KESÄN ODOTETUIN JUTTU!

by Beachhousekitchen
14 Kommenttia

Meidän nautiskelijoiden odotetuin the ruokafestivaali ja kesän kohokohta Taste of Helsinki – tapahtuma on pian täällä taas! Helsingin keskustassa 16.-19.6.2016  järjestettävä kaupungin parhaiden ravintoloiden annostykitysfestari on todellinen piristys Suomen alkukesässä.

Viidettä kertaa Kansalaistorin puistoon nousevan tapahtuman nerokas idea on tarjota pieniä gourmetannoksia sopuhintaan (5-6 markkaa=euroa),  jolloin pääsee kokeilemaan eri makuja ja niille valittuja viinisuosituksia. Ei siis tarvitse pulittaa satoja euroja menukokonaisuuksista, vaan sopuhintaan pääsee maistelemaan kenties itselle tuntemattomienkin ravintoloiden makumaailmaa. Uutuutena tänä vuonna ovat ravintoloiden vapaasti hinnoitellut nimikkoannokset. Mukana on 10 ravintolaa ja 39 annosta, luvassa siis todellinen ruokaystävien elämystapahtuma jälleen kerran!

Nyt tietysti toivotaan aurinkoisia säitä, sillä Taste of Helsinki järjestetään puistoalueella ulkoilmatapahtumana, mutta aiemmista vuosista nähneenä ja kokeneena pienikään sade ei latista tätä herkuttelijoita kokoavaa tapahtumaa. Päiväsaikaan paikalle voi kurvata vaunuilla, iltakattauksiin kannattaa varata runsaasti aikaa, sillä silloin voi joutua hieman jonottamaankin, mutta I tell you se on kaiken vaivan arvoista!

Näillä gourmetruoan festareilla ei jäykistellä, vaan tunnelma on rennosti taivaisissa koko ajan. Kannattaa kerätä läheisistä se oma kulinaarikerhonsa ja suunnata nautiskelemaan erinomaisesti valmistetusta ruoasta Suomen suveen keskelle pääkaupunkiamme. Liput suositellaan hankkimaan etukäteen, jotta pääsy tänne foodieiden mekkaan on varmistettu jo nyt. Perjantaiaamuun 22.4. klo 8.59 saakka on mahdollista ostaa Early bird -hintaisia pääsylippuja tiketistä!

taste of Helsinki ravintolat

Lehdistötilaisuudessa pääsin kuulemaan mukana olevat ravintolat ja jo maistamaan muutamaa tarjolla olevaa annosta. Taste of Helsinki 2016 -festareilla on mukana seuraavat uudet ravintolat: Kolmon3n, Toca, Hella&Huone, Grön ja tallinnalainen Ö. Aiemmilta vuosilta tuttuja ravintoloita ovat Pastor, Sinne, Ask, Bistro O mat ja Muru.

Taste of Helsinki 2016

Tamperelainen Hella & Huone on pohjoismaista ruokafilosofiaa ja lähituottajia suosiva illallisravintola, jonka makuja pääsin maistelemaan nyt ensimmäistä kertaa. Suussa sulavan lihan ystävän ehdoton annos on tässä: kylmäsavustettua maa-artisokkaa, lipstikkaa ja ruisviskillä maustettua Lapin härkää. Täydet 10 pistettä menee kyllä täydellisen kuoren omaavalle leivälle!

Taste of Helsinki

Kirkkonummelainen Bistro O mat on jälleen mukana parin vuoden tauon jälkeen. Tämä äärettömän herkullista bistromaista ruokaa valmistava helmi kannattaa testata ja hurauttaa vaikka junalla reilun puolen tunnin matka Helsingistä Kirkkonummelle. Oma all time favorite ja hyljeksityn hauen seurapiirikelpoiseksi loihtinut ravintola tarjoilee Taste of Helsinki – tapahtumassa mm. näitä haukiburgereita, joita on hieman jalostettu viimekertaisesta. Räjäyttääkö mustakalamajoneesilla ja mummonkurkuilla viimeistelty haukiburger potin tänäkin vuonna?

Taste of Helsinki

Liikutuksen kyyneleet melkein tirahtivat rinnuksille, kun haukkasin tätä täyteläisen tuhtia ja juuri sopivaksi paahdettua briossisämpylää. Se oli muuten Bistro O matin haukiburger, joka inspiroi aloittamaan omat kalaburgerkokeilut jo vuosia sitten ja täytyy sanoa että kalahamppiksia valmistuu grillissämme useammin kuin lihaisia versioita. Ja jos onkeen tarttuu hauki, niin sitäpä ei viskata pois, vaan silloin on luvassa burgeripäivä.

Taste of Helsinki 2016

Skandinaavista ruokaa italialaisittain ja erittäin suurella sydämellä valmistava Toca, josta olen pari kertaa täällä blogissa kirjoittanut, on myös yksi suosikeistani! Toca tarjoili pressitilaisuudessa juuri niin herkullisen jälkiruoan kuin voi kuvitella suomalais-italialaisista käsistä valmistettavan! Tässä lautasella maitosuklaavanukasta, kaakaocrumblea, minttu-jogurttisorbettia ja mansikkaa.

Tate of Helsinki

Musiikki tulee olemaan suuressa roolissa tämän vuoden Taste of Helsinki – tapahtumassa. Mukana on kotimaista jazzia sekä eri live-yhtyeiden esittämänä että We Jazzin DJ-kollektiivin tarjoilemana.

Kuulostaa niin hyvältä tämän vuoden TOH = Todellisia Onnen Hetkiä täydellisen ruoan, juoman ja seuran parissa. Nähdään ehdottomasti paikan päällä 16.-19.6.2016!

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

14 Kommenttia

Johanna @ Out of Office 21/04/2016 - 21:29

Herahti vesi kielelle kuvauksista ja kuvista! Aiempina vuosina olen tuolla käynyt nautiskelemassa, mutta tänä vuonna on muita suunnitelmia @ Out of Office 🙂

Bistro O´Matin ruokien takia olemme useasti ajaneet Kirkkonummelle, joten kiva kuulla että ovat taas mukana.

Vastaa
Beachhousekitchen 22/04/2016 - 08:44

Tämä on kyllä yksi niitä kesän tapahtumia Pori Jazzien ohella, joita odotan kovasti!

Bistro O mat oli hieno saada taas mukaan, on yksi omista suosikeistani : )

Vastaa
Tiia K 20/04/2016 - 08:50

Oh my God, iski ihan hirveä syömähimo nyt kuule. Sun blogi on kuule paha paikka elämäntaparemppalaiselle. <3 Muiskuja päivään <3

Vastaa
Beachhousekitchen 22/04/2016 - 09:03

Kiitos : ) Säästetään syömähimo kesäkuulle, silloin voidaan herkutella kunnolla itse tapahtumassa!
Nyt maltillisemmin toukokuu!

Vastaa
Lady of The Mess 20/04/2016 - 00:55

Mä niin haluan tuonne – pitää alkaa katsastella jokin kiva konsertti samaan aikaan;)

Vastaa
Beachhousekitchen 20/04/2016 - 07:32

Kannattaa varata hyvissä ajoin, samoin hotelli! Ihana olisi nähdä : )

Vastaa
Outi 19/04/2016 - 16:01

Mahtavaa ruokaa tarjolla ihanassa tapahtumassa!
Kivaa viikkoa Heli!

Vastaa
Beachhousekitchen 20/04/2016 - 07:33

Kiitos! Mä vaan olen niin onnellinen että pääsee maistelemaan kaikkea ihanuuksia ja kertomaan niistä muille.
Upeaa keskiviikkoa!

Vastaa
Lumo 19/04/2016 - 15:41

Oli fantastisia makuja! Fesrsreihin nihkeästi suhtautuva miehenikin tykkäsi viime kesänä kovasti, oli kuulemma olo kuin olisi odotettuna vieraana eikä vain asiakkaana.

Vastaa
Beachhousekitchen 20/04/2016 - 07:35

Mielessäni jo näen vehreän kesämaiseman, lämmön ja toinen toistaan upeammat annokset edessäni…ja lasin shampanjaa : )
Ehdottomasti tuolla törmäillään!

Vastaa
Maiju 19/04/2016 - 13:42

Harmi kun en ehtinyt osallistumaan tähän tilaisuuteen. Pitää katsoa, että miten sitten kesäkuussa.

Vastaa
Beachhousekitchen 20/04/2016 - 07:36

Siellä muuten on gluteenittomia vaihtoehtoja tarjolla, kunhan ne on siellä sitten hyvin esillä.
Toivottavasti tuollakin nähdään!

Vastaa
Marina / Dioriina 19/04/2016 - 13:34

Pääsin kokkailemaan täällä Tampereella Hella&Huoneen Arto Rastaan opissa yhtenä lauantai-iltana. Oli muuten aikas huikea kokemus. Toivottavasti pääsen käymään tuolla 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 20/04/2016 - 07:37

Parasta on kyllä päästä ammattilaisten oppiin, miten paljon siinä oppiikaan!
Toivottavasti tuolla nähdään : 9

Vastaa

Kommentoi