TEAHOUSE OF WEHMAIS JUVALLA JA #VISITSAIMAA

by Beachhousekitchen

Viitostien varrella Juvalla sijaitseva Teahouse of Wehmais, eli Wehmaan kartano on kyllä pysähtymisen arvoinen paikka. Pääsin tutustumaan juuri uusittuun, englantilaista teeperinnettä vaalivaan teehuoneeseen ja maalaismiljööseen pressimatkalla muutama viikko sitten. Samaisella reissulla kävimme myös visiitillä luomutila Siiriäisellä.

Teahouse of wehmais

Visit Saimaa on käynnistänyt kaksivuotisen alueen matkailua kehittävän projektin, jonka yksi merkittävä osanen on ruokamatkailua nostava Saimaa Gastronomy. Tämän ruokamatkailuhankkeen tavoitteena on ruokamatkailun kehittäminen ja alueen tunnettuuden parantaminen Suomen yhtenä johtavana ruokamatkailualueena. Mukaan lähteneet yritykset (www.anttolanhovi.fi, www.hotellipunkaharju.fi, www.sahanlahtiresort.fi,  Saimaa Culinary Company Oy – www.vilee.fi,  www. tertinkartano.fi sekä www.teahouse.fi) ovat intohimoisesti mukana tuomassa esille alueen vahvuuksia tarjoten puhtainta lähiruokaa ja elämyksiä niin paikallisille kuin ohiajavillekin.

Kansainvälisesti hanke tähtää pitkälle, ensimmäisenä Suomessa saatu alkuperäismerkki D.O, Saimaa – www.dosaimaa.fi on jo Etelä- ja Keski-Euroopassa tuttu. Hankkeen yritykset ideoivat koko ajan uusia elämyksiä ja elokuulle 2018 on mm. suunnitteilla maailman suurin mustikkafestivaali.

Teahouseof wehmais

Tällä pressimatkalla pääsimme tutustumaan yhteen hankkeen yrityksistä. Vanhaan tallirakennukseen entisöity Teahouse of Wehmais- teehuone ja ravintola sekä herkkupuoti sijaitsee siis Mikkelistä 40 kilometriä pohjoiseen päin Juvalla. Ihastuttavan idyllistä ja hienostunutta paikkaa emännöi teehuone-, herkku- ja sisustusyrittäjä Anna Grotenfelt-Paunonen (kuva alla). Grotenfeltin perhe on perehtynyt  luomutuotannon saloihin ja samassa kartanomiljöössä on myös luomumaitotila, jonka monikymmenpäistä karjalaumaa pääsee myös kurkistamaan navettaan.

Teahouse of Wehmais

Tee on pääosassa kartanolla, teellä maustetaan niin alkoholittomat alkudrinkit, janojuomat kuin kahvipöydän kakutkin. Kauniilla ilmalla voi ruokailla ja nauttia kahvilan antimista hurmaavassa puutarhassa, mutta kyllä nämä romanttisin tapetein ja huonekaluin sisustetut huoneet kutsuvat myös nautintohetkiin sisätiloissa.

Teahouse of Wehmais

Garden Tea- settiä (hinta 20€), joka sisältää ruokaisan ison salaatin, makean leivonnaisen ja vapaavalintaisen teen, voi kyllä suositella. Salaattiin voi valita mm. lähituottajan makkaraa tai vuohenjuustoa. Salaatin maukas makkara tulee ihan muutaman kilometrin päästä Seppo Haloselta, näitä samoja artesaanimakkaroita myydään myös Mikkelin kauppahallissa.

Teahouse of Wehmais

Kahvilassa on saatavilla myös muitakin menuja sekä yksittäisiä kahvileipiä kuten perinteisiä englantilaisia kurkkusandwicheja, makeita leivoksia sekä skonsseja. Deli&Deco- kaupasta kannattaa ostaa kotiinviemisiksi scones– valmistaikinaa, johon tarvitsee lisätä vain voita ja jogurttia. Lopputulos on täydellinen ja todella lähellä alkuperäistä skonssia.

Teahouse of Wehmais

Teahouse of wehmais

Maistelimme mm. Juvalan tilalta Mäntyharjulta tulevaa prosciuttoa ja näitä lähitilojen herkkuja on saatavuuden mukaan myynnissä Deli&Deco- kaupassa.

Teahouse of Wehmais

Pääsimme teen maistajaisiin rakennuksen yläkertaan, hulppeaa tilaa vuokrataan myös yksityistilaisuuksiin. Ihastuttavasti brittiläistä siirtomaa-tyyliä suomalaisessa maalaismaisemassa – tämä paikka on ainutlaatuinen ja siellä kannattaa kyllä pysähtyä.

Teahouse of Wehmais

Teahouse of Wehmais

Tee-sommelieriksi kouluttautuva Anna maistatti meillä kolmea eri teetä ja talon itsetehtyjä leivonnaisia. Teemaistiaisten menu: ensimmäiseksi vihreää teetä ja porkkanakakkua, toisena maistoimme hapetettua Oolong-teetä ja suklaakakkua ja kolmantena mustaa teetä ja piimähyytelöä. Täydellisiä makuja ja yhdistelmiä.

Teahouse of Wehmais

Vaikka tunnustaudun nykyään enemmän kahvin juojaksi, niin kyllä teetkin maistuvat oikeassa lämpötilassa haudutettuina erinomaisen hyviltä. Haudutusaika oli sekunnilleen kolme minuuttia ja veden lämpötila 80-95 astetta, se ei saa missään nimessä olla kiehuvaa.

Teahouse of Wehmais

Deli&Deco -herkku- ja sisustusliikkeen valikoimista löytyy satakunta aidoilla mausteilla ja luonnonmukaisilla esansseilla, marjoilla tai hedelmillä maustettua teelaatua. Täältä löytyy teetä ihan joka makuun, miltä maistuisivat ja tuoksuisivat kupissasi mango-sitruuna, inkivääri-tryffeli tai piparkakku rooibois?  Jos et pääse paikalle, niin näitä teelaatuja, aitoja teekuppeja ja -kannuja sekä muita tuotteita saa tilattua verkkokaupasta.

teahouseofwehmais

Teahouse of Wehmais

Teahouse of Wehmais

Valikoimissa on myös tuontituotteita, joita ei muualta Suomessa saa. Perheen pienimpiäkään ei ole unohdettu.

Teahouse of Wehmais

Teahouse ofWehmais

Teahouse of Wehmais

Mukana reissulla olivat myös blogikollegat Sauvajyvänen ja Sokerivaltakunta, käy lukemassa myös heidän matkakertomuksensa! Seuraavan  kerran kun tuolla tiellä matkaan kohtia Savoa ja sukulaisia, niin pysähdyn huoltoasemajättien sijaan täällä ja vietän sen kiireettömän hetken laadukasta teetä nauttien.

TeaHouse of Wehmais (teahouse.fi)

Pieksämäentie 234, Juva

1.6. – 31.8.2017 avoinna:
Ma – Pe 11 – 18
La – Su 11 – 17

P.S. Täältä kannattaa hankkia mukaan ne puhutuimmat, ainutlaatuisimmat ja persoonallisimmat mökkituliaiset 😆

Teahouse of Wehmais

Teahouse of Wehmais

Teahouse of Wehmais

Teahouse of WehmaisWith ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

16 Kommenttia

Johanna @ Out of Office 23/07/2017 - 00:26

Tuo on upea pysähdyspaikka kun matka suuntautuu Itä-Suomeen!

Kävimme siellä kun olimme paluumatkalla Kolin lammaspaimenviikolta. Silloin tosin auki oli vasta varsinainen teehuone, ei tuo myymälä vielä. Yritän jatkossakin karttaa ketjupaikkoja, ja ajamaan vaikka muutaman kilometrin ketunlenkin että pääsen virkistäytymään tällaisiin ihaniin, pieniin ja luonteikkaisiin paikkohin 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 27/07/2017 - 11:08

Myymälä tosiaan aukesi kesäkuun puolivälissä, siitä kyllä tulee vakipysähdyspaikka…aina kun tuolla tiellä kuljetaan!

Vastaa
EAK 22/07/2017 - 07:53

Kerta kaikkiaan mahtava paikka. Olen käynyt jo useamman vuoden ajan kerran kesässä nauttimassa teestä ja herkuista Wehmaan kartanossa. Aiemmin saattoi myös tehdä kivoja vaateostoksia viereisestä Butikenista (nykyään ei toiminnassa).

Vastaa
Beachhousekitchen 22/07/2017 - 13:36

Tämä paikka kyllä jää sellaiseksi, jossa pitää aina pysähtyä. Miten rauhallista, tunnelmallista & tarjoilut mitä maistuvimpia!

Vastaa
Jael 22/07/2017 - 00:31

Ihanan näköinen paikka, ja upeita herkkuja. Tuo pitää laittaa muistiin:)

Vastaa
Beachhousekitchen 22/07/2017 - 13:35

On kyllä yksi Suomen kauneimpia pysähdyspaikkoja ja tuolta varmaan löytyy joka kerta kotiin viemisiäkin : )

Vastaa
Tiia K 21/07/2017 - 12:45

Aah miten suloisia kupposia ja nuo rieskat ja sitruunamarenkileivokset on yksiä suurimpia lemppareita, aah. <3 Kivoja suomiretkiä pitäisi tehdä itsekin enemmän. Aurinkoa viikonloppuusi Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 22/07/2017 - 13:27

Eikös! Ihan huikean kauniita astioita, pitänee aina ohi ajaessa hankkia uusi mukinen : ) Ja herkut, onneksi voi ohittaa normihuoltsikat jatkossa ja kaartaa tänne…

Vastaa
Marjo 20/07/2017 - 18:42

Onpa ihanan näköinen paikka 🙂 ja nuo teepannut! Kettu sopisi minulle…
Suomi on täynnä upeita kohteita, jotka vain odottavat löytämistä.
Tänne haluan jollain reissullani piipahtaa. Tai viettää siellä pidemmänkin ajan.

Vastaa
Beachhousekitchen 22/07/2017 - 13:25

Teenjuojan taivas oli tämä paikka ja voi miten kauniita nuo pannutkin! Tänne kauniiseen kartanomiljööseen voisi helposti jäädä levähtämään pariksikin tunniksi ohikulkumatkalla : )

Vastaa
Viikonloppukokki 20/07/2017 - 16:27

Kaunista! Itä-Suomi etelästä pohjoiseen on monta vuotta ollut to do -listalla, mutta toistaiseksi lännestä ja lähempää on löytynyt kohteita. Onneksi on aina ensi kesä!

Vastaa
Beachhousekitchen 22/07/2017 - 13:24

Onneksi on…. ja pitkä syksykin kutsuu tutkailemaan Suomen tapahtumia : )

Vastaa
Outi Krimou 20/07/2017 - 13:27

Näyttää ihan oikealta teehuoneelta tuo paikka. Kiva, että nykyään panostetaan myös teenjuojiin. Ihanasti onkin jo erilaisia teemakuja tarjolla.
Mukavaa loppuviikkoa sinulle Heli ❤️

Vastaa
Beachhousekitchen 22/07/2017 - 13:21

Teet maistuivat erinomaisen hyviltä, paikan kehuttua jääteetä pitää maistaa seuraavalla kerralla : )

Vastaa
Sari 20/07/2017 - 13:26

Voi miten ihania paikkoja on pienen ajan sisällä Suomeen tullut. Ja hienoa, että bloggaajat pääsevät näistä kertomaan ja jakamaan isommalle yleisölle, miten ihmeessä näitä muuten löytäisikään vieraspaikkakuntalainen. Tämä postaus pitää taas tallentaa, kertakaikkisen upea paikka. Ihania kuvia miljööstä, tarjottavista ja nuo astiat niin ihkuja <3. Tuonne on päästävä! Aurinkoa päiviisi 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 22/07/2017 - 13:20

Tämä oli niin hyvän mielen ja ihanien asioiden paikka, ehdottomasti visiitin arvoinen. On hyvä, että me bloggaajat tuomme esiin helmiä Suomen teiden varsilta, tästäkään en ollut aiemmin kuullut!

Vastaa

Kommentoi