Taste of Helsinki 2018: esittelyssä ravintola Ragu ♥

by Beachhousekitchen
7 Kommenttia

Taste of Helsinki Ambassador yhteistyö

Taste of Helsinki 2018 tarjoilee ihan pian Suomen parhainta gourmetruokaa Töölönlahden Puistoon katetulle jättipiknikille ja -yleisölle. Torstaina 14.6. alkava ruokakarnevaali saa sääennusteiden mukaan kylpeä auringossa, joten nyt on viimeinen hetki varata liput suosituimpiin kattauksiin. Onneksi aikaa nauttia fine dining –tasoisista ruoka-annoksista pikkurahalla on sunnuntaihin 17.6. asti – tämä tapahtuma jos mikä on foodien unelma! Aiemmasta postauksestani löytyvät kaikki tapahtumaan osallistuvat ravintolat, niiden menut ja yksityiskohdat, miten paikan päällä toimia. Nähdäänhän kesäisessä Helsingissä tulevana viikon vaihteena ♥

Taste of Helsinki ambassadorin roolissa pääsin tutustumaan hieman lähemmin tänä vuonna mukana oleviin ravintoloihin ja yhdessä bloggaajaystäväni Lumo lifestyle -blogin Tuulin kanssa illallistimme mm. Erottajalla sijaitsevassa ravintola Ragussa, joka osallistuu tapahtumaan toista kertaa.

ravintola Ragu

TASTE OF HELSINKI 2018 ANNOKSET

Aiemmin lehdistökierroksella saimme maistaa jo kolmea itse tapahtumassa mukana olevaa ravintola Ragun annosta. Tässä kertauksena alla täyden kympin annokset, joten jos syöt Taste of Helsinki – festareilla vain yhden menun, niin sanattomaksi vetävä kokonaisuus vasemmalta oikealle: hapanjuurivohveli (6€) maa-artisokalla, omenalla ja kirjolohenmädillä. Keskellä nimikkoannos (8€), eli paahdetut viiriäisen koivet polentakakun ja pikkelöidyn raparperin kanssa. Oikealla jälkiruokien kuningatar-osastoa, eli metsämansikkajäätelöä suolakaramellilla (5€). Neljäntenä annoksena Ragu tarjoilee Taste of Helsinki – tapahtumassa Meri-Lapin luomukaritsasta tehtyä makkaraa, tomaattifregolaa, varhaiskaalia ja Averna-sinappia (6 €).

ragu Taste of Helsinki

RAVINTOLA RAGUN MAKUMAAILMA

Ravintolan nimi tulee ranskan verbistä ragoûter, joka tarkoittaa ruokahalun palauttamista tai mielenkiinnon lisäämistä. Vuodesta 2014 asti Ludviginkadun uusrenesanssitalossa vaikuttaneesta Ragusta on tullut yksi Helsingin suosituimpia ravintoloita. Skandinaavisia makuja ja italialaisia ruokaperinteitä ylevöittävä ja sesongin raaka-aineita innovatiivisesti käsittelevä makumaailma on keittiömestareiden Antti Asujamaan sekä Markus Murtovaaran onnistunut taidonnäyte ja kokonaisuus.

Ragun erinomaisesti koostetusta leipäkorista kohistaan ja somessa sitä ylistetään. The leipälautanen, jonka sinäkin nauttisit viimeistä levitteen nuolaisua ja leivän murusta myöten, sisältää mm. parmesaanimuffinsseja sekä rapeakuorista mallasleipää, entäs ne levitteet, HUH! Pähkinäistä voita, vuohenjuustoa ja raparperia. Makutaju saa jo ihan alkumetreillä ihanan helliä tymäyksiä ja ihastumisia, tähän ravintolaan ja sen ruokiin voi rakastua. Minä niin tein jo vuonna 2015.

ravintola Ragu

Taste of Helsinki

Ragussa maistelimme Tuulin kanssa valikoituja annoksia olemassa olevalta á la carte -listalta sekä menukokonaisuuksista. Ragussa suosittelen nauttimaan joko viikoittain vaihtuvan, sesongin parhaimpia raaka-aineita (usein myös luomua) hyödyntävän ja lähituottajia suosivan 3-5 ruokalajin Menu Ludari -yllätysmenun tai Menu Ragun, jolta löytyy mm. tuo yllä oleva, taivaallinen Taste of Helsinki – jälkiruokakin! Koska allergioita tai ruokarajoitteita ei kummallakaan ole, niin annoimme keittiön marssittaa eteemme ihan mitä vaan ja se yhtä ylämäkeä ollut makuretki kesti liki 4 tuntia. Tässä alla muutama illan aikana nautittu annos, sanomattakin selvää, että jokainen aseteltu yksityiskohta, kastikepisara ja taidokkaasti kypsennetty raaka-aine muodostivat niin silmille kuin suulle sellaisen elämyksen, että superlatiivit loppuvat tässä tarinassa kesken.

Herkkä siika-alkupala suli suuhun ja maistui niin tuoreelta, kuin kesän kalaretkeltä.

ravintola ragu

ravintola Ragu

Sitten hyppäys lihaisiin nautintoihin, suloisen pehmeäksi hienonnettua (juuri suuhuni sopivaa ilman sattumia) tartaria, eli Carne Cruda á la carte -listalta. Luomunaudan sisäpaistia, yön yli uunissa mehustuneita tomaatteja sekä kuttujuustoa. Näyttää melkein jälkiruoalta ja maistui fantastisen hyvältä.

Taste of Helsinki

Taste of Helsinki

Seuraavaksi kuohkeaa kukkakaalikeittoa, hiillostettua kampasimpukkaa ja pikkelöityä raparperia. Kukkakaalikeitto potenssiin sata ja täydellisesti onnistunut kampasimpukan kypsennys. Ehkä piece of cake helppo kakku keittiölle, mutta jotenkin hämilleni menin – miten en itse ole hoksannut yhdistää raparperia näin taidokkaasti merenelävien kanssa tai ylipäätään suolaisiin ruokiin?

ravintola Ragu

En ole mikään sillin parhain ystävä, mutta nyt ihastuin tähän kermaisella silli-voikastikkeella kruunattuun kuha-annokseen: kuha-rapukroketti, haudutettua kuhaa sekä suloisen maukkaita gnoccheja. Hillittömän hyvää, täynnä kalaisia ja syviä makuja.

ravintola Ragu

taste of helsinki

Tässä vaiheessa matka sen kun kiihtyy, vaikka vatsa haluaisi jo vetäytyä vaaka-asentoon. Lautasella (alla) pitkään kypsyneitä intensiivisiä makuja: vuorokauden yli haudutettua karitsanniskaa, karitsamakkaraa, savustettua puikulaperunaa ja suippokaalia. Vahvojen makujen jälkeen suun raikasti kepeästi pre dessert, eli lasikulhossa alla omenaa, selleriä ja seljankukkamascarponea.

Taste of Helsinki

Jälkiruokana yksi paikan ikisuosikkeja, eli lakritsin ja sitruunan intohimoisesti parittava lakritsicremeux, jonka makukomponenttiyllärinä toimii marinoitu fenkoli ♥

Taste of Helsinki

Intohimo Italiaan näkyy myös Ragun juomavalikoimassa. Välidrinkkinä tarjoiltu limoncello on ravintolan omaa tuotantoa ja juuri sopivan makea ja sitruksinen. Viinilistan viinit ovat pääosin italialaisia, tosin alkukupliksi valikoitui erinomainen kuiva ranskalainen Petit & Bajan samppanja. Osa viineistä on ravintolan omaa maahantuontia, suosittelen kokeilemaan ammattitaitoisen henkilökunnan valikoimia viinipaketteja. Väkeväksi mieltämäni Grappa oli täällä kuin nektaria, täydellinen päättäjä upealle makumatkalle.

Taste of Helsinki 2018

Taste of Helsinki

Tyylikkään ajattomasti ja rennon fiinisti sisustettua ravintolaa voi suositella treffiravintolaksi, ruokaa rakastavien ystävien tapaamispaikaksi, tänne voi tuoda liikevieraita sekä ulkomaalaisia ystäviä, se sopii juhlahetkiin ja ihan vaikka arkimaanantaina elämän ilostuttajaksi.

Ravintola Ragu

Taste of Helsinki

Ragu Taste of Helsinki

Ravintolan yhteydessä olevan rennon baarin 20 asiakaspaikkaa yhdessä itse ravintolan 90 asiakaspaikan kanssa varmistavat, että Raguun voi pistäytyä myös ilman pöytävarausta tai isompaa nälkää. Lasillisen voi nauttia myös sisäterassilla, silti isommalle seurueelle suositellaan pöytävarauksen tekemistä.

Mille Grazie Ragu ja ihana seuralaiseni Tuuli – kun pöydän valloittaa kaksi ruokabloggaajaa, tarvitaan valoa, pöytätilaa sekä kärsivällistä henkilökuntaa, kun viininkaadosta ei ehkä heti onnistu se kuva (ei suinkaan ollut taktiikka saada pitkiä kaatoja 😆 ) – silti saimme uskomattoman hienoa palvelua kaikkine herkkuineen. En voi kuin sata lasissa ja sydämeni paikalle menettäneenä suositella tätä yhtä Helsingin parhaimmista ja aina maku edellä menevää ravintolaa ♥

Taste of Helsinki

Ravintola Ragu 

Ludviginkatu 3-5

00130 Helsinki

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

7 Kommenttia

Jael 15/06/2018 - 18:20

Voi miten ihana ateriakokonaisuus teillä olikaan, nam:) Taste of Helsinki olisi kiva joskus kokea paikan päällä.

Vastaa
Outi 13/06/2018 - 19:37

Ihana ja herkullinen ilta teillä on ollut.
Mukavaa keskiviikkoiltaa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 15/06/2018 - 11:12

Kiitos, tämä oli niin täydellinen ravintola ja ruokalista niin upea, että tiedän missä haluan illallistaa seuraavana syntymäpäivänäni : )

Vastaa
Laura 13/06/2018 - 12:12

Poikkeuksellisen onnistuneet kuvat blogipostaukseksi 😀 ilo silmälle

Vastaa
Beachhousekitchen 15/06/2018 - 11:13

Voi kiitos, ravintoloissa kuvaaminen on kyllä aika hankalaa ja kuvien laatu ei mitään priimaa, mutta kiva ja olen erittäin otettu jos ovat ilo silmälle : ) Kaunista loppuviikkoa!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 12/06/2018 - 23:20

Tämä oli kyllä aivan uskomattoman unohtumaton ilta; mikä makukimara meille Ragussa kannettiinkaan eteen! Kaikki oli niin maukasta, kaunista ja taidokasta, alkaen siitä fantastisesta leipälajitelmasta aina viimeiseen lakritsicrenrux-muruseen, unohtamatta huomaavaista palvelua. Oli ilo päästä kanssasi jakamaan tämä kokemus.

TOHissa täytyy syödä uudestaan kaikki Ragun annokset, niin ihastunut olin niihin.

Vastaa
Beachhousekitchen 15/06/2018 - 11:15

On ilo nauttia erinomaisesta ruoasta toisen ruokaintoilijan kanssa : )
Huomenna suuntaan heti Ragun vohveleille, niillä alkaa oma Taste of Helsinki – hemmottelupäivä!

Vastaa

Kommentoi