Makumatkalla Tallinnassa

by Beachhousekitchen

Joka päivä itse ruokaa tekevän unelma on päästä joskus valmiiseen pöytään. Tällainen tilaisuus minulle tarjoutui sisällöntuottajana PING Helsinki-tapahtumassa maaliskuisena perjantaina. Ensimmäistä kertaa järjestetty PING (eli People-Interest-Network-Gathering) toi yhdeksi päiväksi yhteen Suomen suosituimpia sisällöntuottajia, heistä kiinnostuneita yrityksiä ja seuraajia tavoitteena sisältömarkkinoinnin kehittäminen kaikkia näitä tahoja hyödyntävällä tavalla.

Päivän aikana useita puheenvuoroja kuunnelleena tuli varsin selväksi, että lukijaa koskettava, positiivinen, aito ja laadukas sisältö ovat niitä voimasanoja, joiden varaan rakennetaan tulevaisuuden sisällöt, koski se sitten blogeja, instagrammaajia, youtubettajia sekä muita somekanavia. Hieno lähtölaukaus ja keskustelun avaus, josta tulemme varmasti jatkossa kuulemaan lisää eri medioiden välityksellä. PING thank you vielä kerran järjestäjätaho, sponsorit, yhteistyökumppanit sekä sekalaisen värikäs, viehättävä ja valloittava sisältönikkareiden kaarti! Tästä ehdottomasti suunta kohti PING 2016-tapahtumaa ja entistä laadukkaampia sisältöjä!

Tein kuvakoosteen hienosti järjestetystä tapahtumasta ruokabloggarin silmin. Toivottavasti sinäkin nautit makumatkasta Eckerö Linella ja Tallinnassa, joissa meidät otettiin vastaan sellaisella lämmöllä ja ruokarakkaudella, että nälän sai kutsua kylään vasta sunnuntaiaamuna!

Laivassa meitä odotti erittäin kattava aamiaispöytä, josta löytyi valikoimaa myös erikoisruokavaliota noudattaville. Kuhina aamiaisbuffetin ympärillä ja tuttavallisesti ruoka suussa tapahtunut minglailu ja toisiimme tutustuminen ennakoi että tästä päivästä on tulossa jotakin ihan sanoinkuvaamattoman hienoa! Ja mikä helpotus, kukaan ei katsonut nuivasti annosten kuvaamista taikka puhelinten näppäilyä esitystenkään aikana. Nyt oli sallittua somettaa tästä koko maailmalle!

Kuohuvat merineitsissä

Tiiviin aamusession jälkeen saavuimme utuiseen Tallinnaan. Viru-hotellin toisessa kerroksessa sijaitseva ravintola Merineitsi oli kokenut täydellisen kasvojenkohotuksen. Kupliva tervetulojuoma maistui oikein hyvältä laivan keinutuksen jälkeen. Nautimme lounaan upean buffetpöydän antimista ja saimme kuulla tarinaa uudesta Viru-hotellin kylkeen avatusta uniikista Solo Sokos hotel Estoriasta.

Merineitsin buffet
Aina on tilaa yhdelle vaahterasiirapissa uitetulle pannukakulle.

pan cakes MerineitsiLounaan jälkeen kuulimme mm. norjalaisen ruokataitelija, kirjailija ja instagrammaaja Ida Skivenesin tarinan siitä kuinka hän tekee ruoasta taidetta ja taiteestakin ruokaa – ja vielä ansaitsee sillä. Miltä maistuisi alla olevan kuvan valokuvamalli alkuruokana valkoiselta lautaselta tarjoiltuna? Idan kekseliäiseen ruokataiteeseen kannattaa tutustua täältä.

nainen lautasella ida frosk

Kierroksemme viehättävässä Solo Sokos hotel Estoriassa jatkui runsaiden väli-aikatarjoiluiden lomassa. Rakastan pieniä cocktailpaloja ja nämä oli aivan kuin minulle tehty: raikkaita smoothieita, hedelmävettä, pieniä suolaisia makupaloja ja makeita minileivoksia! Tämä kilohaili-kananmunamoussella täytetty ruisnappi (kuva alla) oli napakymppi!

Kilohailisuupaloja cocktailpaloja

Suomen ruokabloggarit pääsivät hotellitourneen jälkeen – minnekäs muualle kuin ruokapöytään! Pienen ideapuodin ideoima ja järjestämä retki suuntautui Tallinnan Kalamaja Kokaklubille, jossa meitä emännöivät Viron suosituimpiin ruokabloggareihin kuuluvat Piret Hanson, Mari-Liis Ilover, Britt Paju ja Ragne Värk. Tässä kauniissa miljöössä on kuvattu monta paikallista ruokaohjelmaa ja siellä järjestetään myös ruokakursseja.

Tallinnan ruokabloggarit logo
Nämä kauniit ja hoikat kollegamme olivat valmistaneet etukäteen virolaisia ruokia kuten perunasalaattia, kahdesti kypsytettyä lihaa, kilohailipiirasta, kotijuustoa ja erinomaista hiivatonta maalaisleipää.

Kokaklubilla logo
Kilohailipiiras maistui sekin niin herkulliselta. Kaikkien näiden ruokanautintojen pyörteissä hiljaa ihmettelimme, että jos nämä kollegattaremme nauttivat päivittäin näitä samoja eväitä, niin ne eivät kerta kaikkiaan voi jäädä vyötärölle. Joku salainen, ikuisesti hoikkana pitävä ainesosa varmaan näissä on? Joten santsasimme lisää.
kalapiiras logo
Jälkiruoaksi saimme tymäköiltä kuulostavat, mutta superpehmeät talkkunasta ja tyrnistä tehdyt pannacottamaiset jälkiruoat kauniisti lasipurkeissa tarjoiltuina. Miten talkkuna voikaan maistua näin hyvältä!
makeata logo

Harjoittelimme myös perinteisen virolaisen kilohailivoileivän tekoa. Tässä Hellan ja viinilasin välissä-blogin Johanna keskittyneenä. Nyt syttyi oivallus, kolmatta kertaa kilohailia samana päivänä. Erittäin maukkaan kilohailin runsas OMEGA-3 pitoisuus, siinä se on!  Sen on pakko olla kaiken sen hehkeyden, hoikkuuden ja viisauden (p.s nämä tuotteliaat virolaisbloggarit olivat tehtailleet jo vinon pinon ruokakirjoja ja haalineet lukemattomia muita saavutuksia) salaisuus!

Johanna bloggari logoKaksi kertaa kiluvõileib Erjan ja Johannan tarjoilemana (kuva alla), ja kyllä maistuivat! Ihania tyyppejä nämäkin kauhanpyörittäjät – kannattaa käydä kurkkaamassa heidänkin blogeihinsa.

Erja ja Johanna logo

Matkamme jatkui Energian oivalluskeskuksen kautta (siellä mm. huikean hieno salamashow, lisätietoja http://www.energiakeskus.ee) takaisin laivalle, jossa meitä odotti Eckerö Linen runsas buffetpöytä. Ja vastahan olimme nousseet edellisestä ruokapöydästä. Alkuruokabuffetista oli kuitenkin pakko maistella mm. klassisia katkarapuja runsaan majoneesipläjäyksen kera.

buffetin antia logo

Laajasta lämpimästä buffetista varmasti ihan jokainen löysi omat suosikkinsa. Lihamestari työssänsä ja täydellisesti kypsennetty paisti!

Tallinnan buffet logo
Kasvissyöjätkin oli huomioitu ja punaista lihaa vältteleville löytyi uusia maukkaita vaihtoehtoja.

kasvisruokaa logo

Katkarapuja logo
Eihän sitä jo lapsuuden laivamatkoista tuttua suklaamoussea voinut jättää väliin. Jälkiruokapöydän hitti taisi olla kuitenkin se jäätelöbaari, jonka edessä olevan ihmismuurin läpi en saanut edes yhtä kuvaa otettua…
suklaamoussea ja marenkia logo
Jatkobileissä virtasi PING-viini, tuttavuuksia ja uusia kavereita syntyi. Toivottavasti myös yhteistyökumppanuuksia, sehän oli yksi matkan tarkoitus! Käyntikortit vaihtoivat singahdellen omistajaa ja nyt arjen koittaessa jatketaan yhteydenpitoa ja yhteisprojektien suunnittelua. Matka loppui aivan liian nopeasti, vaikka klo 5 aamuherätys tuntui jo painavan kropassa klo 21, kun laiva saapui takaisin Helsinkiin. Naurua silti piisasi viime hetkeen ja hyvästelyihin saakka – NÄHDÄÄN PIAN KAMUT!
ping helsinki
P.S Ihana oli tutustua myös matkan ilopilleriin ja sähäkkään taskuvenukseen, eli Pinkit korkokengät-blogin pinkkitukkaiseen Maijuun. Kannattaa käydä tutustumassa myös hänen hersyvään elämäänsä. Kiitos myös kaikki muut uudet kaverit ja tuttavuudet 😀 Let’s keep on PINGing!

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

9 Kommenttia

RUOKABLOGGAAJAN TOP 5 PING HELSINKI | Beach house kitchen 03/05/2017 - 18:53

[…] ja vilpitön tuki tulee ehdottomasti 40+ blogien kanssabloggaajilta. Olin jo ihan ensimmäisessä PING Helsinki- tapahtumassa tutustunut 12 vuotta bloganneeseen Pinkit korkokengät- blogin Maijuun ja PINGissä 2015 ajatus […]

Vastaa
Sofia 01/04/2015 - 10:54

Tulee ihan vesi kielelle näitä kuvia katsellessa 😛

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 01/04/2015 - 15:30

Rakastan ruokakuvia, niistä tulee inspiraatioita ja toki hieman nälkä! Ja onneksi nykyään se on ihan ok kuvata ruokaa vaikka ravintolassa…; )

Vastaa
Outi 31/03/2015 - 19:27

Aivan mahtavia herkkukuvia. Näyttäisi olleen todella mukava reissu 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 31/03/2015 - 20:22

Kiitos, oli pitkä päivä, mutta niin antoisa reissu, että näillä muistoilla elää taas vähän aikaa! Kun tekee ruokaa joka päivä alusta saakka itse, niin arvostaa niin paljon sitä kun pääsee ulos syömään tai joku joskus kutsuu syömään luoksensa wink wink kaikille…; )

Vastaa
Sari 31/03/2015 - 16:45

Kiva kooste, varmasti mahtavasta reissusta 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 31/03/2015 - 20:32

Kiitos. Oli kyllä meille ruokabloggareillekin antoisa päivä ja uskon että tästä eteenpäin, kun tietoisuus bloggaamisesta, laadukkaan sisällön tuotannon työmäärästä ja siitä faktasta että ei näillä ilmaisilla mainospostauksilla elä, lisääntyy niin yhteistyökumppanit heräävät, keskustelu lisääntyy ja arvostus työtämme kohtaan kasvaa! Ja kun yhteistyötä ehdottavat ymmärtävät sen valtavan työmäärän joka yhteen postaukseen minimissään (6-8 h) menee, kun ottaa huomioon reseptin suunnittelun, raaka-aineiden metsästykset ja ostot, kokkailuun menevä aika ja mahdolliset uusinnat, valokuvaamisen sekä itse kirjoittamisen, niin onhan tämä kohtuullisen korvauksen arvoista! Tätä kun tekee intohimolla niin haluaa että jälki on laadukasta myöskin!

Vastaa
Andalusiana/ Andalusian auringossa- blogi 31/03/2015 - 15:59

ihana oli tavata! ps. herranjumala mitkä silmäpussit mulla on 😮

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 31/03/2015 - 16:25

Höpsis! Kaksi aika upeata ruokatehtailijaa siinä, ilman pusseja. Oli kiva tutustua samanhenkisiin foodieihin, pidetään yhteyttä jatkossakin! Tunnelmallista pääsiäistä ja terkkuja naapurinpojalle!

Vastaa

Kommentoi