Sis. saatuja tuotteita
On taas se aika vuodesta, jolloin minä juhlin vanhenemistani ja lähden laukkaamaan suuna päänä kirjojen, viinien ja ruoan pyhän kolminaisuuden areenalle, eli Helsingin messukeskukseen. Viini & ruoka -messut järjestetään aina samaan aikaan kirjamessujen kanssa ja tämä maaginen päivämäärä tänä vuonna on tuleva viikonvaihde 24.10.-27.10.2019. Kiireiden vuoksi pääsen piipahtamaan messuilla ainoastaan perjantaina, mutta aion ottaa kaiken ilon irti, skoolata synttärien kunniaksi, maistella ruokauutuuksia, tutustua myös Naturalviinien maailmaan tastingin merkeissä ja käydä kuuntelemassa paria lempikirjailijaa sekä kantaa tietysti kotiin painavia (kirja)tuliaisia.
Viini ja ruoka on avoinna torstaina 24.10. klo 12-20, perjantaina ja lauantaina 25.-26.10. klo 10-20 ja sunnuntaina 27.10. klo 10‒18. #viinijaruoka | www.viiniruoka.fi Sinne siis! Blogini IG-tilillä käynnistyy tänään keskiviikkona arvonta, jossa jaossa on kahden pääsylipun paketti (arvo 38 €). Käy siis osallistumassa! Aikaa osallistua arvontaan on torstai-iltaan 24.10.2019 klo 21.00 saakka ja voittaja saa liput kätevästi sähköpostiinsa.
PIZZA JA PUNAVIINI
Pizzan ja punaviinin liitossa on jotakin niin pelkistetyn herkullista ja aitoa, nostalgisia makumuistoja herättelevää ja se vaan aina toimii. Montako kertaa esim. reissuilla on menty picnicille pistoon tai rannalle, haettu hallista paikallista punkkua ja rapisteltu take away -kääreistä pizzaa. Muovimukista juotu punaviini, kylmä pizza ja auringonlasku, joskus voittaa jopa hienoimman fine dining -elämyksen!
Pizza on varmastikin yksi lempiruoistani ja siitä viimeksi blogiin tein vähähiilihydraattisen version, mutta nyt synttäriviikolla sallitaan vehnäjauhot ja tehdään pizza 00-jauhoista* kylmäkohotettuna. Täytteinä ehkä yksi lemppariyhdistelmistäni, eli viikunaa, sinihomejuustoa ja pinjansiemeniä. Testiin lähtivät Hungry Chefin pizzajauhot ja noudatin prikulleen pussin ohjetta, jota oli mainostettu maailman parhaimman pizzapohjan reseptiksi. Lopputulos oli kyllä oikein hyvä. Tein taikinan aamulla jääkaappiin ja leivoin pizzat illalla, ohjeen mukaan taikina voi levätä jopa yön yli jääkaapissa, mutta jo muutaman tunnin kylmäkohotuksella pizzan pohjasta tuli rapean maukas.

Viininä ehkä yksi parhaimmista koskaan maistelemani laatikkoviini (3 l) Tenuta Carretta Piemonte Barbera 2017*, joka löytyy Alkojen vakivalikoimista. Ympäristöä kunnioittavaa työtä Piemonten viinialueilla on tehty jo vuosisatojen ajan ja Tenuta Carretta sertifioitiin maaliskuussa 2019 ”The Green Experience”- standardien mukaan toimivaksi tuottajaksi. Vastuullisesti tuotettu, keskitäyteläinen ja raikkaan laadukas viini sopii pimeneviin syysiltoihin ja enpä voisi kuvitella parempaa makuparia sille kuin laadukkaista raaka-aineista ja omin kätösin leivottu artesaanipizza. 10+ tälle punaviinille!

Tunnelmaisen kaunista lokakuun loppua ♥ Oletko sinä menossa Viini & ruoka- tai kirjamessuille tänä vuonna?
Arvostan kommenttiasi, mutta viiniä ei Valviran säännösten mukaan voi kommentoida.
*saatuja tuotenäytteitä

Ainesosat:
Pizzapohja
375 g Hungry Chef pizzajauhoja
0,75 tl (2 g) kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 1/2 dl kylmää vettä
0,4 dl oliiviöljyä
Täytteeksi
1 prk (250-300 g) pizzakastiketta (esim. Hungry Chef )
300 g laadukasta juustoraastetta
1 pkt Aura Gold - sinihomejuustoa
3-4 tuoretta viikunaa
Lisäksi
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
rucolaa, yrttejä esim. basilikaa
mustapippuria
Ohje:
- Sekoita jauhot sekä kuivahiiva ja suola. Lisää vesi ja öljy.
- Vaivaa kunnes taikina on sileää, mutta tahmeaa.
- Leikkaa 2 tai 4 osaan riippuen halutusta pizzan koosta ja pyörittele niistä palloja.
- Nosta vuokaan, voitele öljyllä ja peitä kelmulla.
- Laita jääkaappiin yön ajaksi.
- Nosta pizzapallot huoneenlämpöön ja anna kohota parin tunnin ajan.
- Taputtele, venyttele ja nostele niistä jauhotetuin käsin pizzapohjat esim. leivinpaperin päälle.
- Jaa täytteet pizzapohjille (ensin tomaattikastike, sitten juustoraaste, murusteltu sinihomejuusto ja ohuiksi siivuiksi leikatut viikunat) ja paista esilämmitettyjen pizzakivien tai uunipellin päällä 250-asteisessa uunissa 5-8 minuuttia. Viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä, rucolalla, tuoreilla yrteillä ja mustapippurilla.

6 Kommenttia
Nice blog, love it.
http://ravintolanepal.fi/
Thank you so much! Love Indian food <3
Ihanan näköinen pizza <3 En ole menossa messuille, mutta odotan kyllä kovasti näkeväni kuvia sieltä.
Ihanaa loppuviikkoa sinulle Heli <3
Kiitos, kivat oli messut, vaikka ehdin vain nopeasti pyörähtää!
Noilla Hungry Chef-jauhoilla tulee taikinaan loistava sitko. Enne piti metsästää kunnon pizzajauhoa eri puolilta kaupunkia mutta nyt jauhoja saa kivasti lähimarketista. Itse kohottelen taikinaa jääkaapissa jopa 72 h.
Me menemme messuille vasta lauantaina, saa sitten maistella ruokia ja viinejä rauhassa.
Testasin myös Hungry Cheffin sämpyläjauhoja ja olipa muuten erihyvä sitko sämpylöissä, taisi tulla lempijauhomerkki kerralla : )