Saako lentäkentältä hyvää ruokaa? Lue uusimmat ravintolatärpit!

by Beachhousekitchen
12 Kommenttia

Lentokentältä ei tule heti mieleen hakea mitään kulinaristisia elämyksiä. Lomamatkalle lähtiessä on yleensä riittänyt kuplivainen tunnelman nostattaja, varhain työmatkoille lähtiessä ice latte ja croissant tai oma suosikkini lohi-rieskaleipä, näistäkin on saanut pulittaa hienoisen hinnan.

Siksi oli iloinen yllätys käydä testaamassa Finavian kutsumana kaksi uutta ruokapaikkaa: uudistettu Wine & View -viinibaari ja Skandinaavista tyyliä huokuva Pier Zero -ravintola.

Helsinki-Vantaa on kokenut viimeisen parin vuoden aikana melkoisen uudistuksen niin ravintoloiden kun ostosmahdollisuuksien suhteen. Kotikutoinen tunnelma on täysin kadonnut ja lentokenttää on osattu hyödyntää ilahduttavasti myös suomalaisen designin markkinointipaikkana. Matkustaahan sen kautta joka vuosi yli 5 miljoonaa kansainvälistä läpikulkumatkustajaa.

Näihin alla esiteltäviin ruokapaikkoihin kannattaa käydä tutustumassa kun lentokentältä seuraavan kerran etsit laadukasta purtavaa ja hyvänäköalaisen istumapaikan!

Uudistunut Wine & View -viinibaari, lähtöportti 25-26

  • Viinihifistelijän ehdoton pysähdyspaikka: huippuviinien vanhoja vuosikertoja laseittain.
  • Tastes of Helsinki Airport -tapaslautanen (lanseerattu 24.9.2015). Hinta kohtuullinen 9,80.
  • Oma suosikki!

Wine & View

Lautanen on sopivan kokoinen ja herkullinen läpileikkaus keittiöpäällikkö Piia Järvenmäen Nordic Taste Bariin valitsemista pientilatuottajaherkuista. Lautasella nämä tapakset:

-ylikypsää, palvattua härän entrecôteta ja sipulia (Lihanjalostamo Veljekset Mattila Oy).

– kirjolohenmätileipä (Rosalan limppu).

– Punaheidi -juustoa ja tyrnikastiketta (Mouhijärven herkkujuustola).

– vadelmavaahtokarkki (Konditoria PH7).

Taste of Helsinki tapaslautanen

Pier Zero – kaksikerroksinen kahvila-ravintola, lähtöportti 28-29

  • Raikkaita ja kansainvälisiä makuja skandinaavisella twistillä.
  • Tarjolla aamiaista ja laaja valikoima itsetehtyjä leivonnaisia.
  • Jos haluaa breikin hulinasta, kannattaa suunnata toiseen kerrokseen, mukava työskentelyrauha.
  • Annoksia saa myös mukaan koneeseen!
  • Hienostunut vuohenjuusto-punajuuri salaatti on juuri sellainen annos, jonka vetäistyä ei turvota vaikka edessä olisi yli 10 tunnin lento.
  • Hieman kallis, mutta ei taida olla sellaista olemassakaan kuin edullinen lentokenttäruoka…

Pier Zero

Esimerkkejä Pier Zeron valikoimasta ja menusta

Mozzarella-salami-leipä: itseleivottu rusticone leipä, mozzarellajuustoa, napolilaista salamia, jääsalaattia, paahdettua paprika. Lohileipä: paikan päällä leivottu ruisleipä, tuorejuustoa, lämminsavustettua lohta, jääsalaattia, sitruunaa, punasipulia.

pier zero

Oma suosikkini vuohenjuusto-punajuurisalaatti (kuva alla), jossa myös romainesalaattia, tammenlehväsalaattia, cashew-pähkinöitä, lime-vinegretteä sekä kirsikkatomaatteja.

Pier Zero

Monen makean ystävän ehdoton suosikki: paikan päällä leivottuja donitseja, vaniljalla maustettua mascarponea sekä kauden marjoja.

Pier Zero

Lentokentän kattavaan ravintolavalikoimaan kannattaa käydä tutustumassa ja syödä kunnolla ennen lentokoneeseen nousua. Herkullinen makuelämys ja sopivasti täytetty vatsa = iloinen mieli myös loppumatkan ajan 😆

Pier Zero airport

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

12 Kommenttia

Pirkko / Meriharakka 20/10/2015 - 13:59

Espoolaisena tulemme usein kentälle viime tipassa, mutta näistä pari kuvaa kyllä laittaa jo miettimään, että pitäisikö varata aikaa syödä kentällä jotain 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 20/10/2015 - 21:35

Niin tein itsekin aiemmin, mutta nythän kentälle voisi mennä fiilistelemään ja nauttimaan hyvästä ruoasta jo hyvissä ajoin ennen lentoa <3

Vastaa
Sofia 20/10/2015 - 11:07

Hmmm…juuri 2 viikkoa sitten testasin ennen lentoa tuota Wine&View-paikkaa ja vaikka hyviä tapaksia olivatkin, niin meidän annokset eivät kyllä olleet yhtään noin nättejä. Tarjoilija/baarityöntekijä länttäsi kaiken ja kaikesta vähän liikaa lautaselle. Ihan vaan sitä miten ja kuinka paljon työntekijä nimenomaan viskoi ruokaa lautaselle, tuli sellainen äijämättömeininki mieleen, vaikka ruoka itsessään ei todellakaan sitä ollut. Eli vielä on sielläkin parantamisen varaa 😉

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 20/10/2015 - 21:39

No voihan harmi! Toivottavasti palaute menee tätä kautta Finavialle. Annosten pitäisi näyttää kyllä samalta ja palvelun olla aina ystävällistä!

Vastaa
taru 20/10/2015 - 07:54

Wau! Näin sitä Suomea myydään, hyvä Helsinki-Vantaa!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 20/10/2015 - 10:49

Tässä on erottautumisen paikka ja mahdollisuus : ) ja suomiruoka kunniaan! Vielä kun tulisi kentällä suomalaisista marjoista tehtyjä smoothieita <3

Vastaa
52wksofdeliciousness (@52weeks_annemi) 20/10/2015 - 07:40

Pakko sanoa että olen nurissut viime vuosina paljon Helsinki-Vantaan ruokatarjonnasta. Tuntuu että ollaan vielä valovuosien päässä muiden Euroopan kenttien ruokatarjonnasta. Siksi olikin ihana yllätys kun viime viikolla menin kentälle monen kuukauden tauon jälkeen ja näin Pier Zero-ravintolan! smoothieita, ihania leipiä, nam nam nam! lisää tätä 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 20/10/2015 - 10:52

Ehdottomasti parempaan suuntaan mennään <3 Kun lentokoneista ei enää kunnon ateriaa saa, niin lentokentällä mielellään syö hyvin, kun ravintolatarjonta on kunnossa!

Vastaa
Outi 19/10/2015 - 17:37

Eipä tosiaan uskoisi miten paljon lentokenttä ja sen ravintolat ovatkaan muuttuneet. Aivan mahtavia annoksia tarjolla.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 20/10/2015 - 09:22

Ja näitä annoksia saa myös koneeseenkin! Todellakin iso muutos on kentällä tapahtunut ja onneksi positiiviseen suuntaan.
Toivottavasti pääsee pian lennolle ; )

Vastaa
Tiia K 19/10/2015 - 16:32

Kyllä vaan saa, oi mitä herkkuja ja aivan upeita kuvia olet ottanut. <3 Lentokentälle voisikin ajatella mennä ennen matkaa rentoutumaan, eikä kiireellä koneeseen.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 20/10/2015 - 09:20

Ja shoppailemaan ehdottomasti ennen lentoa! Noista ostosmahdollisuuksista mm. Jo Malone, Victoria’s secret ja Michael Kors pitää laittaa ihan oma postaus. Vauhdikasta päivää: )

Vastaa

Kommentoi