VUODEN GRILLIKIRJA JA FLANK STEAK FROM HEAVEN!

by Beachhousekitchen
13 Kommenttia

Kesä tulee viimeistään silloin, kun nappaa käteen Sari & Patrik Spåran Suuren suomalaisen grillikirjan! Alkuvuonna julkaistu Suuri suomalainen grillikirja oikein innostaa siirtämään keittiön taivaan alle ulkosalle ja elämään monta kuukautta pelkän grillin varassa. Nälän saa aikaan jo pelkästään kirjan kuvia ihastelemalla ja heti tekeekin mieli kutsua ystäviä koolle. Grillaaminenhan on parasta hupia ja sosiaalista long talkkia mitä Suomen suvessa voi tehdä. Grilli lämmittää kylmässä kesäsäässä, yhdessä on kiva kokata ja varsinkin syömiseen varataan paljon aikaa!

Muhkeasta ja värikkäästä kirjasta (yli 100 reseptiä) löytyy monipuolisesti ohjeita punaiselle lihalle, kasviksille, kalalle ja kanalle; yksinkertaisia, mutta kekseliäitä lisukkeita ja kastikkeita sekä tietysti jälkiruokia. Alussa on perustietoa grillauksesta (mm. mitä tarkoittavat suora lämpö ja epäsuora lämpö), savustusvinkkejä sekä ohjeita lihan kypsyyden mittaamiseen.

grillikirja

Kirjan kirjoittajat ovat tuttuja suositusta Sweet Food O’mine -ruokablogista ja vuosien kokemus ja taito näkyvät läpi kirjan.

Helmikuussa hangen keskelle viriteltiin grilli ja silloin sinne meni kirjan reseptillä tehty fetajuustonyytti. Ihastuin kirjan flank steak -ohjeeseen ja kun talvella en naudan kuvetta löytänyt lähikaupoista, jäi lihan grillaus odottamaan sopivan lihan löytymistä ja kesäkelejä.

flank steak

Muutama viikko sitten olimme ruokabloggaajien kanssa vierailulla HK Scanilla, jossa liha maustettiin vasta grillauksen jälkeen. Itse taidan edustaa molempi parempi -koulukuntaa ja ainakin tämä flank steakin korianteria sisältävä marinadi kolahti niin makuhermoihin, että sitä tullaan tekemään jatkossakin!

Kun aina on myös sovellettava ja lisättävä se oma jälki, vaikka vieraissa sallitusti ollaankin, niin nyt valmis leikattu flank steak-siivu tortillan päällä sai hauskan maun parmesaanijuustosta. Taivaallisen hyvää! Muuten alla oleva ohje on suoraan kirjasta.

flank steak

Flank steak

Kesä tulee viimeistään silloin, kun nappaa käteen Sari & Patrik Spåran Suuren suomalaisen grillikirjan! Alkuvuonna julkaistu Suuri suomalainen grillikirja oikein innostaa siirtämään keittiön taivaan alle ulkosalle ja elämään monta… Ravintolaelämykset VUODEN GRILLIKIRJA JA FLANK STEAK FROM HEAVEN! European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ohje:

n. 800 g Angus flank steak MARINADI

  • 1 tl kuminaa, jauhettuna
  • 2 tl korianteria, jauhettuna
  • 1 tl oreganoa
  • 1/2 tl paprikaa
  • 1 tl mustapippuria, juuri jauhettua
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1/2 tl cayennepippuria
  • 1 tl suolaa
  • 4 rkl öljyä

KORIANTERI-CHIMICHURRI

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl tuoretta korianteria, silputtuna
  • 1 dl lehtipersiljaa, silputtuna
  • 1/2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1/2 tl kuivattua oreganoa
  • 1//2 tl chilirouhetta
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • hyppysellinen suolaa
  • mustapippuria, muutama kierros myllystä

  Sekoita marinadin ainekset yhteen. Lisää öljy ja sekoita. Hiero marinadi lihan pintaan ja laita liha marinadeineen suljettavaan pussiin. Poista ylimääräinen ilma ja sulje pussi tiiviiksi. Anna lihan marinoitua noin 4-24 tuntia. Öljyä grillin ritilä kevyesti ja nosta liha grilliin. Grillaa suoralla lämmöllä noin 250 asteessa noin 4 minuuttia per puoli tai kunnes sisälämpötila saavuttaa 54 asteen. Nosta liha grillistä ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Viipaloi liha ohuiksi siivuiksi poikkisyin ja tarjoa esimerkiksi tortillojen täytteenä yhdessä korianteri-chimichurrin kera. Sekoita korianteri-chimichurrin kaikki ainekset yhteen ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.  

flank steak

Parasta tässä kirjassa on se, että se todellakin innostaa kokeilemaan muitakin ohjeita kuin niitä perinteisiä ja kyllästymiseen asti kotona tehtyjä. Kirjan resepteistä mm. savustettu siirappikana, hickorysavustetut ribsit, kana goes Marocco, donitsi burgerit ja ananas-relish taitavat ainakin meillä kuulua juhannuksen toivottujen grillattavien listalle.

Tämä kirja on muuten aika nappituliainen mökkivieraille ja kyllä se järkälemäisesti myös omaa keittokirjahyllyä komistaa! Kirja löytyy monesta kirjakaupasta ja ainakin täältä sen saa nopeasti postilaatikkoon!

flank steak

flank steak

Kirja saatu arvostelukappaleena.

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

13 Kommenttia

BATAATTIBURGERIT FLANK STEAKISTA | Beach house kitchen 07/09/2016 - 16:59

[…] sianniska. Flank steakia grillattiin blogissa keväällä Suuren suomalaisen grilliruoka -kirjan ohjeella ja ihastuttiin kovasti kirjan aasialaistyyppiseen marinadiin! Sillä ohjeella tämäkin kuve sai […]

Vastaa
souliina 11/06/2016 - 08:59

Jestas mitä herkkuja! Tuo kirja kuulostaa hankkimisen arvoiselta, taidan ostaa sen miehelleni 😉

Vastaa
Beachhousekitchen 12/06/2016 - 21:20

Täydellinen lahjakirja grilliherkkujen ystävälle!
Olen ihan koukussa flank steakiin, tämän kesän hitti ainakin meillä : )

Vastaa
52weeksofdeliciousness 10/06/2016 - 21:34

Angus on niin herkullista ja flank steak myös! sitä grillattiin viime kesänä tooooodella monta kertaa, tänä kesänä varmaan myös 😉

Vastaa
Beachhousekitchen 12/06/2016 - 21:22

Taidan tulla hieman jälkijunassa, kun löysin tämän herkun vasta nyt. Onneksi kesä on vasta alussa, niin ehtii grillailemaan vaikka mitä : )

Vastaa
52weeksofdeliciousness 13/06/2016 - 14:54

Totta, tässä on monta kuukautta aikaa 🙂

Vastaa
Lumo 10/06/2016 - 15:11

Meillä on kelpo grilli taloyhtiön asukkaiden käytössä. Harva sitä käyttää emmekä mekään olen vielä tänä kesänä grillanneet. Kunhan säät taas paranevat, uuden arvonnousun kokenut flank steak sihahtaa grilliin.

Vastaa
Beachhousekitchen 12/06/2016 - 21:24

Aika kiva että kerrostaloissakin on mahdollisuus grillata! Kuuntelin taannoin erästä radiokeskustelua ja olipa käsittämätöntä kuulla, että on joukko ihmisiä jotka kieltäisivät muilta grillauksen…hajuhaittojen vuoksi.. Ei ymmärrä ei.

Vastaa
Outi 10/06/2016 - 12:21

Lihan ystävänä tuo kirja kuulostaa herkulliselta. Ihanaa viikonloppua <3

Vastaa
Beachhousekitchen 10/06/2016 - 13:03

Kiitos. On kyllä herkullinen kirja, en olisi ilman tätä kokeillut vaikka tuota naudan kuvetta, joka osoittautui valtavan hyväksi ja mureaksi lihaksi!

Vastaa
Sari 10/06/2016 - 10:56

Kiitos ihanainen <3 Upeat kuvat, kuten aina!

Vastaa
Beachhousekitchen 10/06/2016 - 13:08

Mahtava kirja inspiraatioiden lähteenä, kiitos <3
Aika monta juttua lähtee testiin kirjasta, tykkäsin myös alun info-osiosta, varsinkaan kun en ole mikään lihaekspertti!

Vastaa
Tiia K 10/06/2016 - 10:15

Oh my God, nyt olisi Jussille täydellinen lahjakirja ja mikä näky noi kuvat ja tuo liha! Kivaa päivää. <3

Vastaa

Kommentoi