KUPLIVA VIINIRISTEILY – Yhtä makujen juhlaa Baltic Princessillä

by Beachhousekitchen

Lehdistömatka/Tallink Silja

Syksyn risteilyelämää piristävä ja elävöittävä uusi kuplivainen konsepti on lanseerattu! Kuohuviini- ja samppanjateemainen risteily on erinomainen syy varata laivamatka juuri talven pimeimpään hetkeen. Turusta lähtevä 22 tunnin Kupliva viiniristeily Baltic Princessillä on täynnä ohjelmaa ja elämyksiä. Pääsin kokemaan pressimatkan puitteissa ensimmäisen kuplivan risteilyn ja tässä postauksessa siitä lisää.

Seuraavat Kupliva viiniristeily -tapahtumat järjestetään perjantain lähdöillä 10.11.2023 ja 2.2.2024. Miksi kannattaa olla mukana?

  • Saman katon alla risteilyelämys sekä viinimessut kokoustiloissa (auki pe 19.30 – 22 ja la 9 – 15), jossa on samppanjan ja kuohuviinin tuottajia esittelemässä ja maistattamassa laadukkaita kuplivia tuotteita.
  • Viinimessujen sisäänpääsyn hintaan (39 €) sisältyy kahden päivän messulippu, tervetulopussi laseineen sekä 15 kpl tasting-maistelukuponkeja (arvo 30 €).
  • Menomatkalla tarjolla on Happy Lobster -ravintolassa samppanjatalo Lombardin isännöimä upea neljän ruokalajin samppanjaillallinen (Club ONE-hinta 116 €). Upea menu sis. myös ne samppanjat.
  • Perjantaina 10.11. illan musiikista vastaa Abreu, joten luvassa kuohuvien nautintojen lisäksi myös laadukasta viihdettä katsomoihin ja vipinää tanssilattialle.
  • Paluumatka seuraavana aamuna ei voisi hilpeämmin alkaa, sillä silloin pääsee jatkamaan maistelukierrosta sekä osallistumaan Master Class -viiniluennoille ja tastingeihin (hinnat alk. 12 €) alan ammattilaisten vetäminä.
  • Kaikki laivan ravintolat palvelevat herkuttelijoita koko risteilyn ajan ja laivojen myymälöiden tarjonta on parhaimmillaan!

Mitä muuta luvassa? Kilistelyä, ihastelua ja innokkaita huokauksia, kun makuhermoon osuu ja täysillä! Parasta näissä viinimessuissa on se, että voit paikan päältä ostaa suurimman osan tarjolla olevista maisteltavista viineistä kokonaisina pulloina kotiini vietäviksi ja vielä edullisemmin erikois- ja paljoustarjoukset hyödyntämällä!

Kuva: Andres Teiss

UUSI LÄHTÖAIKA JA MITEN PALJON PAREMPI SE ONKAAN

Baltic Princessin 22 h -risteilyn lähtö Turusta on syys/talvikaudella klo 18.30 ja paluu Turkuun seuraavana päivänä klo 16.30, joten lähtöiltana jää enemmän aikaa laivalla oloon ja taas sitten paluuiltana jää enemmän aikaa vaikka jatkaa iltaa maissa. Täydellistä juuri muualta Suomesta tuleville, joilla matka kotiin jatkuu vielä satamasta.

Kupliva viiniristeily voi alkaa. Kuvassa alla A Premium -luokan tyylikäs hytti.

VIINIMESSUILLA KANSAINVÄLISTÄ TUNNELMAA

Viinimessuilta löydät laajan kattauksen arvostetuimpien samppanjoiden ja kuohuviinien tuottajien tuotteita. Maisteltavat juomat (maisteluannos 4 cl) kaadetaan lasiin halutessa myös tarinoiden kera – mitä mainion hetki kysyä viineistä, viinien valmistamisesta tai vaikka pyytää ruokasuosituksia. Näillä messuilla ei tullut tunnetta pönöttämisestä tai “tärkeilystä”, tunnelma oli välitön ja kuplivainen koko ajan!

Jokaisella ständillä on oma “hinnastonsa” ja maisteltavat tuotteet voivat olla eri hintaisia. On siis hieno tilaisuus kokeilla niitä arvokkaampiakin kuplajuomia. Loistavasti sijoitetut omat kymmenen juomalippua maistiaisannokseen Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill Champagne Brut 2015 samppanjaa (0,75 l maksaa Alkossa 194 €). Suosittelen siis kokeilemaan erikoisuuksia ja löytämään uusia suosikkeja messujen valikoimista!

Lauantaiaamupäivän Taittinger Master Class -luento & tasting oli huippuinformatiivinen, tunnin kesto juuri sopiva ja maisteltavat samppanjat upeita, todella erilaisia keskenään ja jokainen löysi kyllä oman suosikkinsa.

Viiniristeilyjen 10.11. ja 2.2. näytteilleasettajat löydät täältä.

LOMBARD-SAMPPANJAILLALLINEN ON HIENO KOKONAISUUS

Jos haluat pidemmän kaavan nautintoja kuplivalla viiniristeilyllä, niin ehdoton suositus Happy Lobsterin 4-ruokalajin erikoisillalliselle. Lähtöjen (10.11. ja 2.2.) menomatkalla on kaksi eri kattausta klo 18.30 ja 21.30, joissa molemmissa on sama herkullinen menu. Tallink Siljan nimikkosamppanjan tuottaja Lombard isännöi illallista ja itse menu on rakennettu neljän samppanjan ympärille. Club One -asiakkaille menun hinta samppanjoineen on 116 € (muille 129 €) ja on kyllä hintalaatusuhteeltaan oikein hyvä ja jää elämyksenä mieleen!

TAKUUVARMA TAVOLÁTA HURMAA AINA

Jos varaat myöhemmän kattauksen Happy Lobsterin samppanjaillalliselle, niin suosittelen heti matkan aluksi suuntaamaan italialaiseen ravintola Tavolàtaan. Jos haluaa maistella vähän kaikkea, niin läpileikkauksen menusta tarjoilee jaettava Grande Assortimento di antipasti – perinteinen italialainen antipastolautanen, joka sisältää mm. herkulliset juustot, leikkeleet, marinoidut kasvikset ja äyriäiset. Todella kymppivalinta pienempään nälkään tai juuri ennen messuille menoa!

Erityismaininta Tavolàtan erittäin hyvin valmistetuille ja onnistuneille vegaanisille annoksille, mm. suolapaistetut punajuuret ja valkosipuliaioli sekä arancinit olivat erinomaisen hyviä ja maistuivat myös sekasyöjille. Tavolàtan pizzat jaettavina alkupaloina ovat aina loistava vaihtoehto nekin.

BALTIC PRINCESSIN KUPLIVALLA VIINIRISTEILYLLÄ EHTII MYÖS OSTOKSILLE

Viinimaisteluiden ja ruokanautintojen lomassa on mukava kierrellä myös Baltic Princessin ostoskaduilla, joilla riittää laadukasta tarjontaa. Löytyy viimeisintä muotia ja uutuuksia niin naisille, miehille kuin lapsillekin, leluja, tuoksuja ja kosmetiikkaa, juotavia sekä syötäviä tuliaisia!

GRILL HOUSE, SE PAREMPI AAMIAISPAIKKA NÄKÖALALLA

Jos haluat hemmotella seuruettasi ja itseäsi, niin nauti risteilyn kuohuviiniaamiainen aina tyylikkäässä Grill House -ravintolassa. On juuri niitä erikoisuuksia ja premium-tuotteita tarjolla, joita ei löydy ihan jokaisesta aamiaispaikasta ja jotka tekevät tästä aamupalasta normia hotelliaamiaistakin paremman.

Suosittelen lämpimästi Grill House -ravintolaa myös lounas- tai illallispaikaksi. Tarjolla laaja lista á la carte -ruokia sekä vähän parempia buffet-erikoisuuksia. Itse alkuruokaihmisenä ja juustoja rakastavana valitsin Grill Housen Starter & Dessert buffetin (32 €) lounaaksi – täydellinen valinta!

Olipa elämyksellinen reissu ja ensimmäinen kupliva viiniristeily – suosittelen kokemaan myös itse! ♥

(Nämä hinnat ja aikataulut voimassa risteilyllä 8.9.23, voivat muuttua järjestäjän toimesta.)

Lue nämäkin

1 Kommentti

Tuuli - Lumo Lifestyle 30/09/2023 - 22:40

Kuulostaa kuplivan ihanalta. Tällaiset viininmaistajaiset ovat aina antoisia, pääsee keskustelemaan bviinintuottajien ja maahantuojien kanssa etsimään uusia suosikkeja ja maistelemaan erilaisia makuja. Ja kun ihastuu johonkin viiniin, sen voi ostaa mukaan.

Vastaa

Kommentoi