VISIT SAIMAA: Vikkelästi Mikkeliin ihan mistä vain – kesäkaupunki, joka tarjoaa paljon elämyksiä!

by Beachhousekitchen

Pr-matka-Seikkailu Saimaalla/kutsujana Suur-Savon Osuuskauppa: Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkeli

Onko Mikkeliin mänijöitä? Vaikka juna meni just, niin niitä lähtee useita päivässä (nopeimmillaan 2,5 tunnissa) esim. Helsingistä ja vievät ihan Mikkelin keskustaan asti. Erittäin viehättävä, lupsakka, ystävällinen ja kutsuva lomakohde kauniin Saimaan rannalla!

Kompaktin kokoisessa Mikkelissä kaikki on lähellä ja näihin esittelemiini kohteisiin pääset kätevästi vaikka kävellen, jos tukikohtana on hienosti uudistettu Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkeli torin laidalla. Yhden yön lomareissulla ehtii näkemään ja kokemaan vaikka mitä – ota hetki myös omaa aikaa ja mene aistimaan torin leppoisaa elämää ja tunnelmaa.

Näissä huoneissa oli kyllä omanlaisensa tunnelma ja muutenkin hotellissa olivat vieraanvaraisuus ja ystävällisyys ihan omaa luokkaansa! Hotellin sata huonetta koki täydellisen uudistuksen viime vuonna ja lapsiperheitä varmasti ilahduttaa tieto supersankarielokuva Rendelin pohjalta luodusta fantasiatyylisestä teemahuoneesta, joka näytti sekin hienolta.

Kokoustilojen näkymät (alakuvat) hotellin Frans & Michelle– ravintolaan, joka toimii myös aamiaissalina. Persoonallisesti uudistetussa hotellissa kaikki on saman katon alla olevaa olohuonetta, jossa saa viihtyä ja sinne on helppo tulla.

Mikkeli 21 (Huonosti maalatut seinät) kertoo Mikkelin tarinaa monessa eri tasossa/taitelija Iikka Hackman.

MIKKELIN KLUBI – KORKEATASOINEN TILAUSRAVINTOLA HISTORIALLISISSA PUITTEISSA

Voisiko Saimaan seikkailu alkaa enää arvokkaammin kuin lounastamalla Mannerheimin tapaan Mikkelin Klubilla ja juuri samassa pöydässä, jossa ylipäällikkö, marsalkka Mannerheim lähes neljän vuoden ajan söi lounaan ja päivällisen aina Mikkelissa ollessaan! Mannerheim muuten kestitsi lukuisia arvovaltaisia vieraita diplomaateista tasavallan presidenttiin juuri näissä tiloissa vuosina 1941-45. Tuntui aika hienolta istuutua pöytään, jossa jokaiselle oli oma paikkansa ja ruokailu tapahtui tarkan protokollan mukaan.

Tuolloin 1940-luvulla lounailla tarjoiltiin yksi ja illallisella kaksi piripintaan täytettyä Marskin ryyppyä. Menu, jonka Mikkelin Klubilla nautimme:

Maa-artisokkakeittoa, muikunmätimoussea ja rapeaa perunaa

Marskin arinaruisleipää ja voita

Poron ulkofileetä, hapatettuja karpaloita, lehtikaalia ja haudutettua sipulia

Kardemummalla maustettu creme brulee ja marjasorbetti

Nyt täytyy kyllä sanoa, että tähän asti vuoden parhaimman ruokaelämyksen ja menun nautin juuri Mikkelissa ja Marskin pöydässä. Todella korkeatasoinen keittiö lähiruoka ja maku edellä, moniulotteiset annokset, tarinoita viihdyttävästi kertova hovimestari Reijo sekä tietysti itse miljöö. Mikkelin Klubin Perinnesalia voi vuokrata juhlatilaksi, lisätietoja löytyy täältä – tarjoiluista vastaava keittiö on kyllä ainakin yhden Michelin-tähden arvoinen.

MUISTI – SODAN JA RAUHAN KESKUS

Kesällä 2021 avattu Sodan ja rauhan keskus Muisti (Ristimäenkatu 4, Mikkeli) on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan ja varmasti tulee olemaan käyntikohteena aika monen kesälomalistauksissa. Ainutlaatuisen pysäyttävä paikka, jossa ilman mässäilyä (vaikka nessupaketti kannattaakin varata mukaan) pääsee viimeistä teknologiaa käyttävien näyttelyiden kautta sodan kokemuksiin ja näkemään sotien totuudenmukaisen vaikutuksen ihmisiin ja yhteiskuntaan. Varaa tänne parisen tuntia aikaa, että ehdit kiertää kaikki näyttelyt.

Avoinna: ti-pe 10–17, la-su 10–16 ma suljettu.

Etulinjan taistelun kokeminen (ks. alakuva) ja kranaatti-iskujen väisteleminen oli todella voimakas kokemus. Muisti on paikka, jota suosittelen ihan jokaiselle meille ja näyttelyn koettuani tulipa taas lähetettyä monta lämmintä ajatusta ja kiitosta pilven reunalle omille isovanhemmille, jotka joutuivat elämään sodassa ja taistelivat samalla Suomen itsenäisyyden puolesta.

VEHREÄ MIKKELINPUISTO ON MONIPUOLINEN PUUTARHAMATKAILUKOHDE

Kaunis Mikkelinpuisto sijaitsee keskustan läheisyydessä ja tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille. Kahvila-ravintolan lisäksi lukuisat mallipuutarhat ja viheristutukset, vihermyymälä sekä lasten ulkoleikkialue yhdessä muodostavat kokonaisuuden, joka houkuttelee piknikille tai vaikka pitämään ansaitun pysähdyshetken. Rannasta löytyy kaikille avoin grillauspaikka ja pääseepä Mikkelinpuistosta myös melontaretkelle tai SUP-lautailemaan.

Herkullisia kahvilatuotteita, lounasta ja a la carte -tuotteita tarjoilevan Greeneri– kahvila-ravintolan katettu terassi avautuu puutarhapuistoon. Ihastuttava paikka!

KENKÄVERON PAPPILAMILJÖÖSSÄ RIITTÄÄ NÄHTÄVÄÄ

Ympäri vuoden avoinna oleva historiallinen Kenkäveron pappila kauniisti hoidetussa ympäristössä on nähtävyys, jonka ohi ei kannata ajaa. Kenkävero sijaitsee Mikkelissä 5-tien varrella aivan Saimaan rannalla. Pappilan päärakennuksen ravintola hemmottelee ruokailijoita ja kahvilassa voi nauttia vastaleivottuja lähiruokaherkkuja ja leivonnaisia. Kenkäveron upeasta myymälästä ja Pauliina Rundgren HandiCrafts Shop Studiosta löytyvät ne uniikeimmat tuliaiset, lahjat ja muut ostokset – yksi Suomen inspiroivimpia myymälämiljöitä kauniine esillepanoineen!

Kesäasukit, eli ne odotetut lampaat ja kanat ovat saapuneet pappilan pihapiiriin ja ilahduttavat kävijöitä elokuun loppuun saakka. Koko perheen elämyspysähdyspaikka (Pursialankatu 6, Mikkeli) on avoinna ma-pe 10-18, la 10-16 ja su 10-18.

ILLALLISELLA HOTELLIN OMASSA FRANS & MICHELLE -RAVINTOLASSA

Ihanan kupliva tunnelma on Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkelin omassa bistrotyylisessä Frans & Michelle -ravintolassa ja kyllä Mikkelissä kaikkialla leppoisan huomioiva asiakaspalvelu taidetaan! Ranskalaistyylinen bistro tarjoilee sesongin makuja ja tietysti ranskalaisia klassikoita. Mitä tahansa monipuolisesta menusta päädyt ottamaan, niin jätä tilaa myös talon muhkean maukkaalle maalaisleivälle – se oli todella hyvää!

Aamupala tarjoillaan samoissa tiloissa ja aamiaismenusta löytyy tietysti mm. paikallisia riisipiirakoita. Muutenkin monipuolinen kattaus ja paljon lähiseudun ruokatuotteita tarjolla.

P.S. Tämä hotellin 6. kerroksen sauna- ja spa -alue oli kyllä harmonisen hieno ja mitkä maisemat sieltä aukeavat yli Mikkelin! Lämmin suositus Mikkelille ja tälle hotellille ♥

Lue nämäkin

10 Kommenttia

Jael 22/06/2022 - 12:51

Ihana Mikkeli kooste ❤️Olen viettänyt Mikkelissä aikaa muutamana kesänä, koska ystäväni on sieltä alunperin kotoisin ja tietysti käytiin myös Kenkäverossa. Tuli ihan hinku päästä tuonne uudestaan tätä lukiessa. Oikein ihanaa juhannuksen aikaa Heli

Vastaa
Beachhousekitchen 04/01/2023 - 10:01

Kiitos. Mikkeliin pääsee niin nopsaan pääkaupunkiseudultakin, oikein kiva Staycation-kohde.

Vastaa
Minna 18/06/2022 - 11:46

Upea Mikkelin matka jäi kyllä mieleen. Juurikin tuo Mannerheimin klubin mielenkiintoinen konsepti ja yllättäen tuo Sodan ja rauhan museo, joka kosketti ja hiukan ahdistikin. Mutta näinä aikoina ei ole ihme! Pauliinan korvikset Kenkäverosta heiluvat ihanasti muistona korvissa tästä kivasta reissusta:)

Vastaa
Beachhousekitchen 04/01/2023 - 10:01

Sodan ja Rauhan museo oli kyllä liikuttavan hieno ja koskettava <3

Vastaa
Tuuli -Lumo Lifestyle 18/06/2022 - 06:24

Suomesta löytyy kyllä paljon nähtävää ja koettavaa, ihan vaikka yhdestä kaupungista.

Lounas Marskin pöydässä on varmasti. ollut upea kokemus

Vastaa
Beachhousekitchen 04/01/2023 - 10:02

Se oli yksi vuoden parhaimmista aterioista, kaikki niin täydellisesti valmistettua ja makua riitti!

Vastaa
Sari 17/06/2022 - 13:15

Ihanaa historian havinaa ❤️ Ja tuo menu kuulosti kyllä älyttömän hyvältä!

Vastaa
Beachhousekitchen 04/01/2023 - 10:02

Vieläkin maistan nuo maut suussani, upea ravintola!

Vastaa
Outi 15/06/2022 - 21:09

Olipa kivan kuuloinen reissu ja niin paljon erilaista puuhaa siellä ollut. Ihana tuo kylpylä ja hei, kaikki nuo ruoat, nam!
Herkullista ja lämpöistä loppuviikkoa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 04/01/2023 - 10:03

Mikkeli hemmotteli kyllä meitä, Suomesta löytyy helmiä!

Vastaa

Kommentoi