Messuinfo & viinin ystävän toivearvonta!

by Beachhousekitchen

Kohta messukeskus pullistelee hyvän ruoan, viinin ja ylipäätänsä nautinnollisen elämän ystävistä! Torstaina käynnistyvä Viini, ruoka ja hyvä elämä 2015 -messutapahtuma tarjoaa saman katon alla myös kirjamessut, josta ruokaharrastaja käy tietysti hankkimassa uusimmat syksyn aikana ilmestyneet ruokakirjat.

Messuilla on tarjolla yli 500 viiniä maisteltavaksi, herkkuja Suomesta ja ulkomailta (mm. juustoja, eri kinkku- ja lihavalmisteita, pientuottajien herkkuja ja leipomotuotteita) sekä tietoiskuja, viinitastingeja, kokkausnäytöksiä ja jopa kakunkoristelukursseja! Viinitasting on aloittelijalle loistava tapa aloittaa tutustuminen viineihin, näissä ei tarvitse olla asiantuntija jo ennestään. Kokemuksesta voin sanoa että tastingit täyttyvät nopeasti, joten niihin kannattaa ilmoittautua pikaisesti.

Tänä vuonna edustettuina ruokapuolella ovat erityisesti Ranska, Espanja, Viro, Italia, Unkari ja Kreikka, toki mukana on myös hieno edustus suomalaisia pienyrityksiä. Kierrettäviä osastoja on paljon, joten varaa messuille koko päivä. Perjantai-ilta sekä lauantai ovat yleensä ne ruuhkaisimmat ajankohdat ja päivät, joten jos muina päivinä pääset messuilemaan, niin suosittelen menoa silloin.

viinimessut

Viini-lehden järjestämässä ennakkomaistiaistilaisuudessa me ruoka- ja viinibloggarit saimme hieman vinkkejä tuleville messuille. Mukana olivat myös Decanter -viini- ja keittiötarvikkeiden erikoisliike sekä mm. Antinorin viinejä maahantuova Fine Brands Oy.

Viini-lehden Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund esittelevät ja maistattavat Vuoden viini -finalistit messuilla myös tänä vuonna. Messuilla julkistetaan myös uusin Viinistä viiniin 2016 -kirja, joka on absolute must jokaisen viiniystävän apuriksi. Oppaan avulla on helppo poimia Alkosta hinta-laatusuhteiltaan parhaat viinit, kunkin viinin ruokasuositukset sekä vinkit ruoan ja viinien yhdistämiseen.

viinimessut 2015

Riedelin kehittämä täydellinen työkalu samppanjan nauttimiseen. Uusi Veritas – sarjan Champagne Wine Glass -lasi vapauttaa jalon juoman monimuotoiset aromit nautiskelijan aisteille.

Viinien maistelun ohessa kannattaa tutustua myös alueen ruokatarjontaan. Ruokien maistelulipukkeilla saa ostettua pieniä maisteluannoksia tai – kokonaisuuksia. Mukana tänä vuonna mm. Kimchi Wagon – ‘ruokakärryistään’ tuttu Samuel McCormick, jonka jumalaisen makuisen Skandanavian tasting -lautasen aion kyllä paikankin päällä vielä nautiskella. Maistelulautasella mm. katkarapu skagen, luomu nyhtölammasta sekä villisienisalaattia. Suosittelen!

Viini

Arvonta suoritettu. Lippupaketin ja oppaan voitti Tanja. Hänelle on laitettu sähköpostia. ONNEA 😆

Herkullisia messuja kaikille!

Nyt Sinulla on mahdollisuus voittaa liput kahdelle Viini, ruoka & hyvä elämä 2015  -messuille sekä uusin tekijöidensä (Juha Berglund & Antti Rinta-Huumo) nimmareilla varustettu Viinistä Viiniin 2016 -opas. Palkinnon yhteisarvo n. 50 euroa.

Kerro tässä alla tai blogin facebook-sivuilla mikä on lempiviinisi! Onko se punainen, valkoinen, rosee, kuohuva, samppanja vai jokin väkevä viini?

Osallistumisaikaa on vain torstaiaamuun 22.10 klo 8.00 saakka. Kirjoita kommenttisi heti, niin olet mukana arvonnassa! Palkinto odottaa voittajaa (ilmoitan voittajalle myös henkilökohtaisesti) Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin infossa.

ONNEA ARVONTAAN!

Viinimessut

MUUTAMA VINKKI MESSUILLE!

EPOQ -näytöskeittiössä tapahtuu

TORSTAI 22.10.

14.00 Pipsan keittokirja pienille ihmisille
Pipsa Hurmerinta valmistaa maistuvaa ja terveellistä kotiruokaa perheen pienimmille. Keittokirja sisältää reseptejä soseista sormiruokien kautta haarukalla syötäviin aterioihin. Tammi

22.10 klo 15.00 Pizze
Saku Tuominen ja Luca Platania. 
Kirjassa käydään läpi kevyesti ja hauskasti pizzan historia, haastatellaan alan parhaita asiantuntijoita ja esitellään kaikki pizzatyypit. Mamma mia mitä pizzaa! Otava

PERJANTAI 23.10.

13.00 Street food
Mikko Takala ja Sami Rekola.
Kuinka tehdään osakalainen okonomiyaki? Onko napolilainen pizza parempaa kuin roomalainen? Mitä syödään chicken shit bingossa? Voiko dönerin tuunata ilman varrasta? Kuka savustaa Teksasin mahtavimmat ribsit? Readme.fi

18.00 Hellannupit kaakkoon
Lauri Tähkä.
Ruokaa rakkaudella. Kelpaa myös teineille. Tunnettu muusikko on myös ravintolakokin koulutuksen saanut innokas ruoanlaittaja. Laurin ruokaohjeet ja lempireseptit tarjoavat uutta sykettä kotiruokaan. Otava.

Lue oma kirja-arvosteluni Hellannupit kaakkoon -kirjasta.

LAUANTAI 24.10

14.00 Viinistä viiniin 2016
Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo. Arvostettujen viiniasiantuntijoiden opas arvioi kaikki Alkon viinit sekä valikoiman tax-free-viinejä. Teos tarjoaa myös monipuolisen kattauksen viinimaailman perustietoja ja ajankohtaisia asioita. Otava

SUNNUNTAI 25.10

16.00 Sitä parempi soppa II – Puolikuuta nokkosesta, perunasta ei päivääkään

Suositun ruokabloggaajan Mari Moilasen whole food -painotteiset reseptit, suussa sulavat herkut sekä upea kuvamaailma innostavat kotikokkeja kokeiluihin. Inspiroivina raaka-aineina herukat ja muut marjat, villiyrtit, tuoreet kalat, luumut, speltti sekä sienet. Kirjapaja

Aukioloajat

torstai 22.10. klo 10–18
perjantai 23.10. klo 10–20
lauantai 24.10. klo 10–18
sunnuntai 25.10. klo 10–18

Pääsyliput

Aikuiset 16 € /hlö

Messukeskusken ohjeistus kuinka toimia viinialueella (teksti suoraan nettisivuilta):
Maistelulasi sekä viini- ja ruokalipukkeet ostetaan viinialueen lasipisteestä.
Maistelulasin hinta on 8 €, josta saa lasinpalautuksessa takaisin 5 €. Säästäkää maistelulasin mukana saamanne lippu, jota vastaan palautamme 5 € panttimaksun. Maistelulasin palautuspiste löytyy lasipisteestä.

Lipukkeiden hinta on 2,50 € /kpl. Huomioittehan, että yksi maisteluannos (viiniä tai ruokaa) voi maksaa useamman lipukkeen.

Suosittelemme paketteja, tässä esimerkkejä:
Lasi + 4 viinilippua + 2 ruokalippua 23 €
Lasi + 8 viinilippua + 4 ruokalippua 38 €
Lasi + 10 viinilippua + 8 ruokalippua 53 €

Nähdään messuilla ja sometetaan hashdagilla #viiniruoka ♥

viini- ja ruokamessut

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

17 Kommenttia

Maaria 21/10/2015 - 22:41

Ehdottomasti kuiva riesling!

Vastaa
SanniKaarina 21/10/2015 - 20:54

Kuiva valkoinen on suosikkini. Itävaltalainen gruner veltliner tai etelä-saksalainen Riesling toimiin lähes aina 🙂

Vastaa
Miia 21/10/2015 - 20:48

Samppanja on se mun juttu! 🙂

Vastaa
Jael 21/10/2015 - 16:19

P:S. Ja Antinorin valkoviini on ihanaa !Ostan sitä täälläkin joskus vaikka paikalliset täällä niin hyviä mutta se oli se viini mitä Suomessakin useimmiten käytin.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 21/10/2015 - 18:13

Antinorin viinit ovat itselle ihan uusi juttu. Niitä sitten maistellaan ensi vuoden puolella!

Vastaa
Jael 21/10/2015 - 16:18

Taas niin harmittaa kun en pääse messuille.,No ehkä ensi vuonna.Nautinnollista messuilua ja sano terveisiä veljelleni jos törmäät häneen siellä Italian herkkujen osastoilla;D

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 21/10/2015 - 18:17

Ensi vuonna sitten tulet koko lokakuuksi Suomeen, Iloveme- ja ruokamessujen aikoihin! Siihen tietysti isompi 40+ bloggaajien tapaaminen samaan syssyyn! Pitääpä käydä taas moikkaamassa veljeäsi : )

Vastaa
Janette Koponen 21/10/2015 - 13:59

Kaikkien aikojen lemppariviinini on punainen Tommasi Valpolicella Ripasso, Italiasta Veneton viinialueelta. Ah, se on vain aina niin hyvää! Muistan edelleen sen hetken kun maistoin kyseistä viiniä ekan kerran, se oli ehtaa rakkautta ensikulauksella!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 21/10/2015 - 18:24

Jännä miten näistä suosikkiviineistä muistaa sen ensimmäisen kerran niin selvästi! Onnea arvontaan : )

Vastaa
Tanja Lintunen 21/10/2015 - 11:27

Kuohuviini Asti Tosti 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 21/10/2015 - 18:25

Klassikko! Onnea messulippupaketin arvontaan : )

Vastaa
Helene 21/10/2015 - 09:29

Punaviinit! Yksi monista suosikeistani on espanjalainen “Mas La Plana” (Torres) Cabernet Sauvignon 2008

-löytyy kotoa yksi pullo

t.Helene

Vastaa
Beachhousekitchen 21/10/2015 - 18:28

Tosi miellyttävä viini tämä Mas la Plana. Espanjalaisiin punaviineihin itselläni erityinen suhde, asuinhan maassa kahden vuoden ajan!
Onnea arvontaan & messuilla nähdään : )

Vastaa
Laura 20/10/2015 - 22:05

Samppanja, nam 🙂 olen viinien ystävä ja aika paljon niitä matkoilla ja viinialueilla testaillu, mut nyt olis kiva päästä taas tuoksuttelemaan ja maistelemaan…

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 21/10/2015 - 08:55

Messuilta löytyy mm. Viini -lehden samppanjabaari, jossa pääsee kokeilemaan eri lajeja…; ) Onnea arvontaan <3

Vastaa
Outi 20/10/2015 - 20:55

Silloin kun vielä join viiniä, tykkäsin puolikuivasta valkoviinistä. Äitini jolle lippuja tavoittelen pitää punaviinistä. Äitini ja isäpuoleni tykkäävät vahvasta viinin mausta hyvän pihvin kanssa.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 21/10/2015 - 08:52

Punaviinin ystävä ilmoitettu mukaan arvontaan! Mukavaa keskiviikkoa <3

Vastaa

Kommentoi