JOENSUUN ELLI JA LOCAL BISTRO

by Beachhousekitchen

Kun kesällä tie vei Pohjois-Karjalaan, lapsuusmaisemiin, oli luontevaa testata Joensuun nimekäs ja vajaa vuoden toiminut Local Bistro. Modernimpaa karjalaisruokaa tarjoilevan ravintolan taustajoukoista löytyy mm. chef Risto Mikkola, joten odotukset annosten innovatiivisuuden, kauniin ulkonäön ja maun suhteen olivat aika korkealla!

Local bistro

Joensuussa kävin siis syntymässä 70-luvulla ja mummoni luona vietin monet lapsuuden kesät samoissa maisemissa. Karjalaiset perinneruoat ovat siis tuttuja ja niitä olen itsekin opetellut tekemään. Kun päivällä nautimme Marttojen torikahvilan perinteiset sultsinat, vatruskat ja kukkoset, oli illalla kivempi lähteä hieman fiinimmin liikenteeseen. Tosin hotellilta ei tarvinnut kävellä kuin torin toiselle laidalle (Koskikatu 9), jossa tyylikäs Local Bistro -ravintola otti kesäsateen kastamat herkuttelijat vastaan.

Ajatuksena oli tilata monta eri annosta ja jakaa ne, vaikkei se olekaan tämän ravintolan filosofia tai ohjenuora, mutta esimerkiksi alkupalaksi valittu karjalaista street foodia edustava kesäkurpitsa-vuohenjuusto-fenkoli rieskapizza puolitettiin pyynnöstämme keittiössä. Annos oli juuri niin raikas ja täynnä tuoreita makuja kuin ravintolan nettisivut lupailevat.

loca bistro

Lihisfanina oli pakko maistella seuraavaksi lihapiirakkaa, jossa täytteenä karitsan lihaa, päällä aivan mainiota suolakurkkuhyytelöä, punasipulivinaigrettea ja trendineniä miellyttävää lehtikaalia. Tästä herkkupalasta olisi ollut jakaa vaikka kolmelle syöjälle. Aika nappipiiras!

local bistro

Popcornit ovat niin IN kaikessa ja niitä löytyi Chicki Chicki Bang Bang burgerista. Näyttää kauniilta ja trendikkäältä, mutta oma suu ei oikein antanut lisäarvoa poppareille hampurilaisen kyljessä. Hauska idea kuitenkin ja saa normiburgerista hieman erilaisemman!

local bistro

Väliruoaksi matkalla kohti makeaa lopetusta valitsimme valikoiman suomalaisten pientuottajien valmistamia juustoja.

local bistro

Vatsa oli erittäin tyytyväinen ja täysi jo nyt, mutta ei voitu millään jättää tilaamatta köyhiä ritareita. Tämä annos vaan aina toimii!

Local bistro

MITÄ MUUTA JÄI MIELEEN?

  • ystävällinen ja nopea palvelu.
  • kaunis sisustus ja tyylikkäät mööbelit.
  • erittäin hyvä hintalaatusuhde. Kahden henkilön runsas illallinen viineineen vain reilu sata euroa.
  • lisätoiveisiin suhtauduttiin nurisematta, keksejä juustojen kanssa löytyi, vaikkei ne varsinaisesti kuluneet annokseen.
  • menu on uudistumassa 21-22.9, eli jos juuri nämä annokset kiinnostavat, niin kannattaa varata pöytä N-YY-TEE NYT!

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Tiia K 18/09/2016 - 17:22

Ooh mitä ruokaa ja mikä mieletön hampurilainen! Ihanaa päivää Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 18/09/2016 - 17:34

Kiitos! Ravintolakäynneistä saa kyllä inspistä myös omaan köökkiin : )

Vastaa
Jael 17/09/2016 - 19:28

Löysitpä ihania herkkuja tuolla:)

Vastaa
Beachhousekitchen 18/09/2016 - 17:35

Ehkä tuo kesäkurpitsarieska oli ihan parhain, suosittelen ravintolaa jos Joensuussa päin liikkuu : )

Vastaa

Kommentoi