TALLINNAN TÄRPIT MUSTER JA SIIDRIMAJA

by Beachhousekitchen

Voi kuulkaa, haussa oli ihanan kukkea kevät ja mitä saimmekaan – runsaslumisen toukokuun! On siis karattava viettämään äitienpäivää lahden toiselle puolelle Tallinnaan ihan pian omalle lomalle.

Ennen tulevaa irtiottoa on fiilisteltävä vielä huhtikuista Tallinnan blogireissua* ja listata ne kaupungin tärpit ja menopaikat. Bloggaajien hemmottelureissulla pääsimme tutustumaan mm. yhteen vanhan kaupungin suosituimmista ravintoloista sekä matkustamaan deluxe – ja hemmottelutyyliin inspiroivassa naisporukassa. Niin paljon minä Tallinnasta kahden vuoden breikin jälkeen innostuin, että nyt sinne ollaan menossa uudestaan. Instagramista löytyy ihan tuoreita matkafiilistelyjä paikanpäältä. Uskon, että kerrottavaa ja kuvia yhdestä uusimmista Tallinnan näköalahotelleista tulee olemaan ihan postaukseenkin asti!

Tässä pari meno- ja ostospaikkavinkkiä viime reissulta!

Tallinna

PÄRNU MAANTIEN SISUSTUSLIIKEPARATIISI

Noin 10 minuutin matkan päässä Tallinnasta etelään on oikea sisustus- ja kodinliikkeiden keskittymä. Muster (Pärnu maantie 139) on sisustustuotteiden, kankaiden ja huonekalujen taivas, jonne kannattaa varata runsaasti aikaa ja vedettävä matkalaukku. Täältä lähti mukaan astioita, kattauskankaita ja löytyipä sieltä aika ihastuttava lastentuotteiden osasto, josta sai ostettua persoonalliset tuliaiset lastenhuoneeseen.

Musteriin pääse keskustasta busseilla 5, 18, 36 ja raitiovaunuilla 3,4. Pysäkki: Tallinn-Väike. Muster on avoinna ma-pe 10-19, la 11-17, su 11-16.

musterKuvan astioita varmasti tulee näkymään jatkossa blogissa!

muster

VIRON ENSIMMÄINEN KÄSITYÖSIIDERIKAUPPA SIIDRI MAJA
Tästä entisen ravintoloitsija Kaire Jakobsonin perustamasta Siidrimaja- liikkeestä löytyy yli 120 erilaista siideriä. Pääsimme maistelemaan mielenkiintoisessa tastingissa erivahvuisia siidereitä mm. Virosta, Liettuasta, Ranskasta ja Suomesta.
Opimme, että siiderihän on oikeata terveysjuomaa! Kaikki omenan hyvää tekevät ainesosat on saatu pulloihin ilman esansseja tai makuaineita. Toki näitä vahvoja siidereitä ei tölkkitolkulla nautita, vaan muutama sentti riittää makuun pääsemiseksi ja terveysvaikutusten maksimoimiseksi.
Siiderin makua voidaan luonnehtia jopa adjektiivilla navettamainen. Omaan makuuni sopivat todella kuivat ja juuri navettamaiset siiderit, joille olisi mielenkiintoista löytää ja kehittää makupareja! Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, jossa paikan upea hengetär Kaire avustaa oikeanlaisten juomien valinnassa ja antaa pieniä maistiaisia ennen ostopäätöksen tekoa. Usein käy niin, että asiakas tulee uudestaan ja tahtoo entistä vahvempaa tai persoonallisemman makuista siideriä. On muuten hauska idea vaikkapa ystäväporukalla varata täältä siideritasting, jossa voi maistella 5-7 eri lajia.
siidrimaja
siidrimaja

Siidrimajan osoite: Masina 20. Avoinna arkipäivinä. Siidri Majaan pääse keskustasta raitiovaunuilla 2,4. Pysäkki: Lubja.

siidrimaja

Tallinnassa tapahtuu tänäkin viikonloppuna. Olen itse mm. menossa käymään Vintage Tallinn– tapahtumassa ja mitä muuta kaupunki tarjoaakaan, siitä lisää täällä.

P.S. Kenkäfriikeille ehdoton must tämä vanhassa kaupungissa sijaitseva Vivian Vau kenkäkauppa (osoite Kuninga 1). Espanjalaisia ja italialaisia kenkiä myyvän liikkeen periaate on, että jalan koko ei saa olla naiselle ongelma. Täältä löytyykin kokoja 34-45 väliltä! Avoinna ma-pe 11-19, la 12-17, sunnuntaisin suljettu.

siidrimaja

*yhteistyössä Nelkytplusblogit, Tallink ja Visit Tallinn

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

YLELLINEN HILTON TALLINN PARK | Beach house kitchen 24/05/2017 - 16:27

[…] bloggaajamatkan se pirskahtelevin käyntikohde oli laatu- ja käsityösiidereitä myyvä Siidrimaja, jossa tuli käytyä myös tälläkin […]

Vastaa
Tuula / Tuula's life 19/05/2017 - 23:47

Tuonne Musteriin minäkin vielä joskus… näyttää niin ihanalta sisustustaivaalta.
Ja nuo Siidri Majan kuvat ovat niin houkuttelevat. Noitten oikeitten siiderien makuihin pitää opetella…, kun ne aukeavat, niin uskon että sellainen limukkasiideri ei enää kelpaakaan.
Tuo oli niin ihana reissu. Tallinna hurmaa aina vaan. Ja sinä olet jo käynyt tuon huhtikuun reissun jälkeen uudelleenkin. Tallinnassa tapahtuu…
Mukavaa viikonloppua!

Vastaa
Lumo 12/05/2017 - 11:02

Tallinnassa on aina jotain uutta nähtävää -ja syötävää! Vaikka käyn siellä työmatkoillakin, tykkään käydä myös ihan omalla ajallakin. Mukavaa äitienpäiväreissua.

Vastaa
Beachhousekitchen 12/05/2017 - 18:53

Kiitos : )

Tallinnassa pitäisi käydä useammin, huhtikuinen reissu innosti lähtemään uudestaan, koska kaupunki on täynnä hienoja ravintoloita, joissa erinomainen hintalaatusuhde : ) Vanhaan kaupunkiin ei koskaan kyllästy ja uudet nousevat kaupunginosat houkuttelevat vierailulle!

Vastaa
Krisse 12/05/2017 - 08:52

Muster vaikuttaa kyllä todella ihanalta paikalta. Oliko hintataso millainen verrattuna Suomen hintoihin? Epäilen, että itselläni tuolla tulisi valinnan vaikeus enkä lopulta osaisi ostaa juurikaan mitään.

Siiderien ystävänä tuo siideritasting olisi myös hauska kokea. Kivan näköinen paikka tuokin ja omistajan ystävällisyys ja ammattitaito tekevät paikasta varmasti vieläkin viihtyisämmän.

Mukavaa Tallinnan matkaa Sinulle ♥

Vastaa
Beachhousekitchen 12/05/2017 - 11:06

Hintataso on ehkä aavistuksen edullisempi, tosin ei ihan halvimmasta päästä…Tykkäsin, että Musterista löytyy niin persoonallisia ja erilaisia tuotteita, joista onkin valmis maksamaan vähän enemmän. Siidrimaja oli ihan huikean hauska ja opettavainen kokemus. Kaire oli mitä mainioin emäntä, suosittelen käymään!
Kiitos, uskon että Tallinnassa riittää nähtävää taas ja mitä upeinta äitienpäiväviikonvaihdetta myös sinulle <3

Vastaa

Kommentoi