GUSTAVO, TIMANTTI TURUN RAVINTOLAKARTALLA!

by Beachhousekitchen
5 Kommenttia

Onneksi löysin googlatessani Turun ravintoloita Aurajoen rannalle keväällä avatun Gustavon. Sateinen perjantai ei terasseille houkutellut, joten tuomiokirkkoa saattoi lomanalkajaisfiiliksin ihailla lasien takaa tyylikkäässä ravintolassa. Sanotaan, että Turun ravintolakartalla on enemmän niitä napakymppejä kuin Helsingin vastaavalla. Voi hyvinkin olla oikea heitto!

Gustavo osoittautui loistavaksi valinnaksi, todellinen timantti, joka kannattaa käydä testaamassa, jos Välimeren keittiöt hemmottelevat makunystyröitä. Tapasanoksia, mereneläviä, espanjalaisia kinkkuja ja juustoja sekä pizzoja ja flatbreadeja. Täällä kannattaa tilata pöytä täyteen jaettavia tapastyylisiä snackseja ja huuhdella ne alas tarkasti valituilla viineillä.

gustavo

Gustavo

Gustavo

Aperiviitinä Aperol spritz ja seurana rapeakuorista maalaisleipää sekä ruskistettua voita.

Gustavo

Aterian läpi nautimme espanjalaista René Barbier Brut Reserva kuohuvaa (erinomainen hintalaatusuhde 35,- /pullo)

Gustavo

Friteerattua minimustekalaa (kuva alla). Instagramin puolella taisin jo hehkuttaa, että tämä oli parasta Suomessa nautittua mustekalaa. Täydellinen rapeus, maku ja rakenne, tätä annosta muistellaan vielä pitkään!

Gustavo

Savustettuja katkarapuja ja sitruuna-aiolia, nämäkin erinomaisen maukkaita ja niitä oli runsaasti yhdestä annoksesta kahdelle.

Gustavo

Hummusta ja öljyssä rapeaksi paistettua leipää.

Gustavo

Vitello tonnato, siitäkin oli jakaa kahdelle.

Gustavo

Suosittelen myös kokeilemaan Gustavon pizzoja, joiden taikina on saanut kohota neljä vuorokautta. Mikä hieno maku ja suussa sulavuus! Pizza salmone (alla), jossa kylmäsavulohta, tomaattikastiketta, smetanaa, mozzarellaa ja tilliä.

GustavoPizzat ja flatbeadit paistetaan ison salin uunissa ja niiden mukana tulee pöytään sakset, mikä olikin näppärä idea. Pizzan leikkaus saksilla annospaloiksi sujui mitä mainioimmin. Taidan viljellä tänne nyt useamman superlatiivin, mutta oli ehdottomasti paras lohipizza, jonka olen nauttinut aikoihin!

Gustavo

Kun silmäili lähipöytiin, niin pizzoista gorgonzola-viikuna ja salsiccia olivat turkulaisten suosiossa! Ihan valtavan herkullisilta ne näyttivätkin!

Gustavo

Oli myös maisteltava talon flatbreadeja, joiden pohja paistetaan pizzan tavoin uunissa ja täyte levitetään vasta valmiin pohjan päälle. Valintana oli Huelva, jossa ylikypsää possua, friteerattua valkosipulia, marinoitua punasipulia ja rucolaa. Valtavan raikas ja maukas kokonaisuus!

Gustavo

Gustavo

Kaikki nämä annokset, jotka jaoimme juomineen kustansivat vain 120 euroa. Tapaskokoiset annokset olivat runsaita, jo niistä olisi vatsa kiittänyt! Positiviisen ja ehkä loman parhaimman ravintolakokemuksen kruunasi asiantunteva ja hienostunut asiakaspalvelu. Ihan täydellistä, ISO suositus! Terveisin ikionnellinen ruokabloggaaja 😆

Gustavo

Ravintola Gustavo

Linnankatu 1, 20100 Turku

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

5 Kommenttia

MATKAMESSUT 2017 JA TRENDINÄ RUOKAMATKAILU | Beach house kitchen 20/01/2017 - 17:06

[…] järjestettävä Food & Fun Turku festivaali. Turussa nautittiin viime kesänä kyllä parhaat mustekalat koskaan, eli sinne suunnataan ruon perässä myös tänä […]

Vastaa
Jael 23/07/2016 - 15:04

Nam nam,muy bueno! Tuolla on ruokia minun makuuni:)

Vastaa
Beachhousekitchen 25/07/2016 - 18:13

Tänne seuraavalla kerralla, kun olet Suomessa! Oma suosikkipaikkani!

Vastaa
Kati/Kotilaituri 23/07/2016 - 00:51

Turun timantti, I agree <3 Herkkua, loistava palvelu ja mukava tunnelma!

Vastaa
Beachhousekitchen 25/07/2016 - 18:13

Ehdottomasti 🙂 Täydellistä oli!

Vastaa

Kommentoi