Nyt se starttasi ja miten upeassa säässä – vuoden kovin gurmeeruokatapahtuma Taste of Helsinki 2017! Viikonvaihteen ehdoton menovinkki ja nyt kun sääkin on kääntymässä tapahtuman kannalta täydelliseksi, niin Kansalaistorin Puistoon kannattaa lähteä iloisin kesämielin ja tyhjin vatsoin.
Kävin eilen avajaisiltana maistelemassa muutaman annoksen ja niille suositellun viinin. Aiempi tutustuminen tapahtumaan osallistuvan Bistro O matin annoksiin kannattaa lukea täältä. Täydellisiä jokainen, ja jo eilen kuulin paikan päällä ylisanoja ja ylistyksiä mm. heidän tartarista ja siitä omena-suolakaramellijälkiruoasta, joista itsekin pidin valtavasti!
Eilen aloitin gurmeeelämykset vanhan suosikkini Ravintola Tocan tiskiltä (kuva alla). Tocan vitello tonnato (6mk) oli kivasti modernisoitu versio tästä klassikosta ja annoksessa oli monta maistuvaa yksityiskohtaa.
Viime vuonna Toca villitsi festarikansan niillä Arancini -riisipalloillansa, tänä vuonna nimikkoannoksena ovat juustotäytteiset raviolit, joiden jujuna hurmaava basilikakastike ravioleiden alla sekä tomaattipöly. Noita ravioleja on valmistettu etukäteen yli 10 000 kpl, joten varmasti riittää italian makuja niitä hakemaan tulleille.
RAVINTOLA TOCA. Bianco, rosso, verde. Raviolit juustotäytteellä, basilikakastike ja tomaattipöly (8mk).
Tocan listalla on myös mustekalaa, jota on kehuttu, mutta koska halusin syödä mahdollisimman monen ravintolan annoksia, niin valitsin mustakalan viereisestä ravintola Pastorista ja se oli onnistunut veto sekin. Unohda ne valitusvirret, että mustakala on sitkeää ja purukumimaista, näiden annosten pulpo on täydellistä kypsyydessään ja mehevyydessään!
RAVINTOLA PASTOR. PULPO CON CAUSA Y HUEVAS DE TRUCHA- Grillattua mustekalaa, perunaterriiniä, kylmäsavustettua kirjolohenmätiä (8mk).
Sain vinkin bloggaajakaverilta Pastorin tiskillä, että heidän härkäannoksensa kannattaa sekin myös maistaa ja olihan se mainio valinta ja liha erinomaisen mureaa.
RAVINTOLA PASTOR. BISTEK TATAKI CON SHIITAKE- Black Angus -härkää, shimejisieniä, pikkelöityjä siitakesieniä, punaista jalapeñoa, soijamajoneesia (6mk).
Ravintola Savoyn listalta valikoitui maisteluun grillattu vuohenjuusto ja olihan tämä annoksena sellainen kaikki kohdillaan, niin maku kuin ulkonäkökin. Pähkinää on muuten tänä vuonna mukana monessa annoksessa tuomassa tekstuuria ja kyllä se tässäkin toimi.
RAVINTOLA SAVOY. Grillattua vuohenjuustomoussea, rosmariini-hunajamanteleita ja romesco-kastiketta (6mk).
Tähän väliin sopi erinomaisesti maailman söpöin minibliniannos, sitä saa ravintola Tuohesta. Häkellyttävän hyvänmakuista ja toi jotenkin mieleen kesät mummolassa ja ne mättäistä popsitut ketunleivät.
RAVINTOLA TUOHI. Ternimaito blini, pihka kermaa ja hapatettua tattarihunajaa (5mk).
Tallinnalainen ravintola Noa on itselleni uusi tuttavuus ja sieltä en voinut olla ottamatta sitä nimikkoannosta, joka on kerännyt jo suitsutusta ja sai myös minut sanattomaksi. Tapahtuman kallein annos, mutta joka pennin arvoinen. En edes niin tykkää perunaranskalaisista, mutta miten ihmeessä tässä annoksessa nuo taidokkaasti leikatut ja kuorrutetut pötkylät maistuvat ihan joltakin muulta kuin perunalta. Kilohailikroketit, majoneesi, hiekkamainen murupöly, suolakurkku, sipuli ja kaikki – ihan valtavan hyvää, yksi parhaimmista annoksista.
RAVINTOLA NOA. KILOHAILI & CHIPS suolakurkkua, karhunlaukkamajoneesia ja ranskalaisia (12mk).
Illan makea päätös, Passion pusu (kuva alla), jossa myös passionhedelmää. Herkän kaunista ja kielen mennessään vievää. Passiopusu (7mk).
Herkullista viikonloppua, kerro innostuitko näistä annoksista ja mitä aiot itse nauttia paikan päällä? Viiniteltan henkilökunta on muuten erittäin palvelevaa ja heillä on heti suositukset niille annoksille, joita olet seuraavaksi maistelemassa. Löysin sieltä monta uutta suosikkia mm. raikkaan ja kuivahkon valkoviinin Hewitson Lulu Sauvignon Blancin 2016, joka oli täydellinen valinta tuolle mustakala-annokselleni 😆
Yhteistyössä Taste of Helsinki
With ♥ from beach house kitchen
6 Kommenttia
Oi, hyvänen aika, mitä minulla jäi väliin! Mutta nyt syön näitä annoksia silmilläni. Mikäköhän annos olisi vienyt minun sydämeni? Tuon Noan olisin varmasti myös kokeillut, kilohailia olen kerran päässyt maistamaan ja tykkäsin.
Kiitos hienosta esittelystä!
Ei kyllä olisi voinut vain valita yhtä parasta annosta 40 joukosta, ihan loistava ruokatapahtuma!
Olen muidenkin blogeista ihastellut näitä karkeloita ja tullut siihen tulokseen, että ensi vuonna on päästävä itsekin paikan päälle! 🙂
https://byveera.blogspot.fi/2017/06/from-porto-to-pinhao-by-boat.html
Ensi vuonna tapahtumalla on uusi paikka, sitten ehdottomasti mukaan : )
Huomenna uudestaan. Mitä enemmän postauksia olen nähnyt annoksista, sitä enemmän haluan maistaa ihan kaikkea!
Eilen syödyistä annoksista Bistro o Matin suolakinuski nousi ykköseksi, niin hyvää!. Vähän yllättäen Savoyn annos jäi viimeiseksi, Romesco oli vähän liian hallitsevassa osassa ja peitti vuohenjuuston makua.
Todellakin, ihan jokaisen annoksen olisi voinut syödä ja monet niistä nauttia vaikkapa toiseen kertaan!
Minä kyllä tykkäsin Savoyn vuohenjuustoannoksesta, kuulin kyllä että joillakin romescoa oli ollut enemmän annoksessa, jolloin se kenties ollutkin liian hallitseva.