Matkamessut 2016 ja se ruokapuoli!

by Beachhousekitchen

Matkamessut ainakin nostattavat huumaavan matkakuumeen, paikanpäällä voi hurahtaa tilaamaan unelmiensa matkan tai ainakin saada vinkkejä minne seuraavaksi voisi lähteä! Pohjoismaiden suurin matkailutapahtuma 22-24.1.2016 täyttää tänä vuonna 30 vuotta ja mukana on 80 maata.

Kävin perjantaina paikanpäällä ja kun se ruoka on aina mielessä, niin matkavinkkien sijaan tässä hieman ruokapuolen kuulumisia ja vinkkejä siitä, mitä syödä messukeskuksessa ja ostaa kotiinviemisiksi!

Herkullista ruokablogia – ja voisi sanoa myös matkablogia – Andalusian auringossa emännöivä Erja luennoi perjantaina Espanjasta ja Andalusiasta sekä esitteli aivan huikaisevan upeita matkakuviansa. Tämän valovoimaiseksi esiintyjäksi osoittautuneen ja täydellistä englantia tavaavan reissunaisen blogissa kannattaa käydä makumatkalla!

matkamessut

Kotiinviemisiksi tuoretta ranskalaista (Suomessa leivottua ja ihanan rapeakuorista) leipää ja leivonnaisia, näitä Rezen tuotteita löytyy Espoon Matinkylän leipomomyymälästä sekä hyvin varustetuista päivittäistavarakaupoista.

Matkamessut

2016_matkamessut 023Pääsin kuuntelemaan suomalaistunutta, alun perin Kanadasta kotoisin olevaa André Noël Chakeria suomalaisesta kahvikulttuurista Meiran järjestämässä tilaisuudessa. Suomalaiset ovat vuodesta toiseen maailman innokkain kahvinjuojakansa ja kahvia kuluu noin 10 kiloa henkeä kohden vuosittain! Kahvi on kansaa yhdistävä tekijä ja kahvin ääressä small talkataan, hoidetaan suhteita niin työpaikoilla kuin vapaa-ajallakin sekä eletään niin arjet kuin juhlatkin.

matkamessut

matkamessutPink Island -osastolla (ks. alla) kannattaa käydä nauttimassa kuohuvaa ja macaronseja tai vaahtokarkkeja! Finnairin ja Visit Helsingin operoima osasto esittelee ensimmäistä kertaa messujen historiassa matkailua seksuaalivähemmistöille. Osaston pinkistä ilmeestä vastaa Lemon Deco, käykääpä ihastelemassa!

matkamessut

matkamessut

Yksi messujen suosituimpia ruoka-alueen osastoja tai tässä tapauksessa ruokarekka oli Käpylän Majakan sushimobiili, josta saa kahta eri kokoa sushiplattereita ja myöskin yksittäisiä nigireitä. Tämä annos maistui, joskin suolainen hinta (20 euroa) kirpaisi!

messukeskus

matkamessutPikkunälkään erinomainen vaihtoehto, herkulliset 5 euron juustoiset quesadillat italialaisilla täytteillä. Varaudu jonottamaan!

matkamessut

matkamessut

Kaunista Thaimaata kannattaa käydä fiilistelemässä heidän osastollansa, nämä käsityöläiset keräsivät kyllä yleisöä!

matkamessut

matkamessut

matkamessut

Makeita herkkuja herkkusuille myöskin messujen ruokapuolelta! Messuilla nähdään!

matkamessut

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Jael 24/01/2016 - 11:43

Voi kun olisi saanut olla paikalla, ka erityisesti kuulemassa ihanaa Erjaa, mulla on häntä ihan ikävä….. Tuolla vilahteli veljen osaston piadina-kylttikin?

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 25/01/2016 - 08:55

Erjan esitys oli kyllä täysi kymppi, innostava & täynnä upeita annos- ja maakuvia! Veljeesi en näillä messuilla törmännyt, kivasti oli tuota ruokapuoltakin esillä!

Vastaa
Outi 23/01/2016 - 19:45

Ihanan värikkäät messut ja ruokapuoli näyttää tosi hyvältä.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 25/01/2016 - 08:56

Messut olivat ehkä pienemmät ja standit vaatimattomammat kuin aiempina vuosina, mutta kyllä täältä matkakuumeen sai nostettua : )

Vastaa
Tiia K 23/01/2016 - 16:56

Oh my sushi! Tuo Käpylän Majakka tuli hauskasti Äiti yrittää Hippula kirppiksen tiloihin, joten tuttu on, mutta susheja en ole päässyt maistamaan. Messuilla söin kait joka päivä messujen olikohan Fazerin Buffetti, siellä oli mielettömän hyvä ruoka. Kulta Katriina olisi kyllä maistunut, harmi etten päässyt paikalle, mutta tavallaan ei harmita, sillä tarve on nyt täällä. Toinen on todella kipeä ja luulen, että tässä menee pidempi tovi nyt paranemiseen.

Mukavaa viikonloppua <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 25/01/2016 - 08:58

Sushi maistuu kyllä aina! Varsinkin tammikuussa jokaikinen viikko…messut on nyt messuiltu ja seuraavana maaliskuun Gastromessuja!
Ihanaa alkavaa uutta viikkoa!

Vastaa
Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 23/01/2016 - 16:15

itkin vähän – kiitos ihanista sanoistasi. Suurkiitos kun olit paikalla – oli ihana nähdä tuttu naama <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 25/01/2016 - 08:59

Kiitos huippuesityksestä, loistavasti meni <3 Ja ihania uusia haasteita & menestystä keväälle!

Vastaa

Kommentoi