Proteiinipommeja ja Wildin villiä vegaaniruokaa

by Beachhousekitchen

Vaikken osallistunutkaan tammikuun vegaanihaasteeseen, niin aika vähälihaisesti on tammikuu mennyt. Kauppoihin tulee joka kuukausi houkuttelevia sesonkivihanneksia ja myös niitä lihankorvikkeita, joista ainakin itse pidän kovasti. Yhtenä uusimmista on Familia Verden nyhtöherne-tuoteperhe, jonka tuotteet löytyvät suikaleina, kuutioina, puikkoina ja pihveinä kauppojen pakastelaareista. Nyhtöherne on täysin lisäaineeton kasvisproteiinivalmiste ja se on luontaisesti gluteeniton,  soijaton, laktoositon ja vegaaninen.

Kun sain yhteydenoton testata* tuotteita, niin nyhtöhernesuikaleet pääsivät heti pannulle ja tortillojen väliin, todella maukkaita ja hyvärakenteisia. Vain muutaman minuutin paisto pannulla ja suikaleet ovat sellaisenaan syötäviä, makuna näissä olivat italian yrtit. Jos kaipaat proteiinilisää kasvispainotteiseen ruokavalioon, niin tässä yksi todella herkullinen vaihtoehto.

Familia Verde

Minitortillalettuja, nyhtöhernesuikaleita, sipulia, silmusalaattia, porkkanaraastetta, kurkkua, tomaattia ja kastikkeena tahinijogurttia! Täydellinen setti vaikkapa sunnuntain vaalivalvojaisiin. Noita tortillalettuja löytyy aina omasta kuivakaapista, vaikka itsetehdyt ovat niitä parhaita, niin nämä valmiit lettuset ovat kyllä pelastaneet monta nälkäkiukkua ja näihinhän voi laittaa täytteeksi melkein mitä tahansa.

Familia Verde proteiinipommi

RAVINTOLA WILD

Oli onni ja silmiä avaava kokemus päästä Jalotofun ja Silmusalaatin järjestämälle vegaani-illalliselle ravintola Wildiin toissa viikolla. Tämän upeaakin upeamman illallisen loihti keittiömestari Ossi Paloneva. Illallisen ruokalajeissa oli käytetty myös Kaslinkin kauramaitotuotteita sekä Järvikylän yrttejä.

Nyt on kulinaristisen sivistyksen yksi aukko täytetty, kun pääsin maistelemaan tämän villiruokaan erikoistuneen ja kehutun ravintolan ruokanautintoja. Lifestyle- ja konseptimyymälä TRE’n (Mikonkatu 5, Hki) yhteyteen avattu ravintola on suosittu lounaspaikka ja siellä järjestetään kuukausittain teemaillallisia pitkän kaavan mukaan.

ravintola Wild

Ravintola wildEn ole tainnut koskaan aiemmin syödä kokonaan vegaanista menua ja myönnän syyllistyneeni harhaiseen höpinään siitä, että pitäneekö käydä kebabilla ennen illalilista tai vähintään sen jälkeen. Ei tarvinnut, olin vielä monta tuntia ruokailun jälkeen suorastaan hurmioituneessa tilasa. Miten herkullista, ei raskasta ähkyä, vaan täydellisen hekumoiva tunne kaikilla aisteilla. Annokset olivat valtavan kauniita, tuoksut vienon keimailevia ja maut tajunnan poksauttavia. Paljon rakenteita ja eri makukerroksia. Ehkä parhaimpia ravintolakokemuksia pitkään aikaan. Suosittelen, kiitos kutsusta ♥

ravintola Wild

Mustakaalia, lipstikkaa & kaskinaurista kuvassa alla.

ravintola Wild

Osterivinokasta & Järvikylän yrttejä, supernatural spelttiä.

Silmusalaattia & Jalotofua, Purple Rain Cashew-pähkinöitä. Jalotofun kylmäsavustetusta tofusta tehty tahna oli taivaallisen hyvää.

Ravintola Wild

“Uunijuustoa” & levää. Tämän täydellisen ruokalajin kohdalla sanattomuus oli totta joka pöydässä. Niin hyvää, että vieläkin ihmetyttää.

ravintola Wild

Kaslink Aito, Kauraa & Mustikkaa. Samettisen pehmeä ja raikas jälkiruoka.

ravintola Wild

*tuotenäytteet saatu.

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Tuuli - Lumo Lifestyle 28/01/2018 - 20:20

Näyttääpä ihanalta Wildin illallinen💚

Vastaa
Beachhousekitchen 28/01/2018 - 20:47

Suosittelen niin tutustumaan Wildin menuihin ja käymään vaikkapa lounaalla, aivan mahtava heidän ruokatarjontansa : )

Vastaa
Outi 28/01/2018 - 18:02

Niin hyvältä näytti täällä sinun blogissasi, että piti ihan käydä sitä snapchatissa kehaisemassa 🙂
Ihanaa sunnuntaita Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 28/01/2018 - 20:48

Voi kiitos Outi. Ihanaa sunnuntai-iltaa <3

Vastaa
Tiia K 28/01/2018 - 14:57

Hekumallisen kauniita ovatkin annokset. Suloista sunnuntaita Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 28/01/2018 - 20:49

Kiitos, jännittävää vaali-iltaa myös sinnekin!

Vastaa

Kommentoi