Pizze on italiaa ja on pizza -sanan monikko, ei siis kirjoitusvirhe. Perfecto eli täydellinen pizza oli tänään aika monen huulilla, kun Viini, ruoka ja hyvä elämä 2015 -messut avautuivat. Pääsin mukaan messupäivän tunnelmiin heti aamusta ja tässä päivän kuva – ja tarinasaldoa. Kannattaa ehdottomasti lähteä näille messuille, luvassa runsaasti nähtävää, koettavaa ja maisteltavaa! Tässä parhaimmat palat, käy kurkkaamassa mitä messut tarjoavat tulevina kolmena päivänä!
Heti messujen avajaispäivänä Saku Tuominen sekä Luca Platania esittelivät juuri painosta tullutta kirjaansa Pizze ja yleisö sai niin taivaalliset maistiaiset, että jopa Epoq -näytöskeittiön mainio juontaja, kokki ja kirjailija Harri Syrjänen (keskellä) liikuttui!
Roomalaisia palapizzoja myyvän Pizzariumin yrittäjä Luca Platania ja hänen taideteoksensa, eli täydellinen pizzapohja, joka oli saanut kohota kylmässä yli neljä vuorokautta.
Innokkaat pizzan ystävät pääsivät maistelemaan jumalaisen hyvää, vasta uunissa paistamisen jälkeen makeilla kirsikkatomaateilla, laadukkaalla mozzarellalla ja basilikalla täytettyä pizzaa. Täydelliset ilmakuplat pohjassa, huokaisee Saku Tuominen!
Oikeanpuoleinen peruna-rosmariinipizza (kuva alla) oli sellainen makuelämys, että yleisökin hiljeni hetkeksi! Pizzan teko vaatii keskittymistä…
Pizze -kirjasta on tulossa tarinaa virallisen kirjan julkaisun jälkeen, seuraa blogia! Pizzan ystävän unelmakirja on siis kohta hyppysissäni ja sieltä on pakko kokeilla ja jakaa muutamaa pizzaniksi ja herkullisimmat ohjeet.
Monessa TV-ohjelmassakin mukana ollut ruokakirjailija ja – yrittäjä Pipsa Hurmerinta (ks. alla) on myös julkaissut uuden keittokirjan Pipsan keittokirja pienille ihmisille. Nämä bataattipihvit dippeineen maistuivat myös aikuiselle yleisölle. Lapsi on kuulemma se lahjomattomin asiakas, mutta lapsen makuaistia voi harjoittaa jo pienestä pitäen. Eri mausteisiin kuten kurkuma ja inkivääri kannattaa taapero opettaa jo kahdeksankuisesta lähtien.
Kokki ja ravintoloitsija Henri Alén oli messuilla esittelemässä Vuoden Keittokirja – nimistä teostansa, josta koekeittiön esittelyyn pääsi somehitiksi melkoisella todennäköisyydellä pian nouseva mieheniskupasta. Vesikrassia, vuohenjuustoa, viinirypäleitä ja appelsiinin kuorta sisältävä lemmenkeitos oli hurmannut Henkan niin, että pohjalainen vaimo on pysynyt tv-kokin rinnalla ihan tähän päivään saakka 😆
Messuilta tuli myös bongattua Aura Gold -juuston uusi haastaja! Kannattaa käydä maistamassa kiuruveteläisen Arctic Milk -meijeriyrityksen jumalaisia juustoja, suosikiksi nousi tämä palkittu Aurora -sinihomejuusto (kuva alla)!
Toinen ehdoton messutärppini on espanjalaisia herkkutuotteita maahantuova El Mercado. Sieltä kannattaa kotiin tuomiseksi hakea supersuosittua tomaattimarmeladia ja Pimenton -paprikajauheita.
Italialaisia herkkuja oli tarjolla niin suolaisia kuin makeitakin!
Västerbottenost- juustojen kanssa maistuivat hyvin alkoholittomat Jakob’s Creekin valko- ja punaviinit. Näitä voi ostaa mukaan 5€/pullo!
Samppanjan ystävä suuntaa maistelemaan Taittingerin uutta Nocturnea Social Winesin osastolle, tästä ei juhlajuoma parane!
Juuri ilmestynyt Viinistä viiniin 2016 -opas saatavilla messuilta.
Todella herkullista saksanpähkinä- ja gourmetsalamia Saksan omalta osastolta!
Täydellisesti marinoituja oliiveja ja taatusti löytyy suosikki jokaiseen makuun.
Parasta näillä messuilla on se että ennen ostopäätöstä saa maistiaisia.
Kannattaa siis suunnistaa messukeskukseen tulevana viikonloppuna. Herkullista messuviikonvaihdetta!
With ♥ from beach house kitchen
12 Kommenttia
Haa, mepäs ehdimmekin jo tuota Henrin lemmenkeitosta kokeilla kesämmällä ja täysin iskukelpoiselta vaikutti! 😉 Tuo pizze-kirja täytyy kyllä muuten saada pikimiten käsiin sen verran hyviä opuksia ovat Saku Tuomisen aiemmat kirjat olleet!
Yksinkertaiset reseptit toimivat parhaiten niin kuin tämän Alenin vaimon muutaman raaka-aineen pasta : ) Saku Tuominen kyllä tietää hyvän ruoan salaisuudet, tässä Pizze -kirjassa hänellä on kyllä yksi Suomen parhaimpiin kuuluva pizzakokki apunansa!
Me messuiltiin eilen ja samoilla linjoilla täälläkin: Taittingerin Nocturne – check 🙂 El Mercadon tomaattimarmeladi – check 🙂
Huomasin, niin sama maku meillä : ) Ensi vuonna viihdynkin sitten koko päivän tuolla viinipuolella!
Ihania herkkuja,nuo messut ovat niin ihanat.PIzzat /pizze kuulostavat hyviltä;mielenkiintoista tuo 4 päivän kohotus. Itse kyllä tykkään nykyään keväällä oppimastani taikinasta ,joka on minusta niin täydellienn(mutta täydellisiä voi olla montakin) http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2015/03/avoimet-ravintolat-tapahtumassamuutama.html
Ihanat kuvat Heli!
On niin montaa pizzakuntaa, Italiassakin on tämä Rooma vs Napoli asetelma…on paksumman pohjan ja rapeamman pohjan suosivaa valmistusmenetelmää! Olen niin pizzan ystävä että minulle ei huonoa pizzaa taida ollakaan..; )
Herkulliselta näyttää! Täytyy katsoa ehdinkö messuille, viikonloppuna kun on luvassa mm. häähumua ja muuta mukavaa.
Messuille jälleen sunnuntaina, silloin pitäisi olla hieman väljempää. Hienoa viikonloppua!
Voihan pizze. Ihanan näköisiä herkkuja ja mahtavia julkkiksia olet päässyt näkemään.
Mukavaa loppuviikkoa.
Pizza ja laadukas sellainen on kyllä yksi intohimojani! Vaikka ajattelin tekeväni aika hyvää pizzaa, eilen tuli sellaisia vinkkejä että muutama juttu menee kyllä uusiksi. Pizzapostauksia siis tulossa lähiviikkoina! Ja hyvää viikonloppua sinnekin <3
Pizza fantastica!
Ostin messuilta kotiin viemisiksi eräästä kojusta palapizzaa..ja voihan pettymys, jäi kuule maku kauaksi näistä, vaikka ihan herkullisia olivat! Pizze -kirjan mukaan tullaan tekemään pizzaa pian!