RATASKAEVU 16 RAVINTOLA TALLINNASSA

by Beachhousekitchen

Tallinnan taannoisella hemmottelumatkalla* lounas nautittiin vanhassa kaupungissa sijaitsevassa Rataskaevu 16 – ravintolassa. Tarinoiden mukaan talossa kummittelee ja en tiedä, oliko se sittenkään tuulenväre joka avasi ikkunan tuolla toisen kerroksen tunnelmallisessa holvihuoneessa, jossa lounastimme, mutta oikein lämminhenkinen ja kutsuva paikka tämä on.

Pöytä tänne suosittuun ravintolaan kannattaa varata hyvissä ajoin. Jos oikein onnistaa, lounastamaan voi päästä sisään kävelemällä ihan lähellä sijaitsevaan Rataskaevun pikkusiskoksikin kutsuttuun Väikeen, jossa on ihan sama ruokalista kuin alkuperäisessäkin ravintolassa.

Rataskaevu 16

Pöytää varatessa kannattaa siis vihjaista toive toisen kerroksen parvesta, jossa on hieman rauhallisempi tunnelma kuin alakerrassa.

Rataskaevu 16

Talon leipä oli sanoinkuvaamattoman hyvää. Ihan täydellistä. Palvelu muuten on hersyävän ystävällistä ja aitoa.

Rataskaevu 16

Alkuruokana paahdettua nahkiaista, joka köllöttelee tuolla salaatin alla. Alkuruokien hinnat ovat maltillisella tasolla skaalalla 4,90 – 8,50 €. Vierustovereiden ruokahalun herättäjät, eli tuoresuolattu lohi mädillä ja uunissa paahdettu vuohenjuusto näyttivät niin herkullisilta, että tänne voisi tulla syömään pelkästään alkupaloja. Rataskaevu 16

Ruoka-annokset ovat todella runsaita ja täyttäviä. Koska rakastan riistaa, niin oli vain yksi vaihtoehto, jota harvoin saa tai ainakaan itse tulee tehtyä: uunissa haudutettua hirveä lisukkeenaan selleripyreetä, punajuurta, porkkanaa ja mustaherukkakastiketta. Murea hirvi oli parasta koskaan syömääni. Piste.

Rataskaevu 16

Arvatkaa jäikö näiden annosten jälkeen tilaa jälkiruoalle? Se pitää tulla nauttimaan seuraavalla kerralla. Kohtuuhintaista ja erittäin maukasta ruokaa hymyilevällä palvelulla säestettynä – ISO peukku ja käyntisuositus.

Rataskaevu 16

VINKKI. Ravintolamakuelämyksen sulattamiseen ja pieneen kävelyyn sopii hyvin läheisen pienen ja intiimin Adamson -Ericin museon hyväntuoksuinen pesupäivä ‘Pesupäev’- näyttely (28.5.2017 asti). Onpas muuten mielenkiintoista syventyä mm. virolaisten naistaitelijoiden elämään 30-luvulla tai siihen yhteen näyttelyn taitelijaan, joka eli vain 18-vuotiaaksi 1800-luvun alussa – mikä oli hänen kohtalonsa? Käypä tutustumassa ja innostumassa, oli itselleni mieleen jäävä elämys <3

visit tallinn

* Visit Tallinn, Tallink & 40+ blogit kutsumana.

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

11 Kommenttia

TALLINNAN TÄRPIT MUSTER JA SIIDRIMAJA | Beach house kitchen 11/05/2017 - 20:05

[…] hemmottelureissulla pääsimme tutustumaan mm. yhteen vanhan kaupungin suosituimmista ravintoloista sekä matkustamaan deluxe – ja hemmottelutyyliin inspiroivassa naisporukassa. Niin paljon […]

Vastaa
Sari 02/05/2017 - 14:48

Juu tänne vien ehdottomasti seuraavalla kerralla matkaseurueeni. Aivan mahtavaa ruokaa ja se ystävällinen ja ammattitaitoinen henkilökunta, ihan huippu paikka!

Vastaa
Beachhousekitchen 03/05/2017 - 23:52

Herregud se palvelu, ylitsevuotavan aitoa, kyllä minä tykkään ystävällisestä ilmapiiristä ja siitä, että otetaan asiakas huomioon, enkä edes ole vaikea, kunhan saa lautasen jossakin vaiheessa nenän alle…

Vastaa
Tiia K 30/04/2017 - 15:48

Jälleen kerran niin upean näköinen paikka. Rakastan tiiliseiniä, vinoja kattoja, parruja, kaikkea vanhaa, Tallinnassa tälläisiä ravintoloita löytyy <3 Kivaa vappua

Vastaa
Beachhousekitchen 01/05/2017 - 14:19

Kiitos! Se tunnelma ja vanhan rakennuksen henki, huh mikä lounaselämys! Tallinnan vanhassa kaupungissa on ihan oma fiiliksensä : )

Vastaa
Tuula / Tuula's life 29/04/2017 - 22:10

Mainioita kuvia ihanasta ravintolasta. Ja nuo ruoka-annokset! Sinä söit hirvenlihaa, sekin olisi maistunut minulle. Tilasin taas kerran lohta, mutta se oli kyllä hyvää. Ehkä parhaiten valmistettua lohta, jota olen koskaan syönyt. Ja seura oli myös mitä parhainta! On vain sanottava, että meitä hemmoteltiin mennen tullen.

Vastaa
Beachhousekitchen 01/05/2017 - 14:21

Lohiannoksesi oli upean näköinen ja taisi olla juuri oikea kypsyys olisi maistunut minullekin!
Olen saamassa samantyyppisen hemmottelureissun äitienpäivälahjaksi…Tykkäsin niin kovasti risteillä laadukkaasti ja nyt kohteenamme on se uusi Hilton, jossa aika upea spa!

Vastaa
Jael 28/04/2017 - 20:07

Tosi kivan näköinen ruokapaikka,ja herkulliselta näyttävät ruuatkin,kyllä teitä hemmoteltiin:)

Vastaa
Beachhousekitchen 01/05/2017 - 14:22

Ihan parasta seuraakin oli matkalla, kyllä tällaiset irtiotot piristävät ja saahan näistä ravintolakäynneistä inspiraatioita myös omaan keittiöön : )

Vastaa
Lumo 28/04/2017 - 13:22

Tallinnassa on ihania ravintoloita myös sisustukseltaan, vanhoissa taloissa on ihan oma tunnelmansa. Ja onpa hyvän näköiset annokset. Täytyy tämäkin ravintola laittaa Tallinnan bucket-listaan.

Vastaa
Beachhousekitchen 01/05/2017 - 14:23

Tästä ravintolasta varmasti miespuolinen seuralainenkin tykkäisi, sillä annokset ovat todella reilut! En edes jaksanut syödä kaikkea…

Vastaa

Kommentoi