SOMETETUIN KUKKAKAALI JA YLLÄTYSTEN OLO GARDEN & BAR

by Beachhousekitchen

Syksy on vihdoin täällä, samoin ravintoloiden uudet menut ja kihelmöivä tapahtumien täytteinen loppuvuosi. Yksi parhaita puolia bloggaamisessa on se, että saa suositella lukijoille ja herkullisin kuvin kertoa, minne ravintolaan kannattaa vaikka seuraavaksi varata pöytä. Michelin-tähdestä kuulun Olo-ravintolan rennompi pikkuserkku Olo Garden & Bar kutsui* joukon somevaikuttajia maistelemaan syksyn makuja. Pääsimme samalla tutustumaan ravintolakompleksin hieman tuntemattomampaan, perjantai- ja lauantai-iltaisin avoinna olevaan Olo Creative Kitcheniin.

Olo Garden & Bar löytyy Lampan talon katetulta ja lämmitetyltä sisäpihalta Pohjoisesplanadin ja Helenankadun kulmasta. Ravintola on kauniin valoisa,  puutarhamainen ja vaikka puitteet ovat koreat, niin ravintola ei halua olla pönöttävä tai turhan tärkeä. Tänne voi tulla ottamaan after work drinkin ja maistella listalta pikkusuolaisia snackseja. Tarjolla on myös neljän tai kuuden ruokalajin yllätysmenuja (hinnat 57 € ja 75 €).

Olo Garden & Bar

Olo Garden & Bar-ravintola on ylpeä ammattitaitoisesta, intohimoisesti työhönsä suhtautuvasta ja lahjakkaasta henkilökunnastansa. Ei pelkkä korulause, vaan luovuutta rohkaiseva ilmapiiri ja tekemisen fiilis kyllä näkyivät ja välittyivät asiakkaille.

Olo Garden & Bar

Maistelumenun aloittanut keittiön tervehdys oli punaisena hehkuva Hibiscus-sitruunatee, jossa myös sitruunaverbenaöljyä ja kuivattua sitruunaverbenaa.

Olo Garden & Bar

Taatusti sävähdyttävä oli tämä menun ruokahalua kilvoitteleva lepuskasetti alla. Suloisen rasvaiset perunalepuskat tarjoiltiin munavoin ja poronverikreemin kanssa. Verivaahto maistui erinomaisen hyvältä ja sopivan suolaiselta, vaikka ulkonäkö ei ihan riemun kiljahduksia saanut aikaan.

Olo Garden & Bar

Mitä kätkikään allensa tämä salaatin kuori?

Olo Garden & Bar

Yllätyksellisenä alkuruokana Saloniemen vuohenjuustoa, mehustettua tomaattia ja mantelia. Enemmän kuin perus vuohenjuustosalde ja maut niin täydellisen sopusoinnussa.

Olo Garden & Bar

Seuraava annos viimeistäänkin räjäytti potin ja sitä hehkutettiin aika monella instagram-tilillä! Sokeri-suolattua ja hiillostettua siikaa, misolla maustettua voi-valkoviinikastiketta sekä chimichurrilla maustettua ja friteerattua kukkakaalia. Kukkakaali kaavittiin viimeistä murua myöten ja kupit melkein nuoltiin tyhjiksi. Tässä kotikeittiöiden jäljiteltävin kukkakaaliruoka, onnistuisikohan omassa keittiössä? Siikakin oli täydellistä kypsyydeltänsä ja kastike mitä onnistunein.

Olo Garden & Bar

Jälkiruoka tarjoiltiin yksityistilaisuuksiinkin vuokrattavassa Olo Creative Kitchen – keittiössä. Olo Creative Kitchenin klassikkomenu Matka (15 ruokalajin maistelukokonaisuus, jonka valmistusta voi seurata ja samalla keskustella keittiömestareiden kanssa) valittiin pari viikkoa sitten Suomen parhaimmaksi ruokamatkailutuotteeksi 2017. Voisi olla upea elämyslahja ja kokemus!

Olo Graden & Bar

Täydellinen jälkiruoka yllä. Maitosuklaaganache, vadelmaa ja sitruunaruohoa. Yksityiskohtia ja eri osasia annoksessa oli runsaasti mm. manteli-seesamsiemenpralinea, suolakaramellia, vadelmaa, vadelmahyytelöä, suklaakeksiä sekä sitruunaruoholla maustettua crème anglaisea.

Illan aikana nauttimamme viinit: Sylvaner Midelberg Alsace 2016, Jülg Spätburgunder 2014, Damana Verdejo 2016,  Damana 5 Ribera del Duero 2015 ja Sauska Late Harvest Cuvée 2015. Tarkoin valittuja ravintolan viinejä voi tilata vastaperustetusta Olon nettikaupasta, kannattaa käydä tutustumassa.

Olo Garden & Bar

*yhteistyössä Olo Garden & Bar, lämmin kiitos kutsusta ja illallisesta♥

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Anne 21/09/2017 - 15:32

Voi kun tuota kukkakaalijuttua saisi JUST NYT LISÄÄ. Se oli taivaallista <3

Vastaa
Beachhousekitchen 27/09/2017 - 09:00

No se oli ihan parasta, osaisikohan itse tehdä vastaavaa…?

Vastaa
Jael 20/09/2017 - 18:35

Ihanan kauniita herkkuja ja kaunis sisäpiha,näyttää jotenkuten niin tutulta,onko siellä ollut joku toinen ravintola joskus?
Mukavaa loppuviikkoa Heli:)

Vastaa
Outi Krimou 19/09/2017 - 23:28

Kyllä se on niin, että kauneus on puoliruokaa. Ihanan näköisiä annoksia. Rieskat näyttävät herkulta niin kuin myös jälkkäri.
Mukavaa tiistai-iltaa Heli ❤️

Vastaa

Kommentoi