Kaupallinen yhteistyö: Raflaamo ja Frans les Femmes -ravintolat
Helsingin Kluuvikadulla sijaitseva ja ranskalaisia makuja tyylikkäästi tarjoileva Frans & Amelie julkisti juuri tämän syksyn sesongin uuden ruokalistan ja maistelumenun. Frans & Amelie kuuluu Frans & les Femmes – ravintolaketjuun, jonka ravintoloita löytyy Suomesta 10 eri paikkakunnalta. Ravintoloiden toiminta-ajatuksena on “rakkaus hyvään ruokaan, viiniin ja ihmisiin” – siinä hyvänolon ja kuplivan elämänilon teemaa myös tälle syksylle!
Uutta moderneissa bistroravintoloissa on juuri tämä testaamani ystävän kanssa jaettava maistelumenu, joka sisältää 7 eri ruokaa: 3 alkupala-annosta, 2 pääruokaa ja 2 jälkiruokaa. Säiden viilentyessä ja iltojen pimetessä voi hyvällä omalla tunnolla siirtyä myös mauissa ja ruokaelämyksissä astetta syvempiin ja tuhdimpiin makuihin – tässä tulee syksyn 2019 ehkä yksi herkullisimpia kattauksia ja hilpeä makumatka Ranskaan!

Maistelumenu aloitettiin lasillisella ranskalaista, kuiva Loius Perdrierin Excellense Rosé -roseekuohuva (39,90 €/75 cl) on ollut myyntimenestys kesän aikana Raflaamon ravintoloissa ja se oli kyllä loistava tunnelman nostattaja koleana syyskuun maanantainakin.


Leipäkorissa ollut tapenade oli keittiön omaa tuotantoa ja kuulemma saa kehuja jatkuvaan, siitä ovat erityisesti innoissaan ne, jotka eivät edes ole oliivien ystäviä!

Maistelumenun ensimmäiset varsinaiset annokset olivat: savulohibriossi kirjolohenmädillä, myskikurpitsakeitto ja vuohenjuusto brick-rulla granaattiomenan siemenillä. Miten olikaan valittu makuja, jotka sopivat näin täydellisesti yhteen? Friteeratut juustorullat olivat ihastuttavan rapeita, täytettyjä unelmaisella ja pehmeänmakuisella vuohenjuustovaahdolla, aika vinha makupari poksuville granaattiomenan siemenille. Kookoskermapohjaiset kurpitsakeitot oli kätevästi omissa pikkukulhoissaan, ainoastaan lohibriossin suhteen joutui tekemään töitä sitä jakaessa, lähinnä nostelemaan moussen ja mädin paahdetuille briosseille. Kaikki olivat niin virheettömiä annoksia, tasaista laatua, ei mitään liian eksoottista tai yllättävää, mutta jokainen suupala sai aikaan syviä huokauksia ja kehuja.



Maistelumenun pääruokina tarjoillaan poron paistia ja hunajaista kananrintaa. Ne oli aseteltu samalle tarjoilulautaselle, josta löytyy myös syksyistä väriä tuova punajuuricouscous, hunajaiset porkkanat sekä broccolini.

Kastike tarjoillaan erikseen ja se on täyteläinen punaviinikastike, käy sekä täydellisen mediumiksi paistetulle porolle kuin mehukkaalle kanallekin.
Kun lautaselle annostelee ensin vaikkapa kanaa ja punajuuricouscosia, saa pitää pienen tauon ennen poroa, sillä jaettavat annokset ovat runsaita. Ei siis pelkoa siitä, että lihapaloja joutuisi jakamaan, jokaiselle ruokailijalle on ihan omat herkkupalansa.
Poron kanssa nautin suut napsamaan laittavaa perunagratiinia, jonka taikasana oli Mustaleima -emmentaljuusto. Tuota voisi vaan kauhoa suuhun vaikka ilman sitä lihaa. Täydellistä, niin täydellistä!
Douce Natureo Sauvignon Blanc -luomuvalkoviini oli jo tässä vaiheessa vaihtunut mehevän hilloiseen Douce Natureo Merlot -luomupunaviiniin, nyt oltiinkin jo todella syksyisten makujen äärellä.

Pöytäseurueessamme oli niin punaviinin kuin valkoviinin juojia, Maarit Sopusointuja -blogista yllä kuvaamassa illan viinejämme. Lumolifestyle – blogin Tuuli ehtikin jo kirjoittamaan maistelumenusta omassa blogissaan. Kun blogin lukijoita on ympäri Suomen, on kiva mainostaa ravintoloita, joita löytyy myös pienemmiltä paikkakunnilta. Mikkelissä Frans & Michelle -nimisessä ketjun ravintolassa on ihan sama maistelumenu kuin Helsigissäkin, ja sen kävi testaamassa Sokerivaltakunta- blogin Sanja.
Onhan tämä Kluuvikadun Frans & Amelie myös paikkana ja ravintolana upean rouhea ja rustiikkinen, mutta kyllä täällä romanttisella kynttiläillallisellakin mielellään istuisi.

Uuniomenaclafoutis ja Manteli-suklaamousse olivat maistelumenun jälkiruokina erilaisia, mutta varsinkin vegaaninen mantelisuklaamousse hurmasi melkein jokaisen! Eriteltynä vielä, vasemmalla alakuvassa ranskalainen uuniomenapannukakku, kardemummasiirappia ja rahkajogurttijäätelöä. Oikeanpuolimmaisessa kulhossa mantelisuklaamoussea, suolakinuskia, sokerihuurrutettuja pähkinöitä sekä mysliä.
Olihan upea ruokamakumatka ja sen seitsemän lajia, lämmin kiitos ♥
P.S. Frans & Amelien lounas “Nizzan salaattitori” on saanut kehuja runsaudestaan ja sehän on testattava seuraavaksi!

MIKÄ MAISTELUMENU?
- Maistelumenu on jaettava kokonaisuus vähintään kahdelle hengelle. Seitsemän ruokalajin elämyksen hinta on 48 euroa ja S-etukorttia vilauttamalla hinta tippuu 45 euroon.
- Maistelumenua tarjoillaan kaikissa kymmenessä Frans & les Femmes – ranskalaisbistrossa ympäri Suomen ajalla 11.9.2019 -7.1.2010: Helsinki, Jyväskylä, Kotka, Kouvola, Kuopio, Mikkeli, Oulu, Rovaniemi, Tampere ja Vaasa.
- Frans & les Femmes -ravintolat tunnettiin aiemmin Fransmanni -nimisinä, nyt ne kaikki on uusittu raikkaiksi ja rennoiksi bistroiksi vuosien 2016-2018 aikana.
- Tammikuun 2020 alkuun saakka maistelumenun rinnalla on saatavilla kolmen ruokalajin täysin vegaaninen menu.
- Maistelumenun makuja löytyy myös á ala carte -listalta, eli maistelumenun omista suosikeista pääsee nauttimaan myös isompina annoksina.
- Frans & les Femmes -ravintoloiden klassikkoannokset löytyvät aina listoilta: neljästi vuodessa vaihtuvan kausimenun rinnalla kulkee aina klassikkolista, jolta löytyy asiakkaiden rakastamia annoksia, kuten etanoita, pariloitua maksaa, bouillabaissea, pippuripihviä sekä itse leivottua suklaakakkua.



8 Kommenttia
Aivan upea menu ja Bistro tunnelma Helsingin Frans & Améliessa. Pitäisi käydä siellä kun tulen seuraavan kerran Helsinkiin. Mikkelissä, kahden kesken illallisellä oli ihana tunnelma, mutta isolla kaveriporukalla varmasti super hauska 🙂
Helsingin Frans & Ameliessa on todella lämmin tunnelma, paljon kynttilöitä ja muutenkin rakennus on vanha. Ruoka oli erinomaisen hyvää ja huolella tehtyä, nautin!
Onpa aivan ihanan tunnelmallinen paikka! Maistelumenu on herkullisen kuuloinen ja näköinen. Tuolta ei varmasti ole nälkäisenä tarvinnut kotiin lähteä!
Ihanaa loppuviikkoa sinulle Heli <3
Monesti kritisoidaan maistelumenuja että niissä annokset ovat pikkiriikkisiä, nyt ei jäänyt nälkä, emme edes jaksaneet syödä kokonaan kahdelle jaettavaksitarkoitettuja annoksia!
Aivan täydellisen kaunista. Tulee mieleen ranskan kotoisat ja kauniit maalaisravintolat, jossain ihanassa pikkukylässä. Tämä paikka täytyy kyllä käydä vielä itsekin kokeilemassa, niin herkulliselta ja kauniilta näyttää.
Ihanaa viikon jatkoa Heli. ❤️
Kyllä oli rustiikkisen rouheasti maalaisbistrotunnelmaa ja ruoka erinomaista, slurps!
Oli aivan mahtavia makuja. Kaikki oli herkullista, ensimmäisenä mieleen nousevat ne rapsakat vuohenjuustoibrickit ja päivällisen päättänyt suklaafanin unelma mantelisuklaamousse. Tämän annoskateutta usein potevankaan ei tarvinnut annoksia jakaessa miettiä tuliko sittenkin tehtyä väärä valinta jos kaverilla olisikin vieläkin paremman näköinen annos!
Ne taisi olla omatkin suosikit, vaikka koko menu oli täynnä hienoja makuja ja tasapaino säilyi! Oli aika mehevää se porokin, en muista milloin olisin syönyt viimeksi : )