GASTRO 2016 ANTIA

by Beachhousekitchen

Gastro on ruoka-alan ammattilaistapahtuma, joka esittelee joka toinen vuosi hotelli-, ravintola- ja ammattikeittiöalan trendit, uutuustuotteet ja alan kuulumiset. Gastroon kokoontuu kolmen päivän aikana 15 000 alan Horeca –alan ammattilaista ja 250 alan yritystä. Messukeskuksessa järjestetään myös ViiniExpo alkoholikaupan ammattilaisille (17.–19.3.), jonne perjantaina 18.3 klo 15-20 ja lauantaina 19.3 klo 11-18 on myös kuluttajilla pääsy.

Gastroon pääsin mukaan median edustajana ja kävinkin paikanpäällä jo torstaina. Tässä hieman messujen antia ja omia tärppejäni! Instagrammissa @beachhousekitchen hehkuttelin upeaa The Box -illalliskokemusta, johon pääsin osallistumaan Gastrossa, siitä tulee ihan oma postauksensa!

Kala on niin hyvää ja sitä pitäisi syödä parikin kertaa viikossa. Ei niin kovaa suosiota nauttiva särki haluttiin tuoda esille ja alla olevassa kuvassa näkyvä särkivalmiste maalaislimpun kanssa oli todella hyvää. Tällä Fishermans Foodin osastolla japanilainen kokki valmisti myös sushia suutarista! Maistui kyllä!

Gastro

Arlan leipäsushi, ei hassumpi idea.

Gastro

Grabitin suussa sulavaa rapua!

Gastro

Fazer Food Services esitteli Gastrossa tulevaisuuden kouluruokailun pop up –ravintolana. Fazerin tavoitteena on uudistaa suomalaista kouluruokailua maun, miljöön ja palvelun osalta vastaamaan nykypäivän tarpeita. Siinä oli onnistuttu erinomaisesti.

Gastro

Pieni ja intiimi ruokala oli viihtyisä ja ruoka fantastisen hyvää euron budjetilla! Ihanat salaatit, siemennäkkäriä hummuksella ja lisukkeena ihan jotain muuta kuin kumipottuja. Minäkin pääsin tätä menua nauttiessani eroon kouluruokakammosta, sillä 80-luvun kouluruoka läskisoosineen, jauhomuuseineen, sattumia täynnä olevine einespihveineen ja herne-maissiseoksineen on jättänyt traumaattisen makujäljen muistiini. En vieläkään pysty syömään valmiiksi mm. marinoituja broilerin koipireisiä tai keitettyjä pakastevihanneksia.

Gastro

Gastro

Ei nyt ihan luokiteltaisi uusavuttomien tuotteeksi, sillä tästä Laitilan valmiiksi kypsennetystä valkuaispötköstä (ks. alla) on aika kätevä pilkkoa siivut eväsleiville tai esim. paistaa halloumin tapaan! Paljon protskua ja ei yhtään lisäainetta.

Gastro

Luomu oli isosti esillä ja gluteenittomat tuotteet, joita löytyi ennätysmäärä. Tässä loistava salaattituote ja sen kehittäjä Samuli Laurikainen. Tofujen mestari Jalotofu oli myös messuilla mukana!

Gastro

Jalotofu

Omalla suosikkijuustollani eli Västerbottenost –juustolla tässä aivan ihana inkivääri-päärynäpyree seuranansa. Hillokkeessa myös pienesti brandya, häkellyttävän hyvä kombo.

gastro

Hk Scanin osastolla maisteltiin lihaisia herkkuja raikkaiden kastikkeiden kera. Meitä bloggaajia hemmoteltiin täyden kympin arvoisesti!

Gastro

Gourmet hampurilaiset ja pizzat ovat yhä trendikästä ruokaa!

Gastro

Gastro

ViiniExpossa seuralaisinani olivat upeat daamit Marika Kivi&Kakku- blogista, Terhi Kananpoikien bistrosta ja Nanna Kaikki äitini reseptit -blogista.

GastroViiniExpoon kannattaa siis suunnistaa vielä lauantaina 19.3.2016. Tässä loppuun fiiliskuvia ja päivän viinivalintoja!

Gastro

Gastro

gastro

Gastro

Gastro

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

13 Kommenttia

souliina 20/03/2016 - 10:13

Ihanat kuvat ja kaikenkattava postaus! Minua kiinnosti tuo valkuaispötkö, nimenomaan sen protskun takia!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 20/03/2016 - 18:38

Lämmin kiitos…; ) Pitihän sellainen valkuaispötkö hommata, huomenna alkaa keventäjän viikko ja sitä aion paistaa salaattiin tonnikalan seuraksi!

Vastaa
Tuula / Tuula's life 19/03/2016 - 13:17

Olipa mielenkiintoinen kirjoitus Gastro-tapahtumasta. Piti ihan noita kalajuttuja lukea kipparille. Hänen isänsä tykkäsi kovasti särkikalasta, vaikka siinä piikkejä olikin paljon. Kiinnostava tapahtuma.
Ja minäkin pääsin mukaan ajankohtaisiin ruokajuttuihin. Kiitos!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 20/03/2016 - 18:43

Messuilla oli puheenvuoroja kalankäytön puolesta ja monella on juuri ruotojen takia kalakammo. Hieman naureskelin siellä bloggaajakaverilleni, että itse syön pikkkumuikut ruotoineen ja päineen…; ) Eli kala maistuu kaikissa muodoissansa! Tuossa särkivalmisteessa ei ollut ruotoja, se oli todella hyvää : )

Vastaa
Jael 19/03/2016 - 12:09

Ihanan herkulliset kuvat. Hieman taas harmitti kun en päässyt tuonne.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 20/03/2016 - 18:44

Nämä olivat kyllä hyväntuuliset messut, joissa oli paljon nähtävää ja koettavaa. Olisi mennyt toinenkin päivä, jos olisi päässyt!

Vastaa
52weeksofdeliciousness 19/03/2016 - 10:52

Oletpa ehtinyt paljon messuilla! itse kiersin vain jäätelöbaarit 😀

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 20/03/2016 - 18:46

Piti olla ihan etukäteissuunnitelma että ehtii kuuntelemaan mielenkiintoiset puheenvuorot ja näkemään näytteilleasettajia..ja tietty maistelemaan noita herkkuja! Ehdin vaan yhtä jäätelöä maistamaan, se oli superherkullista pistaasijäätelöä!

Vastaa
52weeksofdeliciousness 21/03/2016 - 08:42

No hyvä sitten että hoidin sun puolesta ne jäätelöhommat 😉 ihanaa alkanutta viikkoa!

Vastaa
Lumo 19/03/2016 - 00:32

Onneksi ehdin edes lyhyesti mukaan!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 20/03/2016 - 18:48

Taisit kokea parhaimmat palat noilta messuilta, HK:n herkut maistuivat ja se The box -illallinen, nam!

Vastaa
Tiia K 18/03/2016 - 22:20

Jepulis, kuola valuu, vaikka vasta söin kakkua. 🙂 Tuo kalainen kääretorttu, wau <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 20/03/2016 - 18:51

Tuo kalasushi oli niiiin hyvää, pitääpäs itsekin tehdä!

Vastaa

Kommentoi