Taidokas Daruma Museokadulla on aasialaisten makujen keidas

by Beachhousekitchen

Pressikutsu/ruoat saatu

Juuri 3-vuotisjuhliansa viettävä Daruma on japanilaishenkinen kortteliravintola Museokadulla Helsingissä. Töölöläisten olohuoneeksi kutsuma ravintola on myös lemmikki- ja lapsiystävällinen, sen pääsin todistamaan, kun sain pressikutsun maistelemaan valikoituja makuja ravintolan listalta sekä tulevia uutuuksia. Selkeät, aidot ja puhtaat maut ovat saaneet fuusioaasialaisen ruoan ystävät palaamaan mutkattoman viehättävään ravintolaan uudestaan ja uudestaan.

Laadukasta ruokaa sydämellä tehtynä, sen kyllä huomaa heti. Darumaan on helppo poiketa lounaalle ja illalla sinne haluaisi jäädä pidemmäksikin aikaa, niin tunnelmalliselta ravintola tuntui jo heti ensimmäisellä kerralla. After work- tai ennen teatteria -paikkana se on hienostunut valinta ja sijainti mitä loistavin. Viineihin on panostettu ja ruoalle löytyy maistuvin makupari asiantuntevalla opastuksella ja huomioivalla palvelulla.

Nimensä tämä viihtyisä ravintola on saanut japanilaisesta paperimassasta valmistetusta nukesta (daruma), joka pomppaa pystyyn, kaatui se miten päin tahansa ja symboloi näin selviämistä vastoinkäymisistä.

Vaikka Daruman ruokalistalta löytyy makuja monesta eri Aasian maasta, niin keskiössä on vasta tilauksesta tehty, aina tuore sushi.

Koko Helsingin, tai ainakin Töölön, parhaimmat sushit, melkein itku tuli tästä elämyksestä ja lapsellekin onneksi löytyi omat harjoittelupuikot. Suosittelen maistamaan mm. lajitelmia ja siikanigireitä, taivaallisen hyviä kaikki!

Ramen-keitoista ei makua puutu. Misosta valmistettu liemi on umamikkaan aromaattinen ja nuudelikeittoja saa pintapaahdetulla lohella, kanalla tai vegenä. Ravintolan erikoisuus on itse valmistettu korealainen kimchi. Sitä löytyy mm. Kimchi Ramen -annoksesta (kuva alla).

Saimme maisteltaviksi myös tuhteja onigireitä. Sydämen muotoisten riisikakkujen sisältä löytyy joko sieniä tai lohta. Lohiversio oli valtavan maukas ja sen kanssa lisukkeena tarjoiltu tofu-misokeitto ehkä parhain koskaan nauttimani, miten tofuun on saatu näin paljon makua!

Niin kauniita annoksia! Kannattaa kokeilla perjantaisin tarjolla olevaa päivän jälkiruokaa, matchan makuinen pannacotta oli kivan raikas aasialaisten ruokien jälkeen.

Ravintolassa uskalletaan kokeilla uusiakin ruokalajeja. Satokauden salaatti (kuva yllä), jossa oli lempeästi paahdettua punajuurta, kurpitsaa ja vuohenjuustoa, oli herkullisen makuista – se oli myös osoitus Museokadun yrittäjien yhteistyöstä, sillä vuohenjuusto tuli vastapäisestä Rolling Cheese -juustopuodista. Vastaavasti Daruman kimchiä löytyy juustopuodin valikoimista. Talvikaudella menusta löytyvä japanilainen curry sekin huumasi tuoksuillaan ja mauillaan.

Hintalaatusuhteeltaan erinomainen paikka ja ruokalistalta löytyy vaikka mitä, myös trendikkäitä poke bowl -kulhoruoka-annoksia. Daruman ravintoloitsija Phuong Huynh on itse Kirkkonummelta ja aina kun liikun Töölön suunnalla, suuntaan kyllä tänne. Menestyksekkäitä vuosia ravintolalle jatkoonkin. Lämmin ja vilpitön suositus tälle paikalle ♥

Lue nämäkin

5 Kommenttia

Maarit / Sopusointuja_lifestyle 28/11/2021 - 12:21

Kerrassaan ihanan näköisiä annoksia! Sushit, mutta myös tuo ramen-keitto – en kestä. En ole vähään aikaan syönyt japanilaista, ja nyt kyllä maistuisi; tunnen jo niin noiden maun ja aromit, sinne on mentävä…

Vastaa
Tuuli+-+Lumo+Lifestyle 26/11/2021 - 21:13

Museokatu on tunnelmallinen. Ihania ruokia. Aasialaiset ruoat tuovat kaipuun Aasiaan, haaveilen jatkuvasti etenkin Japanin ikävän.

Vastaa
Tiia 24/11/2021 - 17:26

Aah mitkä ruoat ja just miehen ja mun mieleen. Täytyypä mennä joku kerta käymään, kuitenkin niin lähellä stadia, tuo ihana Museokatu.

Sydämellistä viikon jatkoa Heli. <3

Vastaa
Outi 24/11/2021 - 17:25

Ihanan värikästä ruokaa! Todella kivan kuuloinen ja näköinenkin ravintola.
Ihanaa loppuviikkoa sinulle Heli <3

Vastaa
Jael 23/11/2021 - 21:07

Annokset sekä näyttävät että kuulostavat super herkullisilta😋
Kaunista tiistai-iltaa Heli❤️

Vastaa

Kommentoi