RAVINTOLAVINKKEJÄ PHUKETIIN

by Beachhousekitchen

Thaimaan lomamatkastamme on vain vajaa kaksi viikkoa ja jo nyt kokisin uudelleen 12 tunnin lentomatkan ja muutaman tunnin bussissa köröttelyn siitä hyvästä, että pääsisin takaisin lämpimään palmujen alle sekä herkuttelemaan tuoreilla meren saaliilla! Tässä postauksessa paljastan pari loistavaa ravintolaa, joissa kävimme joulukuussa ja juuri näissä on tullut käytyä aiemminkin Thaimaan reissuilla. Ne vielä löytyivät Phuketin saarelta, jossa kuitenkin koko ajan tapahtuu ja uusia ravintoloita avataan ja vanhoja suljetaan.

Kurvaillaan ensiksi Phuketin suurimpaan kaupunkiin, vilkkaaseen Patongiin, jossa pitää loman aikana kerran pari käydä ostoksilla ja syömässä erinomaista hummeria. Ravintola Savoey on kaupungin parhaimpia ravintoloita juuri merenelävistä pitäville. Satuimme sopivasti myöhäiselle lounaalle klo 15 aikoihin, jolloin ravintolaan toimitettiin vastapyydettyjä hummereita, taskurapuja, simpukoita ja jättirapuja.

ravintolat Phuketissa

Ravintola sijaitsee Patongin rannan ja Bangla Roadin kulmauksessa n. 10 metrin päässä Bangla Roadilta ja se on keskivertoa tyyriimpi (hummerin kilohinta 2016 joulukuussa n. 2 000 bahtia, eli päälle 50 euroa), mutta ruoka on erinomaisen hyvää ja ravintola viihtyisä. Suosittelen reissun siksi paremmaksi paikaksi!

ravintovinkki

Phuketin ravintolat

Oma valintani tässä alla.

Phuketin ravintolat

Tällä kertaa valkoviinissä ja valkosipulissa paistettuna, riitti hyvin kahdelle!

ravintolavinkkejä Phuketiin

Kamala Beach sijaitsee puolessa välissä läntistä rannikkoa (n. 3 km etelään Surin beachiltä, jossa hotellimme sijaitsi) ja siellä olemme viettäneet muutama vuosi sitten unelmaloman tyylikkäässä Cape Sienna -hotellissa. Hotelli oli vain aikuisille tarkoitettu ja täydellinen kohde esim. häämatkalaisille. Kamala beach oli silloin uinuva pikkukylä, mutta nyt se oli kasvanut ja vilkastunut, erityisesti rannan seutu.

ravintolavinkkejä Phuketiin

Silloin tuli käytyä melkein joka päivä syömässä Charoen Seafood -nimisessä perheravintolassa, jonka ristimme papan paikaksi. Sitä isännöi suvun isoisä, joka onneksemme oli vielä elossa tälläkin matkallamme ja ruoka ihan yhtä hyvää kuin vuosia sitten.

ravintolavinkkejä Phuketiin

Charoen Seafood sijaitsee Kamalan keskustassa (74/1 Moo 3), lähellä rantaa. Täällä kaikki merenelävät, nuudeli ja kala maistuvat niin aidolta kuin vain thairuoka voi maistua ja hintalaatusuhde on loistava. Taskurapu 250 bahtia, annos jättikatkarapuja n. 150 bahtia ja kokonainen kala n. 350-400 bahtia.

ravintolavinkkejä Phuketiin

Täältä muuten löytyvät ne parhaat pannukakut ja kookosmaitojäätelö, taivaallisen hyvää!

ravintolavinkkejä Phuketiin

Phuketin pisin ranta, yli 7-kilometriä pitkä Bangtao Beach sijaitsee Surinista n. 20 minuutin kävelymatkan päässä. Rannan eteläpäästä löysimme todellisen helmen, jonka nuudelit merenelävillä jäivät mieleen. Kun pongaat rannalta The Beach Bar & Grillin, niin nauti hetki upeasta näköalasta ja fantastisen hyvistä annoksista.

ravitnolavinkkjeä Phuketiin

Bangtao Beachin pääkadulla ei juurikaan kannata syödä (varsinkaan niissä ravintoloissa, joissa ne sisäänheittäjät), sillä rannalta saa niin paljon parempaa ja laadukkaampaa ruokaa.

ravintolavinkkejä Phuketiin

Reissussa tuli pariin otteeseen maisteltua kojuista myytäviä jäätelöannoksia, joiden valmistus oli spektaakkeli itsessään. Maito- kookosmaito- tai jogurttimassaa leviteltiin lastoilla jäähdytetyllä pinnalla, jossa se samalla jäätyi ja jäätelömassaan sekoitettiin itsevalitut täytteet. Miltä maistuisi Oreo-kekseillä ja suklaahipuilla maustettu jäätelö? No, se oli tietenkin huikean hyvää! Hyppää hetkeksi Thaimaan tunnelmiin ♥

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

2 Kommenttia

Jael 04/01/2017 - 19:54

Nam,ihania herkkuja ,etenkin nuo merenelävät. Thaimaalainen ruoka on herkkua:) Tuota jäätyneessä pohjassa tehtyä jäätelöä olen nähnyt täälläkin,ja ekan kerran törmäsin sellaiseen USAn vuosina

Vastaa
Beachhousekitchen 05/01/2017 - 08:31

Mulle tuo jätsikokemus oli ihan ensimmäinen ja joiden trendikatsausten perusteella siitä olisi tulossa hitti myös muuallakin tänä vuonna : )

Vastaa

Kommentoi