Helsingin Annankadulla sijaitseva Tres Bones on kokenut kaikessa hiljaisuudessa muodonmuutoksen designtalo Hei Helsingin toteuttamana ja nimikin on nyt napakasti ravintola Bones. Pääsin taannoisessa pressitilaisuudessa maistelemaan uuden englantilais-skandinaavisen menun kohokohtia miniatyyriversioina. Keittiön väki kävi iloisesti tervehtimässä ja kertomassa annoksista, ja palautetta sai antaa maistelun lomassa. Tietysti saimme maistella myös uuden juomafilosofian mukaisia raikkaita juomia!
Aurinkoinen perjantai-iltapäivä, dj ja letkeä musiikki sekä loistava tapashenkinen tarjoilu saivat hetkeksi ajatukset lentämään El Bornin trendikkääseen kaupunginosaan Barcelonaan. Todella, nyt on punavuorelaisessa baarissa ennennäkemätöntä tunnelmaa, eikä tule kolhoa tai teennäistä oloa! Tänne voi tulla kannettavan kanssa nauttimaan lounasta, after work -drinksuille ja pikkusuolaiselle tai rennolle illalliselle, josta ei ole kiirettä kotiin – muuttuuhan ravintola klubiksi yöaikaan. Uudistuksella ja kasvojen kohotuksella on haettu yhteisöllisempää linjaa ja selkeämpää tyyliä. Menua on muutettu monipuolisemmaksi ja listalle on otettu edullisempiakin annoksia. Bonesissa voi järjestää mm. kulttuuri- ja taidetapahtumia sekä lanseerauksia, paikka laajenee vielä tulevina viikkoina, joten se sopii myös hieman isompien tapahtumien järjestämiseen.
Sisustusratkaisuissa on suosittu kestäviä ratkaisuja ja ekonomisuutta, tämä sisustus kestää aikaa, eikä vanhene kahdessa vuodessa.
Paikan keskipisteeksi on nostettu pitkä ja jykevä baaritiski (kuva yllä). Puuseppä Einari Saarisen suunnitteleman baaritiskin alaosa on tehty puulavojen liuskoista ja itse tiski on saarnia. Drinkit ja mehut ovat aina tuoreista raaka-aineista tehtyjä ja tuorepuristettuja, asiakas saa mitä tahansa lehtikaalishotista virkistävään ja puhdistavaan vihermehuun.
Greenhouse Effectin vihersisustus pehmentää akustiikkaa ja tuo kaupunkimaisemaan ikuisen vihreän!
Keittiön menu elää vielä muutaman viikon ajan asiakkailta saatu palaute huomioiden, mutta yksi sinne varmasti jää, eli täydellinen burgeri. Lämmin suositus: briossimainen keittiön oma sämpylä ja täydellisen pehmeä pihvin koostumus ja kypsyys, olin yksinkertaisesti hampurilaistaivaassa – heavenly tasty! Kasvissyöjille on listalla mm. tofuburgeri eikä keliaakikkojakaan ole unohdettu.
Alla talon pikkelöityä kurkkua, smetanaa ja hunajaa. Talon ranskalaiset, yrttimajoneesia ja tomaatti-chutneyta (annokset 5€/kpl)
Tryffeliöljyllä viimeistellyt metsäsienisandwichit!
Alla aidolla mustakalan musteella värjättyä leipää ja surf n turfin mukaisesti lihaa ja jättirapuja!
Maistelimme alkoholitonta vesimeloni-minttu-omena drinkkiä, vodka-vesimeloni-minttu-fenkolimehu-omena cocktailia sekä lehtikaalishottia. Muikeita mutta niin raikkaita makuja!
Yksi Bonesin omistajista, eli Tapio Kuusakoski ja Uudesta-Seelannista kotoisin oleva toinen pääkokki Christopher toivottavat niin uudet kuin vanhat asiakkaat tervetulleiksi.
Keittiö on auki päivittäin klo 11-22.00, muuten paikka on auki klo 02 saakka tiistaisin ja torstaisin, sunnuntaisin ja maanantaisin suljettu. Keskiviikkoisin, perjantaisin sekä lauantaisin avoinna klo 04 saakka.
Ravintola Bones
Annankatu 6, 00120 Helsinki
puh. 045-164 7064
With ♥ from beach house kitchen
6 Kommenttia
Hyvät oli sapuskat tänään.
Pitääpä käydä taas paikan päällä, on kyllä huippumesta : )
Niin lähellä, enkä silti ole käynyt tuolla. Helsingissä alkaa olla niin paljon kivoja paikkoja, ettei kaikkiin tunnu ennättävän! Ohi olen kuitenkin kulkenut ja muutos näyttää hyvältä.
Todella! Onneksi on mistä valita, varmasti jokaiselle jotakin…; ) Bonesiin kyllä menisin uudestaan ihan noiden hampurilaistenkin vuoksi!
Voi miten hyvännäköisiä noi hampurilaiset ja sienileivät, nam!
Mies lupasi tehdä mulle tuota minttujuomaa 😀
Se minttujuomakin oli herkkua! Sopivasti kirpsakkaa, melkeinpä terveysjuomaa. Kaunista viikonloppua <3