Minilomalla Pohjois-Karjalassa, kuka muuten haluaisi lähteä Bomballe?

by Beachhousekitchen

bomban talo

BombaKotimaan matkailu avartaa ja tuo uusia, ennennäkemättömiä kokemuksia ja elämyksiä siinä missä ulkomaan reissutkin! Varsinkin nyt kun kotimaiset yrittäjät sinnittelevät ties jo monennettako huonoa vuotta ja jokainen kotimaahan jäävä euro olisi tärkeä niin pienille kuin suuremmillekin matkailualan yrityksille. Lyhytkin reissu antaa siivet irtiotolle arjesta, ja kun joka päivä kotona kokkailee ja puuhailee, niin on se vaan luksusta päästä valmiiseen pöytään ja unohtamaan hetkeksi ne jokapäiväiset rutiinit tai huolet 😆

Pohjois-Karjala tuo mieleeni lapsuuden kesät, mummolan, puhtaat vedet ja oi ne karjalaiset herkut! Siksi otin vastaan kutsun tulla tutustumaan monipuoliseen Break Sokos hotel Bombaan* iloisin ja nostalgisin fiiliksin! Nurmekseen on sellainen 6-7 tunnin ajomatka täältä pääkaupunkiseudulta. Kilometrejä on reilut 500, mutta jos tykkää pysähtyä joka toinen tunti (niin kuin minä), niin matkanteko autolla saattaa venyä. Nopeimmin sinne pääsee lentämällä Kuopioon (lennot n. 80€ kun sopivan ajoissa tilaa), vuokraa auton ja ajaa n. 100 kilometrin matkan Nurmekseen. Auto on oikeasti must, sillä Bomban lähellä sijaitsevat niin kaunis Lieksa kuin upea Kolikin, jotka ehdottomasti Pohjois-Karjalan visiitillä kannattaa käydä katsomassa!

loma

Olin erityisesti ilahtunut Break Sokos hotel Bomban moderneista, siisteistä ja kauniisti sisustetuista huoneista. Hiljaisuus ja rauha oli käsin kosketeltavissa, kaunis luonto ja Pielisen järvi ympäröivät hotellialuetta.

Bomba

Break Sokos hotel Bomba Nurmes

Tästä hotellista eivät aktiviteetit lopu kesken, jos ei jaksa hiljentyä tai nauttia vaan luonnosta. Yhdeksi Suomen monipuolisimmista matkailukohteista rankattu Bomba ja sen kylpylähotelli tarjoavat joko järjestettyä tai omatoimista ohjelmaa koko perheelle kuten minimönkijäajelua, pihacrossia, metsäseikkailua, vetouistelua, piirakkakurssia, onkimista, minigolfia, rantalentopalloa, polkuveneilyä, pyöräilyä jne. Kohteen ykkösjuttu on mielestäni siisti ja upean näköalan omaava kylpylä. Kylpylästä löytyy myös kampaamo ja kauneushoitola.

Break sokos hotel spa upea Break Sokos hotel Bomba

Pohjois-Karjala on tunnettu vieraanvaraisuudestansa, rempseän iloisista ihmisistä ja perinteitä täynnä olevasta ruokakulttuuristansa. Perinteet ovat vahvoja ja täällä jos missä piirakat ovat itse leivottuja ja ne maistuvat taivaallisen hyviltä. Tuoreet karjalanpiirakat, talon omat smoothiet ja savumuikut olivat aamiaisen juhlahetki! Karjalaisia perinneherkkuja kuten sultsinoita löytyy aina Bomban lounaspöydästä, joka ehdottomasti kannattaa kokea.

karjalan piirakka

Bomban karjalainen kesäpöytä on katettuna joka päivä 1.6.-31.8.2015. Menu: Runsas salaatti- ja leikkelepöytä, Leivät ja piirakat, Kalaseljanka (L,G), Karjalanpaistia (L,G), Kaalikääryleitä (L,G), Jauhelihapihviä (L,G), Porkkanalaatikkoa (L,G), Puolukkatirria (L), Kahvi & teetä, Kotiruokajuomat Hinta: 17 €/aikuinen, 8,50 €/lapsi 4-12v.

Bomba lounas

Bomba

Mitä olisikaan karjalainen noutopöytä ilman kielen mennessään vievää karjalanpaistia, joka oli melkein yhtä hyvää kuin mummon tekemä!

KarjalanpaistiaÀ la carte -listalta suosittelen ehdottomasti ottamaan Bomban perinteisen Zakuska-lautasen, johon kuuluu niitä kuuluisia savumuikkuja, mätiä, palvilammasta, smetanaa, sipulia, maustekurkkua, porkkanasuikaleita, sienisalaattia, hunajaa, perunoita, sultsina ja munavoita.

Bomba a la carte

Mikään ei voita näitä maisemia, rauhaa ja hiljaisuutta.

luonto Suomi

Olisiko halukkaita lähtemään näihin maisemiin tulevana syksynä? Blogin 1-vuotissyntymäpäiviä on hehkutettu jo jonkin aikaa ja se varsinainen pääpalkinto, eli pastakone lähtee jakoon viikon päästä. Nyt olisi myöskin aika kivan palkinnon arvonnan aika. Eli kerro miksi juuri Sinun tulisi saada miniloma (2 hh yhden yön majoituslahjakortti Break Sokos hotel Bomballe, palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi tai toiseen matkakohteeseen) Bomballe Nurmekseen. Jätä kommenttisi ja nimesi alla olevaan kommenttiosioon ja jihuu – lauantaiaamuna 4.7.2015  klo 9.00 arvotaan voittaja.

Hurjasti onnea arvontaan!

*Yhteistyössä Break Sokos hotel Bomban kanssa

With ♥  from Beach house kitchen

Lue nämäkin

25 Kommenttia

Irene Manninen 03/07/2015 - 19:40

Minun pitäisi saada miniloma, sillä kuubalainen poikaystäväni on juuri muuttamassa Suomeen ekaa kertaa ja haluan näyttää hänelle Helsingin lisaksi juuri tällaista Suomea 🙂 jihuu ! Irene Manninen

Vastaa
Minna 03/07/2015 - 09:06

Voi tällainen palkinto olisi aivan unelma! Pohjois-Karjala on jäänyt itselle melko tuntemattomaksi alueelle ja mikäs olisikaan sitten sen parempaa kuin päästä vierailemaan siellä. Lisäksi haluaisin kovasti päästä viettämään laatuaikaa miehen kanssa edes yhden yön verran ja samalla voisimme viettää vähän 30-vuotis synttäreitäni 🙂 Tämä olisi siis kerrassaan aivan mahtava lahja itselleni 🙂 Täällä ollaan nyt kyllä peukut pystyssä että onni suosisi 🙂

Vastaa
Tanja 02/07/2015 - 21:25

Ollaan miehen kanssa oltu viimeksi v. 2012 yhteisellä lomareissulla eli nyt olisi viimeistään aika tehdä uusi retki.

Vastaa
Eikka 01/07/2015 - 23:08

Tol’ko on ylen hyvät patrietat syömizis! Šipainiekat, sulčinat, kartohkat, kapustukiärehet, morkouhkupastin – kaikin putillistu karjalazen kuhn’an perindehty… i muga hyviä!

Konzu ruavospäi lomale piästetäh pidäy nepremenno lähtie Bombal gostih, syömäh dai rahvahan kel tarattamah.

(Onpa tosi hyvät kuvat ruokalajeista! Karjalanpiirakat, sultsinat, perunat, kaalikääryleet, porkkanalaatikko – kaikki erinomaista karjalaisen keittiön perinnettä… ja niin hyvää!

Kun päästävät töistä lomille täytyy välttämättä lähteä Bomballe vierailemaan, syömään ja ihmisten kanssa juttelemaan.)

Vastaa
Päivi 01/07/2015 - 19:28

Viime viikolla katselin vanhempieni aitassa olevaa vaatekaappia, jonka ovet saimme lapsena lätkiä täyteen tarroja. Siellä oli menneitten vuosikymmenien muistoja vaikka millä mitalla, ja siellä sattui olemaan myös Nurmeksen Bomban tarra. Itse en ole lapsena (enkä vähän vanhempanakaan) Bomballa käynyt, joten tarran täytyy olla jonkun vanhemman sisarukseni matkamuisto Pohjois-Karjalan matkalta. Päivää myöhemmin kun olin aitan kätköjä tonkinut, ystäväni vinkkasi tästä sinun blogista ja tästä Bomba-postauksesta. Täyttä telepatiaa tämä homma! Ja nyt olisi mahtavaa päästä Bomballe katsomaan josko siellä vielä olisi jonkinlaisia tarroja kaupan.Tarran voisin liimata kunniapaikalle aitan vaatekaapin oveen vanhan Bomba-tarran viereen 🙂

Vastaa
Habanerokitchen 01/07/2015 - 13:07

Mä niin vaan tarttisin lomaa kaikesta ja kaikista! Lähtisin etsimään itseäni ja luovuutta.

Vastaa
Sirpa Jalkanen 30/06/2015 - 18:45

Mieheni kanssa miniloma Bomballe tulisi juuri oikeaan saumaan. 10-v hääpäivä 2.7

Vastaa
Sina 30/06/2015 - 13:46

Vaikuttaa aivan upealle paikalle ja ruokakuvat saivat veden kielelle. Pieni loma tulisi todella tarpeeseen.

Vastaa
Anni 30/06/2015 - 09:18

Pohjois-Karjala on kuin toinen koti vaikka en siellä koskaan olekaa asunut, mutta pienenä vietin kesät isovanhempieni mökillä. Pohjois-Karjalan perinteet ja asenne elää myös meidän helsinkiläisessä perheessä voimakkaasti vaikka vain isovanhempamme on siellä asuneet. Tämän takia olisi ihana lähteä matkalle tuttuihin maisemiin jossa olen viimeksi lapsena käynyt.

Vastaa
Maika 30/06/2015 - 09:14

Serkkuni Ullan feissarissa on ollut linkkejä Bombasta ja sieltä niitä on tullut katseltua, joten olisi korkea aika mennä katsomaan livenäkin 🙂 ja tuo karjalainen pitopöytä olis ku nenä päähän tämmöiselle perinteisen ystävälle, jolle sen sijaan antipastivalikoima ja rucolasalaatti eivät aiheuta runsaudenpulaa 😀

Vastaa
Kaija Seppälä 30/06/2015 - 00:23

Synnyin- ja lapsuudeseutuja. Katselin kuvia, ja aistin karjalanpaistin maun kielellä. Sinne siis tänä kesänä.

Vastaa
Kirsi Rojo-Hellström 29/06/2015 - 22:50

Ihana kuvaus. Veisin lapset tutustumaan karjalaiseen ruokaan ja kulttuuriin kivoissa puotteissa. Eivät koskaan tavanneet karjalaismummuani.

Vastaa
Anneli 29/06/2015 - 19:06

Minulla ja avomiehelläni on kohta viisi vuotis päivä ja olemme silloin Nurmeksessa anopin luona. Haluaisin karata hotelliin yöksi viettämään tuota tärkeää päivää. Hyvää ruokaa, mini golfia, kylpylää ja romantiikkaa maalais maisemissa <3 en ole ikinä ollut bomballa yötä vaikka Itä-Suomesta olenkin kotoisin. Olisi myös mukava tutustua minkälaiset puitteet juhlille ja kokouksille. Toivottavasti nimittäin pian juhlitaan häitä. Ja mieheni voisi myös joskus tuoda työporukan bomballe kokoustamaan. Toivon todella voittavani, että pääsen karkuun anoppilasta tuona tärkeänä päivänä. Olisi myös kiva yllättää avopuoliso. Sanoisin että lähdetään vaan käymään kylillä ruokakaupassa ja sit mentäisiinkin hotelliin <3

Vastaa
hanna 29/06/2015 - 18:51

#Loman tarpeessa# Bomba on niin kaunis paikka!

Vastaa
leena 29/06/2015 - 18:00

Jos jissain on tarjolla piirakkakurssi, sinne on todellakin päästävä.

Vastaa
Ilona 29/06/2015 - 15:34

Kotimaan matkailu on mukavaa ja helppoa näin työkiireiden keskellä. Hyvä ruoka ja luonnon läheisyys on aina plussa..

Vastaa
PauMau 29/06/2015 - 14:34

Viisi muksua kesälomalla, kaverit muualla. Äiti, ei mitään tekemistä (paitsi riidellä sisarusten kanssa). Sanat hiljaisuus ja valmis pöytä kuulostavat aika houkuttelevilta 😉 Viime kesänä tehtiin moottoripyörillä muutaman päivän Kaakkois-Itä-Suomi turnee, mutta Bombaan asti ei ehditty. On kyllä upean näköinen paikka! Täytyy laittaa muistiin, mä niin liputan kotimaan matkailun puolesta, Suomessa on paljon kivaa ja kaunista nähtävää.

Vastaa
Anu 29/06/2015 - 10:30

Noin 10 vuotta sitten käytiin miehini kanssa kahdestaan minilomalla Pyhätunturilla patikoimassa. Se oli unohtumaton kokemus luonnon rauhassa ja hiljaisuudessa. Monesti ollaan reissua muisteltu ja todettu, että pitäis tehdä joitain vastaavaa uudestaan, pitäis ja pitäis… tiedätte elämän ruuhkavuodet! : ) On aika ottaa itseään niskasta kiinni ja yllättää rakas puoliso! Siis mukana arvonnassa.

Vastaa
Rouva Sana 29/06/2015 - 08:10

Uuh, noita kuvissasi olevia ihania herkkuja sitä olisi pakko päästä maistelemaan. Missäpä niitä muuten, jos ei paikan päällä… ;)?

Vastaa
Hannamarja 28/06/2015 - 22:18

Siitä on aikaa, kun olen Bomballa käynyt. Olisi kiva päästä maistamaan tuunattuna karjalanpiirakoita

Vastaa
Maiju 28/06/2015 - 21:29

Minun ehdottomasti, koska mä rakastan matkailua… Mielelläni matkustan kotimaassa nykyään. Minun, koska minä osaan ottaa ilon irti koko reissusta 😉
Katselin jo aiemmin instassa sun kuvia tuolta ja näyttii kyllä NIIN mahtavalta paikalta.

Vastaa
Nelliina 28/06/2015 - 21:23

Luin aivan sanattomana ihastuksesta postaustasi. Niin ihania kuvia Bombasta ja mitä herkkuja! En ole koskaan käynyt lähelläkään Pielistä, ja haaveilen sellaisesta harvinaisesta luksuksesta, että pääsisin kylpylään, valmiiseen pöytään ja ihailemaan kesäistä järvimaisemaa poissa tutuista maisemista 🙂

Vastaa
Outi 28/06/2015 - 20:56

Aivan ihaban näköinen paikka. En tällä kertaa osallistu arvontaan, voisi autottomalle olla hieman hankalaa 🙂

Vastaa
suolaajahunajaa 28/06/2015 - 19:18

Syyni on täysin itsekäs. Nyt kun Bomban Sara on muuttanut sinne kauas itään, me emme näe enää ikinä. Loma Bomballa olisi varma tapa nähdä pitkästä aikaa.

Ihanaa muuten, että teillä oli huippukokemus. Olin mukana ideoimassa kisaa ja olisin halunnut tulla Bomballe, mutta olin juuri silloin reissussa.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 28/06/2015 - 20:43

On tervettä ajatella joskus vain itseään : ) Sara on loistotyyppi, hän oli muun tiimin kanssa järjestänyt meille todella kivan viikonlopun! Lähtisin uudestaan!

Vastaa

Kommentoi