Silja FriendSHIP – ystävyyden laiva kutsuu risteilemään

by Beachhousekitchen

Lehdistökutsu/Tallink SiljaLapsiperheiden matka Silja Symphonylla

Tallink Silja kutsui muutamia toimittajia ja bloggaajia tutustumaan FriendSHIP – konseptiin, joka lupaa entistä mukavamman risteilyelämyksen lasten kanssa matkustaville. Eikä pelkästään lapsille, sillä kyllähän risteily on se nopein keino hypätä pois arjesta, siksi Silja kutsuukin laivojansa tänä kesänä ystävyyden laivoiksi kaikenikäisille.

Oli aiempi elämä, jolloin valitsin vain aikuisille -hotelleja, sillä halusin rauhaa ja hiljaisuutta, en uima-altaaseen hypänneen lapsen loiskeita päälleni ja tulihan niitä luksuslomia koettua ja nähtyä, joissa tarvitsi huolehtia vain siitä, että jaksaa sipsutella illalliselle ja vaivata aivojansa sen verran, että tekee päätöksen mitä söisi tai minkä cocktailin nauttisi. Nyt on taas erilainen elämänvaihe menossa. Sydämessä helähtää ja läikähtää yli kaikkien hellyysrajojen, kun näkee miten tärkeää lapselle on päästä halimaan laivan maskottia, temmeltää lastenmaailmassa ja mikä uskomaton ilon välke syttyy silmiin, kun saa syödä kerrankin jäätelöä ja suklaata yllin kyllin! Tätä nyt runsain mitoin, sillä lapsi on vain hetken pieni ja lainaa vain.

Veimme oman vauvelin jo 3 kk ikäisenä ensimmäiselle laivamatkalle Tukholmaan. Nyt ovat jo laskut menneet sekaisin niistä lukemattomista risteilyistä ja reittimatkoista, joita olemme lapsiperheenä tehneet niin Tukholmaan kuin Tallinnaankin. Tässä hetkessä eivät haittaa roiskeet, rämäpäinen meno, lasten kitinä ja itku – nykyisessä elämänvaiheessa meille sopii täydellisesti risteilymatkailu ja oli tämäkin niitä naurun ja ilon hetkien täyttämiä risteilyjä, jotka jäävät ikuisesti mieleen.

Ja kyllä me aikuisetkin, pienen lapsen vanhemmat, nautimme suuresti risteilyn huumasta! Onhan se aina yhtä sykähdyttävä tuo Siljan risteilijöiden avara kävelykatu Promenade (kuva yllä), kun laivaan sisään astuu. Promenadella on nukutettu vauvaa, sen varrella on nautittu tasokkaista esiintyjistä, skoolattu tulevalle risteilylle ja hankittu matkamuistoja. Tähän väliin hauska yksityiskohta, sillä arvatkaas kuka oli juuri 18-vuotta täyttäneenä melkeinpä ensimmäisten joukossa risteilemässä, kun Silja Symphony valmistui 1990-luvun alussa ja aloitti merimatkat Ruotsiin, eli risteilyveteraaniksi melkeinpä voisin kutsua itseäni. Laivan yökerhot ja diskot tulivat tuolloin tutuiksi, joten nyt panostetaan muihin asioihin ja tarpeeksi pitkiin yöuniin, miten hyvin uni maistuikaan näissä uudistetuissa ja viihtyisissä hyteissä!

Deluxe-hyteistä löytyy myös levitettävä varasänky ja minibaarin juomat kuuluvat risteilyn hintaan.

PERHERISTEILY ON KESÄN KOHOKOHTA

Tallink Siljan kotisivuilta lainaten:

Tärkeää lapselle ovat yhteiset elämykset ja kiireetön aika yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Iloinen ja hyvinvoiva lapsi on myös meille sydämenasia. Siksi haluammekin kiinnittää erityistä huomiota siihen, että perhematkustajamme saisivat parhaat mahdolliset puitteet yhteisille elämyksille – aikaa niille kaikkein rakkaimmille.

Silja FriendSHIP on pääsylippu unohtumattomaan perhelomaan laivalla ja lupaus kivasta tekemisestä, jota on valtavasti ihan jokaiselle. Ystävyyden laiva on lastattu hyvällä ruoalla, edullisilla ostoksilla, uusilla ystävillä ja jännittävillä seikkailuilla.

Parhaimmat puitteet tarkoittaa minulle äitinä turvallista ja viihtyisää ympäristöä saman “katon” alla, lapsiystävällistä ilmapiiriä ja sitä, että voin jättää kaikki arkiaskareet ruoanlaitosta lähtien hetkeksi pois ohjelmasta ja nauttia vihdoinkin siitä, että saan syödä valmiita, kauniisti koottuja annoksia ja olla pari päivää siivoamatta tai tiskaamatta. Nyt on aikaa olla yhdessä ja kokea uutta.

Onhan siinä risteilylle lähdön hetkessäkin ihan kutkuttavan hieno tunnelmansa: kesäinen sää ja sininen taivas, kaunis Helsinki taustalla ja muutama muukin lähdössä – nyt jätetään kiristävät pannat ja änkyrät ajatukset kotiin ja nautitaan!

SILJA FriendSHIP KONSEPTISTA – YSTÄVYYDEN LAIVAN KESÄN AKTIVITEETIT

Mitä spesiaalia laiva tarjoaa lapsille kesällä?

Silja Land -leikkimaailma on auki ympäri vuoden ja se on tullut meille jo aika tutuksi. Nyt kesälomasesongissa Harri Hylje ja Muumi seikkailevat päivittäin eri puolella laivaa (niin Symphonylla kuin Serenadellakin) ja eihän me missattu joka iltaista lasten diskoakaan (Starlight kansi 7), jonka veti menomatkalla Muumi ja pikku Myy, paluumatkalla jorailtiin Harri Hylkeen ja Angry Birdsin tahdissa.

Kesällä (9.6.-13.8. Silja Serenadella ja 9.6.-14.8. Silja Symphonylla) kokousmaailma muuttuu lasten valtakunnaksi ja Angry Birds Summer Center on täynnä aktiviteetteja ja temppuratoja, sieltä löytyy mm. possujen harjoitusrata. Summer Centerissä tarjoillaan kesällä perheaamiainen, sama valikoima kuin buffetissa, mutta ehkä väljemmin ja täysin lasten ehdoilla!

Laivalla ei ohjelma lopu lyhyeen, risteilyohjelmassa olisi ollut tällä kahden yön risteilyllä mm. piirustuskilpailua, lintubongausta, musavisaa, glittermaalauksia, tietokilpailua, kasvomaalausta ja Harri Hylkeen bingoa. Täysi laidallinen hupia, viihdettä ja actionia kaikenikäisille, meille niistä tosin riittivät hyvin leikkimaailman pallomeri ja legoleikit, disko sekä lukuisat halit laivamaskottien kanssa.

Äiti yrittää- blogin Heidi kirjoittaa postauksessaan samasta reissusta kolmen lapsen näkökulmasta, käypä lukemassa heidän perheensä kokemuksista Itämeren uljaimmalla laivalla.

Pääsimme tällä lehdistömatkalla koeajamaan ja -testaamaan Silja FriendSHIP KIDDOS– rannekkeen, joka tarjoaa etuja ja elämyksiä perheen pienimmille, eli 0-5 vuotiaille. Kesäkuussa koemyynnissä ollut ranneke (suunta 9,90 € ja koko risteilyn voimassa oleva 15,90 €) laitettiin paikoilleen jo lähtöselvityksessä, ihan koko reissua se ei pysynyt, mutta saimme uuden tilalle, jolla pääsimme nauttimaan sen eduista. Kiddos -rannekkeen hinta sisälsi mm. tummansinisen selkärepun, lasten puuhakirjan ja puuvärisetin sekä yllätyksen, joka oli tuolloin mintun vihreä Harri Hylje-pipo. Rannekkeella sai hakea 4 kertaa mehua tai limua laivan ravintoloista ja kaksi jäätelöä Spice Ice -pisteeltä. Maksavien aikuisten seurassa lapsi pääsee myös ilmaiseksi Sunflower Oasis Spa-kylpyläosastolle. Jo noiden juomien ja jäätelöiden arvo ylittää rannekkeen hinnan, joten win-win ratkaisu.

Kävimme myös nauttimassa trooppisista poreista Sunflower Oasis Spa-osastolla ja olihan se rentouttava kokemus höyrysaunoineen hieman tuulisen ja sateisen Tukholma-päivän jälkeen. Iso peukku viihtyisälle kylpylälle ja sen todella ystävälliselle henkilökunnalle!

Ranneke tulee taas myyntiin kesäkuisen testijakson jälkeen heinäkuussa. Rannekkeita löytyy myös isommille lapsille. FriendSHIP Juniors (6-11-vuotiaille) ja FriendSHIP Teens (12-17 -vuotiaille) tarjoavat omat etunsa näille ikäryhmille, ajantasalla olevat tiedot rannekkeista löydät ohjelmaa lapsille-osiosta.

Rannekkeen mukana tulleet väritys- ja puuhakirjat pääsivät heti testiin ennen illallisen alkua Tavolàta -ravintolassa. Mukana matkalla olivat mm. ihanat blogikollegat Heidi Äiti yrittää -blogista ja Taru Sutkautuksia -blogista perheineen.

HARRI HYLJE LAIVALEIKKIPAIKKA AURINKOKANNELLA

Kannelle 12 on rakennettu kesän ajaksi lapsia sopivasti liikuttava ja aktivoiva leikkipaikka, jossa kävimme pariinkin otteeseen. Ensimmäisenä iltana olikin upea sää ja kun katselee merimaisemaa, niin saa hyvin nopeasti aikaan uuden risteilykuumeen!

ITALIALAISIA MAKUJA RAVINTOLA TAVOLÀTASSA

Tavolàtaan on katettu kesäkaudella oma buffetpöytänsä lapsimatkustajille. Italialaisia makuja (mm. pizzaa ja pastaa) sielläkin ja samalla kun aikuiset valikoivat annoksensa á la carte -listalta, voivat lapset jo aloittaa ruokailun. Oikein hyvä ja tervetullut lisä, nälkä kun iskee aika äkkiarvaamattomasti ja kyllähän sitä itsekin rentoutuu ja nautti eri tavalla, kun lapsi on jo ruokittu ja tyytyväinen.

Kaverin kanssa kaikki maistuu paremmalta, seurana uusi kamu. Kolmen vuoden iässä toimi oikein hyvin tällainen buffetista poimittu annos, melkeinpä kaikki maistui.

Sitten niihin aikuisten nautintoihin! Muutama alkupalasuosikki Tavolàtan ruokalistalta. Mereneläviä sisältävä Insalata di Frutti de Mare, lohicarpaccio Carpaccio di Salmone avokadokreemillä sekä klassikko Vitello tonnato.

Pääruokina mm. herneillä maustettua rapurisottoa ja paahdettua nieriää. Näiden kanssa maistui erinomainen Toscanan alueen Mezzo Braccio Riesling. Tässä vaiheessa lapset olivat jo menossa jälkiruoissa, heille oli tarjolla omasta pöydästä mm. suklaavaahtoa, keksejä ja karkkeja.

Jaettavia jälkiruokia, tässä alla parhaimpia mm. Tavolàtan juustolautanen ja suklaakakku. Juustolautaselle täydet pointsit, sain keittiöstä listan juustoista mutta se ehti hukkua, täydellisiä italialaisia makupaloja ne joka tapauksessa olivat!

Deluxe-hyttien hintaan kuuluu erikoisaamiainen juuri samassa Tavolàta -ravintolassa, erikoista verrattuna normibuffetaamupalaan on mm. se, että heti ovella saat lasin kuohuvaa tai persikkaisen alkujuoman. Muutama sentti pirskahtelevaa ja ei ole elämä tylsää! Täydellinen aamupala mäteineen, kaloineen, vastaleivottuine leipineen, leikkeleineen ja juustoineen.

Lapsille löytyi myös herkullinen setti aamupalaa, jonka turvin jaksoi lähteä seikkailemaan ihan uusiin paikkoihin Tukholmassa.

SILJAN TERMINAALIN LÄHELLÄ VAIKKA MITÄ

Tällä kertaa emme lähteneet kovinkaan kauas satamasta, vaan pysyttelimme kahden kilometrin etäisyydellä Värtanin terminaalista ja kivoja juttuja löysimmekin! Hetken jouduimme pitämään sadetta ja varomaan ukkosilmaa, mutta siitä kun pääsimme liikkeelle, niin menikin leppoisasti vajaa nelisen tuntia meille ihan uudessa kaupunginosassa kierrellen.

Kävimme ensin tiirailemassa valikoimaa Outlet –liikkeessä (Öregrundsgatan 3, n. 10 minuutin kävelymatkan terminaalista), joka on suosittu myös tukholmalaisten keskuudessa. Laadukkaita vaatteita (pääosin miesten tällä kertaa), paljon vauvojen vaatteita ja myös designastioita ja -esineitä.

Sitten suunnistimme Gärdet -metroaseman ohi Värtanin katua pitkin (n. 1 km) Fältöverstenin todella viihtyisään ostoskeskukseen, josta löysimme mm. alehintaisia kesävaatteita, ruokatuliaisia ja pientä huikopalaa.

Värtanin terminaaliin kannattaa palata heti ostoskeskuksesta avautuvan Tessinparkenin puistoalueen läpi. Todella kaunis puisto luonnonkukka-alueineen ja suihkulähteineen, välillä unohti olevansa miljoonakaupungissa. Täällä maistuivat kaupasta ostetut eväät ja tuoreet vadelmat. Puistossa olisi ollut ihastuttava kahvila viiniterasseineen, mutta epävakaa sää ei houkutellut jäämään kovin pitkiksi ajoiksi paikoilleen.

Tessinparkenin alueelta löytyi myös todella kiva leikkipuisto, jossa viihdyimme ennen paluuta laivaan. Tessinparken-puiston erikoisuus on tanskalais-ruotsalaisen taitelija Egon Möller-Nielsenin vuonna 1951 tekemä taideteos Ägget (muna), jonka päälle voi kiivetä ja sen sisästä liukua alas.

GRANDE BUFFET – SYÖ, JUO JA NAUTI

Buffetruokailun helppous ja vaivattomuus ovat kyllä huipussaan silloin kun matkustaa lasten kanssa ja onhan se alle 5-vuotiaalle ilmainen maksavan aikuisen seurassa. Lapsille on katettu oma saareke, jolta löytyvät ne ikisuosikit kuten lihapullat, nakit, ranskalaiset, grillattu kana, vihannekset sekä meidän seurueemme kaikille lapsille maistunut supermaukas Bolognese-pennepasta. Lapsille on myös tarjolla Spice up- jäätelöä ja annoksen saa itse koristella itselle mieluiseksi. Kun kaikki kotona noudatettavat periaatteet makean syömisestä on jo laivan irtaantuessa satamasta unohdettu, kruunataan ruokailu letuin ja karkein! Suosittelen kyllä hakemaan lapselle muitakin ruokia kuin lasten omasta buffetista: oma pieni tykästyi mm. naan-leipään ja aasialaiseen nuudelisalaattiin

Grande buffetista löytyi tällä kertaa muutama löytö yli muiden! Street food -saarekkeen aasialaiset dumlings -kasvisnyytit, curry, itse “koottava” ja maustettava misokeitto sekä tuliset kanasiivet. Alkuruokapöydästä taas löysin taivaallisen hyvät savustetulla järvikalamoussella täytetyt punajuuritartaletit: kaino toive laivalle, säilyväthän nämä kalaunelmat ikuisesti valikoimissa?

Eikä laivamatka olisi mikään merimatka ilman kalapöytää ja varsinkaan noita katkarapuja.

Jos ei muuta enää jaksa, niin pala juustoa sekä iso kulho suklaamoussea jälkiruokataivaasta.

Jälkiruokiahan olisi tarjolla vaikka mitä ja toinen toistaan upeampia, mutta itse olen enemmän suolaisten ystävä ja kun osaa jo aika hyvin buffetruokailla, on helppo valikoida ne itselle sopivimmat herkkupalat ilman sen suurempaa ähkyä.

Ai niin, karkeille on sitten varattu vielä yksi hakukerta ja oma tilansa vatsassa. Lakritsiveneitä ja englanninlakritseista ne ykköset, eli aniksen makuiset siniset pyörylät. Pöydästämme löytyi näitä kammoksuvia ja muutama näitä rakastava! Ovatko sininomparelliset anikset sinunkin suosikkejasi?

Yläkuvan letut lastenpöydästä, kiva lisä tuo vesimelonisalaatti, vähän terveellisempääkin vatsan täytettä. Buffetruokailu herättää monenlaista ajatusta ja huokailua, onhan niissä paikoitellen jonoja ja isoja aasialaisten turistien seurueita samaan aikaan ruokailemassa, mutta on se vaan jännä juttu, kun vähän malttaa niin tunnissa varmaankin puolet ruokailijoista ovat jo lähteneet. Ihan sai nauttia jälkiruoista ilman jonottamista ja kyllä varsinkin pienen lasten kanssa matkaillessa kallistun aika helposti buffetruokailun puolelle: ei hutivalintoja, saa hakea omassa tahdissa ja kokeilla uusia ruokalajeja.

Aikuisen nautiskelijan näkökulmasta täytyy nyt kehaista uusia laivaviinejä, joita maistelimme matkan aikana. Näistä oli tax free- myymälässä hyvä tarjous ja mukaan kesän omiin juhliin lähti 6-pack kassi, johon sai valita omat suosikkinsa laivan viineistä.

LAIVAN VIIHDE

Upea Starlight – viihdenäyttämö ja -yökerho tarjoaa kyllä todella korkealaatuista viihdettä. Noin klo 21.00 alkava näyttävä Action Street – show on koko perheelle ja kyllä me vielä hetki tanssittiin pienten ehdoilla letkeän Italo-Discon ja kaikkien tuntemien hittien kansainvälisten hittien tahdissa. Onhan tuo uusi keulan Sea View Lounge -baari aika kutsuvan näköinen sekin!

Kiitos Tallink Silja, mukavat seuralaiset, uudet kaverit, Harri Hylje ja koko Silja Symphonyn henkilökunta – mikä reissu ja olo on nyt kuin uudestisyntynyt! Kesän kohokohtia ehdottomasti ♥

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Tuuli - Lumo Lifestyle 26/06/2019 - 23:20

Laivamatka on aina arjesta irrottautumusta aikuisille ja lapselle se on suuri seikkailu. Ihana ystävyyden matka teillä on ollut

Vastaa
Beachhousekitchen 01/07/2019 - 18:52

Ehdottomasti! Nyt ihan parhaita reissuja joista koko perhe pääsee nauttimaan, kun tykätään kaikki hyvästä ruoasta ja elämyksistä!

Vastaa
Outi 26/06/2019 - 21:20

Miten tuo minun Ryhmä Hau kamu näyttääkin jo niin isolta pojalta? Ihana mussukka <3 Siljan laivat ovat kyllä ihania perhelomia varten. Hyvin muistan itsekin ensimmäisen matkan Siljan laivalla.
Tavolan ruoka, nam!
Kivaa loppuviikkoa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 01/07/2019 - 18:53

Hän yhtäkkiä hujahti pituutta ja taaperoposket jäivät taakse, itsekin muistaa vielä selvästi ne lapsuuden reissut ja muistot <3

Vastaa
Taru 26/06/2019 - 20:59

Täydellinen reissu ja seura <3 Ja muistot säilyvät ikuisesti. Niin ja aniskarkit voin jatkossa jättää kaikki teidän perheelle (meidän koko perhe vieroksuu niitä). Ilon kautta ihana Heli 😀

Vastaa
Beachhousekitchen 01/07/2019 - 18:54

Voi ihana mitkä naurut sait kommentillasi aikaan, en tiennytkään kuinka nuo pienet ja viattomat palluraiset saisivat aikaan sellaista mielipiteiden vaihtoa : ) Risteily on aina elämys, ei voi muuta todeta.

Vastaa

Kommentoi