JOULU KYLPYLÄHOTELLISSA – Break Sokos Hotel Bomba ja nykykarjalainen luksus

by Beachhousekitchen

Kaupallinen yhteistyö: Break Sokos Hotel Bomba / Pohjois-Karjalan Osuuskauppa

Sis.varauskoodin ja tarjouksen

Helpompi joulu haussa ja ilman stressiä?

Joulun taika löytyy hetkessä Pielisen rannalta Pohjois-Karjalasta. Sieltä puhtaan luonnon ja vaarojen keskeltä löytyy ihastuttava helmi, upeasti uudistettu Break Sokos Hotel Bomba. Kaikki on saman katon alla: viihtyisä hotelli, elämyksellinen kylpylä ja herkullinen Trattoria Pielinen -ravintola. Näköetäisyydellä sijaitsee Nurmeksen komein nähtävyys, eli Bomban talo. Hersyvän ystävällistä palvelua joka paikassa ja vielä kun upea Pielisen järvimaisema avautuu joka puolelle, niin ollaan lähellä sitä ydintä, eli nykykarjalaista luksusta.

Bomba ja sen miljöö, tuo koulun luokkaretkien mystinen kohde, joka kuulostaa vieläkin eksoottiselta ja tunnetaan karjalaisen kulttuuriperinnön kotina, paljastui myös oikeaksi joulumaaksi. Vuonna 1978 rakennettu ja ympäri vuoden avoinna oleva Bomban talo toimi tunnelmallisena jouluruokailujen ravintolana ja ohjelmien näyttämönä, kun saavuimme viettämään kerrankin stressivapaata ja valmista joulua Nurmekseen. Aiempi oma visiitti Bomballe oli vuonna 2015, joten olihan jo aikakin palata näihin maisemiin.

Break Sokos Hotel Bomban joulupaketti tarkoittaa kolmen vuorokauden joulun viettoa (23. – 26.12.) joko kylpylähotellissa tai ihan kävelyetäisyydellä sijaitsevassa karjalaiskylässä ruokailuineen sekä ohjelmineen. Kylpylään pääsee rajattomasti tuona aikana. Loma alkaa sopivasti aatonaattona, jolloin pitkämatkalaisetkin ehtivät perille ja pääsevät majoittumaan kaikessa rauhassa.

Saapumispäivänä 23.12. on tarjolla jo jouluista ohjelmaa ja tervetulotilaisuudessa saimme kuulla mitä kaikkea Bomballa voi tehdä. Jo ensimmäisenä iltana saimme esimakua karjalaisen noutopöydän antimista ja joulun mauista. Yksi parhaimmista makuelämyksistä reissun aikana olivat ne aidot ja voilla voidellut karjalanpiirakat.

Jouluinen tunnelma ja vieraanvaraisuus olivat läsnä koko ajan – jo hotellin aula ja sisääntulo toivottivat vieraat tervetulleiksi.

Bomban alueella pääsee kulkemaan talviaikaan kätevästi potkureilla ja lainattavissa on mm. pulkkia, joilla perheen pienimpiä on helppo kuljettaa kylpylähotellin ja Bomban talon väliä (etäisyys n. 250 m), ruokailut kun ovat jommassa kummassa. Happihyppely teki kyllä hyvää pikkupakkasessa!

BOMBAN JOULUOHJELMA

Bomban jouluohjelmasta löytyy vähän kaikkea kaikille. On jouluaskartelua, karaokea (niin lapsille kuin aikuisillekin), tanssia, elävää musiikkia, lumiriehaa, poniratsastusta ja makkaranpaistoa. Vaikka ohjelmaa riittää, niin onneksi kaikki on vapaaehtoista ja jos siltä tuntuu, voi skipata kaiken mihin ei ehdi. Kahden pienen lapsen kanssa matkustettaessa tietysti kaikki iltakarkeointi jäi väliin ja poimimme ohjelmasta ne aktiviteetit, joihin pystyi oman päivärytmin ohessa osallistumaan ja jotka kiinnostivat eniten!

Lapset pääsivät jouluaattona koristelemaan pipareita hirsipuusta rakennetussa Kalevan Hovissa, siellä myös näytettiin valkokankaalta joulukonsertti sekä Turun joulurauhan julistus. Oli juhlava hetki, jonka jälkeen maistui herkullinen joulupuurolounas Trattoriassa.

JOULUAATON KOHOKOHTA

Annoimme jo sisäänkirjautuessa lasten lahjat (1 kpl/lapsi) vastaanottoon ja varasimme ajan joulupukin henkilökohtaiseen tapaamiseen. Joulupukin lahjojenantohetket järjestettiin klo 15.20-19.00 välillä Kalevan Hovissa, jonne oli kyllä luotu niin jouluinen tunnelma musiikkeineen ja takkatulineen. Joulupukilla riitti juttua ja hassuja tarinoita, oikein mainio pukki oli.

Kerroimme vielä joulupukkiin uskoville lapsillemme, että joulupukki ei ehdi kuin yhdet paketit jakamaan, mutta tontut ovat auttaneet pukkia ja ehkä vieneet loput lahjat hotellihuoneeseen odottamaan. No sieltähän ne löytyivät ja aatto pääsi jatkumaan omassa hotellihuoneessa lahjoja ihastellen.

ERINOMAINEN AAMIAINEN RAVINTOLA TRATTORIA PIELISESSÄ

Aamiaiset nautimme ravintola Trattoria Pielisessä ja olihan se aamiaiskattaus kaikkien kehujen arvoinen. Todella maukkaat karjalanpiirakat tulevat paikallisesta Pielispakarin leipomosta, samoin kuin aamupalalla tarjottava aurinkoleipä. Jo pelkästään karjalanpiirakoiden vuoksi matkustaisin muutaman tunnin matkan ihan helposti Bomban pöytiin. Oli kaikkea luomupuurosta croisantteihin ja tuoreisiin hedelmiin. Tummapaahtokahvi ilahdutti sekä vähän erikoisemmat herkuttelujuustot.

Suklaaputous vaahtokarkkeineen teki myös lapsille aamiaishetkestä mieleenjäävän elämyksen!

BUFFETRUOKAILUT BOMBAN TALOLLA

Joulupakettiin sisältyvät ruokailut aamiaista ja aaton puurolounasta lukuunottamatta oli järjestetty Bomban talolla. Bomban talo on karjalaisen kulttuurin ja koristeellisen rakennusarkkitehtuurin näyttävä ilmentymä – niin paljon kauniita yksityiskohtia ja tutkailtavaa riittää! Bomban talon tiloissa järjestetään näyttelyitä ja sieltä löytyy myös käsityöläispuoti. Valamon luostarin marjaviinejä pääsee maistelemaan ohjatuissa viinipruuveissa.

Käsityöläiskaupan aukioloajat kannattaa tarkistaa etukäteen, sillä harmiksemme kauppa oli auki vain aatonaattona, emmekä päässeet enää uudestaan tuliaisostoksille joulun aikana.

Ruokailuissa oli ajallisesti valinnanvaraa sen suhteen, että milloin on itselle sopivin ruokahetki. Aatonaattona päivällisbuffet oli katettuna klo 15 – 21.00, eikä silloin tarvinnut tehdä pöytävarausta. Tarjolla oli runsaasti erilaisia salaatteja, muutama eri lämminruokavaihtoehto sekä tietysti niitä herkullisia karjalanpiirakoita.

Jouluaaton illalliselle tuli tehdä valinta, syödäkö jo klo 16 vaiko vasta klo 19 kattauksessa. Myöhäinen puurolounas piti meidät niin hyvin kylläisinä, että venytimme ruokailun välipalojen turvin klo 19 kattaukseen ja se oli oikein hyvä valinta. Pääsimme aattoiltana vielä kylpemään rauhassa ja sitten laittautumaan jouluillalliselle ilman kiirettä. Perinteisen joulupöydän parhaimmistoa olivat erilaiset kalat, mädit ja juustopöytä.

Joulupäivän päivällinen oli järjestetty liukuvasti klo 16 – 20.00 välille ja siellä oli mukavasti jo ei-niin-jouluisia ruokia, sillä tässä vaiheessa jo maistuivat mm. valkosipuliperunat ja siika, vaikka joulukinkkua olisi sitäkin ollut vielä tarjolla.

Jos buffetpöydän antimista jäisi nälkä tai illalla kylpylän jälkeen huikoo, niin Trattoria Pielisestä saa oikein hyviä pizzoja ja ne paistetaan aidossa pizzauunissa. Lapsille on oma listansa ja alakuvan lohi sai kehuja pikkuasiakkaalta.

SPA BOMBA ON YKSI YLELLISIMPIÄ KYLPYLÖITÄ SUOMESSA

Wow, miten upeata!” Huudahdin varmastikin joka kerta kun tulimme kylpylän puolelle. Tunnelmallisesti valaistu Spa Bomba on karkkia silmille, suloinen tropiikin henkäys iholle ja täydellinen zen-rentoutus mielelle. Luksustason kylpylä on juuri sopivan kokoinen ja todella monipuolinen toiminnoiltaan. Saunomisen ystäviä hemmotellaan lämmöillä kalevalaisen mystiikan mukaan nimetyissä Kyly-, Sampo- ja Taivaankansi-saunoissa. Itse allasalueelta löytyy 9 eri allasta, joista kaksi on ulkoporealtaita.

Karjalainen luonto tulee vahvasti läsnä kylpylän suloisessa lämmössä. Elämyssuihkuissa kuulee metsän asukkien ääniä ja tiloissa on kauniita luontokuvia. Ihanaa, kun kerrankin kylpylä on lämmin, eikä tule kalsean kylmää siirryttäessä altaasta toiseen. Pääaltaan lämpötila on 32 astetta, Lasten allaskin (+35) löytyy juuri sopivan matalana perheen pienimmille. Vartalon ja jalkojen hierontapisteitä riittää ja niskahierontasuihkuissa todella on tehoja! Kylpylä on avoinna aamusta iltaan aina klo 20 tai 22 saakka, tosin viimeiset kaksi tuntia (klo 20-22) on rauhoitettu aikuisten K-18 rentoutumiseen ja nautiskeluun aina perjantaisin ja lauantaisin. Nurmeslainen perheyritys Glimmer Bomba tarjoaa erilaisia kauneus-, hyvinvointi- ja hierontahoitoja sekä -palveluita kylpylän yhteydessä, mahtava lahjaidea vaikka ihan itselle 😀

Kylpylähotellin siivestä pääsee niin vaivattomasti kylpylän puolelle kylpytakissa ja -tossuissa. Tämä kaikki helppous ja nautintojen määrä oli juuri sitä luksusta, jota ihmismieli kaipaa ja sopi kyllä joulunkin viettoon!

Ulkoaltaissa on tunnelmaa, oli sitten aamu tai ilta.

Kaikille yhteisiin pesu- ja saunatiloihin tullaan naisten ja miesten omien pukuhuoneiden kautta, eli tässä vaiheessa puetaan uima-asu jo päälle.

JOULUPÄIVÄN OHJELMASSA ULKOAKTIVITEETTEJA

Heti aamiaisen ja aamu-uinnin jälkeen suunnistimme joulupäivän jouluriehaan. Rekiajelu 12-vuotiaan veikeän (hän jopa yllätti miedät pienellä jäynällä) suomenhevostamman kyydissä oli sellainen elämys, että muistamme sen aina! Pääsimme myös ruokkimaan Pirre-ponia ja sillä olisi saanut ratsastaakin. Lähellä oleva mäki kutsui pulkalla laskemiseen ja olipa kiva ulkonaolon jälkeen päästä nauttimaan grillimakkarasta ja lämpimästä glögistä laavukotaan.

Break Sokos Hotel Bomban vierestä lähtee valaistuja hiihtolatuja ja hotellista voi myös vuokrata lumikenkiä, joilla kulkea valmiita reittejä. Polkuja, reittejä ja kierroksia riittää kaikentasoisille liikkujille ja kaikkina vuodenaikoina Bomban lähimaastossa ja kauempanakin.

Ulkoaktiviteettien jälkeen oli taas niin mukavaa mennä kylpylään nauttimaan höyrysaunan lämmöstä ja vesikylvyistä.

Halusimme vielä tapaninpäivän aamuna kylpylän avautuessa klo 9 käydä uimassa ja saunassa ennen aamupalaa. Loistavaa, että aamiaista saa klo 11 asti, niin ehdimme vielä nauttimaan laadukkaan aamiaispöydän antimista ennen kotiinlähtöä.

MIETTEITÄ JOULUSTA KYLPYLÄHOTELLISSA JA VALMIIDEN ATERIOIDEN ÄÄRELLÄ

Kulunut syksy oli kiireinen, kuluttava ja voimat oli aika loppu jo marraskuun lopussa. Juuri omaan ruuhkavuosien selviytyjäelämään valmis joulu toi ihan uuden helppouden ja vaivattomuuden tunteen. Eikä se pelkästään tunnetta ollut, vaan heti kun olimme varanneet joulupaketin, karisi kirjaimellisesti pois kaikki stressi liittyen jouluun ja ryhtikin oikeni. Ainoan To do -listan muodostivat hankittavat lahjat. Oli erilainen joulu, ikimuistoinen ja ihana sellainen ♥

Kaikkia varmasti kiinnostaa tietää, paljonko tällainen joulu maksaa*?

Hinnat joulukaudella 2022 kolmen vuorokauden joulupaketille (sis. majoituksen, kylpylän, ruokailut ja ohjelman) olivat kylpylähotellin huoneessa alkaen 429 €/hlö/3vrk/2 hh:ssa ja “mökkimäisissä” karjalaiskylän huoneessa alkaen 369 €/hlö/3vrk/2 hh:ssa. Meidän kahden aikuisen ja lapsen (2-v ja 6-v) joululle tuli hintaa hieman alle 1 000 euroa, mutta se sisälsi sitten kaiken.

Jos miettii esim. pääkaupunkiseudun hintoja, niin joulupukin vierailusta saa helposti maksaa sen 80 euroa, ja nyt se sisältyi joulupaketin hintaan. Ehkä parhainta oli kuitenkin kokea stressivapaa joulu, ei ruokien ostamista, laittamista, tiskaamista, eikä siivoamista kolmeen päivään.

Hotellijoulu sopii myös isommalle joukolle sukulaisia tai ystäviä. Kenenkään ei tarvitse silloin olla majoitus- tai ruoanlaittovastuussa, vaan jokainen saa halutessaan oman rauhan ja silti pääsee tapaamaan läheisiä yhteisissä ruokapöydissä. Saimme Kuopiossa asuvan siskoni perheen yhdeksi yöksi Bomballe ja voi sitä serkkujen jälleentapaamisriemua!

Nurmekseen on pääkaupunkiseudulta matkaa reilut 500 km ajoteitse. Junat kulkevat mm. Joensuuhun (taajamajunayhteys Nurmekseen) ja Kuopioon, joista kummastakin on n. 130 km matka Nurmekseen.

VARAUSKOODI JA ALENNETTU HINTA ALKUVUODEN KYLPYLÄLOMILLE

Ota lempeä startti alkuvuoteen ja varaa jo nyt rentouttava kylpyläloma.

Varauskoodilla BTAMMI23 pääsee lomailemaan näin edullisesti:

  • Su-To 80€/vrk/1-2hh standard huoneisssa
  • Pe-la 110€/vrk/1-2hh standard huoneissa

Majoittuminen 19.2. saakka. Varaukset on tehtävä 6.1. mennessä. Varauksen pääset tekemään tästä.

*viimeisin hintatieto löytyy aina hotellin omalta sivustolta ja se voi muuttua vuodesta 2022.

Kiitos bombalaiset ♥ Erityisen ihanaa oli iloinen palvelu ja ystävällinen henkilökunta. Kyllähän näissä maisemissa mieluusti viettää joulua ja talvilomaakin ♥ Tässä vielä kuvatunnelmia Bomban joulusta 2022!

Vuonna 2017 peruskorjatun Break Sokos Hotel Bomban Pielisen puoleinen julkisivu.
Bomban talo on kopio Venäjän Karjalassa vuonna 1855 rakennetusta Jegor Bombinin talosta.

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Jael 06/01/2023 - 19:44

Todella upealta kuulostava joulun vietto upeassa paikassa, ja miten ihania herkkuja😍Kuvasi ovat niin tunnelmalliset. Hyvää alkanutta vuotta ja loppiaista Heli

Vastaa
Outi 04/01/2023 - 21:27

Niin ihanan näköinen ja kuuloinen teidän joulu on ollut. Tuo paikka onkin minulle tuttu, siellä on pysähdytty mökkimatkoilla monta kertaa syömään.
Ihanaa alkanutta vuotta sinulle Heli <3

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 03/01/2023 - 22:37

Ihania talvitunnelmia, teillä on varmasti ollut ikimuistoinen joulu!

Vastaa
Beachhousekitchen 04/01/2023 - 07:38

Oli kyllä nyt just tähän elämäntilanteeseen sopivin ratkaisu ja kiireisen työrupeaman jälkeen ihanan helppo joulu. Suosittelen kyllä kokemaan ainakin kerran tällaisen “valmiin” paketin! Vieläkin muistellaan päivittäin mm. kylpylää ja sitä ainutlaatuista tunnelmaa, mikä Bomballa vallitsee <3

Vastaa
Tiia Koivusalo 03/01/2023 - 16:31

Niin upeita kuvia ja postikortteja voista tehdä näistä kaikista. Mitä herkkuja ja mikä kylpylä. On kyllä joku kerta pakko päästä kokemaan Bomba. <3

Ihanaa uutta vuotta Heli. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 04/01/2023 - 07:40

Kiitos <3 Ollaan kyllä fiilistelty vieläkin noita tuntemuksia ja jänniä joulupäiviä, joita koimme Bomballa! Rennon letkeä joulu vuosimallia 2022 - voisin mennää uudestaankin!

Vastaa

Kommentoi