SOMA SUSHIBURRITO & SUSHI LOVE

by Beachhousekitchen
10 Kommenttia

Raa’an kalan makuun pääsin vasta päälle parikymppisenä, kun Lontoossa opiskellut kaverini kutsui dinnerille, jolla meille – pinaattilettuja popsiville kanssaopiskelijoille – tarjottiin maailman makuja kuten raakaa sashimilohta. Pala pyöri hetken suussa, kunnes soijan ja wasabin maut yhdistyivät tuoreen lohen raikkaaseen makuun ja suussa sulavaan koostumukseen. Se oli rakkautta melkein ensi puraisulla!

Silloin 90-luvulla ei ihan joka kaupungista sushia saanut, ei edes Ruotsista paljon vaikutteita saaneesta Vaasasta, jossa opiskelin. Sushia tehtailtiin silloin itse ja varsinkin matkoilla tuli nautittua näitä makuelämyksiä. Rakkauteni sushiin juontaa juurensa siis aika kaukaa ja elämäni aikana olen nauttinut sen verran näitä kalaherkkuja, että voisin jo evät kasvattaa!

2000-luvun puolivälissä kauhistutin silloisen työpaikan kollegoita nauttimalla kaupan pakastesusheja harva se päivä. Nykyään eivät taitaisi enää upota, sillä tuoreen ja vastatehdyn sushin makua ei mikään voita! Aika lähelle täydellistä sushikokemusta viimeksi pääsin, kun sain kutsun* tulla maistelemaan sushiburritoja Fredrikinkadulle avattuun ravintola Somaan. Sushiburrito nimensä mukaisesti yhdistää meksikolaisen burriton ja japanilaisen sushin makumaailman. Täydellinen kombo ja mikä nerokas idea!

Maailmalla sushiburritoita on nautittu jo iät ja ajat, mutta Suomeen tämän nautinnon toivat Sami Ateek ja Top chef -finalisti Samu Koskinen, joka on kehittänyt Soman tarjoamat täytevaihtoehdot. Otimme seuralaiseni kanssa kaksi eri vaihtoehtoa, jotta pääsimme maistelemaan ja vertailemaan eri makuja.

sushiburrito

Tämä puolikiloinen sushirulla valmistetaan pikaruokaravintolan tyyliin asiakkaiden silmien alla ja se on taatusti tuoretta. Itse paikka on niin pieni, ettei sinne mahdu kovin monta syömään paikan päällä, mutta tämä kätevään pahvirullaan kääräisty ja kahtia leikattu burrito kulkee take away-lounaana niin kotiin kuin toimistollekin!

sushiburrito

Soman sushiburritot ovat luontaisesti maidottomia ja gluteenittomia, niistä löytyy 7 eri makuvaihtoehtoa ja myös täysin riisitön vaihtoehto. Juomaksi kannattaa valita maltillisesti makeutettu jäätee (2,50€), joita löytyy kolmea eri makua:  appelsiinirooibos, kiinanruusu sekä vihreää tee.

Maistoimme listalta lohta ja jättiravunpyrstöjä sisältävät sushiburritot.

sushiburrito

BAJA FUJI (15,50€). Sesammarinoitua jättiravun pyrstöä, chilimajoneesia, inkivääriguacamolea, korianteria, retiisiä, porkkanaa, sinistä perunaa, romainesalaattia, sriracha-kastiketta, itua, riisichipsejä ja riisivinaigrettea.

sushiburrito

BANDIT ALASKA (14,50€). Pintapaahdettua lohta, teriyakikastiketta, punakaalia, kurkkua, pikkeliretikkaa, retiisiä, punasipulia, wasabimajoneesia, sarviapilaitua, korianteria, maissilastuja ja hernesalsaa.

Runsaasti kasviksia sisältävät sushiburritot ovat rapsakkaita ja erittäin maukkaita. Kaksihenkisen raatimme makuun pintapaahdettua lohta sisältävä Bandit alaska oli ylivoimaisesti parempi. Täydellistä 10+.

sushiburrito

Iso peukku konseptille ja makuyhdistelmille. Kun normisushi kyllästyttää, täältä löytyy monta kokeiltavaa makukombinaatiota. Seuraavalla kerralla testiin menee suurta suosiota saanut kasvisversio Tokyo bitch, jossa mm. marinoitua tofua, punajuuriamaranttia ja wakame-salaattia.

Ravintola Soma

Fredrikinkatu 27, Helsinki

Ma–pe 11–21, la 12–21

*tuote saatu testattavaksi – KIITOS : )

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

10 Kommenttia

Tuula / Tuula's life 28/04/2016 - 22:41

Minä olen sushien ystävä, mutta nuo ovat kyllä ihan jotain muuta kuin minun lounassushini.
Näyttävät todella herkullisilta. Tuon ravintolan nimen jopa muistan, kun jossakin vaiheessa taas Helsingissä etsin ruokapaikkaa… sushipaikkaa. Ihana esittely, kiitos!
Ja iloista vapun odottelua!

Vastaa
Beachhousekitchen 30/04/2016 - 17:02

Kiitos <3 Suosittelen maistamaan, ovat hieman erikoisempaa evästä kuin normisushi, mutta oikein maukasta!

Vastaa
Tiina Varjus 27/04/2016 - 06:48

Näyttääpä nerokkaan ja herkulliselta. Soma on vielä testaamatta. Täytyy korjata asia asap! 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 28/04/2016 - 09:58

Sieltä muuten löytyy listalta lihavaihtoehtokin! Bon appetit : )

Vastaa
sari pylsy 26/04/2016 - 23:38

Mukaansa tempaava kirjoitus ja ihanat kuvat, vaikka rakastan kalaa, niin nuo sushit on mulla vielä kyllä harjoitus asteella, siis tosi outoa, graavikalaan ollaan kotona totuttu jo ihan vauvasta lähtien, ehkä se on tuo merilevä, joka vaatii vielä totuttelua, mut sehän se onkin upeeta, haasteita elämään 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 28/04/2016 - 10:00

Ehdottomasti kokeilemaan vaikka pieni pala..; ) Eihän siinä paljoa menetä jos ei maistukaan. Itselläni on inhokkilistalla mm. kesäkeitto ja lipeä kala. Olenkin uhonnut blogissa, että jos joku mulle niistä hyvät sapuskat vääntää, niin suostun maistamaan!

Vastaa
Outi 26/04/2016 - 21:17

Tiia tulee niin näkemään näistä sushiburritoista unia 🙂
Kivaa tiistai-iltaa ihana Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 28/04/2016 - 10:01

Mäkin voisin vaan jäädä tuijottamaan tuota rullaa : ) Sushihimoa ei vaan voi sanoin selittää…liekö sitten jotakin natriumin puutetta!

Vastaa
Tiia K 26/04/2016 - 20:04

Oh my god, arvaa kuka ei meinaa pysyä pöksyissään nyt, näyttää jumalaiselta. Olen sushia syönyt vasta pari vuotta ja viimeisen vuoden niin paljon, että evät täälläkin jo punkee esille. Mutta mikä voisi olla parempaa, ei niin mikään. Tuolla on pakko käydä! <3

Vastaa
Beachhousekitchen 28/04/2016 - 10:01

Juu, seuraavan kerran lounaalle tuonne! Se bändit alaska maistuisi sullekin lohen ystävälle!

Vastaa

Kommentoi