Ravintola Toca ja uusi keittiö!

by Beachhousekitchen

Joissakin ravintoloissa on vaan sitä jotakin. Ihan oma tunnelmansa, niitä voi luonnehtia helposti lähestyttäviksi ja ystävällisiksi ja tarjolla on aina takuuhyvää ruokaa. Ei tarvitse jännittää, tuleeko hitti vai huti. Unioninkadulla Helsingissä sijaitseva ravintola Toca on juuri luonnehdintansa ja keräämiensä tähtien sekä ylistävien sanojensa arvoinen. Hienostuneita makuelämyksiä ja yksityiskohtia, viimeisteltyä ruokaa ja reilut annoskoot – lisäksi erinomainen hinta-laatusuhde!  Jos vielä viime käynnillä keittiöstä levisi intiimiin saliin ruoan käry, niin nyt sitä ongelmaa ei enää ole. Ilmanvaihto on korjattu ja keittiö on nyt entistä ehompi. Sain kutsun* tulla tutustumaan Tocan uudistettuun keittiöön, juhlistaa samalla ravintolan kaksivuotistaivalta sekä saada hieman makutuntumaa syksyn menutarjonnasta.

Ravintola Tocan idea on tarjota kolmen tai viiden ruokalajin maistelumenuita, ajankohtaiset teemat ja raaka-aineet on ilmoitettu nettisivuilla, mutta aina se on yllätys mitä lautaselta löytyy. Ja mieluinen yllätys. Ruoka-aineallergiat ja preferenssit otetaan tietysti huomioon, mutta seikkailunhaluisena sitä aina haluaa kokeilla jotakin uutta!

Keittiötä hallitsee italialainen Gennaro tiimeineen ja salin ehdoton valtijatar on hänen ihastuttava Elina-kumppaninsa. Tuona poikkeuksellisena maanantai-iltana, jona ravintola täyttyi kanta-asiakkaista ja yhteistyökumppaneista, pariskunnan Leevi-koira viihtyi myös salin puolella!

Toca

Tocan ruoka ei ole tiukasti rajattu italialaiseen keittiöön, vaan se yhdistää erittäin onnistuneesti niin suomalaista, italialaista ja aika pitkälti myös kansainvälistä keittiötä. Ravintolan focaccia ansaitsee kyllä erityismaininnan, mikä koostumus, maku ja suola, tätä syödessä ja makustellessa maailma näkyy aika suloisena paikkana! Focaccia oli tällä kertaa täytetty rosmariinikinkulla ja mozzarellalla.

Toca

Ravintola Toca osaa loihtia myös ne suussa sulavimmat jälkiruoat, tässä alla suklaakakkua ja tyrniä. Alkupalojen ystävän suosikki oli myös taivaallinen tartellette, joka sisälsi Gruviera-vuohenjuustoa ja pekonia.

ravintola Toca

Tocassa vietimme syntymäpäiviäni vuosi sitten viinimessujen aikaan ja silloin suitsutin talon suussa sulavaa ankkaa. Ankan kruununperijäksi voisin ilmoittaa nyt sokerisuolatun ja hiillostetun lohen. Tämä lohi tulee näkymään maistelumenuissa syksyn aikana. Sujahdin taas ihan epätodellisiin sfääreihin, kun täydellisesti pintapaahdettu lohi aivan suli suuhun. Makusinfoniaa säestivät täydelliset kumppaninsa tapioca-yuzu-inkiväärichipsi, wasabikaviaari ja seesamimajoneesi. Epätodellinen olo, miten tämä voi maistua näin hyvältä?

sokerisuolattu lohi

alkupala Toca

Ravintola Tocassa meno ja tunnelma ovat käsin kosketeltavissa ja onneksi paikka on säilyttänyt oman aidon charminsa. Temperamenttinen italialaistuulahdus kantakaupungissa on virkistävää! Ja ne täydelliset ja rapeimmat arancinit löytyvät täältä. Uppopaistetut riisipallot täytteinään tomaattia, provolajuustoa sekä basilikaemulsiota…ja taas tajunnan räjäyttävä makuelämys. La vita è bella! 

 Toca

 

Toca

Kannattaa käydä siis katsastamassa tämä ainutlaatuinen ravintola ja kokeilla juuri noita maistelumenuita. Lounastakin Toca tarjoaa tiistaista torstaihin klo 11-13, muuten ravintola on auki pääsääntöisesti ilta-aikaan. Pöytävaraukset illoille ja viikonlopuille erittäin suositeltavia. Lisätietoja www.toca.fi. Yksi Helsingin parhaista, suosittelen!

Ravintola Toca

Unioninkatu 18

044 592 2222

*sponsored

With ♥ from beach house kitchen

 

Lue nämäkin

9 Kommenttia

KESÄN ODOTETUIN JUTTU! | Beach house kitchen 19/04/2016 - 13:12

[…] ja erittäin suurella sydämellä valmistava Toca, josta olen pari kertaa täällä blogissa kirjoittanut, on myös yksi suosikeistani! Toca tarjoili pressitilaisuudessa juuri niin herkullisen jälkiruoan […]

Vastaa
Tiia K 01/10/2015 - 10:25

Oi nami mitä herkkuja ja pieniä upeita annospaloja. Viihtyisän näköinen paikka myös, täällä iski nälkä. <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 01/10/2015 - 16:37

Täydellinen ravintola myös romanttiselle illalliselle, mieskään ei jää valittamaan pienistä annoskoista, täällä saa oikeasti valtavan hyvää ruokaa ja vatsan täyteen!

Vastaa
Outi 30/09/2015 - 21:00

Näitä kuvia kun katsoo, voi vaan todeta, että ruokakin voi näyttää taideteokselta. Aivan ihania pieniä herkkuja ja ruoka-annoksia.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 01/10/2015 - 16:46

Parasta pienissä annoskoissa on se että voi maistella mahdollisimman montaa eri lajia, I like!
ja niitä parhaimpia ainakin 2-3 kpl. Ja saahan ruoka näyttää hyvältä ja värikkäältä!

Vastaa
Jael 30/09/2015 - 20:23

Kuulostaa ja näyttää hyvältä:) Ja ihana tuo pikku chihu:)

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 01/10/2015 - 16:48

Kissaihmisen koirarotu ehdottomasti! Minä sallisin koiruliinitkin ravintoloihin, mutta siinä taitaisi tulla tenkkapoo viranomaisten ja ehkä joidenkin asiakkaidenkin suhteen! Toca on yksi lemppariravintoloitani kanta-Helsingissä, suosittelen ehdottomasti!

Vastaa
Elina 01/10/2015 - 17:07

Hei, koirat ovat kyllä nykyään sallittuja ravintoloissa, irseasiassa jo vuodesta 2012 (muistaakseni)! On vain jokaisen ravintoloitsijan itse päätettävissä haluaako koiria vai ei, Tocaan ovat tervetulleita!

Vastaa
Beachhousekitchen 01/10/2015 - 17:10

Mahtavaa tietää! En tosiaan itse ole niin perillä noista säännöksistä ; )

Vastaa

Kommentoi