Maistiaisia tulevasta Taste of Helsinki 2015 -tapahtumasta

by Beachhousekitchen

taste of helsinki

Taste of Helsinki -tapahtuma järjestetään nyt neljättä kertaa Helsingissä 11-14.6.2015. Kyseessä on Kansalaistorilla oleva pop-up ruokafestivaali, jossa mukana olevat huippuravintolat myyvät pieniä ja kohtuuhintaisia ruoka-annoksia viinejä ja muita juomia unohtamatta. Kaikki ruoka ja juoma maksetaan hauskasti euroilla ostetuilla markoilla ja tapahtumassa järjestetään mm. kokkausnäytöksiä ja Electroluxin Chef’s secret -kokkikoulu. Olen ollut mukana pari kertaa ja säiden hemmotellessa Helsingin ydinkeskusta hehkuu aika kivasti festaritunnelmaa, paljon iloisia ilmeitä ja leppoisaa ruokarakastajien ja kulinaristien yhteiseloa!

Pääsin maistelemaan (unelmajobi!) jo etukäteen muutamaa annosta Electroluxin showroomille, jossa viime torstaina julkistettiin kaikki tänä vuonna mukana olevat ravintolat. Ravintolavalikoima oli uudistunut aika lailla, mukana oli seitsemän uutta toimijaa!

Tänä vuonna kulinaristisia elämyksiä tarjoavat Bertha, Bröd, Gastrobar Emo, Hoshito, Kaskis, Pastor, Ragu, Matti Jämsenin pop up- ravintola, Sinne ja Smakbyn. Hienoa että mukana on myös pääkaupunkiseudun ulkopuolisia ravintoloita kuten turkulainen Kaskis ja Smakbyn Ahvenanmaalta. Tapahtuman järjestäjät, sympaattiset Barry & Mira MacNamara sekä Electroluxin edustajat toivottivat yleisön tervetulleeksi kuplivan kera. Tässä pieniä maistiaisia tulevasta. Menut julkistetaan vähän lähempänä tapahtumaa, liput myynnissä 21.4 alkaen www.tiketti.fi, toivottavasti nähdään festareilla!

taste of helsinkiSinne Helsingin suussa sulava taidonnäyte: Haugesundin silliä, varhaisperunoita ja ruskistettua voita. Viinisuositus Sloveniasta, Verus vino.

taste of helsinki

Matti Jämsén pop up- ravintola: friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää. Viinisuositus Chilestä,  Maycas Del Limari Pinot Noir. Mikä nerokas idea tuo punasipulikuppi, taidanpa lainata… 😀

taste of helsinki ragu

Hanna Leinonen Ravintola Ragusta taiteili maailman parhaimman jälkiruoan: lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä. Viinisuositus italiasta, Santa Barbara Verdicchio Passito “Lina”.

Son of a punch

Mukana tapahtumassa oli myös Son of a Punchin Sami Benamed esittelemässä cocktailmaailman uusimpia trendejä. Näistä pipettipulloista saimme nauttia aamun cocktailit! Lisätietoja www.sonofapunch.com.

Chef's secret kokkikoulun tuotoksia

Pääsin osallistumaan myös Electroluxin  Chef’s secret- kokkikouluun, jota isännöi Suomen kokkimaajoukkueen huippukokki Aki Kinnunen. Yhdessä ihastuttavan Mamagastro-blogin Marian kanssa valmistimme raikkaan kurkku-omenakeiton ja jokirapusalaattia. Tätä kesään sopivaa ruokaa pääsee myös maistamaan Taste of Helsinki- tapahtumassa. Kesäkuussa herkutellaan…ja ihan vähän myös ennen sitä!

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

3 Kommenttia

Outi 18/04/2015 - 21:03

Mahtavan kuuloinen tapahtuma ja herkullista ruokaa ☆☆

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 19/04/2015 - 13:36

Ruokaintoilijan unelmatapahtuma – saa maistella niin montaa annosta! Ehkä siellä nähdään?

Vastaa

Kommentoi