Tamarin ja miten lantusta tulee thairuokaa!

by Beachhousekitchen

Kutsusta tulla maistelemaan annoksia thairavintola Tamarinin uudelta listalta ei voinut kieltäytyä, sillä thairuoka on omalla suosikkilistalla aika korkealla. Tamarinissa on tullut vierailtua pari kertaa ja pidän siitä, että ravintolassa käytetään tuoreita raaka-aineita eikä chilin käytössä ole nuukailtu! Liiallisella säilykebambulla ei täällä onneksi ole tärvelty annoksia, niin kuin monessa aasialaista ruokaa tarjoavassa ravintolassa valitettavasti tehdään.

Ravintolan sisustus on varsin viihtyisä ilman tyypillistä aasialaista kitch-somistustustyyliä.

Tamarin

Uusi lista tulee ravintoloihin mahdollisesti jo ensi viikolla, kannattaa vierailla nettisivuilla ja kysäistä paikanpäällä, josko näitä loistoannoksia olisi jo tarjolla.

Ennen ruokailua saimme maistella miten suomalainen lanttu marinoituu perinteisessä thaimarinadissa ja yhdessä porkkanan kanssa siitä tuli mitä raikkain lisuke rapealle ankalle, jota saimme myös maistaa. Alla kuvassa kokki keittiöstä esittelee thaikeittiön perusmaut, joilla suomalainen lanttu kylvetettiin herkulliseksi lisäkkeeksi. Kun teet salaatin alla ohjeen reseptin mukaisesti, muista maistaa välillä, että makujen tasapaino oikea!

Tamarin

Tamarin

Tamarin

SUOMILANTTU KOHTAA THAIMARINADIN

Kutsusta tulla maistelemaan annoksia thairavintola Tamarinin uudelta listalta ei voinut kieltäytyä, sillä thairuoka on omalla suosikkilistalla aika korkealla. Tamarinissa on tullut vierailtua pari… Ravintolaelämykset Tamarin ja miten lantusta tulee thairuokaa! European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ohje:

Lanttua ja porkkanaa raasteena Thaimarinadi: 1-3 chiliä pari lohkoa limeä 2 valkosipulinkynttä 2-3 tomaatinlohkoa 2 rkl kalakastiketta 2 rkl tamarindikastiketta 2 rkl sokeria Ohje: murskaa morttelissa kaikki marinadin ainekset. Raasta lanttu ja porkkana ohueksi raasteeksi. Pyörittele marinadi raasteeseen. Anna maustua hetki.

Tamarin

Pad Tom Yum, tom yum- tahnalla maustettu chicken stir-fry (ks. alla) on raikkaan makuinen ja siinä on kivasti potkua!

Tamarin

Tamarinissa on tarjolla sinne varta vasten Stadin panimolla teetettyä thaimaalaistyylistä lager-olutta, seuralaiselle se maistui oikein hyvin.

TamarinItselle yksi illan mieluisimpia annoksia oli lempeän kookoksinen Gaeng bi Thuth punajuuricurry, jossa oli sopivasti suutuntumaa ja makua kantterelleista, sipulista ja pähkinöistä.

Tamarin

Jälkiruokalistalle tulee tämä ihanuus:  kookosmaidossa keitettyä mustikkaa ja vaniljajäätelöä (ks. alla). Tämä  annos enemmän kuin suli suussa, aivan täydellistä!

Tamarin ravintoloita on pääkaupunkiseudulla kuusi, myös Turusta ja Porista löytyy omat pisteensä, suosittelen kyllä vierailemaan!

Tamarin

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Outi 30/01/2016 - 20:33

Mä tykkään raasteessa porkkanan ja lantun mausta yhdessä. Meidän perheessä minä olen ainoa, joka pitää lantun mausta.
Ihanan näköisiä annoksia <3
Kivaa lauantai-iltaa.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 31/01/2016 - 22:50

Kiitos, sitä samaa! Mä olen niin lanttufani; lanttulaatikko, lanttukukko, supikkaat ja nyt sitten tämä salaatti maistuvat : )

Vastaa
Tiia K 30/01/2016 - 16:32

Aah Tamarin, monen monta kertaa käyty. <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 31/01/2016 - 22:52

Tänään huomasin että Tamarin aukeaa myös Jumboon. Oikein hyvää thairuokaa!

Vastaa

Kommentoi