Suomalaiset ovat todellista pullakansaa! Pulla kaikissa muodoissansa ilahduttaa niin arkena kuin juhlapöydässäkin. Vastapaistetun pullan tuoksu huumaa ja onpa vaikea valita, mikä olisikaan se paras pulla: voisilmällä, kanelitäytteellä, pitkon muodossa, nutellaisena, raikkaan rahkaisena ja marjaisena vaiko kenties köyhinä ritareina?
Pääsin seuraamaan Presso-kahvilaketjun työntekijöille ensimmäistä kertaa järjestettyä Paakari -pullakilpailua, jossa etsittiin uusia herkullisia ja jopa innovatiivisia pullatuotteita kahviloiden valikoimiin. Liki 40 hakemuksen joukosta finaaliin pääsi kahdeksan toinen toistaan ehompaa pullaa ja innokasta pullataituria. Onneksi en itse ollut valitsijaraadissa, sillä päästyäni maistelemaan noitä kahdeksaa mestariteosta, ei valinnasta ainakaan omalla kohdallani olisi tullut mitään. Niin täydellisiä ne kaikki olivat minun makuuni!
Vaikean tehtävän eteen joutuivat Presson ketjupäällikkö Janne Kulovuori, kehityspäällikkö Jussi Ulanen SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta, Lantmännen-Unibaken avainasiakaspäällikkö Piia Töllinen ja sekä suositun Pullahiiren leivontanurkka -blogin Taru Vihavainen. Presso paakari 2016 -kilpailun tarkoituksena on hyvän pullan lisäksi nostaa esille kahvilatyöntekijöiden osaamista ja kehittää osallistujien ammattitaitoa. Mikä toisi enemmän iloa ja tekemisen riemua kuin mahdollisuus osallistua oman työpaikkansa tuotteiden kehittämiseen. Unelmakilpailu siis!
Voittajapullassa tuli tuomariston mukaan olla sopivasti kaupallisuutta, eli pulla on moneen makuun sopiva, ei liian monimutkainen ja valmistettavissa isojakin määriä. Myydäänhän Suomen 37 Presso-kahvilassa yli miljoona pullatuotetta vuosittain.
Uskomaton henki ja osaaminen olivat kyllä nähtävissä koko päivän ajan. Vaikka jännitystä oli ilmassa aika lailla, niin rennon iloisesti pullat uuniin sujahtivat ja ehtivätpä nämä ammattilaiset myös kertoa omista luomuksistaan meille bloggaajareporttereille.
Kahdeksan finalistin joukosta löytyi myös suolainen pulla, jossa vuohenjuustoa ja pähkinää! Selvää brunssiainesta.
Tarkkaa käsityötä, osaamista, leivonnan iloa ja herkullisia lopputuloksia!
Raparperinen herkkupulla ja hillotasku, näissäkin voittaja-aineista!
Ehkä yksi oma suosikeistani, suklaabrowniella täytetty pulla. Täydellisyys!
Kaikki kahdeksan finalistia maisteltavina, ken on näistä herkullisin?
Tuomaristo lasiovien takana, paras pulla voittakoon!
Ja sitten tuloksiin! Kolmanneksi tulleen kuopiolaisen Henna Siippaisen kanelivaniljakierre. Täyteläinen vaniljasydän kruunasi tämän bostonpullamaisen lopputuloksen!
Toiseksi tuli Emilia Koskiniemi Tampereelta suklaa-päärynä-vaniljapullillansa. Täydellinen makujen sinfonia, juhlava pulla kertakaikkiaan!
VOITTAJAKSI kruunattiin seinäjokelaisen Miia Mäkisen mustikka-tuorejuustokierre. Miian sanoin mustikka-tuorejuustokierre palvelee hyvin laajaa kohderyhmää. Siinä yhdistyvät kanelipullan pehmeys, mustikan raikkaus ja kauramurun rapeus, kaikki tuttuja makuja perinteisestä suomalaisesta kahvipöydästä.
Ja samainen pulla tuorejuustolla koristeltuna. Niin koreata ja herkullista, vähän Amerikan tyylisesti!
Iloinen voittajakolmikko yhteiskuvassa. Onnea voittajille & muille finalisteille!
(kuva: SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus)
Pääsin minäkin upottamaan kädet taikinaan, sillä meille vieraille oli järjestetty pullakoulu samoissa Lantmännen Unibaken tiloissa Salmisaaressa kuin missä itse kisa järjestettiin. Pullan saloihin meidät opastivat Vaasan Oy:n ja Lantmännen Unibaken keittiömestari Marko Hirvonen ja markkinointikoordinaattori Jenni Karhunen.
Pullapitkon levitystä neljällä taikinasäikeellä. Nyt opin sitten tuonkin taidon ; )
Saimme täyttää kranssit ja muut pullatuotteet omilla suosikkitäytteillämme. Nutella taisi olla päivän trendituote! Lemon curdin ja tuorejuuston seos on myös oiva pullien täyte. Kotiin viemisiksi (ja jopa rakkaille naapureille asti jaettavaksi) saimme tietysti omat leipomuksemme!
Kannattaa käydä Pressoissa maistelemassa noita kahdeksaa uutta pullamakua, sillä kaikkien finalistien reseptit otetaan valikoimiin. Tulossa siis kaikkien aikojen pullakevät!
Mukana menossa olivat myös
#pressopaakari2016 #paraspulla
Kaupallinen yhteistyö Presso
With ♥ from beach house kitchen
6 Kommenttia
Raparperipullalle olisi lähtenyt täältäkin ääni ja Boston-pulla olisi ollut heti kakkosena. Voi nam, nam ja nam! Onneksi huomenna pääsee herkuttelemaan pojan synttäritarjottavia 🙂
Kertakaikkisen mahtavia olivat nämä finalistien pullat! Odotan jo kieli pitkällä kuvamateriaalia juhlienne tarjoiluista : )
Raparperipulla vois iskeä meikäläiseen <3
Rapaperipullassa oli taivaallinen vaniljatäyte, taisi olla valkosuklaatakin joukossa.
Kohtahan noita raparpereitä saa, kunhan kevät kohisten tulisi!
Voi mitä pullia! Kyllä tekisi mieli tähän päivään pulla ja kaksikin. <3
Vaikka mä vedin täydelliset pullaähkyt tuolla, niin kuule kyllä maistuisi taas! Suklaapulla, my love <3