Kutsu Taste of Helsinki -ruokamakumatkalle 11-14.6.2015 !

by Beachhousekitchen

Enää kolme viikkoa siihen, kun vehreä kesäkuinen Helsinki saa nauttia neljän päivän ajan Suomen parhaimpien ravintoloiden tarjonnasta saman katon alla festarityyliin. Kyseessähän on jo neljättä kertaa järjestettävä Taste of Helsinki -ruokafestivaali ja varmasti yksi kesän kiinnostavimpia ruokatapahtumia, jossa saa maistella gourmetruokaa ja viinejä uskomattoman edullisin hinnoin!

Kymmenen huippuravintolaa, 35 houkuttelevaa annosta. Kaunis kesäinen Helsinki. Ilosia kasvoja ja ainutlaatuista tunnelmaa. Kappas kun tätä ei ole vielä osattu voimakkaammin hyödyntää Helsingin kaupungin markkinoinnissa, olisi nimittäin loistava tapa houkutella ruokaturisteja pohjoiseen pääkaupunkiimme.

Ruokabloggaaja innostaa kokkailemaan kotona ja  sytyttämään paloa ruoanlaittoon, mutta inspiraatioita on kyllä usein haettava ravintola-alan ammattilaisilta. Ja mikä ihana ylellisyys ja nautinto, kun saa nauttia parhaimmista mauista ja kauniista annoksista, eikä tarvitse itse aina huhkia köökin puolella. Suositaan siis suomalaista ravintolaelämää ja mennään useamminkin ravintolaan nauttimaan ammattilaisten tekemästä ruoasta!

Pääsin maistamaan parikin kertaa tulevan kesän Taste of Helsinki -kattauksen annoksia ja tässä tulee hieman viitteitä siitä mitä on luvassa. Itse aion yrittää ennätystä ja maistella niitä kaikkia 35 annosta…huh.. ehkä liikaa luvattu, mutta ainakin parille päivälle jaoteltuna se voisi toimia.

Ravintola Pastorin Casa ceviche, eli tuoretta lohta, katkarapuja ja guacamolea Rocoto -chilillä maustetussa marinadissa on täydellinen kesän ajan alkuruoka ja samppanjan kanssa sillä on hyvä aloittaa ruokamakumatka.

Ceviche pastor

Taste of Helsinki -ruokatapahtuma sai tänä vuonna eksoottista ilmeen muutosta ja uusia makuja mm. japanilaisesta keittiöstä. Ravintola Hoshito on mukana neljällä annoksella ja lihanystävän ehdoton valinta on inkiväärikaramellisoitu possu misokastikkeella ja mustajuurella.

ginger pork

Ravintola Ragun keittiömestari Antti Asujamaa esitteli vauhdikkaan vangitsevasti Ragun hitit ja ennakoi tapahtuman ennakkosuosikiksi sardelliaiolia ja paahdettua pecorinoa sisältävän miekkakala-annoksen!

ragu antti asujamaa

Ruokabloggaajien makukierroksella saimme kuitenkin maistaa Ragun muut tapahtumassa tarjolla olevat annokset, joten kalanystävälle jäi jännitettävää itse tapahtumaan. Ragun leipälajitelma Breads&Spreads hurmasi: mallasleipää, fenkolinäkkäriä, tattarifocacciaa ja parmesaanimuffinsseja. Nämä uskomattoman maukkaat leivät olisivat menneet sellaisenaan, mutta kun lisukkeina oli vuohenjuustoa, ruskistettua voita, oliivitapenadea ja raparperihilloketta, niin nautinto oli taattu. Ehdottomasti jakamisen arvoinen alkupala tapahtumassa!

ravintola ragu

Jos samppanja nousee liikaa hattuun, auringon pistos yllättää tai kaipaa vaan tuhdimpaa annosta, niin Ragun lihasetti, eli ylikypsä karitsanniska, karitsamakkara ja sinappipolenta on silloin taattu olon vahvistaja. Makunystyröitä hemmotteleva elämys ja vahva suositus.

raguJo lehdistötilaisuudessa hehkuttamani Ragun lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä sisältävä jälkiruoka päätti sopivasti tämän ennakkoruokaretken. Hurmiollinen lopetus ja ehdoton peukku tälle herkulle.

lakritsivaahtoa ragu

Tapahtuman järjestäjät Barry ja Mira MacNamara kutsuvat Sinut lämpimästi tervetulleeksi tapahtumaan. Liput tapahtumaan kannattaa hankkia etukäteen täältä klik. Toivottavasti sää suosii, mutta jos sataa, niin kumpparit messiin! Säät eivät ole aiemminkaan pilanneet tämän kansan kesäfestarifiilistä, joten ehdottomasti mukaan satoi vaikka kissoja ja koiria.

Tapahtumassa on mukana myös uusia näytteilleasettajia mm. suosittu 3 kaverin jäätelö. Barry vitsailikin että niinä vuosina kun jäätelötarjontaa tapahtumassa ei ole ollut, niin on satanut. Nyt jäätelöherkkuja on jälleen saatavilla, joten entisiin ennusmerkkeihin luottaen on tulossa kunnon hellekelit!

Itse en aio missata kesän ja Helsingin tärkeintä ruokatapahtumaa. Toivottavasti nähdään siellä! Käy katsomassa koko menu ja valikoimassa omat suosikkisi näistä 35 annoksesta täältä.

P.S. Jossain kiertää huhuja että tapahtumaan voisi oman lasin, asia tarkistettu Barryltä ja näin ei kuitenkaan ole. Käsilaukkua ei kannata omilla kristalleilla kuormittaa, panttia vastaan saa käyttöön lasin, jonka voi tapahtuman lopuksi palauttaa 😆

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

2 Kommenttia

Outi 23/05/2015 - 09:39

Ihanan paljon hyviä vaihtoehtoja menussa.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 23/05/2015 - 10:38

Niin on, siksi pitää maistaa nuo kaikki : ) Ehkä siihen mene pari päivää!

Vastaa

Kommentoi