Aasialainen Makana Hangossa

by Beachhousekitchen

Hanko kutsuu joka kesä ainakin päiväreissulle! Rantapäivän päätteeksi on nautinnollista istua alas ja tutustua Hangon ravintoloihin, tänä vuonna aasialainen makumaailma viehätti ja ravintola Makana valikoitui myöhäisen lounaan ravintolaksi. Aiemmin Hangon ravintoloista olen esitellyt mm. På Krogenin, joka tarjoilee varmasti Suomen tuoreimpia ja maukkaimpia mereneläviä.

Hanko Makana

Hanko makana

Makana on ollut auki kesäkuusta 2018 lähtien ja se löytyy Itäsataman ravintolarivistön kauimmasta päädystä. Ravintolan makulupauksena on tehdä kotimaisista raaka-aineista valloittavia aasialaisia ruokia – miten se onnistui?

Makana Hanko

Nautimme vähintään kahdelle hengelle tilattavan ja valmistettavan menun, jonka annokset ovat erikseenkin tilattavissa á la carte -listalta. Tuona helteisenä päivänä tiesin haluavani ainakin lohta sekä katkarapuja, no niitähän löytyi kolmesta eri menuvaihtoehdosta juuri siitä VOL II:sta (35 eur/hlö): ponzumarinoitua lohta wasabicremellä, rapu-nuudelisalaattia ‘Som Tam’ sekä kananpoikaa Rendang ja jasmiiniriisiä.

Makan Hanko

Makanan cocktail -listan ulkopuolelta valmistui taivaallisen hyvä Piña Colada, melkeinpä yhtä hyvää kuin viimeisellä Thaimaan matkallamme.

Makana
Annokset olivat valtavia, niistä riitti todella hyvin kahdelle. Lohi oli suussa sulavaa ja kylmä rapu-nuudelisalaatti todella raikas alkuruoka. Heti perään pöytään tuotiin indonesialaista Rengang kanaa, en muista milloin olisin syönyt niin mureaa kanaa, maustemailma myös kohdillaan.

Makana Hanko

Kyllä, voin suositella lämpimästi Makanaa lounas- tai illallispaikaksi. Kävele siis niiden perinteisten Hangon ravintoloiden ohi ja anna Makanan aasialaisten makujen hurmata. Ravintolan terassi on sopivan suojaisa ja iltapäivän auringossa todella kaunis. Sisältä löytyy myös runsaasti istumapaikkoja ja se on tunnelmallinen sisustukseltaan. Tänne on tultava uudestaan♥

Makana Hanko

Makana hanko

Hanko Makana

Hanko Makana

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

10 Kommenttia

Jael 06/08/2018 - 19:40

Onpas herkullisen näköistä:) Hanko on niin ihana kesäkaupunki; nyt kun en ole pariin vuoteen ollut kesällä SUomessa niin Hanko, jossa serkullani loma-asunto , ja Porvoo ovat jääneet pois, mutta ehkä sitten joskus toiste. Tuli ihan vesi kielelle näistä kuvista , ja sinustakin ihana kuva Heli:) Oikein ihanaa viikkoa:)

Vastaa
Beachhousekitchen 13/08/2018 - 15:22

Kiitos Jael, aina vähän hirvittää laittaa omia kuvia, tässäkin tukka tuulesta sekaisin ja iholla pulisen kiloa hiekkaa : )
Hanko on niin ihana kaupunki ja se ruokatarjonta, wow.

Vastaa
Åsa 06/08/2018 - 12:58

Erittäin hyvää aasialaista olemme siellä aina syöneet. Ollut kyllä jo useamman vuoden auki.

Vastaa
Beachhousekitchen 13/08/2018 - 15:25

Onko se ollut jollakin toisella nimellä? Sain vinkin tästä ravintolasta lukijalta, joka kertoi olevan sen ihan uusi. Täytyypä selvittää, oli kyllä hieno miljöö ja ruoka todella hyvää : )

Vastaa
Kari Haataja 09/08/2019 - 21:00

On avattu jo kesän alussa 2015. Ravintola aloitti noissa tiloissa silloin. Tuo rakennus oli sitä ennen käyttämätön.

Vastaa
Beachhousekitchen 11/08/2019 - 15:12

Pitää korjatakin tekstiin, kiitos faktatiedosta : )

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 05/08/2018 - 22:29

Kuulostaapa/näyttääpä hyvältä. Aasiailainen ruokasopii hyvin näihin hellekeleihin

Vastaa
Beachhousekitchen 13/08/2018 - 15:27

Sanopa älä muuta, ihanan raikasta ja kevyttä – ja arvaa muuttuivatko säät juuri sopivasti loman loputtua, nyt on jo helteitä ikävä!

Vastaa
Outi 05/08/2018 - 21:41

Hanko <3 Ihanan kuuloinen ravintola ja aivan ihastuttava kuva sinusta <3
Mukavaa alkavaa viikkoa!

Vastaa
Beachhousekitchen 13/08/2018 - 15:27

Kiitos Outi, Hankoon pitää vielä tehdä päivän reissu tämän loppukesän aikana : )

Vastaa

Kommentoi