Kaupallinen yhteistyö/Visit Tallinn
Tallinna tarjoaa erinomaisen arjesta irrottautumisen vain kahden tunnin lauttamatkan päässä. Minilomalle kaupunkiin voi suunnata näiden esittelemieni vinkkien avulla, kaupunki kehittyy jatkuvasti ja sieltä löytyy joka kerta jotakin uutta. Vuoden sisällä on avattu kymmeniä uusia ravintoloita, Telliskiven alueen uusi kauppahalli ja torialue on auki ja ihan keskustassa sijaitsevalle Rotermannin korttelin alueelle on tullut uusia ihastuttavia putiikkeja, leipomoita ja ravintoloita.
Tallinnan tunnelmallinen ja perinteinen joulutori Raatihuoneentorilla kutsuu vuodesta toiseen aistimaan joulutunnelmaa ja maistelemaan virolaisia herkkuja sekä tekemään lahjalöytöjä. Aloitetaan bloggaajien Viron makuja -kierros sieltä.
SATOJEN TARINOIDEN DESIGNHOTELLI SOLO SOKOS HOTEL ESTORIA
Viru-hotellin kyljessä sijaitsevan Estorian huoneista löytyy monenlaista tarinaa Viron historiasta ja jokaisessa hotellin huoneen ovessa on oma hauska faktansa. Hotelli on nappivalinta kaunista designia, tilavaa ja rauhallista hotellihuonetta sekä erinomaista aamiaista arvostavalle. Hotellihuoneen sänky on sopivan korkea, peitto unelmaisen pehmoinen ja tyynyjäkin löytyy erityistarpeisiin. Ovathan nämä huoneet väritykseltäänkin aika pirtsakat ja monesta niistä on näkymät vanhaan kaupunkiin.
Aamiainen tarjoillaan ylellisessä pikkusalissa ja tarjolla on paikallisten kalojen lisäksi mm. italialaisia antipastoja, juustoja sekä kielen mennessään vievää espanjalaista munakasta. Tänne palaan ehdottomasti uudestaan.
INNOVATIIVINEN RUOKA- JA RAVINTOLAMAAILMA
Virolaiset ovat ylpeitä ruoastaan sekä ruokakulttuurista, johon vaikuttavat eniten neljä toisistaan selvästi erottuvaa vuodenaikaa. Kausiluonteisuus sekä paikalliset tuoreet ja puhtaat elintarvikkeet ja raaka-aineet ovat pääosissa. Saksalainen ja venäläinen keittiö ovat vaikuttaneet virolaiseen ruokakulttuurin eniten, mutta nyt pohjoismaisen keittiön makumaailma on tulossa yhä vahvemmin esille uusien ravintoloiden ruokalistoille ja ruokatuotteissa yleensäkin!
Visit Tallinnan järjestämällä bloggaajien makumatkalla kävimme syömässä mm. palkitussa JUUR – ravintolassa sekä yllätyksellisessä PARROT MINIBAR- ravintolassa. Restoran JUUR (Valukoja 10) yhdistää modernin molekyyligastronomian ja perinteiset paikalliset pientuottajien tuotteet. Tuloksena vaikuttavia ja luonnon lähelle tuovia makuelämyksiä ja annoksia. Näissä annoksissa on kerroksellisuutta, luonnon voimaa ja niissä riittää analysoitavaa ruokaseurueen kesken.
Vanhassa kaupungissa sijaitseva elämyksellinen Parrot MiniBar (Vana-Posti 9) on raikas tuulahdus värejä, hersyvän ystävällistä palvelua, yllätyksiä sekä sanattomaksi vieviä annoksia. Alkupalat ovat sormin syötäviä ja kokonaan suuhun sulavia, tässä alla jotakin aivan taivaallisen hyvää. Hot potato (karamellisoitua perunaa, tryffeliä ja kermaista juustoa) vasemmalla ja oikealla Fish Cookie (hummerimarenkia, savustettua juustoa ja mätiä). Suosittelen lämpimästi!
Reissumme ravintoloihin palaan vielä myöhemmin! Pääsimme vierailemaan myös samaan aikaan järjestetyillä Virolaisten juomien festivaaleilla, jossa julkistettiin samana iltana Viron ja Baltian parhaat ravintolat. Palkittujen joukossa olivat mm. JUUR sekä Kaks Kokka, josta kirjoitinkin viime keväänä.
Terveellistä Kombucha -teetä sai melkein jokaiselta messuständiltä, joko tämä teestä käymällä tehty superjuoma on rantautunut Suomeen? Virolaiset käsityöläissiiderit ja marjapohjaiset liköörit olivat hyvin edustettuina ja maistuivat kyllä!
KALAMAJAN JA TELLISKIVEN ALUE, CHOCOKOO JA BALTI JAAMA TURG
Kalamajan ja Telliskiven persoonallinen ja hieman rosoinenkin alue on matkailijoiden suosiossa. Alueelta löytyy mm. suosittu F-hoone ravintola sekä Loomelinnakin luovien yritysten designkauppakeskus.
Suklaamestari Kristel Lankotsin pieni suklaatehdas Chocokoo (Telliskivi 33) on vain parin minuutin kävelymatkan päässä ja siellä odottaa suklaakonvehtien ja -tryffeleiden satumaa! Valinnanvaikeutta helpottavat valmiiksi kootut rasiat, joissa makuina mm. suolakaramelli, mango-basilika, karpalo, pistaasipähkinä, passionhedelmä ja vadelma-litsi. Näitä artesaanisuklaita on tarjottu jo tuhansin kappalein mm. Viron presidentin juhlissa. Miniloman makein mesta ehdottomasti ♥
Ensi keväänä alueelle avautuu myös virolaisen ekojäätelövalmistaja La Muun jäätelöbaari. Pääsimme tutustumaan itse jäätelötehtaankin tiloihin ja maistelemaan sekä arvioimaan kehittelyn alla olevia makuja. Rahkapohjainen proteiinijäätelö aitoine mansikkasattumineen sekä vegaaniset vaihtoehdot hurmasivat koko seurueemme. Näissä jäätelöissä käytetään aitoja raaka-aineita, pääsimme mm. todistamaan että suklaajäätelössä käytetään ihan oikeata suklaakakku/mutakakkupohjaa, joita tehtaan uunissa paistui vierailumme aikana. Erinomaisia makuja, sanattomaksi veti jälleen kerran.
Telliskiven alueella, ihan rautatieaseman vieressä, avautui keväällä 2017 uusi torialue ja moderni kauppahalli Balti Jaama Turg. Kauppahallista löytyy perinteisiä vihannes- ja hedelmäkojuja, erilaisia street food ruokapisteitä, kahviloita, liha- ja kalaliikkeitä kuin myös useita eri herkkumyymälöitä. Yläkerroksessa on paljon erilaisia käsityöläiskauppoja ja designputiikkeja. Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka.
ROTERMANNIN KORTTELIN PARHAAT, FLAMM JA RØST
Ydinkeskustassa sijaitseva Rotermannin kortteli on sopiva sekoitus erikoisliikkeitä, kahviloita ja ravintoloita sekä kauniita rakennuksia ja vanhan ajan tunnelmaa.
Tulopäivänä nautimme lounaan Roterman 2:ssa sijaitsevassa Flammissa, jossa pöytäämme tuotiin flammkucheneita, pizzamaisia ohuita levyjä, joiden täytteet olivat todella onnistuneita. Suosikkejamme olivat mm. Flamm:fatale, jossa mm. talon pestoa ja parmesaania, gorgonzolaa ja pinaattia yhdistävä Flamm:zola sekä aasialaista makumaailmaa (jättirapuja, chiliä ja korianteria) edustava Flamm:enco. Levyt oli leikattu 6-8 osaan, joten ne ovat täydellistä jaettavaa ruokaa! Flammkucheneille suositellaan ruokajuomaksi vahvoja siidereitä, joista saimme myös maistiaisia.
Jälkiruoka flammkunchen liekitetyllä omenatäytteellä (yllä) yllätti sekin herkullisuudellaan, nyt on maut kohdillaan ja paikkakin todella rennon lämminhenkinen!
Satamaan kävelee vajaassa 10 minuutissa, joten viimeiset ruokatuliaiset kannattaa ostaa mukaan Flammia vastapäätä sijaitsevasta suositusta RØST- leipomokahvilasta. Kaneliset ja kardemummaiset korvapuustit olivat ehkä parhaimmat koskaan syömäni, täynnä makua ja mehevyyttä! Juurileipä oli erinomaista sekin. Vierailuhetkellä tasot notkuivat leipomon tuotoksia, mutta yleensä ne tyhjenevät iltaan mennessä, joten ole ajoissa liikenteessä.
LISÄÄ MATKUSTUSMUKAVUUTTA
Tallinnaan menevistä lautoista ehdoton suosikkini on vuoden ikäinen tyylikäs M/S Megastar. Vain 65 euron lisämaksulla saa luksusta lahden ylitykseen, eli täydellisen lepopaikan laivan harmonisesti sisustetussa business loungessa kaikkine tarjoiluineen. Runsas valikoima sanomalehtiä ja aikakauslehtiä, nopea Premium wifi, leppoisat istumapaikat ja sohvat, kylmä- ja lämminruokatarjoilut sekä kaikki mahdolliset alkoholittomat ja alkoholilliset juomat kuuluvat tuohon hintaan. Business loungesta pääsee nopeasti satamaan, ei tarvitse jonotella. Täydellinen miniloman aloitus ja sen lopetus♥
P.S. Kanssani matkustaneiden Tarun ja Saaran blogien (Pullahiiren leivontanurkka ja Viimeistä murua myöten) matkakertomukset kannattaa käydä myöskin lukemassa ja suunnitella oma miniloma Tallinnaan! Toivottavasti sait hyviä matkavinkkejä tästä postauksestani ♥
With ♥ from beach house kitchen
11 Kommenttia
Onpa taas herkkuja! Viron nykykeittiöissä on hienosti osattu poimia perinteisiä makuja ja toteuttaa ne uudella, raikkaalla tavalla.
Totta! Jotenkin rohkeammin siellä osataan yllättää ja maut ovat jotakin sellaista, mitä ehkä itse ei ole koskaan maistanut aiemmin.
Juuri näin. Yllätän tällä setillä joulun jälkeen vierailulle tulevan siskoni – on taas ihan uusia makuja heille ja varmasti maistuu jouluruokien jälkeen!
Ok nyt joudun menemään aamiaiselle tästä, miten ihania herkkukuvia! Niin jännää, vaikka en osaa keittää oikein yhtikäs mitään, niin ruokakuvat ovat mielestäni juuri niitä yksiä kauneimpia. <3
Tallinna osaa aina yllättää ja aina löytyy jotain uutta. Tykkäsin muuten todella paljon tuosta Solo Hotel Estoriasta ja siellä aamiainen mm. oli loistava. <3 Tuolla suklaapuodissakin olen käynyt ja join elämäni herkullisimman kaakaon ja aah ne suklaat, vahva suositus kaikille. <3
Ihanaa uutta viikkoa Heli ja iso nam. <3
Tänä vuonna tulikin käytyä 6 kertaa Tallinnassa ja aina oli jotakin uutta koettavaa! Viimeisin löytö tuo uusittu moderni kauppahalli, sinne pitää päästä tutkimaan vielä tarkemmin. Harmittelin että miksen ostanut noita suklaita enemmän, kaikki tuliaiset jo syöty, eikä niitä myydä Suomessa. No monta hyvää syytä palata!
Tuntuu, että Tallinnassa näkee ja kokee joka kerta jotain uutta. Upea ruokamatka teillä on ollut.
No niin oli, nyt kun paistelee pinaattilettuja ja syö makaronilaatikkoa normiarjessa, niin onpas kiva palata näihin annosmuisteloihin postauksen myötä ; )
Ihana Tallinna,jossa en ole ollut muutamaan vuoteen. Upeat kuvat Heli❤
Voi kun ehtisit tänne päin maailmaa, niin silloin olisi kiva toteuttaa myös makumatka Tallinnaan!
Ihastuttava postaus! Tallinna on kuin satukaupunki – kaikkina vuoden aikoina.
Joulutorilla olen käynyt joskus vuosia, vuosia sitten, se taisi silloin olla varsin pelkistetty versio nykypäivän Tallinnan kutsuvasta joulutorista.
Tuo Telliskiven alue houkuttaa. Ja samoin Rotermannin korttelin putiikit ja ravintolat. Ja Kalamaja.
Tämä on loisto-opas seuraavalle Tallinnan kierrokselle! Kiitos Heli hienosta esittelystä!
Hyvää viikonloppua teille <3
Kiitos! Vielä kun kaupunkiin sataisi hieman lunta, niin olisipa tunnelma täydellinen. Tallinnassa tulikin vierailtua ennätysusein tänä vuonna, siitä on kyllä tullut suosikkikaupunkini.