Länsi-Uudenmaan ruokaretki jatkuu osa II

by Beachhousekitchen

Läntisen Uudenmaan ruokakierros jatkuu, tervetuloa seuraamaan ja jännittämään kuinka monta annosta jaksamme vielä syödä päiväreissumme aikana!  Jos missasit ensimmäisen osan, hae matkavinkit täältä. Fiskarsin keskustassa sijaitsevasta Petri’s Chocolate roomista matkaa siis jatkettiin muutaman kilometrin päähän, keskelle metsää, kauniin kalaisan järven rannalle. Siellä meitä odotti tarmokas seikkailuekspertti Kalle KD Adventure -tapahtuma- ja elämysseikkailutalosta. Esimakua mm. heidän tarjoamastaan elämyscateringista saimme Myllyjärven rannalla sijaitsevassa hirsirakennuksessa. Kd Adventure järjestää lisäksi tulikävelyä, paintballia, kalliolaskeutumista ja leirikouluja kaikenikäisille. Luonnonläheisiä kokemuksia ja vauhdikkaita elämyksiä kauniissa maisemissa, tänne ensi kesänä!

kd adventure

Kalle oli keittänyt meille nokkoskeittoa, tarjolla oli myös juustoja, tuoretta leipää ja West Charkin makkaroita (hirvi oli suosikkini!). Omat ruoka- tai juomarajoitteeni ovat yhden käden sormilla laskettavissa ja yksi niistä sattuu olemaan olut. Ja uskokaa toki, olen yrittänyt opetella sitä juomaan, maistelemaan eri makuja, olemaan ennakkoluuloton, mutta kun ei uppoa niin ei. Tyydyin siis vain ihailemaan Rekolan panimon kauniita pulloja ja oluiden nimiä mm. Funky luomu, Kesäkolli, Munkintie jne. Ruokakierroskamuni ihastelivat ja maistelivat minunkin edestä. Pitopöytä ei kyllä tästä parane. Vaikka Delitukun lounaasta olikin vajaa pari tuntia vasta vierähtänyt, oli kyllä kaikkea taas maisteltava!

kd adventure catering

Rekolan panimo

Tyytyväinen seurueemme lähti taas vyöt paukkuen jatkamaan matkaa ja kohteena oli nyt Ravanti events ja Lohjansaaren seurantalo. Ravanti events tarjoaa kokemuksellisia elämyspalveluja periaatteella slow tour, slow food ja  slow sauna. Heidän valmistamansa ruoka on aidoista ja puhtaista sesongin tuotteista valmistettua ja elämykset tarjoillaan keskellä metsää tai järveä. Terve sielu terveessä ruumissa, niin se vaan menee. Kaupungin pölyjen taakse jättämisen ja reippaan patikoinnin jälkeen varmasti maistuu metsän antimista tehty aito ja puhdas ruoka! Me emme tällä kertaa ehtineet kokea sitä liikunnallista puolta, mutta saimme taivaallisen hyvää home fine diningia keskellä kaunista peltomaisemaa.

ravanti events

Voisiko tämä olla koko Suomi lautasella? Täydellinen lajitelma aitoja makuja lähijärvestä, metsästä ja pelloilta. Alkujuomaksi koivumahla granita. Pääruoaksi viiliyrttisalaattia, Quinelle -järvikalapullia, nokkosmuhennosta, veneperunoita ja lammas-suppilovahveroyrttipullia. Jälkiruoaksi raparperikiisseliä kermasilmällä ja ripaus saksanpähkinää. Täydellistä! Tämän annoksen innoittama piti valmistaa itsekin kalaquinelleja, sain udeltua reseptin salaiset pikkuniksit ja omistakin tuli aika herkullisia! Resepti tulossa blogiin tässä lähiaikoina.

Hyvästelimme vieraanvaraisen ja erittäin sympaattisen Ravanti eventsin yrittäjän ja jatkoimme kohti odotettua viinimaistelua. Suut napsaen kaarsimme siis kohti Alitalon omenaviinitilaa ja mikä avara maisema ja yli 10 000 omenapuun rehevä laakso meitä odottikaan perillä!

Alitalon omenaviinitila

Lohjalla sijaitseva Alitalon viinitila – ja perheyritys tarjoaa maaseutuelämyksiä yksittäisille matkailijoille ja ryhmille. Kauniilla tilalla voi mm. järjestää juhlia, siellä pääsee tutustumaan kotieläimiin ja voipa sieltä ostaa mukaansa myös tilalla tuotettuja siidereitä ja viinejä. Tilan isäntä tai ennemminkin itseään rengiksi tituleeraava Marko Maula maistatti meillä tilan aidon marjaisia ja hedelmäisiä kuohuvia viinejä ja siidereitä.

Alitalon omenaviinitila

Hiilihapotettu valkoherukkaviini, siiderin ja viinin sekoitus, luovasti viideriksi nimetty voisi sopia kevyeksi kilistelyviiniksi kesän juhliin. Mahtavasti valkoherukan aitoa makua ja kuplia!

Timo Ciderberg

Hauskasti Aleksis Kiven Seitsemän veljeksen mukaan nimikoidut juomat ovat ihan eri tavaraa kuin kaupan esanssilitkut. Puolikuiva Timo nousi omaksi suosikiksi ja sitä hamstrasin mukaan kotiinviemiseksi tilan viinikaupasta.

Alitalon omenaviinitilaHilpein tunnelmin matkamme jatkui kohti viimeistä pitstoppia, eli Lohjan keskustassa sijaitsevaan, vuoden 2012 paikalliseksi matkailuyritykseksi valittuun charmanttiin Cafe Lauriin. Eurooppalaisesta kahvilakulttuurista palveluideologiaansa ammentava Cafe Lauri  on helmi: laadukkaita ja paikallisia tuottajia suosivia makeita ja suolaisia makuelämyksiä sekä rentoa tunnelmaa, erinomaista palvelua unohtamatta. Täällä voi kilistellä laatukuohuvien- ja samppanjoiden sekä tunnelmallisen musiikin tahtiin!

Cafe Lauri

Kahdeksan tuntia reissua jo takana, joten kylmäuutettu kahvi tarjosi kaunistusta matkasta uupuneille ja unelmainen juustokakku kruunasi kahvilaelämyksen! Cafe Laurin omistavat Timo Ranta ja Jukka Turunen kertoivat hauskasti taustoistaan ja työnjaosta, tämä kahvila todella ansaitsee kaiken hehkutuksen sekä seinää koristavat diplomit ja kunniakirjat. Asiakas on täällä kuningas ja eläinasiakkaat erityisesti tervetulleita!

cafe lauri omistajat

kahvila lohja

Lumomatkailun ja Visit South Coast Finlandin järjestämä bloggaajille tarkoitettu ruokaretki sai arvoisensa päätöksen. Oli hyvästien aika ja kotiin lähdettiin reppu täynnä ideoita lähiseutumatkailuun, paljon suosituksia ruokakohteista ja kaikesta muusta, mitä upea Läntinen Uusimaa voikaan tarjota niin yksittäiselle matkailijalle, ryhmille kuin ulkomaisille vieraillekin!

Bloggarikollegoiden tarinat kannattaa käydä myös lukemassa, Metallia matkassa -blogin taidokas ja upeita kuvia täynnä oleva matkakertomus löytyy täältä ja Habaneron kitchenin hauskasti kirjoitetun, informatiivisen paketin voi lukea täältä.

Kiitos vielä myös oppaamme Birgitta Kurten ja kuljetuksesta vastannut R. Lundström.

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

5 Kommenttia

Unelmaiset kuhaquenellit ja nokkos-pinaattimuhennos - beach house kitchen 15/06/2015 - 12:26

[…] viikko sitten Lumomatkailun järjestämällä Länsi-Uudenmaan ruokaretkellä sain maistaa niin taivaallisia kalapyöryköitä, että niistä oli tehtävä oma versio! Näihin […]

Vastaa
Outi 31/05/2015 - 19:36

Ihania herkkuja taas ja tuo nokkoskeitto, nam.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 01/06/2015 - 07:09

Minä löysin nokkosen oikeastaan vasta tänä keväänä ja pinaatin sijaan sitä on mennyt pastaan, lettuihin ja kastikkeisiin! NAM!

Vastaa
MarikaH 31/05/2015 - 16:57

Upeita paikkoja! Ihanaa, että löytyy rohkeita ja innovatiivisia yrittäjiä, jotka ammentavat suomalaisesta luonnosta ja sen parhaista puolista 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 31/05/2015 - 17:26

Todellakin. Ihailen suunnattomasti näiden ihmisten yritteliäisyyttä ja yhteishenkeä. Verkosto on vahva ja toinen suosittelee toista – kaikki yrittäjät hyötyvät! Ehdottomasti käymisen arvoisia paikkoja!

Vastaa

Kommentoi