MUSTIKKANEKTARIA JA LUONNONKOSMETIIKKAA VIRON NIITYILLÄ

by Beachhousekitchen

Pari viikkoa sitten olin mukana NHS Nordic Health Systemsin järjestämällä bloggaajamatkalla* Tallinnassa. Pitempään blogiani lukeneet ja minut tuntevat tietävätkin kiinnostukseni ja intohimoni myös kosmetiikkaan. Aiemmalla työuralla vierähtikin useampi vuosi kosmetiikan parissa ja eri kosmetiikkataloissa. Siksi täällä joskus sivutaan ruokareseptien lomassa hyvinvointiin ja kosmetiikkaan liittyviä asioita sekä annetaan myös tuotevinkkejä.

Viron maaseudulle ja Nurmen kosmetiikkatehtaalle suuntautuneella reissulla join niin herkullisen raikasta mustikkanektaria, että se ansaitsisi oman postauksensa. Nektarista oma versioni postauksen lopussa. Niputetaan nyt samaan kertomukseen niin niityt, nektarit, luonnon kosmetiikka kuin matkan ruokatarjoilutkin.

POHJOISTA KAUNEUTTA VIROSTA

Virossa sijaitsee niin kauniita niittyjä, luontonäkymiä sekä maaseutua, etten enää ihmettele miksi Suomesta lähdetään tekemään elokuviakin näihin maisemiin. Maisemien ja taianomaisen tunnelman vuoksi tänne (Tallinnasta n. 40 km etelään) perustettiin pieni saippua- ja kosmetiikkayritys, jota on pyöritetty pienen perheen voimin jo yli 10 vuoden ajan. Yrityksen nimi tulee virolaisesta sanasta nurm ja tarkoittaa suomeksi niittyä. Perustaja Marit Tiitsille luonto ja erityisesti niitty kukkineen ovat jo lapsuudesta asti symboloineet rauhaa ja uutta energiaa. Virolaisten kukkien ja kasvien lisäksi Nurmen luonnonkosmetiikkatuotteiden valmistuksessa käytetään kallisarvoisia öljykasveja. Kosmetiikkatehdas sijaitsee siis tuon vanhan navettarakennuksen (yläkuva) uumenissa. Sinne on rakennettu modernit tehdastilat ja uudet sisäseinät, vanhanaikainen ulkonäkö haluttiin säilyttää ja sopiihan se maisemaan täydellisesti.

Nurme luonnonkosmetiikkaa

Nurme luonnonkosmetikka

Tuntui kuin olisi tullut satumaailmaan, täydellinen inspiraatioiden keidas ja sielua suloisesti sykähdyttävä rauhan lähde. Tuolta kedolta varmasti löytyy kaikkia aisteja huumaavia kasveja ja tuoksuja. On aika luonnollista suosia pienyrityksiä, joiden arvomaailma ja luontoa arvostava ote näkyvät kaikessa tekemisessä ja tuotteissa. Täällä kaikki suuhun laitettukin maistui paremmalta ja lasipulloissa tarjoiltu mustikkamehu Mahlakas oli kuin juuri vastapuristettua. Raikasta ja niin kehoa hellivää!

Mahlakas mustikkanektariini

Tässä alla ei valmistu fudge tai toffee, vaan hunajasaippua. Käsityötä alusta loppuun, luonnon parhaimpia raaka-aineita ja tuoksuja. Nurmen tuotevalikoimaan kuuluu palasaippuoita ja -shampoita, vartalovoiteita, kasvojen hoitotuotteita, eteerisiä öljyjä sekä muita vartalon hoitotuotteita ja -öljyjä.

Nurme luonnonkosmetiikkaa

Yksi suosituimpia ja myydyimpiä Nurmen tuotteita on alakuvassa näkyvä Foot Scrub Soap, eli jalkojen syväpuhdistaja ja kuorintasaippua. Pääsin testaamaan tuotetta ja miten olo tuntuikaan kevyemmältä kun jalat oli pikahoidettu suihkun alla tällä nerokkaalla tuotteella. Nurmen tuotteita saa mm. Ruohonjuuren verkkokaupasta, Life myymälöistä sekä Stockmannilta.

Nurme luonnonkosemetiikkaa

Matka Tallinnaan ja takaisin Helsinkiin sujui mennen tullen buffetissa ruokaillen. Jälleen kerran loistavat arvosanat, Eckerö Linen autolautta m/s Finlandian buffetista löytyy vaihtoehtoja nirsoimmillekin ja jopa vegaanisia vaihtoehtoja. Mitä olisi laivareissu ilman kulhollista katkarapuja ja täyteläisiä juustoja!

Eckerö line

Nurme luonnonkosmetiikkaa

Tämän hetken jälkkäriykkönen, eli salmiakki-suklaamoussea vadelmakastikkeella, kyllä, santsasin!

Eckero Line buffet

Mustikkaa tulee syötyä päivittäin rahkapohjaisissa ja aika ruokaisissa smoothieissa. Nyt valmistin raikkaan juoksevaa mustikkanektaria (vähän niin kuin Viron Mahlakas) vesimelonista ja tuoreista mustikoista. Vesimelonipalat kannattaa käyttää pakastimessa hetki, jotta juomasta tulee jääkylmää. Erinomaisen raikasta hyvinvointinektaria, cin cin!

mustikkanektari

P.S. Enemmän Nurmen tuotteista voit lukea toisesta blogistani täältä.

* Lämmin kiitos NHS ja Nurme, matka toteutettu yhteistyönä.

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

10 Kommenttia

Tuula / Tuula's life 08/09/2017 - 16:59

Tuo Nurmen kosmetiikkatehdas on niin ihanissa maisemissa. Ja voiko tuota edes tehtaaksi kutsua. Hyvinvointikeidas? Nurmen kosmetiikka kuulostaa niin houkuttelevalta. Tuota kuorintasaippuaa pitääkin ruveta etsimään.
Voi, olisnpa päässyt mukaan tuonne niittyjen keskelle, vaan merta seilasin. Teillä on ollut niin hieno tutustumismatka!
Ihanaa viikonloppua!

Vastaa
Beachhousekitchen 11/09/2017 - 20:53

Todellakin hyvinvointikeidas olisi osuvampi nimitys, ihania olivat nuo tuotteet! Ihanaa tuo maaseutu, täytynee lähteä joku loma itse kiertämään Viron teitä.

Vastaa
Lady of The Mess 05/09/2017 - 21:59

Voi mikä reissu – herkkua kaikille aisteille.
Tykkään hurjasti tuosta Nurmen tyylistä tehdä kosmetiikkaa – puhdas on aina puhdasta!
Ja minulla on nyt suuri aukko sivistyksessä, sillä tuo suklaasalmiakkiherkku on vielä maistamatta;)
Ihania syyspäiviä!

Vastaa
Beachhousekitchen 07/09/2017 - 09:37

Nurmen kosmetiikasta jää kyllä pari suosikkia jatkuvaan käyttöön, omalle iholle sopivat ja mikä parasta, luontoa kunnioittava arvomaailma taustalla.
Upeata syksyn alkua!

Vastaa
Tuuli- Lumo Lifestyle 05/09/2017 - 20:56

Hyvän näköistä nektaria, maistuisi kyllä! Muutamaa Nurmen tuotetta olen kokeillutkin -ja tykännyt.

Vastaa
Beachhousekitchen 07/09/2017 - 09:38

Tuotteita on enemmänkin valikoimissa, pitää itsekin tutustua tarkemmin : )

Vastaa
Outi Krimou 05/09/2017 - 07:56

Niin harmittaa, että en saanut tuota reissupäivää vapaaksi töistä. Ihanaa teillä on ollut.

Vastaa
Beachhousekitchen 07/09/2017 - 09:39

Voi että, olisit varmasti tykännyt! Kiva oli tavata kollegoitakin tuolla reissulla : )

Vastaa
Tiia K 05/09/2017 - 07:54

Miten idyllisissä maisemissa teillä ollut upea päivä. <3 Nurmen tuotteista ihan ihan lemppareita on soijavahakynttilät, niissä on ihanat tuoksut, eikä allergisen nokka tuhise.

Ihanaa päivää Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 07/09/2017 - 09:41

Joskus ruoho on vihreämpää naapurin puolella…;) Kynttilöitä tuoksuttelinkin tehtaalla ja joka päivä kynttilöitä polttavana niihinkin pitää tutustua, paljon kehuja kuullut!

Vastaa

Kommentoi