The Merry Monk Gastropub – Reposaarelaisten oma olohuone

by Beachhousekitchen

Onnekkaiden asukkaiden Reposaari – voisin heti muuttaa kauniille saarellenne, en vähiten siksi että sieltä saa Suomen parhaimmat fish & chipsit! Satakunnan #siksesparasta  -makumatkalla* yksi etapeistamme oli Porin Reposaaressa sijaitseva The Merry Monk Gastropub, joka on tuonut menestyksekkäästi englantilaisen pubielämän reposaarelaisten ulottuville. Viihtyisän ravintolan omistajat Maija ja Paavo Munkki ovat pyörittäneet paikkaa huhtikuusta 2015 asti ja tänne tullaan jo kauempaakin, sillä listalta löytyy mm. aitoja englantilaisia pubiruokaklassikoita sekä laaja valikoima erikoisoluita ja -siidereitä. Tänne kannattaa tulla myös autolla, sillä pubi tarjoilee mainion valikoiman erikoiskahveja ja -teetä. Vanhassa konepajarakennuksessa sijaitsevan gastropubin punaisena lankana on yhdistää ruoka sekä juoma – paikallisia panimoita ja lähiruokaa suosien.

The merry monk gastropub

The merrymonk gastropubOmistajapariskunnan piti mennä Lontooseen asti, jotta he aikoinaan tapasivat toisensa ja saivat yhdessä roihauttaa eloon myös rakkauden englantilaiseen pubikulttuuriin. Pariskunta totesi, että Suomesta ja varsinkin Satakunnasta puuttui juuri aitoenglantilainen pubi, joten he halusivat olla ensimmäisinä tuomassa tuota ilosanomaa Reposaareen sekä opettamaan saarelaisia tulemaan tapaamaan toisiaan yhteiseen olohuoneeseen. Rento ilmapiiri ja palvelu, nekin tärkeinä kulmakivinä liikeideassa.

The Merry Monk Gastropub

the merrymonk gastropubSatakunnan makumatkalla saimme tietysti maisteltavaksi gastropubin klassikon, eli olutpaneroituja kalapaloja ja rouskuvan rapsakoita ranskiksia. Fish & Chips – annoksen kala on juuri sitä, mitä ravintola saa kunakin päivänä paikallisilta kalastajilta. Tuona päivänä se oli ahventa, jonain toisena päivänä ehkä kuhaa tai haukea. Listalta löytyy klassikoiden lisäksi myös monenmoista burgeria, salaatteja sekä pikkusuolaisia.

The Merry Monk Gastropubin keittiöfilosofian perustana ovat tuoreet, puhtaat ja mahdollisimman läheltä tulevat raaka-aineet. Paikalliset pientuottajat tuovat suurimman osan käytetyistä raaka-aineista päivittäin pubin ovelle toimitettuna, iso peukku tälle! Myöskin se, että melkein kaikista annoksista saa lasten annoksen puoleen hintaan on myös mainitsemisen arvoinen seikka ja ihan varmasti ravintolan lapsiystävällisyys vaikuttaa positiivisesti asiakasvirtoihin!

The merrymonk gastropub

The Merry Monk Gastropubissa kuunnellaan asiakkaiden toiveita ja oluen tai teekupposen lomassa voi osallistua supersuosittuihin pubivisoihin aina keskiviikkoisin klo 19. Gastropubissa järjestetään teemaviikkoja ja esimerkiksi elokuussa saarelaisia hemmoteltiin espanjalaisilla pintxoilla. Marraskuussa jatkuvat Blackout Fridays – perjantait, jolloin valot sammutaan koko pubista ja kynttilöiden valossa tarjoillaan erikoismenu trubaduurin tahdissa. Kesällä ravintolan terassi ihan varmasti houkuttelee turistejakin, terasseilta avautuva merimaisema on lumoavan kaunis.

the merry monk gastropub

P.S. Kesän ruokalista saa väistyä tulevalla viikolla syksyn makujen tieltä ja tiistaina 11.9. kuulemma on tulossa kaikkien aikojen menu, paljon uutta ja visiitin arvoista!

*pressimatka

The Merry Monk Gastropub

Satamapuisto 1

28900 Pori

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Tuula / Tuula's life 10/09/2018 - 11:21

Tuonne minä haluan mennä! Olen aikoinani asunut Irlannissa ja tutustunut sikäläiseen pubikulttuuriin, joka ei paljoakaan eroa englantilaisesta pubikulttuurista. Englantilaiset (irlantilaiset) pubiruokaklassikot ja etenkin fish and chipsit ovat herkkujani. Jopa kidney pie maistuu. Ja tuota englantilaisten (irlantilaisten) pubitunnelmaa ei voita mikään. Irlantilaiset kun vielä ovat kovia laulamaan (ja osaavat laulaa), niin jopa siellä olohuoneessa viihtyi!
Kiitos kun Heli esittelit tämän The Merry Monk Gastropubin. Reposaareen pitää mennä jossakin vaiheessa mennä merituulia haistelemaan ja syömään aitoa pubiruokaa!

Vastaa
Beachhousekitchen 17/09/2018 - 17:58

The Merry Monk on kyllä yksi aidoimpia englantilaisia pubeja Satakunnassa, jos ei koko Suomessa!

Vastaa
Krisse 10/09/2018 - 07:17

Mä rakastan pubeja. Tykkään käydä niissä niiden ihanien sisustusten ja tunnelman vuoksi, mutta tottakai myös hyvän tarjonnan vuoksi. The Merry Monk Gastropub vaikuttaa tosi kivalta paikalta ja fish and shipsit tosi herkullisilta. Hienoa, että myös lapset on huomioitu täällä. Liian usein pubit mielletään ainoastaan iloliemen nauttimispaikkoina, vaikka ne ovat mitä parhaimpia paikkoja tavata ystäväiä ja viettää aikaa.

Vastaa
Beachhousekitchen 10/09/2018 - 10:09

No niinpä. Itse koen että The merry Monkiin voisi tulla koko perheen kanssa, pelailla lautapelejä ja nauttia hyvää ruokaa laadukkaiden juomien kanssa!

Vastaa
Outi 09/09/2018 - 20:24

Aivan upeassa paikassa tämä kaunis ravintola on.
Herkullista sunnuntai-iltaa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 10/09/2018 - 10:09

Maisemat ja miljöö todella vierailun arvoisia!

Vastaa

Kommentoi