Alkuvuoden 2020 vaikuttavimmat ruokaelämykset – lähde mukaan makumatkalle!

by Beachhousekitchen
6 Kommenttia

Lehdistötapahtumien satoa

Kun arki on pääosin sitä makaronilaatikkoa, pinaattilettuja ja mannapuuroa, on kenelle tahansa meistä virkistävää päästä kokemaan joskus jotakin ihan muuta! Oli se sitten kiinnostava ravintola ja sen uusi menu, uusi makumaailma merellä, loistavasti ideoitu konsepti tai sitten kokemus, joka on ainutlaatuinen koko maailmassa. Alkuvuoteen on mahtunut kaikkia näitä ja tässä ne mieleen jääneimmät. Kenties jotakin uutta ja kokeilun arvoista sinulle ruoasta innostuva & uusia elämyksiä etsivä ♥

BANQUET OF HOSHENA

Visuaalisesti ainutlaatuinen ja maailmalla ihastusta herättänyt Banquet of Hoshena -elämysillallinen Ravintola Töölönrannassa tyydytti kyllä kaikki aistit ja tulee jäämään mieleen yhtenä ainutlaatuisimmista ravintolakokemuksistani ikinä. Jo pelkästään Ravintola Töölönrannan keittiön makumaailma ja osaaminen olisi ollut ylistävien mainintojen arvoista, mutta kun erinomaiseen ruokaan yhdistetään tarunhohtoinen valo- ja tarinashow, jää se elämään ja muistuu mieleen viikkojenkin päästä. Loistava elämyslahja, jonka pääsee kokemaan 26.4.2020 asti ke-la iltaisin.

Ainutlaatuinen 2,5- tuntinen 3D-elämys virittää aistisi ennennäkemättömällä tavalla ja vie ruokailukokemuksen uusiin ulottuvuuksiin. Viiden ruokalajin illallisen aikana matkaat Lapin maagisiin maisemiin, jossa rummut lyövät ja vuoret kohoavat korkeuksiin revontulien alla.

Banquet of Hoshena-menu

Jäniskroketti (L, G)
***
Vichysoise ja Puikula-sipsiä (L, G)
***
Ylikypsää poron niskaa ja Lapin rieskaa (L)
(saatavana myös gluteenittomana)
***
Lapin rautua, siianmätiä ja kuningasrapukastiketta (L, G)
***
Suklaanemesis, lakkaa ja kuusenkerkkää (L, G)

110 €

Menusta on saatavilla myös kasvis-ja vegaaniversio sekä menuille sopivat viinipaketit tai alkoholiton juomapaketti. Jokaisen euron arvoinen elämys ja menu taivaallinen ilman yhtään heikkoa lenkkiä. Lippuja saa vielä täältä.

RAVINTOLA MANALAN 70- JA 80-LUKUJEN KLASSIKOT

Etu-Töölössä sijaitseva legendaarinen Ravintola Manala vie konstailemattoman herkullisen ruoan ystävät todelliselle aikamatkalle tänä keväänä. Teemaviikoilla tarjoillaan 70-luvun ja 80-luvun klassikkoannoksia tyylikkäästi ja pienellä modernisoinnilla, voit valita yksittäisiä annoksia tai koko kolmen ruokalajin menun.

Ravintola Manala on monelle meistä tuttu kaupungin myöhimpään palvelevana keittiönä, ravintolaruokaa saa su-to klo 01 saakka ja viikonloppuisin klo 03 saakka. Omat ensimmäiset makumuistoni Manalasta juontavat reilun 15 vuoden päähän, yöhuikopaloina nautittiin silloin valkosipulisia etanoita gorgonzolalla ja niitä syntisen herkullisia pizzoja! Manalassa on oma tunnelmansa ja tyylinsä, se on paikkana hyväntuulisen kutsuva ja ruoka aidon makuista.

Katkarapucocktail ja wieninleike edustavat aikakautensa ehdottomia suosikkeja, ne muuten oli todella laadukkaasti toteutettuja taannoisessa pressitilaisuudessa. 70-luvun menun toinen alkuruoka maa-artisokkakeitto oli sekin täynnä makua ja suloisen samettinen koostumukseltaan.

70-luvun klassikoista ehtii vielä nauttimaan 10.3.2020 saakka, sen jälkeen keittiöstä nousee 80-luvun klassikoita aina 8.4.2020 asti. Tässä vähän esimakua 80-luvun menun alkuruoista, eli siikatartar, tillicreme ja paahdettua leipää sekä härkätartar, sinappidressing, keltuaista ja piparjuurta. Lämmin suositus ♥

P.S. Manalassa on torstaisin klo 17:00-19:00 Afterwork jazzit – aivan loistava tunnelma & meno työpäivän jälkeisille drinkeille, siitä onkin sitten sujuvaa jäädä myös illalliselle!

RAVINTOLA VENN JA ALL DAY BRUNCH

Helsingin ytimessä Mikonkadulla sijaitsevassa viihtyisässä ravintola Vennissä pääsee hetkessä rempseään ilmapiiriin, jossa hyvä ruoka, viini ja ystävät ovat pääosissa. Olen kyllä monesti yksinkin piipahtanut läppärini kanssa kahville ja juustolautaselle, aina ystävällinen palvelu ja todella onnistunut ruokalista (kokeile myös niitä “pizzalevyjä” , niin hyviä ja sopivat jaettaviksi).

Nyt Vennissä pääsee brunsseilemaan mihin kellon aikaan tahansa. Monipuolinen All day brunch -setti sisältää:

– Lämpimän comte-juustoleivän, jossa grillattua kesäkurpitsaa ja piparjuurimajoneesia
– Calabrosalamia
– Kylmäsavulohta
– Aurinkokuivattua tomaattia, oliiveja ja cocktailkurkkuja
– Lohkoperunoita ja piripiri-majoneesia
– Mansikka-avocadosalaattia
– Kinuskimunkkeja, pähkinäsuklaata, vadelmia ja kinuskia
– Kahvia
– Lasillisen kuohuviiniä 12 cl 11,5%

Hintalaatusuhde kyllä kaupungin kovinta tasoa, kaikki tuo juomineen vain 21,50 € (S-Etukortilla 19,90 €).

BISTROTEK – KOREA POP UP 4.2.-2.6.2020

Se kuumin ja kiinnostavin keittiö tulee tällä hetkellä Koreasta ja nyt niitä värikkään mausteisia makuelämyksiä pääsee nauttimaan Itämeren aalloilla Viking Linen M/S Gabriellan Bistrotek- ravintolassa. Hapan, suolainen, makea, karvas ja tulinen pääsevät valloilleen kasviksia monipuolisesti hyödyntävässä menussa. Lihat kypsennetään rasvaa välttäen ja vatsaa hellii hapatettu kaali, eli kimchi, joka oli kyllä erinomaisesti valmistettua.

Koreassa suosittu illanistujaistarjottava Bö ssam toimii jaettavana ruokalajina, jossa mureaksi kypsytetyt lihapalat kääräistään salaatinlehteen ja nautitaan mausteisen ssamjang- kastikkeen, retikkasalaatin ja kimchin kanssa. Niin järisyttävän hyvää ja moniulotteisen suloisia makuja!

Toisena pääruokavaihtoehtona menussa on myöskin suosittu kulhoriisiruoka bibimbap, jonka voi tilata tofun, lohen tai bulgogin kera. Kevyen ilmava päärynä-kaneli jälkiruoka oli suuta ja makumaailmaa hellivä mausteisten mutta niin maistuvien makujen jälkeen.

Ruokien kanssa suosittelen maistelemaan Jinro Sojua, riisistä tislaamalla valmistettua viinaa, jonka saa Bistrotekistä persikan ja limen makuisena aperitiivinä.

P.S. Seuraa blogia ja instagramia, sillä tulossa on juttua laivojen kevään uutuusmenuista ja buffetruokavaihtoehdoista, joita pääsen pian maistelemaan ♥

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Tiia 16/03/2020 - 20:10

Ihan mielettömiä elämyksiä kaikki ja tuo 3D ehkäpä satumaisin ja huikein ja myös sellainen, jonka olisin halunnut myöskin kokea mm. tuon ihanan Vennin lisäksi. Nyt koittaa kuitenkin erilaiste ajat ja näitä on mukavaa toistaiseksi lämmöllä muistella.

Halaus Heli viikkoon ja pysykää terveinä< 3

Vastaa
Beachhousekitchen 24/03/2020 - 13:03

Näitä on nyt nautinnollista muistella ja kyllä, vielä me päästää ravintoloihin pitkille ilallisille ja risteilemään <3

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 09/03/2020 - 22:12

Harmittaa, että jouduin hetken arpomaan pääsenkö Banquet of Hoshenaan ja sitten tuo elämys olikin jo täynnä, enkä Manalaankaan ehtinyt. Onneksi sentään Vennissä nähtiin!

Vastaa
Beachhousekitchen 24/03/2020 - 13:04

Onneksi nähtii, nyt ei nähdäkään aikoihin. Onneksi on some, eikä tunnu olo yhtään yksinäiseltä : )

Vastaa
Outi 09/03/2020 - 20:05

Oi miten upeita paikkoja, ihania ruokia ja kauniita astioita. Miten mahtavat nuo lautaset, joissa lehtien keskellä onkin kasvot 🙂
Ihanaa viikkoa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 24/03/2020 - 13:05

Kiitos, terveyttä & voimia sinnekin! Nyt kun kaikki malttaisivat ottaa todesta viranomaisten ohjeistukset, niin päästäisiin nopeammin kokemaan elämyksiä ja näkemään toisemme!

Vastaa

Kommentoi