EKAT PIKKUJOULUT & ROSSON TALVIMENU

by Beachhousekitchen
6 Kommenttia

Yhteistyössä Rosso-ravintolat/40+ blogit

On vasta lokakuu ja kyllä – ekat pikkujoulut takana ja eilisestä illasta juhlakausi pääsikin loistavasti käyntiin. Paikkana oli nostalgisen värikäs ja jokaiselle meistä tuttu, Suomen ensimmäisiä italialaisia ravintoloita, eli Rosso. Rossot ovat palvelleet jo vuodesta 1978 meitä maukkaan italialaisen ja jopa hieman skandinaavistakin keittiötä yhdistävän ruoan ystäviä. Nyt vierailimme Ympyrätalon Rossossa Helsingin Hakaniemessä.

Hauskasti voi todeta ympyrän sulkeutuneen, sillä Rosso oli tälle maalaistytölle ensimmäisiä oikeita ravintoloita silloin 80-luvun lopussa, kun siskoni kanssa tulimme kesälomareissuille Helsinkiin. Silloin maistuivat antipastot ja pizzat, kuulemma ne ovat vieläkin suosituimpien annosten joukossa.

Rosso talvimenu

Syksy on tapahtumarikasta aikaa ja näin bloggaajan näkökulmasta on kiva päästä kertoilemaan ravintolalöydöistä ja onnistuneista menukokonaisuuksista lukijoille. Aiemmat ravintolavisittiini ovat olleet aika pääkaupunkipainotteisia, mutta nyt on kyseessä aika monta kaupunkia tavoittava Rosso-ravintolaketju ja sen pikkuisen jouluinen talvimenu.

Rosso talvimenu

Jos takaraivossa on vanha mielikuva Rossosta jotenkin tylsänä ja bulkkiruokaa tylysti tarjoilevana ravintolana, niin ne mielikuvat voi unohtaa! Meitä vastassa oli asiakaspalveluhenkinen tiimi, joka varmisti aika täydellisen illan ja siksi voinkin lämpimästi suositella paikkaa ja juuri lanseerattua talven menua.

Palveluun on selvästi panostettu ja mm. viinit olivat erinomaisen hyviä. Niistä Rosso Hakaniemen ravintolapäällikkö Jari Mikkola oli erityisen ylpeä, hän oli myös kehittelemässä tätä talven menukokonaisuutta. Kannattaa tarkistaa Rosson sivustolta, missä kaikkialla menua tarjoillaan ja mitä paikallisia erikoisuuksia se sisältää!

rosso talvimenu

Lokakuinen viima ja arki väistyivät siis muutamaksi tunniksi, kun tutun bloggaajaporukan kanssa avasimme oven kohti talvisia makuja, retroilevia drinkkejä (Limoncello ja Sunrise, täydellinen yhdistelmä syksyllä 2016) sekä laadukkaita viinejä. Tätä alla näkyvää kabinettia voi muuten vuokrata pienille ryhmille (max. 24 henkeä).

Rosso Hakaniemi

Talvimenun alkuruokana on kylmäsavulohitartar, joka tarjoillaan paahdetun Maalahden limpun kanssa. Makuja täynnä, italialaista balsamicoa yhdistettynä pohjoismaiseen loheen ja suomalaiseen makeaan saaristolaisleipään.

Rosso talvimenu

Pääruoaksi voi valita joko kalan tai lihan, oma vaihtoehtoni oli kuhaa Romana. Ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä pestolla maustettua kuhaa ja sitruunarisottoa. Risoton ystävälle antoisa elämys ja hei – tätä italialaiseen kinkkuun käärittyä kalaa on kotikeittiössä kokeiltava. Loistava yhdistelmä. Benvenuti in Italiarosso talvimenu

Talvimenun lihavaihtoehto gorgonzolahärkä näytti aika hyvältä sekin. Annoksessa myös punajuurta ja lohkoperunoita. Sain maistella kollegan annoksesta tuota täyteläistä kastiketta…ja VOUH…maistui niin hyvältä!

rosso talvimenu

Jälkiruokana talvimenussa on valkosuklaa-pannacotta ja Rosson mansikkakastike. Tämä sai aikaan elämyshuokauksia.

rosso

Koska ravintolan ilta oli ollut vilkas (ihan arkisena tiistai-iltana) ja jälkiruokapainotteinen (lue pannacottaa ei riittänyt kaikille), vaihtoehtona tässä menussa tällä kertaa oli myös Rosson oma lämmin suklaakakku ja talon jäätelö. Kaikki jälkiruoat tehdään keittiössä ihan alusta saakka itse käyttämättä mitään valmista.

Rosso talvimenu

MUITA HUOMIOITA & SUOSITUKSIA

  • Ympyrätalon kabinettiin mahtuu 12-24 henkilöä ja sitä voi vuokrata pikkujouluihin, kokouksiin ja illanistujaisiin. Ruokaillessa ei tilavuokraa. Aika kivat näkymät Tokoinrannan suuntaan.
  • Mahtava sijainti, tänne on helpo kutsua asiakkaita ja palkita vaikka oma tiimi. Kulkuyhteydet metrolla ja raitiovaunulla kätevät, jalan 15 minuuttia keskustasta.
  • Sopii erityisen hyvin lapsiperheille, on lastenhoitohuone ja leikkipaikka.
  • Illan aloituspaikaksi ja vaikka ekoille treffeille myöskin mainio paikka. Ei liian fiini, mutta saa fiiniä ruokaa ja viiniä. Tämä antipastolautanen sopii erinomaisesti laadukkaan Verrocchio Amarone Classico punaviinin kanssa! Mikä makuelämys 🙂

                                                talvimenuWith ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Mysterious M 19/10/2016 - 11:52

Näyttääpä ruoka taivaallisen hyvältä ja ihant kuvat! Vois melkein syödä tuosta kuvasta:) Pitääpä pitää tämän Rosso mielessä!

Vastaa
Beachhousekitchen 19/10/2016 - 12:29

Suosittelen 🙂 Oli mukavan talvinen, mutta ei liian tuhti menu!

Vastaa
Tiia K 19/10/2016 - 09:59

Olipa meillä kivaa ja ruokahan on Rossossa aina mielettömän hyvää. Aivan upea postaus. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 19/10/2016 - 12:33

Oi kiitos : ) Oli kyllä ilo kirjoittaa hyvästä ruoasta, Rosso tarjosi mukavan yllätyksen – todella hyvä tämä talvimenu!

Vastaa
Marina /Dioriina 19/10/2016 - 08:09

Ihana ilta teillä ollut ja voi mitä ruokia 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 19/10/2016 - 12:34

Näitä tulee onneksi lisää : ) Kiitos Hok-Elannon, että pääsemme aina maistelemaan uusia juttuja!

Vastaa

Kommentoi