RAVINTOLA KUU JA SYKSYN RIISTAMENU

by Beachhousekitchen

*Ravintola Kuun kutsumana, lämmin kiitos.

Riistaruokia rakastavasta perheestä tulleena olin heti myyty ajatukselle lähteä maistelemaan Ravintola Kuun tämän vuoden riistamenua. Helsingin Töölössä sijaitseva ranskalaistyyppistä bistroruokaa tarjoileva ravintola Kuu oli tuttu nimeltä, mutten koskaan ollut siellä käynyt. Erityisesti kulttuuriväen ja kulinaristien suosima Kuu täyttää tänä vuonna 50 vuotta, ravintolan nimi kuulemma johtaa 60-luvulle, aikaan kun avaruuslennoista kuuhun haaveiltiin.

Mikä boheemi korttelikapakkamainen tunnelma ravintolassa odotti, kun ruokaelämyksistä innostuva joukko bloggaajia astui sisään lämpimään kalsean koleasta syystuulesta. Maisteltavana oli lokakuun loppuun saakka listalla olevan 5-ruokalajin riistamenu (59,-/hlö). Kannattaa pitää kiirettä, että saa vielä pöydän, sillä tämä menu jää varmasti mieleen syvillä mauilla ja laadukkailla lähituottajien raaka-aineilla toteutettuna.

ravintola Kuu

MISTÄ PIDIMME?

  • Lämminhenkinen ja kansainvälinen tunnelma.
  • Erinomainen palvelu ja henkilökunnan ammattitaito.
  • Keittiö auki jopa klo 23 saakka, palvelee loistavasti kulttuuririennoista tulevia illastajia.
  • Oman maahantuonnin uniikit, valikoidut ja kuitenkin kohtuuhintaiset viinit.
  • Sopii romanttisiin illallisiin (esim. ystävänpäiväksi varaisin pöydän tänne) ja voisinpa tuoda tänne ulkomaalaiset vieraanikin!

KUUN RIISTAMENU 2016

Alkujuomaksi Jean Vessellen erinomaisen kuivasti ja kepeästi pirskahteleva samppanja.

ravintola Kuu

Bosgårdin tilan sorsaa kahdella tavalla. Tuo mieleen lapsuuden sorsa-ateriat, joita yleensä sunnuntaisin nautittiin. Tämä sorsa tuli Porvoosta Bosgårdin tilalta. Annoksesta jäi myös mieleen täydellisen rapsakka mustatorvisienikroketti.

ravintola KuuMustajuurikeittoa, savustettua poronsydäntä ja belugalinssi-tartaria (kuva alla). En muista koskaan syöneeni poron sydäntä aiemmin, joten makuelämys oli aika ainutkertainen ja mustajuurikeitto taivaallisen hyvää. Keitto kaadettiin vasta pöydässä lautasille, niin kaunista!

ravintola KuuHirvirilletteä, kurpitsapyreetä ja timjamilientä (kuva alla). Rilletten suolaisuus sai aikaan hieman jakautuneita mielipiteitä, omiin makuhermoihin kuitenkin juuri sopivasti maukas ja suolaisa.

ravintola KuuMetsurijuustoa ja marinoitua lakkaa alla kuvassa.  Herkkujuustolan erinomaista punahomejuustoa, niin yksinkertaista ja kielen mennessään vievää.
ravintola KuuMarinoitua omenaa, omenaviinietikka-kinuskia ja beurre noisette-jäätelöä. Raikas jälkiruoka yllätyskinuskeineen ja loistava menun lopetus.

ravintola Kuu

P.S. Pöytävaraukset kätevästi FB:ssa, kotisivuilla (www.ravintolakuu.fi), maililla (ravintola@ravintolakuu.fi), tai soittamalla 09 2709 0973. Suosittelen!

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Tiia K 25/10/2016 - 09:11

Ravintola Kuu on tälläiselle, nyt on pakko kehua, kuudennen polven Töölöläiselle tärkeä paikka, jossa on tullut aikoinaan käytyä monta kertaa. Oli vaarini kantapaikka, oikeata historian havinaa. Ihana oli lukea. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 27/10/2016 - 07:28

Voin uskoa : ) Siinä paikasa oli kyllä historiankin havina havaittavissa, aika upea ravintola ja menu!

Vastaa
Lumo 24/10/2016 - 20:35

Oli niin maukasta!

Ja hyvät kuvathan sait, vaikkei valot osukaan niin kohdilleen kuin kotona.

Vastaa
Beachhousekitchen 25/10/2016 - 06:59

Tunnelmallisessa valaistuksessa kuvat jäävät aina hieman sameiksi ja epätarkoiksi, mutta toivottavasti annosten herkullisuus välittyy näiden kuvien avulla : )

Vastaa

Kommentoi