Paratiisimaisen kaunis Khao Lak ja Pak Weep beach

by Beachhousekitchen

Terveiset täältä kuuman auringon, valkoisten hiekkarantojen ja komeiden palmujen katveesta. Viides kerta Thaimaassa, joka kerralla tosin eri paikka ja hotelli, nyt kohteena Khao Lak, Phuketista 70 km pohjoiseen.

Khao Lakia mainostetaan yhdeksi Thaimaan kauneimmista kohteista ja sitä se on, tämä on kuin paratiisi, sopivasti kaikkea, erilainen kuin Phuketin kohteet tai vaikkapa Hua Hin, josta reissukipinä ja innostus tutustua tähän maahan alkoi vuonna 2007.

Kuvia on kamerassa ja puhelimessa tuhansia, nyt peukut onnen asentoihin, että kaikki muistikortit ja kamerat säilyvät ehjinä ja kunnossa takaisin Suomeen! Kannettava tietokonehan pimeni täällä ja nyt kirjoitankin ensimmäistä postausta koskaan puhelimesta käsin ja kuvat on kaikki otettu uudella Huawei Mate 10 Pro-puhelimella*. Androidin käyttöjärjestelmä oli ennestään tuttu, joten puhelimen käytön oppi hetkessä. Leican älykäs kaksoiskamera tallentaa kaksi kertaa enemmän valoa ja taidokkaiden kuvien napsiminen on entistä helpompaa. Puhelin on ollut testikäytössä nyt parin viikon ajan ja onhan tämä ihan omaa luokkaansa, puhelimen toiminnot edistyneimpiä markkinoilla ja tietysti bloggaajalle tärkeä kamera on ihan huippuluokkaa ja paras testaamani. 

Kaikesta kameran kuvamateriaalista voisin tehdä kymmeniä postauksia, tässä päällimmäisiä tunnelmia viimeiseltä kymmeneltä päivältä.

Hotellimme Mai Khao Lak Beach Resort & Spa sijaitsee n. 7 km Khao Lakin keskustasta pohjoiseen. Hotellin läheinen ranta Pak Weep Beach on ihastuttava, kirkas vesi ja rantaviivaa on pitkälti kumpaankin suuntaan, täällä näkeekin jo aamuseitsemältä rannalla hölkkääjiä ja kävelijöitä.

Rannalta löytyy 14 eri ravintolaa ja pari pikkupuotia veden ja virvokkeiden hankintaan. Melkein kaikki rannan ravintolat on testattu ja suosikkeja ovat mm. Andaman sea, Coco Beach, Kru Thai ja Boom Boom. Huonoa ruokaa ei ole taidettu edes saada tällä matkalla ollenkaan, sen verran korkeatasoisia nuo rannan persoonalliset kuppilat ovat.

Mitä unelmalomalla muuta kaipaa kuin lämpöä ja hyvää ruokaa? Hieronta näillä hinnoilla n. 12 euroa/1 h on sitä luksusta, jolla haluan hemmotella itseäni joka päivä. Täältä tullaan kotiin kaikki jumit taputeltuina ja mielen rauhan saavuttaneina! Ehdottomasti ykköshierontapaikka on Boom Boom-ravintolan viereinen paikka, josta löytyvät taidokkaimmat nikamien niksauttajat. Lapset saavat erikoishuomiota ja heitä viihdytetäänkin leluilla ja hmmm…tikkareilla.

Viiden kilometrin päässä sijaitseva Bang Niangin iso Night Market on auki maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin. Yömarkkinat ovat todellinen elämys, eksoottisia makuja sirkoista rapuihin, kojuissa tarjolla myös vaatteita, käsitöitä, mausteita yms. Hotellin oma ilmainen kuljetus yömarkkinoille ja Khao Lakin keskustaan toimii ja taksilla pääsee edullisesti täältä hieman syrjemmästäkin.

Lapsen kanssa matkustaminen Thaimaassa on helppoa, ei kerrospukeutumista, lapset huomioidaan hyvin ja ruoka maistuu tuoreista hedelmistä nuudeleihin. 

Tuoreita hedelmiä nautitaan joka aamu hotellin aamupalalla ja katumyyjiltä tai torilta haetaan hedelmiä mm. rantapiknikille. Kuvassa alla Maku Kitchen lifen tulevaa mallistoa, uudet bambukertakäyttöastiat*.

Aurinko on aika ankara mm. iholle ja hiuksille, siksi mukana testissä on ollut muutama uutuussarjojen tuote.

Suomalaisen Olivia Kleinin raikkaan puhtaalla ekokosmetiikalla* on hoidettu ihoa täällä ja sarjan palkitulla vitamiiniseerumilla ravitaan aurinkoa saanutta ihoa kotiinpaluun jälkeenkin.

Hiuksille suojaa ja hoitoa Keunen ravitsevalla UV-suojasuihkeella*, Olivia Kleinin tehohoitonaamio* tuo elon takaisin meri- ja kloorivedessä uitettuun hiuspehkoon. Kiitos näiden tuotteiden, minulla on vielä hiukset Suomeen palattuanikin!

Luvassa on vielä pari päivää lomaa ja mm. sunnuntain merimatka salaisille hiekkarannoille. Nyt elän hetkessä joka minuutti ja nautin loppulomasta♥

* pr-näytteitä

With ❤ from beach house kitchen

 

Lue nämäkin

12 Kommenttia

Sanna 30/03/2018 - 10:30

Olisi mukava kuulla noista hotelleista suosituksia? Ja miten lasten kanssa saako pelätä vatsatauteja tms.

Vastaa
Beachhousekitchen 02/04/2018 - 09:26

Hotellimme Mai Khao Lak oli juuri täydellinen lapsi- ja perheystävällinen hotelli, todella hyvä hygieniataso, kaksi eri aamiaisbuffetia, ei ollut 15 pvän aikana kertaakaan vatsatautia yms. Söimme myös katuruokaa ja rannan kuppiloissa päivittäin! Voin suositella ko. hotellia ; )

Vastaa
Hanna-Kaisa 25/03/2018 - 13:43

Voi miten ihanalta siellä näyttää. Thaimaa on paratiisi!

Vastaa
Beachhousekitchen 29/03/2018 - 11:56

Oli niin ihana matka, juuri reissusta palanneena olen tietysti ihan huikeissa energiafiiliksissä vieläkin, ei haittaa jet lagit ; )

Vastaa
Pinkit korkokengat 25/03/2018 - 11:06

Hyvältä näyttää. en ole koskaan käynyt Thaimassa, mutta aina on sinne tehnyt mieli. Saas nähdä, että pääsenkö sinne koskaan <3

Vastaa
Beachhousekitchen 29/03/2018 - 11:58

Uskon, että pitäisit lämmöstä, ystävällisistä ja pilke silmä kulmassa olevista ihmisistä sekä upeista maisemista : )

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 25/03/2018 - 09:02

Näyttää paratiisilta. Ihanaa loppulomaa!

Vastaa
Beachhousekitchen 29/03/2018 - 12:00

Oli kuin paratiisi, ehkä paras matka koskaan : )

Vastaa
Outi 24/03/2018 - 20:23

Oi miten ihanalta siellä näyttää ja kuulostaakin. Näytät upealta ja levänneeltä, loma on tehnyt selvästi tehtävänsä.
Ihanaa viikonloppua sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 29/03/2018 - 12:02

Oli viime reissukin aika upea, mutta nyt oli uusi paikka ja jotenkin nautimme vieläkin enemmän kaikesta lämmöstä yms.

Vastaa
Heidi 24/03/2018 - 17:40

Todella täydellisiä kuvia. Täynnä väriä ja valoa! Ihana kissa! Voi kunpa Thaimaa olisi hieman lähempänä, en tykkää lentää montaa tuntia.

Vastaa
Beachhousekitchen 29/03/2018 - 12:04

Eikös, kamerassa on yli 1400 kuvaa, onpa niitä kiva selailla, kun tänne pakkasiin tupsahti tuolta lämmöstä. Menomatka meni yllättävän nopeasti, kesti reilut 9 tuntia, en kunnolla ehtinyt edes torkahtamaan tai lukemaan mukaani ottamiani lehtiä ; ) Toivottavasti uskaltaudut joskus lähtemään, nuo lennot ovat nykyään niin matkustajaystävällisiä ja sujahtavat nopeasti!

Vastaa

Kommentoi