Paras pulla voittakoon!

by Beachhousekitchen

Suomalaiset ovat todellista pullakansaa! Pulla kaikissa muodoissansa ilahduttaa niin arkena kuin juhlapöydässäkin.  Vastapaistetun pullan tuoksu huumaa ja onpa vaikea valita, mikä olisikaan se paras pulla: voisilmällä, kanelitäytteellä, pitkon muodossa, nutellaisena, raikkaan rahkaisena ja marjaisena vaiko kenties köyhinä ritareina?

Pääsin seuraamaan Presso-kahvilaketjun työntekijöille ensimmäistä kertaa järjestettyä Paakari -pullakilpailua, jossa etsittiin uusia herkullisia ja jopa innovatiivisia pullatuotteita kahviloiden valikoimiin. Liki 40 hakemuksen joukosta finaaliin pääsi kahdeksan toinen toistaan ehompaa pullaa ja innokasta pullataituria. Onneksi en itse ollut valitsijaraadissa, sillä päästyäni maistelemaan noitä kahdeksaa mestariteosta, ei valinnasta ainakaan omalla kohdallani olisi tullut mitään. Niin täydellisiä ne kaikki olivat minun makuuni!

pullapakri

Vaikean tehtävän eteen joutuivat Presson ketjupäällikkö Janne Kulovuori, kehityspäällikkö Jussi Ulanen SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta, Lantmännen-Unibaken avainasiakaspäällikkö Piia Töllinen ja sekä suositun Pullahiiren leivontanurkka -blogin Taru Vihavainen.  Presso paakari 2016 -kilpailun tarkoituksena on hyvän pullan lisäksi nostaa esille kahvilatyöntekijöiden osaamista ja kehittää osallistujien ammattitaitoa. Mikä toisi enemmän iloa ja tekemisen riemua kuin mahdollisuus osallistua oman työpaikkansa tuotteiden kehittämiseen. Unelmakilpailu siis!

Voittajapullassa tuli tuomariston mukaan olla sopivasti kaupallisuutta, eli pulla on moneen makuun sopiva, ei liian monimutkainen ja valmistettavissa isojakin määriä. Myydäänhän Suomen 37 Presso-kahvilassa yli miljoona pullatuotetta vuosittain.

Uskomaton henki ja osaaminen olivat kyllä nähtävissä koko päivän ajan. Vaikka jännitystä oli ilmassa aika lailla, niin rennon iloisesti pullat uuniin sujahtivat ja ehtivätpä nämä ammattilaiset myös kertoa omista luomuksistaan meille bloggaajareporttereille.

Presso paakari

Kahdeksan finalistin joukosta löytyi myös suolainen pulla, jossa vuohenjuustoa ja pähkinää! Selvää brunssiainesta.

Presso paakari

Tarkkaa käsityötä, osaamista, leivonnan iloa ja herkullisia lopputuloksia!

Presso paakri

Presso paakari

Raparperinen herkkupulla ja hillotasku, näissäkin voittaja-aineista!

Presso paakari

Presso Paakari

Ehkä yksi oma suosikeistani, suklaabrowniella täytetty pulla. Täydellisyys!

Presso Paakari

browniepulla (2)

Kaikki kahdeksan finalistia maisteltavina, ken on näistä herkullisin?

ken on heistä kauneinTuomaristo lasiovien takana, paras pulla voittakoon!

Presso Paakari

Ja sitten tuloksiin! Kolmanneksi tulleen kuopiolaisen Henna Siippaisen kanelivaniljakierre.  Täyteläinen vaniljasydän kruunasi tämän bostonpullamaisen lopputuloksen!

Presso Paakari

Toiseksi tuli Emilia Koskiniemi Tampereelta suklaa-päärynä-vaniljapullillansa. Täydellinen makujen sinfonia, juhlava pulla kertakaikkiaan!

Presso paakari

VOITTAJAKSI kruunattiin seinäjokelaisen Miia Mäkisen mustikka-tuorejuustokierre. Miian sanoin mustikka-tuorejuustokierre palvelee hyvin laajaa kohderyhmää. Siinä yhdistyvät kanelipullan pehmeys, mustikan raikkaus ja kauramurun rapeus, kaikki tuttuja makuja perinteisestä suomalaisesta kahvipöydästä.

Presso paakariJa samainen pulla tuorejuustolla koristeltuna. Niin koreata ja herkullista, vähän Amerikan tyylisesti!

Presso paakeri

Iloinen voittajakolmikko yhteiskuvassa. Onnea voittajille & muille finalisteille!

PressoPaakari_ryhmakuva_0114

(kuva: SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus)

Pääsin minäkin upottamaan kädet taikinaan, sillä meille vieraille oli järjestetty pullakoulu samoissa Lantmännen Unibaken tiloissa Salmisaaressa kuin missä itse kisa järjestettiin. Pullan saloihin meidät opastivat Vaasan Oy:n  ja Lantmännen Unibaken keittiömestari Marko Hirvonen ja markkinointikoordinaattori Jenni Karhunen.

Presso paakari

Pullapitkon levitystä neljällä taikinasäikeellä. Nyt opin sitten tuonkin taidon ; )

Presso paakari

Saimme täyttää kranssit ja muut pullatuotteet omilla suosikkitäytteillämme. Nutella taisi olla päivän trendituote! Lemon curdin ja tuorejuuston seos on myös oiva pullien täyte. Kotiin viemisiksi (ja jopa rakkaille naapureille asti jaettavaksi) saimme tietysti omat leipomuksemme!

nutellaboston

Kannattaa käydä Pressoissa maistelemassa noita kahdeksaa uutta pullamakua, sillä kaikkien finalistien reseptit otetaan valikoimiin. Tulossa siis kaikkien aikojen pullakevät!

Mukana menossa olivat myös

Kiehumispiste

Pulla-Akka leipoo

Oma Koti Valkoinen

#pressopaakari2016 #paraspulla

Kaupallinen yhteistyö Presso

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Outi 26/02/2016 - 20:54

Raparperipullalle olisi lähtenyt täältäkin ääni ja Boston-pulla olisi ollut heti kakkosena. Voi nam, nam ja nam! Onneksi huomenna pääsee herkuttelemaan pojan synttäritarjottavia :)

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 27/02/2016 - 19:51

Kertakaikkisen mahtavia olivat nämä finalistien pullat! Odotan jo kieli pitkällä kuvamateriaalia juhlienne tarjoiluista : )

Vastaa
Tuija 26/02/2016 - 20:30

Raparperipulla vois iskeä meikäläiseen <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 27/02/2016 - 19:57

Rapaperipullassa oli taivaallinen vaniljatäyte, taisi olla valkosuklaatakin joukossa.
Kohtahan noita raparpereitä saa, kunhan kevät kohisten tulisi!

Vastaa
Tiia K 26/02/2016 - 17:49

Voi mitä pullia! Kyllä tekisi mieli tähän päivään pulla ja kaksikin. <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 27/02/2016 - 19:58

Vaikka mä vedin täydelliset pullaähkyt tuolla, niin kuule kyllä maistuisi taas! Suklaapulla, my love <3

Vastaa

Kommentoi