VILLI JA VIHREÄ RAVINTOLA GRÖN

by Beachhousekitchen

Jos jotakin ruokavuodesta 2016 jää mieleen niin ainakin kasvisruoan suosion kasvu sekä kuluttajien valtava innostus kokeilla erilaisia lihankorvikkeita. Omakin kuluttajakäyttäytyminen on kulkenut samoja polkuja ja mm. ravintolan valinnassa kasvispainotteisuus on yksi tärkeimmistä kriteereistä.

Kauniilla ja yksityiskohtaisilla annoksilla jo melkein vuoden helsinkiläisiä ihastuttanut Grön (Albertinkatu 36, Hki) valikoitui deitti-illan päänäyttämöksi ja ruokanautintojen keitaaksi. Paikka on todella intiimi ja keittiöön näkee melkein pöydästä kuin pöydästä. Ravintolassa kävi iloinen puheensorina ja tunnelma oli kyllä aika tiivis ja lämmin. Vaikka pöydät ovat likellä toisiansa, niin silti ei tarvitse pelätä kuulevansa kiusallisen tarkkaan viereisen pöydän tarinoita – kiitos akustiikan tai korvia mukavasti hemmottelevan taustamusiikin! Ja nuo tarjoiluastiat – niistäkin oli iloa silmille.

Ravintola Grön

Menua olin jo silmäilyt etukäteen ja valintana oli suositeltu neljän ruokalajin yllätysmenu (hinta 49,-/hlö), jossa annokset saattoi kuitenkin valita muutamasta vaihtoehdosta tuona iltana. Ravintolan instagram- tili @restaurantgron antaa viitteitä villiruokapainotteisuudesta, aidoista metsän mauista sekä varsin suomalaisista raaka-aineista. Annokset todella olivat kuin herkkiä taideteoksia, joiden kauneutta myöhäisillan pimeässä kajossa ei valitettavasti saanut kamerani oikein hyvin taltioitua. Toivottavasti näiden kuvien välityksellä saa kuitenkin jonkinlaisen kuvan ravintolan makumaailmasta.

Millä sanoilla sitten kuvaisin ravintola Gröniä? Yhtyisin ravintolasta poistuneen tyytyväisen näköisen seurueen mietteisiin, että olipa erilainen ja jännittävä kokemus. Eli jos kaipaa omaperäisiä, yllätyksellisiä ja raikkaita makuja, niin tämä on ehdottomasti visiitin arvoinen ravintola. Oman rahan paikaksi myös kohtuuhintainen ja viinivalikoima varsin hyvä.

Palvelu pelasi ja kullakin keittiön kokilla oli oma annoksensa ja bravuurinsa, jonka he toivat pöytään pitkän raaka-ainelistauksen kera, mikä olikin tarpeellista, jotta annosten monikerroksellisuus aukesi. Kaikkea en muistanut laittaa ylös, mutta kokkien puheissa vilahtelivat mm. ‘tattiemulsio, fermentoitu voimousse, lipstikkapyree, samettikukista tehty hillo…’ Herkullista sanailua, joka oli myös lautasella varsin vaikuttavaa ja maistuvaa.

Jos johonkin ruokaan voi tulla himo, niin se on rapeakuorinen ja sitkoinen juurileipä. Lisukkeena kuusenkerkällä maustettua sormisuolaa, paahdettuja siemeniä ja mustaherukkaetikalla maustettua vatkattua voita. Seuraavan aamun silmäpusseille annoimme huutia tilaamalla extra-annoksen tätä herkkua!

ravintola grön

Grönin viinifilosofiana on tarjota mahdollisimman luonnonmukaisesti tuotettuja ja lisäaineettomia viinejä, joita myös alkuviineiksi kutsutaan. Sommelierin suosittelema talon kuohuva toimi alkuun ja punaviinin ystävinä nautimme läpi aterian andalusialaista Marenasin Cerro Encinaa.

Alkuruokana VILLI – Metsäsienipiirakkaa, ketunleipää, puolukoita ja tattaria (kuva alla). Erikoisesti metsän makuinen!

ravintola grön

Toisena alkuruokana LIHA – raakakypsennettyä nautaa, mustakaalia, sinappia ja savustettua naudan luuydinrasvaa. Kun tulee syömään kasvispainotteisesti, saakin eteensä annoksen, jossa on parasta ikinä tartar-lihaa ja tuo liemi – se vei jalat alta!

ravintola grön

Pääruokana KALA – Gobbas  Gårdin perunaa, grillattua purjoa, kuivattua hiivaa ja rapu “sauce tartar” (kuva alla). Lumirapua oli annoksessa säästeliäästi (sitä olisin voinut lusikoida sellaisenaankin). Peruna hieman dominoi annoksessa, sitä oli todella paljon!

ravintola grön

Jälkiruokana VILLI – hilla “granite”, samettikukilla maustettua kermaa, suolaheinää ja valkosuklaata. Oliko tässä kuitenkin illan paras annos? Niin raikas, samalla täyteläinen ja täynnä Suomen luonnon maukkaimpia aarteita.

ravintola grön

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Merituuli Hemilä 27/09/2016 - 15:06

Grön hurmasi miedät viime joulukuussa. Tykkäsimme kovasti!

Vastaa
Beachhousekitchen 27/09/2016 - 19:20

Kävinpä heti lukemassa juttunne Grönistä, olisipa tuota rieskaa ollut tarjolla! Oli kyllä erilainen ja tosi positiivinen kokemus tämä Grön : )

Vastaa
Tiia K 26/09/2016 - 22:50

Raikkaus on se tunne, mikä noista päällimmäisenä tuleekin mieleen. Oi kun kuvasit tuota leipää, vatkattua voita, hilloa, ooh.

Vastaa
Beachhousekitchen 27/09/2016 - 19:21

Tuo leipä oli NIIIIIIIN hyvää, apua, vielä muistellaan sitä kaihoisasti!

Vastaa
Outi 26/09/2016 - 22:42

Raakakypsennetty nauta kuulostaa paremmalta kuin hyvältä <3
Kivaa viikkoa Heli!

Vastaa
Beachhousekitchen 27/09/2016 - 19:22

Se oli ihan valtavan hyvää..Hieman jännää sanoa, kun kyseessä kasvispainotteinen ravintola, mutta sen vuoksi menisin uudestaankin : )

Vastaa

Kommentoi