MON REPOS: ruoan rakastajan lepopaikka Tallinnan Hamptonissa

by Beachhousekitchen
6 Kommenttia

Sparkling Groupin järjestämä lehdistömatka

Kadriorgin kaupunginosassa, vain 20 minuutin kävelymatkan päässä Tallinnan keskustasta, pääsee hetkessä menneen ajan huvilatunnelmiin ja pois kaupungin vilskeestä. Venäjän keisari Pietari I Suuren liki kolmesataa vuotta sitten rakennuttama barokkimainen “kesäasunto” Kadriorgin palatsi on aina yhtä vaikuttava. Sisällä kävin viimeksi pari vuotta sitten romanttisen parisuhdematkan puitteissa, nyt ehdimme kävellä sen puiston läpi matkalla Taidemuseo KUMUsta tulevaan lounaspaikkaamme. Nykyisinhän Kadriorgin palatsissa pääsee ihastelemaan taidetta, sillä sen tiloissa toimii Viron taidemuseo – suosittelen vierailemaan!

Kadriorgin palatsin puiston toisella laidalla sijaitsee siis Sparkling Groupin ravintolaryhmään kuuluva Mon Repos -ravintola, joka kertoo sloganeissaan tarjoilevansa ranskalaistyylistä fine dining -ruokaa intohimolla ja ripauksella menneiden aikojen loistoa. Kaupunginosa hulppeine puuhuviloineen muistuttaa hieman Yhdysvaltojen omaa (ja rikkaiden suosimaa) huvila-aluetta Hamtonsia. Lokakuun alun jylhän kutsuva miljöö sateesta huolimatta vie ajatukset kesään; pystyn hyvin kuvittelemaan miltä tuolla terassilla näyttää ja tuntuu kauniina kesäiltana. Kuulimme sittemmin, että kesällä terassille mahtuu jopa 60 asiakasta, varmasti hienonlainen tunnelma silloinkin ruoka- ja juomanautintojen hemmoteltavana.

Mon Repos suomeksi tarkoittaa minun lepo- ja/taukopaikkani, joten lähdetään nauttimaan ravintolan tunnelmasta pitkän kaavan mukaan! Hotelli Telegraafin Tchaikovsky -ravintolaa isännöivä Vladislav Djatšuk on velho ja keittiömestari myös Mon Repos- ravintolan ruoan takana. Ylellisen hienoa ja palkittua Tchaikovskya rennompi ja kohtuuhintaisempi Mon Repos ei sekään jää keskinkertaisten ravintoloiden kastiin, vaan sinnahti kyllä heti omienkin Tallinnan TOP 5 -ravintoloiden joukkoon näiden makuelämysten perusteella. Tchaikovskyn loistoillallisesta ja upeasta Telegraaf -hotellista kirjoitin jo aiemmin täällä, sekin yksi hulppeimpia elämyksiä tänä vuonna ♥

1870-luvulla rakennettu laventelin sininen huvila piti sisällään ravintolan (Villa Mon Repos) sekä kasinon jo 1920-luvulla. Sieltä kumpuaa osa nykyisen ravintolan reseptien makumaailmasta sovitettuna tietysti tähän päivään. Kokonaan remontoitu ravintola avattiin nykyisessä muodossaan reilut kolme vuotta sitten. Alakerrassa on oma á la carte -listansa ja annoksia sieltä maistelimme sharing is caring -periaatteella. Jos ruokaa on tarpeeksi tai syön jonkun läheisen kanssa, silloin jaettavat annokset toimivat – nyt meille oli alkupaloiksi katettu ravintolan parhaimmistoa! Ja sitä riitti.

Vasemmalla (yllä) popcornilla kuorrutetut tiikeriravut ja mango-chilikastike, tämä rapsahtelevan tymäkkä annos sopii jaettavaksi alkupalaksi, samoin kuin linnunmaksapateen sisällensä kätkevä omenainen pallura, se tarjoillaan sopivasti rasvaisen paahdetun briossin kanssa.

Tästä alakuvasta löytyy myös ravintolan vegaanisia maistiaisia, vierustovereiden kehumat portobello-tryffelitacot sekä valkosipulinen helmikuskussalaatti.

Tämä annos (ks. alla) oli ehkä reissun kaunein ja värikkäin. Niinkin kaukaa kuin 1900-luvun alkupuolen reseptiikasta innoituksensa saanut söpöliini sisältää mm. graavilohta, punajuurta, mätiä sekä piparjuurta ja jogurttia – the BLINI (14 €). Voi hekuma miten taivaan portit aukesivatkaan tämän annoksen edessä, söin ensin silmilläni ja sitten makutykitys pääsi valloilleen makustellessani suussani monikerroksellisen annoksen rakenteita ja vivahteita. Tämä blini saa minut vielä palaamaan tänne uudestaan, täydellinen ♥

Näiden taivaallisten alkupalojen jälkeen jätimme rennomman bistropuolen ja siirryimme toiseen kerrokseen (Chef’s floor), jossa meitä odotti valkoisin pöytäliinoin vuoratut pöydät sekä monta seiniltä tuijottavaa silmäparia.

Ravintolan viihtyisässä ja persoonallisesti sisustetussa toisessa kerroksessa tarjoillaan ainoastaan neljän tai kuuden hengen maistelumenuita (hinnat 55 € ja 75 €). Pääruokamaistiaisia maistelumenusta alla, omalla lautasella maukasta peuraa.

Täällä nautin ehkä upeimman suklaisen jälkiruoan koskaan, Mon Repos “chocolate bar” -jälkiruoan mustaherukkahyytelöllä ja kardemumman makuisella jäätelöllä, tämä upeus löytyy myös alakerran á la carte -menusta, ei riitä sanat kuvailemaan miten huumaavan hyvältä se maistuikaan. Jos blini yksistään oli pätevä syy tulla tänne uudestaan, niin tämä jälkiruoan muotoinen suklaalevy viimeisteli paluuhalun – pala taivasta jälleen kerran lautasellani.

Kolmikerroksinen ravintolarakennus tarjoaa vielä yhden yllätyksen: kolmannen kerroksen intiimi näköalapöytä on varattavissa ja sopii elämän erikoistilanteisiin. Romanttinen pöytä ja tila ovat aika täydelliset kosintamenoihin tai juhlistamaan vaikka hääpäivää ♥

Ehdottomasti suosituksen ja visiitin arvoinen ravintola – kiitos Mon Repos & Sparkling Group ♥

MON REPOS, Narva mnt 92, Tallinn, Harjumaa, Estonia

Aukioloajat: 1. kerroksen bistro / Ma-To / 12-23 // Pe-La 12-24 // Su 12-21

2. kerroksen Chef’s Floor/ Pe-La / 18-22

[email protected] tai + 372 50 70 273

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Peggy 02/12/2019 - 09:27

Aivan upea miljöö. Ihanaa, että vinkkaan meille upeista paikoista, mistä en ole koskaan edes tiennyt. Kivaa viikkoa Heli <3

Vastaa
Jael 29/11/2019 - 07:11

Onpa upean näköinen paikka. Kävin Kadriorgin palatsissa vuosia sitten, niin kaunis paikka❤Tallinna on kyllä niin ihana nykyään. Tuo suklaa levyn näköinen jälkköri on ihan huippu!

Vastaa
Tiia Koivusalo 28/11/2019 - 18:33

Sanaton näiden kuvien kauneudesta. Popparikatkikset, en ehkä kestä. Huikeita makuja ja maisemia.

Ihanaa marraskuun vikaa viikkoa Heli.

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 28/11/2019 - 17:59

Mikä upea paikka ja mitkä herkulliset annokset!

Vastaa
Outi 28/11/2019 - 17:34

Siis niin ihanan näköinen miljö, tuli vähän Hangon huvilat mieleen. Saattoi myös kuola vähän tippua näppäimille noita ruokia katsellessa 🙂
Ihanaa torstaita sinulle Heli <3

Vastaa
Sari Spåra 28/11/2019 - 11:24

En kestä miten hurmaava huvila! Mikä miljöö, mitkä herkut!
Laitan tämän vinkin/paikan visusti talteen!

Vastaa

Kommentoi