Onneksi löysin googlatessani Turun ravintoloita Aurajoen rannalle keväällä avatun Gustavon. Sateinen perjantai ei terasseille houkutellut, joten tuomiokirkkoa saattoi lomanalkajaisfiiliksin ihailla lasien takaa tyylikkäässä ravintolassa. Sanotaan, että Turun ravintolakartalla on enemmän niitä napakymppejä kuin Helsingin vastaavalla. Voi hyvinkin olla oikea heitto!
Gustavo osoittautui loistavaksi valinnaksi, todellinen timantti, joka kannattaa käydä testaamassa, jos Välimeren keittiöt hemmottelevat makunystyröitä. Tapasanoksia, mereneläviä, espanjalaisia kinkkuja ja juustoja sekä pizzoja ja flatbreadeja. Täällä kannattaa tilata pöytä täyteen jaettavia tapastyylisiä snackseja ja huuhdella ne alas tarkasti valituilla viineillä.
Aperiviitinä Aperol spritz ja seurana rapeakuorista maalaisleipää sekä ruskistettua voita.
Aterian läpi nautimme espanjalaista René Barbier Brut Reserva kuohuvaa (erinomainen hintalaatusuhde 35,- /pullo)
Friteerattua minimustekalaa (kuva alla). Instagramin puolella taisin jo hehkuttaa, että tämä oli parasta Suomessa nautittua mustekalaa. Täydellinen rapeus, maku ja rakenne, tätä annosta muistellaan vielä pitkään!
Savustettuja katkarapuja ja sitruuna-aiolia, nämäkin erinomaisen maukkaita ja niitä oli runsaasti yhdestä annoksesta kahdelle.
Hummusta ja öljyssä rapeaksi paistettua leipää.
Vitello tonnato, siitäkin oli jakaa kahdelle.
Suosittelen myös kokeilemaan Gustavon pizzoja, joiden taikina on saanut kohota neljä vuorokautta. Mikä hieno maku ja suussa sulavuus! Pizza salmone (alla), jossa kylmäsavulohta, tomaattikastiketta, smetanaa, mozzarellaa ja tilliä.
Pizzat ja flatbeadit paistetaan ison salin uunissa ja niiden mukana tulee pöytään sakset, mikä olikin näppärä idea. Pizzan leikkaus saksilla annospaloiksi sujui mitä mainioimmin. Taidan viljellä tänne nyt useamman superlatiivin, mutta oli ehdottomasti paras lohipizza, jonka olen nauttinut aikoihin!
Kun silmäili lähipöytiin, niin pizzoista gorgonzola-viikuna ja salsiccia olivat turkulaisten suosiossa! Ihan valtavan herkullisilta ne näyttivätkin!
Oli myös maisteltava talon flatbreadeja, joiden pohja paistetaan pizzan tavoin uunissa ja täyte levitetään vasta valmiin pohjan päälle. Valintana oli Huelva, jossa ylikypsää possua, friteerattua valkosipulia, marinoitua punasipulia ja rucolaa. Valtavan raikas ja maukas kokonaisuus!
Kaikki nämä annokset, jotka jaoimme juomineen kustansivat vain 120 euroa. Tapaskokoiset annokset olivat runsaita, jo niistä olisi vatsa kiittänyt! Positiviisen ja ehkä loman parhaimman ravintolakokemuksen kruunasi asiantunteva ja hienostunut asiakaspalvelu. Ihan täydellistä, ISO suositus! Terveisin ikionnellinen ruokabloggaaja 😆
Ravintola Gustavo
Linnankatu 1, 20100 Turku
With ♥ from beach house kitchen
5 Kommenttia
[…] järjestettävä Food & Fun Turku festivaali. Turussa nautittiin viime kesänä kyllä parhaat mustekalat koskaan, eli sinne suunnataan ruon perässä myös tänä […]
Nam nam,muy bueno! Tuolla on ruokia minun makuuni:)
Tänne seuraavalla kerralla, kun olet Suomessa! Oma suosikkipaikkani!
Turun timantti, I agree <3 Herkkua, loistava palvelu ja mukava tunnelma!
Ehdottomasti 🙂 Täydellistä oli!