Vaikken osallistunutkaan tammikuun vegaanihaasteeseen, niin aika vähälihaisesti on tammikuu mennyt. Kauppoihin tulee joka kuukausi houkuttelevia sesonkivihanneksia ja myös niitä lihankorvikkeita, joista ainakin itse pidän kovasti. Yhtenä uusimmista on Familia Verden nyhtöherne-tuoteperhe, jonka tuotteet löytyvät suikaleina, kuutioina, puikkoina ja pihveinä kauppojen pakastelaareista. Nyhtöherne on täysin lisäaineeton kasvisproteiinivalmiste ja se on luontaisesti gluteeniton, soijaton, laktoositon ja vegaaninen.
Kun sain yhteydenoton testata* tuotteita, niin nyhtöhernesuikaleet pääsivät heti pannulle ja tortillojen väliin, todella maukkaita ja hyvärakenteisia. Vain muutaman minuutin paisto pannulla ja suikaleet ovat sellaisenaan syötäviä, makuna näissä olivat italian yrtit. Jos kaipaat proteiinilisää kasvispainotteiseen ruokavalioon, niin tässä yksi todella herkullinen vaihtoehto.
Minitortillalettuja, nyhtöhernesuikaleita, sipulia, silmusalaattia, porkkanaraastetta, kurkkua, tomaattia ja kastikkeena tahinijogurttia! Täydellinen setti vaikkapa sunnuntain vaalivalvojaisiin. Noita tortillalettuja löytyy aina omasta kuivakaapista, vaikka itsetehdyt ovat niitä parhaita, niin nämä valmiit lettuset ovat kyllä pelastaneet monta nälkäkiukkua ja näihinhän voi laittaa täytteeksi melkein mitä tahansa.
RAVINTOLA WILD
Oli onni ja silmiä avaava kokemus päästä Jalotofun ja Silmusalaatin järjestämälle vegaani-illalliselle ravintola Wildiin toissa viikolla. Tämän upeaakin upeamman illallisen loihti keittiömestari Ossi Paloneva. Illallisen ruokalajeissa oli käytetty myös Kaslinkin kauramaitotuotteita sekä Järvikylän yrttejä.
Nyt on kulinaristisen sivistyksen yksi aukko täytetty, kun pääsin maistelemaan tämän villiruokaan erikoistuneen ja kehutun ravintolan ruokanautintoja. Lifestyle- ja konseptimyymälä TRE’n (Mikonkatu 5, Hki) yhteyteen avattu ravintola on suosittu lounaspaikka ja siellä järjestetään kuukausittain teemaillallisia pitkän kaavan mukaan.
En ole tainnut koskaan aiemmin syödä kokonaan vegaanista menua ja myönnän syyllistyneeni harhaiseen höpinään siitä, että pitäneekö käydä kebabilla ennen illalilista tai vähintään sen jälkeen. Ei tarvinnut, olin vielä monta tuntia ruokailun jälkeen suorastaan hurmioituneessa tilasa. Miten herkullista, ei raskasta ähkyä, vaan täydellisen hekumoiva tunne kaikilla aisteilla. Annokset olivat valtavan kauniita, tuoksut vienon keimailevia ja maut tajunnan poksauttavia. Paljon rakenteita ja eri makukerroksia. Ehkä parhaimpia ravintolakokemuksia pitkään aikaan. Suosittelen, kiitos kutsusta ♥
Mustakaalia, lipstikkaa & kaskinaurista kuvassa alla.
Osterivinokasta & Järvikylän yrttejä, supernatural spelttiä.
Silmusalaattia & Jalotofua, Purple Rain Cashew-pähkinöitä. Jalotofun kylmäsavustetusta tofusta tehty tahna oli taivaallisen hyvää.
“Uunijuustoa” & levää. Tämän täydellisen ruokalajin kohdalla sanattomuus oli totta joka pöydässä. Niin hyvää, että vieläkin ihmetyttää.
Kaslink Aito, Kauraa & Mustikkaa. Samettisen pehmeä ja raikas jälkiruoka.
*tuotenäytteet saatu.
With ♥ from beach house kitchen
6 Kommenttia
Näyttääpä ihanalta Wildin illallinen💚
Suosittelen niin tutustumaan Wildin menuihin ja käymään vaikkapa lounaalla, aivan mahtava heidän ruokatarjontansa : )
Niin hyvältä näytti täällä sinun blogissasi, että piti ihan käydä sitä snapchatissa kehaisemassa 🙂
Ihanaa sunnuntaita Heli <3
Voi kiitos Outi. Ihanaa sunnuntai-iltaa <3
Hekumallisen kauniita ovatkin annokset. Suloista sunnuntaita Heli <3
Kiitos, jännittävää vaali-iltaa myös sinnekin!