HERKULLINEN HANKO JA PÅ KROKEN

by Beachhousekitchen

Hanko, tuo Suomen nostalgisin ja samalla hulivilein Riviera, on vain tunnin ajomatkan päässä mutta miksi sinne tulee lähdettyä niin harvoin? Ex-tempore tuli kuitenkin hurautettua matkaan yksi kaunis elokuinen lauantaiaamu, kun sääennuste lupasi pelkkää paistetta koko päiväksi.

Hangossa tuntuu tapahtuvan koko ajan. Regatta villitsee heinäkuussa, samoin musiikkijuhlat sekä läpi kesän monenmoiset urheilu- ja kulttuuritapahtumat. Niin oli Hangossa menoa vielä elokuun lopussakin ja mm. Hanko Pride oli vallannut kaupungin. Muutama turisti, perheellisiä piknikillä ja pari rekkaa iloista prideväkeä samalla rannalla. Ei huono linja kaupungilta, suvaitsevaisuus on kuulemma Hangon valttikortteja myös jatkossa ja itse kunnanjohtaja oli tapahtuman avajaisissa toivottamassa sateenkaariväen lämpimästi tervetulleeksi kaupunkiin.

Hanko

Kun Hankoon saapuu, niin ainakin minut valtaa sellainen vuosikymmenten takainen nostalginen fiilis. Vaikka täältä löytyvät hankosushit ja trendiliikkeet, niin päällimmäinen tunnelma on kuin olisi keskellä vanhaa Suomi-filmiä tai jopa singahtanut niinkin kauas kuin 1890-luvulle, jolloin kaupunki kylpylöineen eli kukoistusaikaansa. Rantakatua kun vaeltelee ja noita kauniita pitsihuviloita ihastelee, niin ei voi muuta todeta, että ällistyttävän kaunis kaupunki.

Hanko

Hanko

Hangon itäsataman (Satamakadun) ravintolat ovat tuttuja aiemmilta vuosilta, mutta nyt oli kokeiltava lempeän lämpimän rantapäivän jälkeen meren antimia hieman eri satamamiljöössä. Hangon pohjoispuolella kolmen kilometrin päässä keskustasta sijaitsee perheyritys- ja ravintola På Kroken, joka tarjoilee meriherkkuja niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Ravintolan kokki ja omistaja tuntee paikalliset kalavedet, yli 30 vuoden kalastuskokemuksella vain paras kelpaa ravintolan pöytään.

Hanko

Ulkoterassille paistaa aurinko noin klo 16 saakka, sen jälkeen lämmittävät ravintolan villashaalit. Aurinkoisina loppukesän päivinä terassilla tarkenee, mutta pöytä kannattaa varata hyvissä ajoin, jos sisällä haluaa ruokailla.

På Kroken

Tuona lauantaina ravintolaan oli katettu saaristolaispöytä (29,50€), jota meillekin suositeltiin sen vuoksi, kun paikalla oli isompia seurueita syömässä ja keittiössä vilinää riitti. Päädyimme kuitenkin muutamaan jaettavaan annokseen á la carte -listalta ja valitsimme juuri ne, joiden vuoksi tänne kannattaa tulla uudestaan. Annoksia suosittelen tilaamaan muutaman ja jakamaan, näin pääsee maistelemaan useita eri makuja.

Alkupaloina gratinoitua kampasimpukkaa simpukan kuoressa (12€) sekä espanjalaistyylinen ja vahvasti valkosipulinen gambas aioli (10€). Annokset menivät kertarykäisyllä niihin best ever seafood -kategorioihin, joita muistellaan ikuisesti. Taivaallista, hekumallista ja sanattomaksi vievää.

På Kroken

På Kroken

Jos Arman Alizad hehkuttaa äyriäisplatteria instagram-tilillänsä yhdeksi parhaimmista mereneläväannoksista, joita hän on nauttinut, niin olihan tämä juhlallista Äyriäis Sinfonia –nimeä kantava annos (42€) tilattava pöytään.

På Kroken

Grillattua hummeria, scampeja ja simpukoita sisältävä annos on ISO! Kokemisen arvoinen, scampit erityisen suussa sulavia.

På Kroken

På Kroken

Aika uskomaton löytö tämä ravintola, ehdottomasti on tultava makustelemaan uudelleen mm. alkuruokalistan herkkuja. Täyteläisellä juustolla gratinoituja kampasimpukoita on silloin tilattava ainakin pari annosta – iso hymy – miksen muuten tilannut gorgonzolalla gratinoituja etanoita viimeksi. No, hyvä syy palata ovat myös ne päivän tuoreet kala-annokset ja lohisoppa. Syksymmällä nähdään!

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

14 Kommenttia

souliina 05/09/2016 - 15:46

Nyt täytyy kyllä nolona myöntää, että eipä ole vielä tultu käytyä Hangossa ! No näiden kuvien jälkeen, asia on kyllä korjattava 😀

Vastaa
Beachhousekitchen 06/09/2016 - 11:48

Ensi kesänä kannattaa korjata se juttu : ) Hanko on niin kesäkaupunki, joten regatan aikaan ihastelemaan kaunista merikaupunkia ja niitä veneitä!

Vastaa
Nanna 01/09/2016 - 15:56

Meiltä on kyllä Hankoon pikkuisen pitempi matka… On muuten paikkakunta, jossa en koskaan ole ollut. Mielikuvissani siellä on kyllä ihania kesäravintoloita.

Vastaa
Beachhousekitchen 01/09/2016 - 20:37

Suosittelen käymään! On juuri sellainen kuin voi kuvitella…Ihan oma maailmansa : )

Vastaa
Terhi Kananpoikien Bistro 01/09/2016 - 15:54

Nyt iski merten herkkujen himo! 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 01/09/2016 - 20:40

Iskee kuule joka kerta kun vaan näen nuo kuvat, heh. Tämä kesänä löysin Turusta maailman parhaimmat mustekalat (Gustavo) ja täältä parhaimmat kampasimpukat!

Vastaa
Selina 01/09/2016 - 11:53

Kiva kuulla, että På Kroken oli hyvä kokemus! Vietän paljon aikaa Hangossa, mutta yhden täysin epäonnistuneen (ruoka oli kelvotonta) visiitin jälkeen, en ole uskaltautunut ravintolan puolelle (kalapuodissa kyllä asioin säännöllisesti). Tänä kesänä korviini kantautui kehuja muualtakin, joten täytyy ensitilassa antaa ravintolalle uusi mahdollisuus. Liekö tuuraaja ollut keittiössä silloin aikanaan…

Vastaa
Beachhousekitchen 01/09/2016 - 20:44

Mikäänhän paikka ei ole täydellinen, minulla ainoastaan yksi kokemus suositella näinkin ylistävästi. Olen ollut itse nihkeä antamaan toista mahdollisuutta, mutta se kannatti viime keväänä yhden espan huippukokin ravintolan kohdalla. Heti avajaisten tiimoilla söimme siellä ihan aliarvoisen (ja himputin kalliin) monen ruokalajin maistelumenun, mutta nyt käydessäni uudestaan (hirveät ennakkokuulot, myönnän..) oli mitä upein kattaus!

Vastaa
Tiia K 01/09/2016 - 08:45

Hanko on niin kiva kesäkaupunki ja sinne liittyy hassujakin muistoja, kun nuorena menimme ja nukuimme koko viikonlopun autossa, eksyttiin toisisistamme ja tulimme kaikki eri matkaa kotiin. Ruuat näyttävät taivaallisilta, nuo katkaravut, aah. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 01/09/2016 - 20:45

Nuo katkaravut olivat täydellisiä kypsyydeltään ja maultaan : ) Voi kun Hangossa on ihan omanlaista taikaa, pitänee ensi kesänä viettää ihan kokonainen weekendi siellä!

Vastaa
Outi 31/08/2016 - 20:18

Hanko ja vanhat puuhuvilat, niin kaunis kaupunki.
Ihanan näköistä ruokaakin, kuulostaa täydelliseltä päivältä.

Vastaa
Beachhousekitchen 01/09/2016 - 20:48

On ihan suosikkikaupunkini! Toki sekin kesämestoja, ihana paikka kaikkinensa: )

Vastaa
tyynenkaa 31/08/2016 - 19:44

Voi hyvä tavaton mitä herkkuja! Mä en kestä <3 Ehdoton valinta numberone kun nokka Hankoon suuntautuu. Ihanaa ja lämmintä syksyä toivottelee Tyyne <3

Vastaa
Beachhousekitchen 01/09/2016 - 20:49

Siis niin täydellistä ruokaa, että suu maiskuttelee vieläkin : ) Ehdoton paikka käydä myös seuraavalla kerralla!

Vastaa

Kommentoi