Pizze perfecto ja pasta, jolla Henri Alén iskettiin!

by Beachhousekitchen
12 Kommenttia

Pizze on italiaa ja on pizza -sanan monikko, ei siis kirjoitusvirhe. Perfecto eli täydellinen pizza oli tänään aika monen huulilla, kun Viini, ruoka ja hyvä elämä 2015 -messut avautuivat. Pääsin mukaan messupäivän tunnelmiin heti aamusta ja tässä päivän kuva – ja tarinasaldoa. Kannattaa ehdottomasti lähteä näille messuille, luvassa runsaasti nähtävää, koettavaa ja maisteltavaa! Tässä parhaimmat palat, käy kurkkaamassa mitä messut tarjoavat tulevina kolmena päivänä!

Saku Tuominen

Heti messujen avajaispäivänä Saku Tuominen sekä Luca Platania esittelivät juuri painosta tullutta kirjaansa Pizze ja yleisö sai niin taivaalliset maistiaiset, että jopa Epoq -näytöskeittiön mainio juontaja, kokki ja kirjailija Harri Syrjänen (keskellä) liikuttui!

Roomalaisia palapizzoja myyvän Pizzariumin yrittäjä Luca Platania ja hänen taideteoksensa, eli täydellinen pizzapohja, joka oli saanut kohota kylmässä yli neljä vuorokautta.

pizze

Innokkaat pizzan ystävät pääsivät maistelemaan jumalaisen hyvää, vasta uunissa paistamisen jälkeen makeilla kirsikkatomaateilla, laadukkaalla mozzarellalla ja basilikalla täytettyä pizzaa. Täydelliset ilmakuplat pohjassa, huokaisee Saku Tuominen!

Saku TuminenOikeanpuoleinen peruna-rosmariinipizza (kuva alla) oli sellainen makuelämys, että yleisökin hiljeni hetkeksi! Pizzan teko vaatii keskittymistä…

pizze

Luca Platania

Pizze -kirjasta on tulossa tarinaa virallisen kirjan julkaisun jälkeen, seuraa blogia! Pizzan ystävän unelmakirja on siis kohta hyppysissäni ja sieltä on pakko kokeilla ja jakaa muutamaa pizzaniksi ja herkullisimmat ohjeet.

Monessa TV-ohjelmassakin mukana ollut ruokakirjailija ja – yrittäjä Pipsa Hurmerinta (ks. alla) on myös julkaissut uuden keittokirjan Pipsan keittokirja pienille ihmisille. Nämä bataattipihvit dippeineen maistuivat myös aikuiselle yleisölle. Lapsi on kuulemma se lahjomattomin asiakas, mutta lapsen makuaistia voi harjoittaa jo pienestä pitäen. Eri mausteisiin kuten kurkuma ja inkivääri kannattaa taapero opettaa jo kahdeksankuisesta lähtien.

Pipsa HurmerintaPipsa Hurmerinta

Kokki ja ravintoloitsija Henri Alén oli messuilla esittelemässä Vuoden Keittokirja – nimistä teostansa, josta koekeittiön esittelyyn pääsi somehitiksi melkoisella todennäköisyydellä pian nouseva mieheniskupasta.  Vesikrassia, vuohenjuustoa, viinirypäleitä ja appelsiinin kuorta sisältävä lemmenkeitos oli hurmannut Henkan niin, että pohjalainen vaimo on  pysynyt tv-kokin rinnalla ihan tähän päivään saakka  😆

Vuoden keittokirjaMessuilta tuli myös bongattua Aura Gold -juuston uusi haastaja! Kannattaa käydä maistamassa kiuruveteläisen Arctic Milk -meijeriyrityksen jumalaisia juustoja, suosikiksi nousi tämä palkittu Aurora -sinihomejuusto (kuva alla)!

Arctic Milk

Toinen ehdoton messutärppini on espanjalaisia herkkutuotteita maahantuova El Mercado. Sieltä kannattaa kotiin tuomiseksi hakea supersuosittua tomaattimarmeladia ja Pimenton -paprikajauheita.

El Mercado

Italialaisia herkkuja oli tarjolla niin suolaisia kuin makeitakin!

italialainen ruoka

italian food

artisaanisuklaaVästerbottenost- juustojen kanssa maistuivat hyvin alkoholittomat Jakob’s Creekin valko- ja punaviinit. Näitä voi ostaa mukaan 5€/pullo!

alkoholfree wineSamppanjan ystävä suuntaa maistelemaan Taittingerin uutta Nocturnea Social Winesin osastolle, tästä ei juhlajuoma parane!

Taittinger Nocturne

Juuri ilmestynyt Viinistä viiniin 2016 -opas saatavilla messuilta.

viinimessut

Todella herkullista saksanpähkinä- ja gourmetsalamia Saksan omalta osastolta!

saksalainen salami

Täydellisesti marinoituja oliiveja ja taatusti löytyy suosikki jokaiseen makuun.

oliivit

Parasta näillä messuilla on se että ennen ostopäätöstä saa maistiaisia.

viinimessutKannattaa siis suunnistaa messukeskukseen tulevana viikonloppuna. Herkullista messuviikonvaihdetta!

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

12 Kommenttia

Claudia & Elias 26/10/2015 - 22:40

Haa, mepäs ehdimmekin jo tuota Henrin lemmenkeitosta kokeilla kesämmällä ja täysin iskukelpoiselta vaikutti! 😉 Tuo pizze-kirja täytyy kyllä muuten saada pikimiten käsiin sen verran hyviä opuksia ovat Saku Tuomisen aiemmat kirjat olleet!

Vastaa
Beachhousekitchen 27/10/2015 - 16:42

Yksinkertaiset reseptit toimivat parhaiten niin kuin tämän Alenin vaimon muutaman raaka-aineen pasta : ) Saku Tuominen kyllä tietää hyvän ruoan salaisuudet, tässä Pizze -kirjassa hänellä on kyllä yksi Suomen parhaimpiin kuuluva pizzakokki apunansa!

Vastaa
Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 24/10/2015 - 12:54

Me messuiltiin eilen ja samoilla linjoilla täälläkin: Taittingerin Nocturne – check 🙂 El Mercadon tomaattimarmeladi – check 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 24/10/2015 - 16:18

Huomasin, niin sama maku meillä : ) Ensi vuonna viihdynkin sitten koko päivän tuolla viinipuolella!

Vastaa
Jael 24/10/2015 - 10:48

Ihania herkkuja,nuo messut ovat niin ihanat.PIzzat /pizze kuulostavat hyviltä;mielenkiintoista tuo 4 päivän kohotus. Itse kyllä tykkään nykyään keväällä oppimastani taikinasta ,joka on minusta niin täydellienn(mutta täydellisiä voi olla montakin) http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2015/03/avoimet-ravintolat-tapahtumassamuutama.html
Ihanat kuvat Heli!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 24/10/2015 - 16:20

On niin montaa pizzakuntaa, Italiassakin on tämä Rooma vs Napoli asetelma…on paksumman pohjan ja rapeamman pohjan suosivaa valmistusmenetelmää! Olen niin pizzan ystävä että minulle ei huonoa pizzaa taida ollakaan..; )

Vastaa
Lumo 23/10/2015 - 12:55

Herkulliselta näyttää! Täytyy katsoa ehdinkö messuille, viikonloppuna kun on luvassa mm. häähumua ja muuta mukavaa.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 24/10/2015 - 08:58

Messuille jälleen sunnuntaina, silloin pitäisi olla hieman väljempää. Hienoa viikonloppua!

Vastaa
Outi 22/10/2015 - 21:17

Voihan pizze. Ihanan näköisiä herkkuja ja mahtavia julkkiksia olet päässyt näkemään.
Mukavaa loppuviikkoa.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 23/10/2015 - 09:59

Pizza ja laadukas sellainen on kyllä yksi intohimojani! Vaikka ajattelin tekeväni aika hyvää pizzaa, eilen tuli sellaisia vinkkejä että muutama juttu menee kyllä uusiksi. Pizzapostauksia siis tulossa lähiviikkoina! Ja hyvää viikonloppua sinnekin <3

Vastaa
MarikaH 22/10/2015 - 21:09

Pizza fantastica!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 23/10/2015 - 10:19

Ostin messuilta kotiin viemisiksi eräästä kojusta palapizzaa..ja voihan pettymys, jäi kuule maku kauaksi näistä, vaikka ihan herkullisia olivat! Pizze -kirjan mukaan tullaan tekemään pizzaa pian!

Vastaa

Kommentoi