Pori Jazz 2015 ja Kylien kanssa samassa ravintolassa Vitello Tonnatoilla!

by Beachhousekitchen

Pori jazz

Tosin ei ihan samaan aikaan nautittu porilaisen ravintola Buccon antimista Kylien kanssa, mutta samana päivänä kuitenkin. Pori Jazzien musiikkitarjonta on ollut tähän asti väkevien ja vahvojen naisten sävyttämää, tänään lauantaina lavalle astuvat miehet mm. Buena Vista Social Club ja  Robert Plant. Jos olet kaupungissa, niin nautipa mukava päivä Kirjurinluodolla!

Yksi kesän ja Pori jazzien perinteistä on ollut nauttia ennen päivän konsertteja fine diningia joen varrella, eli kolmen ruokalajin lounas suositussa italialaisessa ravintola Buccossa, jonne tänäkin vuonna pöydän varasimme. Tämänkertaisen ruokaelämyksen melkein nosti potenssiin tuhatyksi se tieto, että Kylie Minogue tuli tänne illallistamaan juuri lähtömme jälkeen. Vaikken nyt ihan hurjana häntä fanitakaan, mutta voih kyllä siitä olisi kuultu jo kyllästymiseen asti jokaikisessä kyläpahasessakin, jos olisin samaan kuvaan hänen kanssaan päässyt 😆

Bucco Pori

Tyylikäs muttei liikaa hienosteleva ravintola Bucco tarjoaa laadukasta, sesonkeja myötäilevää ruokaa (kuva yllä). Ja tässä alla liioittelematta maailman paras Vitello Tonnato (jonka olen syönyt ainakin 5 kertaa), eli taivaallisen hyvää vasikan fileetä, tonnikala-kapriskastiketta ja paljon parmesanjuustoa. Tämä annos on menu Trattorian alkuruoka (menu yht. 48€) ja sen voi tilata á la carte -listalta erikseenkin. Kyliekin oli syönyt torstaina juuri tämän annoksen ja kyllä oli hehkuttanut sosiaalisessa mediassa Buccon keittiömestareita!

vitello tonnato

Pääruoaksi söimme jälleen kerran uskomattoman herkullista paahdettua siikaa, milanese risottoa, tomaatti-pinaattihöystöä ja voivaahtoa. Seuralainen antoi yhden miinuksen ei-niin-rapeasta nahkasta, mutta muuten täydellistä!

bucco

Seurueeseen kuulunut kasvissyöjäkin sai vatsan täyteen, kuohkeaa sokerihernekeittoa ja  tryffelöity uppomuna sekä pääruoksi täyden kympin vuohenjuustosalaattia (kuvat alla).

bucco

vuohenjuustosalaatti

Marenkinen ja valkosuklainen jälkiruoka oli sen verran makea pläjäys, että Kirjurille hommatut picnickarkit jäivät kotimatkalle evääksi. Mutta messingille se ja koko nautittu ateria veti koko porukan suut! Mukana jazzmenoissa oli Hellan ja viinilasin välissä -blogin Johanna, joka on kirjoittanut paljon jazzeista vuosien varrella ja hänen blogistansa löytyvät myös parhaimmat vinkit ruokapaikoista, esiintyjistä ja mitä kannattaa varata mukaan!

ravintola bucco

Pori Jazzien toinen kesä ilman omia picnicjuomia. Todella sääli, sillä alueelta ostettavat kohtuuhintaiset viinit olivat kuulemma hieman heikkolaatuisia. Tahdomme takaisin vapaan festarin, jonne kukin voi tuoda omat laatuviininsä! Ovella kassitarkastus jokaiselle…

pori jazzien tarkistus

Vaikka kuinka hyvän aterian olisi juuri nauttinut, niin alueen ruokakojut oli heti kartoitettava ja ennen Kylieta taas jälleen kerran tankattava. Onneksi tarjolla ei ollut enää makkaraperunoita vaan oikeasti hyvää ja maukasta ruokaa!

Kimchi Pori Jazz

Alueelta valikoitui heti testaukseen korealaista ruokaa ja monella festarilla tänä kesänä kiertänyt Sam McCormickin Kimchi Wagon.

Kimchi Wagon

Kimchi WagonSopivasti tulinen annos ei säikähtänyt pientä sadetta vaan piti lämpimänä loppuillan, ihan loistosapuskaa!

Kimchi Wagon

Ja se Kylie, uskomattoman hyvännäköinen ja simpsakka 47vee, paljon flirttailua ja hyvää meininkiä. Ei nyt ihan ikimuistoisin keikka, mutta viihdyttävä show viileässä kesäyössä, näkemisiin taas ensi vuonna!

pori jazz 2015

pori jazz

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

10 Kommenttia

Lum 19/07/2015 - 23:10

Mmm… hyvältä näyttää!
Jazzeilla olen ollut vain kerran, mieleen jäi hyvä keikka ja kaatosade…

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 20/07/2015 - 07:36

: ) Aina sataa, ei ole tainnut kertaakaan mennä ettei sadetakille olisi käyttöä…: ) mutta ruoka, tunnelma ja seura ovat aina se pääasia, toki hyvä musakin!

Vastaa
Outi 18/07/2015 - 16:36

Mahtavia ruokia ja tunnelma tuntuu olleen taivaissa.
Mukavaa viikonloppua!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 19/07/2015 - 08:25

Kiitos! Festarielämä kerran kesässä pitää mielen virkeänä ja osaa arvostaa sitä kun pääsee vihdoinkin omaan lämpimään sänkyyn nukkumaan : )

Vastaa
Johanna 18/07/2015 - 13:54

Loistava konsertti, aika hyvät safkatkin ja aivan parasta seuraa! kiitos <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 18/07/2015 - 15:14

Ensi vuonna nähdään <3 Loistosettiä taas Kirjuriin odotellaan!

Vastaa
Marina 18/07/2015 - 10:38

Niin harmittaa, etten tänä vuonna pääse lainkaan jazzeilemaan. Olen Porista kotoisin ja jazzit ovat kuuluneet joka kesään ja Yyteri <3 Sinne onneksi päästään 🙂

Tuli oikein nälkä näistä kuvista 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 18/07/2015 - 14:56

Pori on kyllä TOP3 kesäkaupunkeja Suomessa, tykkään valtavasti! Ja tuo Bucco, hintalaatusuhde kyllä niin kohdillaan, ei pääkaupunkiseudultakaan löydy parempaa!

Vastaa
Helene 20/07/2015 - 15:40

Ihanan näköistä ja ..hmmm. makuista ruoka Italian tapaan Ravintola Buccossa. Toivottavasti Kylie tutustui myös suomalaisen keittiön saloihin nyt varsinkin kun ne alkavat olla parhaimmillaan mm. tuore kala, kanttarellit, mustikat ym. ☺

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 20/07/2015 - 21:51

Oli ihania ruokia skandinaavis-italialaisittain! Kylie oli syönyt siikatartaria…oli tykännyt ravintoloitsijan mukaan kovasti suomalaisesta kalasta! Mustikassa kävimme eilen, Kirkkonummella hieman raakoja vielä, pitää odottaa muutama päivä : )

Vastaa

Kommentoi