Kaupallinen yhteistyö Rosso-ravintolat ja 40+ blogit
Rakastan pizzaa ja siksi lähdin innoissani tutustumaan Espoon Ison Omenan kauppakeskukseen avattuun uutta ilmettä ja tyylikkyyttä henkivään Rossoon. Oli aika, jolloin kauppakeskuksista piti lähteä muualle syömään, mutta nyt tarjonta on makuhermoja kutkuttavan runsasta ja ravintoloiden laatu on ponkaissut ison harppauksen eteenpäin.
Viime viikolla kävimme siis 40+ bloggaajien kanssa maistelemassa roomalaisia artesaanipizzoja ja erilaisia kesäisiä makuja uudelta listalta. Rosso – ravintolat täyttää muuten ensi vuonna 40 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Rossoja on uudistettu ja ravintolat ovat mielestäni kokeneet arvoisensa kasvojenkohotuksen. Voin ääneen hihkaista, että sieltähän saa ihan oikeasti maukasta ruokaa ja oi ne pizzat! Oma ekat ravintolapizzat on syöty juuri Rossoissa ja niihin piti saada tuhat eri täytettä. Nyt maisteltiin mm. vegaanipizzaa, siitä lisää tuonnempana. Ajan hermoilla siis eletään ja listalta löytyy kyllä jokaiselle sopivia annoksia.
Hauska tarina näiden kattoon ripustettujen leipäkorien takana. Nerokkaan hauskan sisustusidean seurauksena avajaispäivänä henkilökunta joutuikin sitten ostoksille, sillä kaikki ravintolan leipäkorit roikkuivat katossa.
Rosson anti pasto pöydän italialaisia makuja alkuun. Uuteen Rossoon olivat tutustumassa Tuuli (Lumo lifestyle), Cride (Kristallin hohtoa), Marjo (Marjon matkassa), Tiia (Minäkö keski-ikäinen) ja Minna (Kristallikimara).
Suosittu vegetaarinen Verdure Rustica -pizza, jossa artisokkaa, puolikuivattua tomaattia, oliiveja, munakoisoa, pinjansiemeniä ja parmesaania. Tuo pohja oli täydellisen rapea ja täytteitä sopivasti. Yhdestä roomalaisesta pizzasta riittää syötävää kahdellekin, sen verran isompia nämä ovat verrattuna normaaliin pizzaan.
Omaksi suosikiksi nousi Roma Rustica -pizza (alla), jossa ilmakuivattua kinkkua, vuohenjuustoa, viikunabalsamicoa ja artisokkaa. Suosittelen tilaamaan monta erilaista pizzaa ja jakamaan pöytäseurueen kesken. Artisokka – tuo entinen inhokkini – maistui minullekin tässä kombossa, voi siis tulla ihan uusia elämyksiä, kun rohkeasti maistelee!
Suometar- pizza on lasten annoskisan voittaneen 8-vuotiaan onnistunut voittoannos. Tätä voi todellakin kutsua Suomi 100 -pizzaksi, niin pidettyjä suomalaisia makuja se edustaa. Tässä pizzassa oli poroa, leipäjuustoa, kanttarellia, sipulia ja rucolaa. Leipäjuustoa kannattaa muuten kokeilla pizzaan kotonakin, uusi ja erilainen täyte.
Oletko sinä maistanut vegaanista juustoa? Myönnän, että minulla oli suuresti ennakkoluuloja, olinhan monelta kuullut, että sitä ei voisi edes juustoksi kutsua. Kun pöytään tuotiin Rosson vegaanipizza, jakoi se hieman mielipiteitä. Osa tykkäsi, osa ei. Minulle tuo pizzan juusto maistui melkein kuin normaali sulatejuusto ja todella, kyllä tätä pestoisaa pizzaa mielihyvin söisi vaikkei olisikaan vegaani.
Ruokabloggaajan vatsa on pohjaton, kun vauhtiin päästään. Pitihän maistella myös yhtä pääruokaa kesän á la carte- listalta: voissa paistettua lohta, sitruunaista Gremolata- kastikkeella maustettua tagliatelle-pastaa, tomaattia, zucchinia ja bearnaisekastiketta.
Jälkiruoaksi laktoositon ja gluteeniton jäätelöunelma, jossa mango-passionhedelmäsorbettia, suklaakermajäätelöä, vaniljakermavaahtoa ja paukkusokeria. Täydellinen jälkiruoka paukkuvine sokerineen – tästä voi kesä alkaa!
Kiitos makumatkasta Rosso- ravintolat! Rosso mielletään matalan kynnyksen lapsiystävälliseksi ravintolaksi, mutta kyllä tätä voi suositella myös pareillekin tai ilman lapsia ruokailemaan tuleville. Ruokalista on kaikin puolin onnistunut ja tässä ravintolassa myös viihtyy, vaikka se sijaitseekin yhdessä isoimmista ja vilkkaimmista kauppakeskuksista.
With ♥ from beach house kitchen
8 Kommenttia
Kuulostaa ja näyttää niin herkulliselta. Voi, minkä tilaisuuden missasinkaan. Ihania pizzoja, olisipa ollut kiva valita oma suosikki. Artisokkaa pizzan päällä on tullut maistettua jollakin reissulla -tykkäsin. Nauratti tuo ruokabloggaajan pohjaton vatsa, olisin niin hyvin sopinut joukkoon, minulla on stretch mage 🙂
Paikka näyttää myös niin kivalta ja viihtyisältä. Hienon makumatkan olette tehneet!
Makumatka kyllä rohkaisi ja innosti tulemaan uudestaan Rossoon : ) Aidosti herkullista ruokaa!
Olipa taas kiva ja maukas ilta! Suometar-pizza osui ja upposi ja vegaanipizzakin maistui vähän omaksi yllätykseksenikin.
Parasta onkin aina tilata useampi pizza ja näin saa maistella uusiakin makuja – yllättäviä uusia suosikkeja voikin löytyä! Tästä illasta innostuneena järjestän kummilapsille kesälomalla hauskan pizzapicnikin juuri tuolla samaisessa Rossossa : )
Rossossa on kyllä aina ollut ihan huippu hyvät pizzat. Täytyy myöntää, pizza kuuluu omiinkin ruokasuosikkeihini, nykyään varsinkin, kun täytteinä voi olla lähes mitä vaan!
Ihanaa viikonloppua Heli <3
Kiitos : ) Ei kyllä pizzaan kyllästy koskaan, kun on niin montaa erilaista pohjaa ja tietty noilla täytevariaatioilla saa niin monen monta eri sorttia!
Rosson pizzoille iso peukku!
Kiitos ihanasta kutsusta ja illasta. Rosson pizzat ovat vaan maailman parhaita ja on kyllä aikamoinen ongelma, kun Rossoon menee, että minkä pizzan valitsisi, sen oman lempparifantasia vai jonkun ihanan roomalaisen, kuten se sun lemppari gorgonzola/meloni yhdistelmä kuulostaa niin houkuttelevalta.
Ihanaa viikonloppua ihana ystäväin <3
Maustuvainen ilta olikin huippuseurassa : ) Liian usein valitsee aina sen saman (kana-gorgonzola-melonin), mutta nyt pitää rohkaistua kokeilemaan muitakin makuja!