Lehdistötilaisuuden kuvasatoa/Raflaamo ja Ravintola Kappeli
Tammikuu tuo tullessaan blinisesongin – tervetuloa, vaikka itse nautin blinejä ensimmäisen kerran pari kuukautta sitten ja joulunakin niitä tuli kalojen ja mädin kanssa nautittua! Ravintola Kappelin bliniviikot siis käynnistyivät jo ja kausi kestää tänä vuonna huhtikuun alkuun saakka. Kaupungin parhaimmiksi mainostetut blinit todella ovat kaiken hehkutuksen veroisia ja itse ravintola huokuu vanhan ajan tunnelmaa Esplanadin sydämessä. Vuonna 1867 avattuun Kappeliin on aina niin kutsuvaa kävellä suojaan pakkasta tai lumisadetta!

Bliniperinne saapui Suomeen jo 1800-luvulla venäläisten ruhtinaiden mukana ja blinejä nautittiin alkujaan samppanjan kanssa. Blinien suosio on kasvanut Suomessa vuosi vuodelta ja blinien kanssa tarjoiltavat lisukkeet monipuolistuneet, jokainen varmasti löytää niistä omat suosikkinsa. S-Ryhmän ravintoloissa uutuustäytteinä tänä vuonna on vegetrendin mukaisesti mm. linssikaviaaria ja paistettua osterivinokasta!
Ravintola Kappelin keittiömestari Jussi Kuuluvainen paljasti viime viikkoisessa pressitilaisuudessa, että heidän blinitaikinansa kohoaa aina yön yli ja jokainen blini paistetaan asiakkaalle tilauksesta ja on varmasti rapeakuorinen! Kappelin blineissä olikin täydellinen koostumus, kuohkea sisältä ja kirkastetussa voissa paistamisen jälkeen rapsahtavakuorinen.

Blini ja siianmätiä on Kappelin suosituimpia bliniviikkojen annoksia ja onhan se sellainen klassikko, jota on vaikea ohittaa. Pidin myös valtavan paljon suositusta blinipaletista, jossa siian mädin lisäksi on poromoussea, kylmäsavulohitartaria, sillikaviaaria, suolakurkkua ja sienisalaattia. Erinomaisia makuja ja sillikaviaari yllätti täysin, todella hienostunut ja raikas lisuke, jossa ei ollut jälkeäkään etikkaisten sillien voimakkaasta ja rasvaisesta mausta.

Saimme maistiaisia myös Kappelin jälkiruoista, tässä Crème brulée kuusijäätelöllä ja tuoreilla marjoilla, kepeähkö ja sopivan makea päätös blini-illalliselle. Kiitos Raflaamo kutsusta, voin lämmöllä suositella Kappelin blinejä, täydellistä kylmien säiden superruokaa!







P.S. Blinit onnistuvat myös kotikokilta, takuuvarma resepti miniblineihin löytyy täältä!
10 Kommenttia
Kappeli on kyllä jotenkin todella juhlava paikka, juuri oikea paikka pitää blini viikot <3 Itse olen tykännyt syödä blinien kanssa sienisalaatti tai lampaanlihaa.
Ihanaa viikkoa sinulle Heli <3
Onneksi myös kala-allergisille on tullut vaihtoehtoja blinien kanssa nautittaviksi : )
Ai niin ja piti sanoa, että tämä sun blogin uusi ilme on fantastinen. Ihanasti väriä, selkeää poimia postaukset ja itselle on tärkeää, että kuka blogia pitää eli kasvot ja esittely näkyy alussa ja siellä sun kaunis nassu heti on. <3 Hienolta näyttää. <3
Voi kiitos rakas ystävä ja ihana kuulla kehuja blogista, vaikka tämä nassu onkin jo hiukka ehtoopuolella… mutta vanhassa vara parempi!
Blinit on yksiä lemppariruokia ja mäti ja sienisalaatti must. Upeita kuvia olet ottanut tunnelmallisesta Kappelista. Niin harmi etten päässyt paikalle, mutta et usko, kuopus on taas kipeänä ja esikoinen taas oli koko viikonlopun kipeänä, tällä kertaa kova kuume. Nyt on sairasteluputki päällä. Mutta vielä me nähdään Heli. <3
Pus viikkoon. <3
Itse olen vähän kahden vaiheella sienisalaatin kanssa, mutta jotenkin sekin oli niin hyvän makuista Kappelissa, samoin sillikaviaari (ja mä en yleensä silleistä niin tykkää), mutta näköjään sitä maistelemalla oppii ja löytyy uusia juttuja! Pimeät olosuhteet hiukka asettavat haasteita kuvien laadulle, uskotaan että kevät ja valo kohisten tulevat : ) Toivottavasti pian nähdään!
Oli todella hyvät blinit, kuohkeat ja rapsakkakuoriset. Lisäkkeetkin olivat niin herkullisia!
Kyllä, erinomainen setti!
Onpa ihana tunnelma ja kokonaisuuteen satsattuna. Kuusijäätelö alkoi kiinnostamaan blinien lisäksi 😀 Miltä maistui?
Oli oikein hyvää, aika mieto maku mutta uudella tavalla miellyttävä!