanjoiden maailmaan. Todella suositeltava elämys, vaikkei minusta vieläkään tullut osterifania, sitä oli kyllä tarjolla juomien aatelisen kanssa!

Viking-Linen uusin ylpeys on Essi Avellanin ja Piper-Heidsieckin tähdittämä Essential by Essi for Viking Line -samppanja, joka lanseerattiin tänä syksynä. Saimme myös maistiaisia siitä ja suosittelen hankkimaan juomaa laivan myymälästä, sitä on valmistettu vain yksi 40 000 pullon erä ja sen kerrotaan olevan parhaimmillaan muutaman vuoden säilytyksen jälkeen.

Gabriella

Viking Line jouluristeilyViihdetarjonta on Viking Linenkin laivoilla monipuolista ja artistikattaus nimekäs, myrsky-yönä saimme nauttia Elias Kaskisen vauhdikkaasta keikasta ennen kuin ravintola suljettiin lasien ja pullojen särkymisvaaran vuoksi.

M/S Gabriella

Vieläkö mietit lähteäkö jouluristeilylle? Joulun ajan risteilyt käynnistyvät tervetulojouluglögin ja piparien voimin. Joulusauna lämpiää halukkaille ja joulupukki vierailee niin lasten kuin aikuistenkin iloksi aattoiltana. Lapsille on omat ohjelmatuokionsa ja elävä musiikki viihdyttää kaiken ikäisiä. En enää ihmettele, että jouluristeilyt myydään aaton lähestyessä loppuun – kannattaa siis toimia heti, jos haluaa mukaan laivan jouluun!

TUKHOLMAN JOULUTORIT

Tukholmassa meille oli varattu pari tuntia aikaa kokea kuninkaallisten tallien joulutunnelmaa. Hovstallet – joulutori on auki vain muutaman päivän ajan joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna ja sinne on erillinen sisäänpääsymaksu. Torilta löytyy kymmeniä eri kojuja ja siellä pääsee myös taputtelemaan hovitallin hevosia! Samasta miljööstä löytyy myös prinsessa Madeleinen asunto, jossa hän asuu Tukholmassa vieraillessaan. Muissa rakennusten asunnoissa asuu hovin henkilökuntaa. Jäi prinsessa näkemättä, mutta tallien tunnelma sateessakin oli aika ainutlaatuinen.

Joulutoreista Suurtorin joulumarkkinat on vielä avoinna 23.12.2018 asti, muut kuten Skansenin ja Drottningholmin linnan joulumarkkinat ovat jo sulkeutuneet tältä vuodelta. Kuninkaallista joulutunnelmaa hovitalleilta tässä kuvakimarassa alla.

Meri Christmas Meri Christmas

Meri Christmas Itämeren jouluMeri ChristmasMeri ChristmasMeri ChristmasMeri ChristmasMeri ChristmasM/S Garriella ItämerenjouluMeri ChristmasMENOVINKKI TUKHOLMASSA

Upeasti uudistettu ja remontoitu Kansallismuseo on Ruotsin suurin taide- ja designmuseo. Se oli remontissa monta vuotta ja avattiin uudestaan pari kuukautta sitten. Kokoelmissa on yhteensä 700 000 esinettä 1500-luvulta nykypäivään. Museo on avara, akustisesti miellyttävä ja todella suosittu osaksi siitä, että sisäänpääsy on ilmainen, ainoastaan vaihtuviin näyttelyihin voi olla sisäänpääsymaksu. Aukioloajat kannattaa tarkistaa täältä, mutta näyttäisi olevan auki jo joulupäivänä (maanantaisin ja tietysti jouluaattona suljettu). Museon oma ravintola on käynnin ja lounaan arvoinen, todella kaunis miljöö, jossa aika pysähtyy ja ruoka oli oikein maistuvaista.

Meri Christmas

IämerenjouluMeri ChristmasMeri ChristmasMeri Christmas*Kolmen varustamon (Viking Line, Tallink Suomi ja Eckerö Line) yhteistyössä järjestämä lehdistömatka

Samasta reissusta kirjoittelin jo aiemmin:

Hiiohoi, Itämeren joulu horisontissa- Tallink Suomi

Makuja merellä – menovinkkejä talviseen Tallinnaan

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

12 Kommenttia

Tuula / Tuula's life 21/12/2018 - 12:36

Hurmaavat herkut ja ihanat kuvat! Teillä on ollut todellinen Meri Christmas!
Voi, mitä tunnelmia hovitalleilta. Joulun tunnelmia.
Ja mikä minua suuresti kiinnostaa, on tuo Tukholman Kansallismuseo! Minulla on ollut ilo tutustua Susanna Petterssoniin, joka oli aikaisemmin Ateneumin johtajana ja nyt luotsaa ylijohtajana valtavaa Tukholman Kansallismuseota. Sinne jossakin vaiheessa keväämmällä pitää mennä.
Kiitos inspiroivasta postauksesta! Ihanaa joulunodotusta!

Vastaa
Beachhousekitchen 27/12/2018 - 15:49

Suosittelen visiittiä kansallismuseoon, oli upea paikka ja siellä olisi viihtynyt helposti useamman tunnin!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 19/12/2018 - 12:00

Olihan melkoinen myräkkä, onneksi ehdittiin syödä ihana jouluherkut ja maistella samppanjatkin ennen myrskyn nousemista. Muistelen vieläkin kaiholla niitä ihania suolakinuski-suklaapallosia, joita samppanjan kanssa oli tarjolla.

Viime viikonloppuna matkanteko oli paljon tasaisempaa, aivan aavistuksen keinutti paluumatkalla, mutta ei onneksi lainkaan samoin kuin Itämeren joulukierroksella.

Vastaa
Beachhousekitchen 27/12/2018 - 15:50

Tuon matkan jälkeen kestää kyllä vaikka miten korkeat aallot : )

Vastaa
Peggy 19/12/2018 - 09:44

Aivan mahtavat herkkupöydät ja niin kauniisti laitettu myös esille. Minä pidän laivan ruokavalikoimast, ainoastaan laivan keikkuminen tuo minulle haastetta 😀 Onneksi, se unohtuu kun juoksee pikku pilttien perässä.

Vastaa
Beachhousekitchen 27/12/2018 - 15:54

Buffetpöydästä löytyy upeita juttuja, ainakin kerran risteilyllä se on koettava ja sitten maisteltava á la carten antimia!

Vastaa
Annin Uunissa 19/12/2018 - 08:18

Siis apua mitä herkkumatkailua! Taidan lähteä ensi vuonna laineille ja unohtaa kaiken kokkailun kotona 😀 Näyttää nimittäin ihan superherkulliselta. Muistan kun lapsena risteiltiin perheen kanssa paljon. Silloin seisovat pöydät olivat luksusta. Jossain vaiheessa mentiin alaspäin ja se on jäänyt vaivaamaan. Nyt onse aika kun näihin taas panostetaan – se on ihanaa. Ehdottomasti pitää käydä kokeilemassa <3

Vastaa
Beachhousekitchen 27/12/2018 - 15:55

Uskoisin että menemme viettämään joulua uudemmankin kerran laivalle – on niin vaivatonta ja takuuherkullista!

Vastaa
Johanna / hellan ja viinilasin välissä 19/12/2018 - 08:02

Niin en tuntiakaan olisi nukkunut, varsinkaan kun olisin ylensyönyt itseni illalla 😂
Laivan ruoat ovat aina olleet minulle kokemus enkä vielä ole pettynyt.

Vastaa
Beachhousekitchen 27/12/2018 - 15:56

Laivojen keittiöissä on petrattu viime vuosina hurjasti, voi vain suositella mitä tahansa varustamoa!

Vastaa
Outi 18/12/2018 - 20:41

Meidän äidillä on tapana aina karata Tallinnaan tai Tukholmaan isäpuolen kanssa jouluksi. Hän on monesti kehunut laivoja (hänen tapauksessaan Siljaa) todella hyvistä joulutarjoiluista.
Ihanaa joulunodotusta sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 27/12/2018 - 15:56

Kiitos, on todella mainio vaihtoehtojoulu risteillen, saa vain olla ja rentoutua!

Vastaa

Kommentoi