10 valokuvausvinkkiä ja muuta Tim Clinchin workshopin antia osa I

by Beachhousekitchen

Tim Clinch Helsinki

Puolen vuoden sinnikäs odotus palkittiin vajaa kaksi viikkoa sitten kun ruokastailaukseen ja valokuvaukseen keskittynyt kahden päivän intensiivinen workshop starttasi Kirkkonummen Sundsbergissa. Englantilaisen, erityisesti ruokakuvauksen saralla ansioituneen valokuvaaja Tim Clinchin ja huippusuositun Jotain maukasta -blogin Mari Moilasen erinomaisesti järjestetylle valokuvauskurssille osallistui 10 innokasta valokuvauksen harrastajaa. Suurin osa bloggaajia, muutama toimittaja sekä työssään kuvaustaitoja tarvitseva. Sanomattakin selvää että tämä workshop oli myyty loppuun ennätysajassa, ei näitä ihan joka vuosi taideta Suomessa järjestää. Iloisesti sirkuttavien pikkulintujen mukaan on tulossa jopa kaksi lisäkurssia, seuraa täältä mitä, missä ja milloin tapahtuu valokuvaustaitoja mullistavaa ja ilmoittaudu mukaan!

Kahden päivän annista saisi kyllä aikaan monta postausta. Yritin koota mielenkiintoisia vinkkejä jokaiselle, jota kiinnostaa kehittyä valokuvaajana! Toisessa osassa keskitytään sitten workshopin kauniisiin kuvauspaikkoihin, ruokaan, herkullisiin annoskuviin ja taitaapa siellä olla juhannusreseptivinkkikin! Tämä kurssi oli siis paljon muutakin kuin tiukkaa opetusta ja harjoittelua: mieleen jäivät tsemppaava tiimi- ja yhteishenki, yhteiset nautinnolliset ruokatuokiot ja se NAURU ja TEKEMISEN ILO. Vaikka valokuvauksesta on monenlaista opasta olemassa ja netistä löytyy opetusvideoita jokaiseen lähtöön, niin mikään ei korvaa sitä kun saa ihan kädestä pitäen opastusta. Siksi suosittelen lämpimästi osallistumista vastaavalle kurssille : )

10 VINKKIÄ VALOKUVAUKSEEN

Vinkki 1: Valitse kuvan fokus ja se tähti. Kuvassa ei voi olla montaa keskipistettä tai pääosan esittäjää. Valitse mikä tai kuka saa omassa kuvassasi sen tähtiroolin!

mojitoVinkki 2: Minkä tarinan haluat kertoa kuvasi avulla? Mikä on sen juju? Mieti minkälaisia ajatuksia, mielihaluja tai tunnelmia haluat kuvasi herättävän.

summer morning

Vinkki 3: Uskalla astua mukavuusrajojesi ulkopuolelle. Jos kuvaat annoksia aina ylhäältä alaspäin, ota nyt toinen asento. Muista käyttää polviasi, ne joustavat, joustavat ja joustavat. Löydä ihan uusi perspektiivi! Katso maailmaa uusien speksien läpi. Tässä kuva kauniista Helsingistä ja hienosta Finlandia-talostamme lasin läpi kuvattuna.

Finlandia taloOletko muuten kokeillut miltä näyttää maailma lasin läpi, kohde näkyy huimasti ylösalaisin. Käytä ainoastaan puhdasta lasia, tässä alla jo hieman ryvettynyt lasi ja se myös näkyy…; )

roof terrace

Vinkki 4: Yksi sisään, yksi ulos. Mieti kuinka monta elementtiä on oikeasti tarpeen olla kuvassa. Jos lisäät yhden, ota aina yksi pois. Muista että pariton määrä näyttää paremmalta kuin parillinen!

wine cork

Vinkki 5: Hanki rekvisiittaa kirpputoreilta tai vaikka vanhempien vintiltä. Mummon virkkaukset ja vanhat astiat voivat nousta arvoon arvaamattomaan ja varsinaisiksi aarteiksi.

kuvausrekvisiitta

Vinkki 6: . Musta on aina muodikas! Jos kuvaat ihmisiä, niin pidä mukanasi mustaa samettikangasta, sillä saa nopeasti yhdenmukaisen taustan ja tyylikkään toteutuksen. Mustaa taustaa vasten myös viinilasikuvaus näyttää paremmalta!

valokuvausvinkkejä

Vinkki 7: Apuvälineiden käyttö on sallittua. Muista reflektorit, eli heijastimet, joilla saa kevennettyä tulevan valon määrää tai kauniisti pehmennettyä esim. ihon sävyä.

valokuvausVinkki 8: Kuvankäsittelyllä ei voi tehdä huonosta kuvasta hyvää, mutta sillä saa keskikertaisesta kuvasta erinomaisen! Mitäs mieltä olet tästä alla olevasta? Vasemmalla alkuperäinen kuva ja oikealla sitten hieman ehostusta saanut sommitelma. Kurssilla käytimme Adoben Lightroomia, mikä on kyllä seuraavaksi hankintalistalla!

ruokavalokuvaus

Vinkki 9: Muista 10 minuutin sääntö: jos kohde ei kuvaudu, älä tuhlaa enää aikaa siihen. Ruokakuvauksessa tämä on aika ehdoton, sillä annos ei kauaa pysy kauniina. Alla oleva kuvaa mallasin ainakin 20 minuuttia, lopulta pillit lähtivät lentoon kovassa tuulessa ja kuvasta tuli aika mitäänsanomaton. Eivät siis auttaneet lisäminuutit.

peaches

Vinkki 10: Lopuksi, älä vähättele taitojasi tai kameraasi. Ole ylpeä hienosta kehuja keräävästä otoksesta, se voi olla hyvin otettu puhelimesi kameralla!valokuvakurssi

Jos haluat lukea lahjakkaiden kollegoideni postauksia, niin löydät jo julkaistujen postausten linkit tästä:

http://www.maku.fi/blogit/52-weeks-deliciousness/rock-your-blog-styling-unstyling-amazing-tim-clinch

http://www.maku.fi/blogit/baking-instinct/eleanoran-kameraseikkailu-food-photography-workshop-tim-clinch-0

http://www.lily.fi/blogit/isyyspakkaus/rock-your-blog-styling-unstyling

 With ♥ from beach house kitchen

 

Lue nämäkin

18 Kommenttia

Rouva Sana 23/06/2015 - 13:22

Olipas todella mielenkiintoisia vinkkejä. Kiitos, kun jaoit ne täällä! Kuviasi jaksan aina vain ihailla. Ne ovat todellista silmänruokaa <3!

Vastaa
admin 24/06/2015 - 08:31

No voi kiitos. Elämän pituinen harjoittelu jatkuu…mukavaa tämä on ja haastavaa. Kaunista viikon jatkoa <3

Vastaa
Workshop 2015: silmänruokaa, vatsantäytettä! | Jotain maukasta 21/06/2015 - 21:31

[…] Beach house kitchen: 10 valokuvausvinkkiä ja muuta Tim Clinch workshopin antia […]

Vastaa
Mustaa lohta ja raakaa kakkua humppaliiterissä: valokuvausworkshop osa II - beach house kitchen 19/06/2015 - 07:53

[…] Tämä kuivakakku oli kaikkea muuta kuin kuiva, raparperi teki siitä kostean mehevän! Ja tässä alla vielä se kuuluisa raakakakku, joka ei maistu tunkkaisen taateliselta tai liian pähkinäiseltä, resepti löytyy sieltä Sitä parempi soppa kakkosesta. Tähän on hyvä päättää tämä kurssi, toivottavasti jatkokurssi järjestetään mahdollisimman pian! Siellä nähdään Jos missasit 10 valokuvausvinkkiä, käy nappamassa ideoita tästä. […]

Vastaa
Jael 18/06/2015 - 20:49

Upeat kuvat:) Tuollaisella valokuvakurssilla olisi kiva käydä,en ole vielä koskaan käynyt minkäänlaisella valokuvauskurssilla.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 19/06/2015 - 07:03

Kiitos. Eka oli tämä minullekin ja ei varmaan jää viimeiseksi (opittavaa nimittäin on…). Totuushan on että, harjoittelemalla oppii ja intohimoa alalle pitää olla. Ihanaa juhannusta <3

Vastaa
Tommi K 17/06/2015 - 22:13

Oh! Mahtavaa! Kurssi oli kyllä tosi hauska, ja muistelen sitä pitkään! Ihan vain siitäkin syystä, että harvoin sitä nykyään pääsee kahdeksi päiväksi irtautumaan aivan totaalisesti normaalista arjesta ja keskittyä vain harrastamaan 😉

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 18/06/2015 - 06:16

Jatkokurssilla nähdään : ) Todellakin, tästä riittää muisteltavaa pitkään!

Vastaa
Belladonna 17/06/2015 - 21:38

Hienoja kuvia, kiva kun jaoit opit kanssamme!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 17/06/2015 - 21:48

Mukava kuulla…kaunista juhannusta Belladonnalle!

Vastaa
52wksofdeliciousness (@52weeks_annemi) 17/06/2015 - 21:21

IIIK! löysin itseni kuvasta 😀 ihana postaus, olit saanut tiivistettyä Timin vinkit todella kivasti, itsellä meni postaus ihan pelkkään fiilistelyyn! upeita kuvia kaikki, voisipa tähän viikonloppuun palata uudelleen <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 17/06/2015 - 21:50

Arvelin ettet pahastuisi, kaunis kuva! Fiilistelyä on sitten luvassa enemmän jatko-osassa…; ) Kuulemma jatkokurssia kaavaillaan, sinne sitten samalla poppoolla!

Vastaa
PauMau 17/06/2015 - 19:33

Jee, kiitos 🙂 Todella hyviä vinkkejä! Lightroom on ihan ehdoton, vuosia tuhrasin ilmaisen Gimpin kanssa josta toki löytyy kaikki tärkeimmät säädöt ja aika paljon extraakin, mutta ei ihan helpoimmalla tavalla. Kuukausimaksullisessa Lightroomissahan tulee Photari mukana, ei käy aika pitkäksi kun sitäkin opettelee käyttämään 🙂 Innolla odotan kakkososaa vaikka ruokakuvaaja en olekaan.

Vastaa
admin 17/06/2015 - 21:53

Minäkin olen käyttänyt aiemmin ilmaista picasaa, nyt on kyllä hommattava tuo Lightroom. Vaikutti ihan loogiselta ja suht’ opittavalta ilman kursseja. Mietin vielä että kannattaako se ostaa se kertalinsessi vai tuo kk-maksullinen…Jatko-osa tulossa perjantaina!

Vastaa
Tiina Varjus 17/06/2015 - 19:03

Upeita kuvia ja hyviä vinkkejä. Jatko-osaa odotellessa. Olisi ollut niin upeaa päästä mukaan. Ehkä seuraavalla kerralla 🙂 Terkuin bloggarina vielä ihan keltanokka… Tinskun keittiön Tiina 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 17/06/2015 - 21:45

Kiitos, pakko oli jakaa vinkkejä (mitä muisti…; )) muillekin! On tulossa jatkokurssia ja alkeitakin jossain vaiheessa. Suosittelen!

Vastaa
Outi 17/06/2015 - 18:39

Täytyy kyllä sanoa, että näillä opeilla ei huonoja kuvia voi saada. Aivan mahtavia…varsinkin jotenkin tykästyin tuohon viinilasi kuvaan.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 17/06/2015 - 21:42

Kiitos <3 tällä kurssilla oppi kyllä kuvailemaan laseja, mikä oli jotenkin niin vaikeaa aiemmin!

Vastaa

Kommentoi